Vymazanie textu z animovaneho obrazka.

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
milosman1
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Vymazanie textu z animovaneho obrazka.

Príspevok od používateľa milosman1 »

Ahoj,vedel by niekto poradit ci sa da vymazat text z animovaneho obrazka?A to tak,ze ak sa vymaze aby po ulozeni obrazok bol nadalej animovany,cize vo formate GIF.
Dakujem
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Vymazanie textu z animovaneho obrazka.

Príspevok od používateľa Grim »

...samozrejme že sa dá...
milosman1
Medium Expert
Medium Expert

Hmm a ak sa da tak ako?Napriklad mam na mysli obrazok kde je text vlozeny v kazdej jednej vrstve a ak ho vymazujem po samotnych vrstvach napr.klonovanim aby som neporusil strukturu obrazku tak nedocielim niekedy presnost u kazdej jednej vrstvy a pri naslednom prehrani obrazku mi vydno tie neprestnosti.Mozno ak by bol nejaky program,ktory vie vyhodnotit postupnost vkladani objektov do GIF obrazkov a tym padom by sa dal text vymazat bez toho aby som text mazal po vrstvach.Ide mi o to,ze mam obrazok ktory som upravoval a vlozil don text,ale original obrazka som omylom zmazal a teraz potrebujem zmenit ten text co mam uz na tom upravnom obrazku.
Dakujem
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...to je individuálne animácia od animácie, neviem presný postup, v podstate sa tá animácia rozdelí na jednotlivé snímky, tá snímka (snímky) na ktorej je text sa upraví tak aby tam ten text nebol a potom sa to znova spojí do animácie...

// zas tak detailne ti poradiť neviem, pomohlo by keby si to sem hodil, ono sa to určite dá vymazať aj tak aby tam rozdiel vidieť nebol...určite ti to tu niekto ochotný spraví, ak nie ja tak niekto iný...hoď to sem keď môžeš...
milosman1
Medium Expert
Medium Expert

Pouzivam na obrazky Corel,Photo Filter X a Gimp,v Gimpe si obrazky rozdelujem na vrtvy kde sa snazim nieco upravopvat,v Coreli tvorim v obrazkoch text a v Photofiltri je este doopravim.

//autoeditácia príspevku (24 Máj 2010, 11:37)
http://www.hostingpics.net/viewer.php?id=143942161.gif

Posielam link na obrazok,trochu iny,ale je to v podstate to iste.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...a ty chceš aby sme ti vyretušovali ten nápis vpravo dole?...ak áno tak v tomto ti bohužiaľ nepomôžem, to nieje práca na 5 minút...
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Tu to máš. :wink:

btw. Grim-Reaperka: mal/a si pravdu, nie je to robota na 5 min., ja som to urobil za 2 :D
Prílohy
animation.gif
(878.18 KiB) 480 stiahnutí
milosman1
Medium Expert
Medium Expert

Jj presne tak som to myslel.Len ako si to urobil????Pomozes mi?Alebo aky program na to mas,ako som uviedol mam Photoshop,Gimp,Corel a Photo Filter X.
Ale v nich sa to marne snazim robit.Bud mi tam ostanu nejake stopy a pod.a ty to mas pekne :)
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Pouzil som na to 4 programy.
Microsoft GIF Animator (dalej len "GA"), Photoshop (dalej len "PS"), Macromedia flash 8 (dalej len "Flash"), IrfanView (dalej len "IV")
cez GA som si z toho tvojho GIFka vyextrahoval len prvy snimok, v PS som odstranil ten napis, vo flashi som urobil animaciu a vyexportoval som to ako PNG sequenciu (lebo flash roby strasne GIFka), potom som to cez IV prekonvertoval do GIF formatu a znovu z toho urobil animaciu cez GA a ulozil..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

weroro - čo tak to otvoriť v photoshope, odstrániť tie nápisy a sejvnúť to? ;) Máš to rýchle, bezchybné, bezstratové a robíš len s farbami, ktoré sú v palete toho gifka :) a v novom photoshope ešte o kus menej roboty, cez content aware fill.
Prílohy
weroro.jpg
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

milosman1: ked ze nemas Photoshop, skus to urobit podobne ako ja.. proste si vyexportni prvy snimok z tej animacie, odstran z neho ten text alebo tam daj novy.. uloz to.. a potom znova vyrob to GIFko ako predtym :)

uplink:
No ano ja o tom viem.. ale problem je v tom ze novy photoshop nemam legalne zakupeny :) bohuzial som ten typ cloveka co ma vsetko legalne (len ma za to neukamenujte) a to znamena, ze mam len mozno stary ale zato stale pouzitelny photoshop 7 a v ktorom sa taketo srandy este robit nedali :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

ja mám tiež poslednú vlastnú legálnu verziu CS2 a externe CS4 [firma pre ktorú pracujem], ale tak nezbláznim sa ;)

navyše chalanisko to nechce na komerčné použitie, takže mu je demoverzia plne k dispozícii...
milosman1
Medium Expert
Medium Expert

Jj vsetko Legalne :smt033
Vo Photoshope som nepracoval aspon som nepracoval v tych novejsich verzii,momentalne mam sosnuty CS5,preto by mensia napoveda ako je lahsie urobit,kedze taktiez s Adobe Flashom nemam vobec ziadne skusennosti.Urcite by mi postacilo par zakladnych krokov o co sa vlastne jedna.Retusuje sa to alebo ako sa odstranuje ten text.

Za odpoved dakujem
Napísať odpoveď