Kupa LCD TV
Kupa LCD TV
Caute,
Planujem kupu viacerych LCD TV do ubytovacieho zariadenia- 2 velkostne typy - do 32" (do 400Euro) a do 22"(do 300Euro). Co sa tyka znacky rozmyslal som nad samsungom (vase rady- spolahliva znacka v oblasit TV ako sa hovori?). Co sa tyka kvality, kedze to nebude na dennodenne sledovanie (aspon nie tej istej osoby) preferujem skor nizsiu cenovu hladinu, nie vsak totalny smejd s neostrym obrazom co po par mesiacoch odide. kedze to bude viacero kusov bolo by neprijemne kupit nieco nespolahlive.
Neviete niekto poradit co by ste v tejto kategorii odporucili, popripade s cim mate dobru skusenost? Ako by na tom mohol vyzerat DBV-T?
Este jedna Q- nevyzna sa niekto v oznacovani samsungov?co znamenaju jednotlive oznacenia- napr LE 32C450 - 32 je 32", 450- seria 4, ale co znaci ozacenie C, popripade A, B?
vopred dakujem za rady!
Planujem kupu viacerych LCD TV do ubytovacieho zariadenia- 2 velkostne typy - do 32" (do 400Euro) a do 22"(do 300Euro). Co sa tyka znacky rozmyslal som nad samsungom (vase rady- spolahliva znacka v oblasit TV ako sa hovori?). Co sa tyka kvality, kedze to nebude na dennodenne sledovanie (aspon nie tej istej osoby) preferujem skor nizsiu cenovu hladinu, nie vsak totalny smejd s neostrym obrazom co po par mesiacoch odide. kedze to bude viacero kusov bolo by neprijemne kupit nieco nespolahlive.
Neviete niekto poradit co by ste v tejto kategorii odporucili, popripade s cim mate dobru skusenost? Ako by na tom mohol vyzerat DBV-T?
Este jedna Q- nevyzna sa niekto v oznacovani samsungov?co znamenaju jednotlive oznacenia- napr LE 32C450 - 32 je 32", 450- seria 4, ale co znaci ozacenie C, popripade A, B?
vopred dakujem za rady!
-
Michaelo105
Light Professional
Re: Kupa LCD TV
LE - takto sú označované lcd televízorov u Samsugnu
32 - palce/veľkosť/uhlopriečka
C - modelová rada pre rok 2010 (A- pre rok 2008, B - pre rok 2009)
450 - model
4 - znamená 4 séria - čiže druhá najnižšia, reps najvyššia medzi hd ready modelmi
/edit:
zmena slova panel na televízor - myslel som to tak, ale nejako som napísal zlý výraz
32 - palce/veľkosť/uhlopriečka
C - modelová rada pre rok 2010 (A- pre rok 2008, B - pre rok 2009)
450 - model
4 - znamená 4 séria - čiže druhá najnižšia, reps najvyššia medzi hd ready modelmi
/edit:
zmena slova panel na televízor - myslel som to tak, ale nejako som napísal zlý výraz
-
Ryan Giggs
VIP
Len upresnim a doplnim. LE nie je označenie LCD panelov, ale LCD televizorov (plazmy su označene PS) . Panely sa označuju inak (pre tvoju potrebu nepodstatne).
450 - prve čislo (v tomto pripade 4) je označenie modelovej rady, serie, druhe (5) je vybava a tretie (0) je označenie dizajnoveho resp. farebneho variantu.
Pokiaľ ide o kvalitu obrazu, v tejto cene si nerob iluzie. Stare CRT su na tom pri zobrazovani tv vysielania obrazovo lepšie ako akekoľvek LCD. A pokiaľ ide o spoľahlivosť, Samsung nepatri prave na špicu.
450 - prve čislo (v tomto pripade 4) je označenie modelovej rady, serie, druhe (5) je vybava a tretie (0) je označenie dizajnoveho resp. farebneho variantu.
Pokiaľ ide o kvalitu obrazu, v tejto cene si nerob iluzie. Stare CRT su na tom pri zobrazovani tv vysielania obrazovo lepšie ako akekoľvek LCD. A pokiaľ ide o spoľahlivosť, Samsung nepatri prave na špicu.
Až taký šmejd to zase nebude.. babke sme kúpili LE32A3xx a obraz pri pozeraní DVBT je podľa mňa na nerozoznateľný oproti DVBT na LE32A6xx alebo LE32B6xx. Možno rozdiel zbadáš, ak by si ich mal vedľa seba. Akurát musíš rátať s chudobnejšou výbavou a funkciami, čo však v ubytovacom zariadení asi veľmi nebude prekážať.

-
Ryan Giggs
VIP
Nerozoznateľny? Nesranduj. s takou B6xx sa to určite neda porovnať. A nemusiš ich mať vedľa seba. Rozdiel je viditeľny hneď na prvy pohľad. Plynulosť pohybu, kontrast, ostrosť, hlbka čiernej...brm napísal:Až taký šmejd to zase nebude.. babke sme kúpili LE32A3xx a obraz pri pozeraní DVBT je podľa mňa na nerozoznateľný oproti DVBT na LE32A6xx alebo LE32B6xx.
-
Michaelo105
Light Professional
Ryan má právdu, rozoznatelný je, ale tam kde sa to má kupovať to bude šum a fuk. Tu si treba vybrať cestou spoľahlivosti, a preto by som volil asi značku Sharp. Sú to Japonci a majú 3- ročnú záruku. (spoľahlivé sú aj značky ako Sony, LG - 2 roky záruka)
Oproti A rade u Samsungov, dnešné C-čka sú už robené v Maďarsku (nie na Slovensku) a ja osobne už im až tak neverím - v otázke spoľahlivosti. (aj pri plazmách to tak bolo - hneď ako ich začali robiť v Maďarsku, tak kazivosť dosť stúpla).
Oproti A rade u Samsungov, dnešné C-čka sú už robené v Maďarsku (nie na Slovensku) a ja osobne už im až tak neverím - v otázke spoľahlivosti. (aj pri plazmách to tak bolo - hneď ako ich začali robiť v Maďarsku, tak kazivosť dosť stúpla).
-
Ryan Giggs
VIP
Suhlasim s Michaelom, myslim, že niečo od Sharpu bude ok. Navyše 3-ročna zaruka sa určite hodi. A aj po obrazovej stranke je to dobra voľba.
http://www.videoexpert.sk/lcd-televizor ... c-32dh500e
http://www.videoexpert.sk/lcd-televizor ... -32sh7e-bk
Ešte by možno stalo v tvojom pripade za uvahu, isť do značky Funai. Sice to nie je obrazovy top, ale nie je to ani žiadna tragedia, obraz je celkom ok. Čo je ale dôležitejšie, maju garanciu na 0 vadnych podov a 5-ročnu zaruku.
http://funai.sk/_multilang/sk/5-ROKOV-ZARUKA/
http://www.videoexpert.sk/lcd-televizor ... c-32dh500e
http://www.videoexpert.sk/lcd-televizor ... -32sh7e-bk
Ešte by možno stalo v tvojom pripade za uvahu, isť do značky Funai. Sice to nie je obrazovy top, ale nie je to ani žiadna tragedia, obraz je celkom ok. Čo je ale dôležitejšie, maju garanciu na 0 vadnych podov a 5-ročnu zaruku.
http://funai.sk/_multilang/sk/5-ROKOV-ZARUKA/
dakujem za zaujimave odpovede. S tym sharp-om ste ma teda dost prekvapili, netusil som ze su na tom tak dobre....poznal som od nich tak max kalkulacky (tie usli:) nechcem robit reklamu, no rozmyslal som ze by som to vzal od renesancia .sk kde davaju 3rocnu zaruku na vsetko automaticky s tym ze do par dni je doruceny nahradny kus na dobu opravy (teda aspon to tak deklaruju). cize tam sa dorovnaju ostatne znacky sharpu na tie 3 roky (btw to bysom musel reklamovat niekde u autorizovaneho vyrobcu na svk-u?). Pokial vsak tvrdite ze tie sharpy su co sa spolahlivosti a ucelu na ktory to potrebujem dobra volba nebudem sa branit....:)necham si poradit od skusenejsich...btw. sharp nevyraba Tv a ostatne veci niekde v cine alebo podobny outsource (samsung-madarsko/slovensko) ako vacsina vyrobcov elektroniky? pokial to je cistokrvny japonec tak ta spolahlivost je potom pochopitelna...
dik
dik
-
Ryan Giggs
VIP
Ak mam aktualne info, tak všetky Sahrpy su made in Japan s vynimkou veľkych uhlopriečok 46" a viac, ktore sa robia v Barcelone.
Sharp patri k top značkam pokiaľ ide o vyvoj LCD technologii. Inak Sony a Philips zrušili zmluvy so Samsungom, resp. LG na dodavky panelov a už cca rok použivaju panely od Sharpu. Aj to je myslim dôkaz o kvalite.
Sharp patri k top značkam pokiaľ ide o vyvoj LCD technologii. Inak Sony a Philips zrušili zmluvy so Samsungom, resp. LG na dodavky panelov a už cca rok použivaju panely od Sharpu. Aj to je myslim dôkaz o kvalite.
dik Ryan. A ako to je so zobrazovanim terestrialne vysielanych TV (analog resp DVB-T)? myslis ze sa bude dat na to pozerat, popripade aky model zvolit na taketo pouzivanie kde nie je potrebna nejaka nadstandardna kvalita obrazu ale skor prijem bezne dostupnych kanalov (nemyslim tym ze tam chcem mat poriadn zasumeny obraz skor som mal na mysli ze fiber TV resp blue ray sa tam sledovat nebude, ak ano tak fakt len sporadicky)
-
Ryan Giggs
VIP
Už vyššie som pisal, že to nebude v tejto cenovej relacii veľka slava, bez ohľadu na značku. Na analogu je obraz podstatne krajši na akomkoľvek CRT ako na akomkoľvek (aj veľmi drahom) LCD. To je žiaľ udel LCD technologie, ktora vyžaduje kvalitny signal. DVB-T bude vyzerať podstatne lepšie, ale tiež to nie je vystavny obraz. To už je ale problem (ne)kvality dvb-t vysielania u nas ako televizorov.
Inak Fiber TV nie je prave synonymom pre kvalitny obraz, to si použil zly priklad
.
Inak Fiber TV nie je prave synonymom pre kvalitny obraz, to si použil zly priklad
-
Michaelo105
Light Professional
Tak dvb-t vyzerá zle až na uhlopriečke 94 cm (37") a vyššie na 82 cm (32") a menej je to v pohode.
Ryan máš dobré info - robia sa v Japonsku, akurát ovládače sem tam vyrobý thaiwan.
PS: Som ani nevedel, že Sony a Phillps prešli na panely od Sharpu. Len pre info: Kto teraz má vlastné panely, resp kto ich od koho kupuje? (ak to vieš by ma to potešilo, samozrejme myslím medzi všetkými výrobcami. Ja mám v pamäti, že si sami robia panely Samsung, Toshiba... - ešte dvaja, len ma teraz nenapadnú
Ryan máš dobré info - robia sa v Japonsku, akurát ovládače sem tam vyrobý thaiwan.
PS: Som ani nevedel, že Sony a Phillps prešli na panely od Sharpu. Len pre info: Kto teraz má vlastné panely, resp kto ich od koho kupuje? (ak to vieš by ma to potešilo, samozrejme myslím medzi všetkými výrobcami. Ja mám v pamäti, že si sami robia panely Samsung, Toshiba... - ešte dvaja, len ma teraz nenapadnú
ale ryan s tym fiber tv ze nie je synonymom dobreho obrazu to nemyslis vazne...chces povedat ze orange reklama klame ? 
btw dik za info, poriadne som fiber tv este nevidel, takze osm usudzoval len na zaklade reklam atd ze by to malo byt ok
btw dik za info, poriadne som fiber tv este nevidel, takze osm usudzoval len na zaklade reklam atd ze by to malo byt ok
-
Ryan Giggs
VIP
Ono to je s tymi panelmi veľmi zložite. Sam sa v tom pomaly začinam stracať. Sharp použiva vyhradne vlastne (ASV), taktiež LG (IPS). Samsung okrem vlastnych (S-PVA) použiva ďalšie 3 typy hlavne pre male uhlopriečky, od externych taiwanskych firiem (AU Optronics, Chi Mei Optoelectronics, CHUNGHWA PICTURE TUBES). Panasonic ma panely vlastne (IPS Alpha, spoločna tovareň s Hitachi-32" a 37" sa robia aj v ČR) //prave čitam, že už to vlastni iba Panasonic. Ale nerobia 42", tie beru od LG. Toshiba berie časť od Sharpu (vraj 50%, väčšie uhlopriečky), zvyšok berie od tych, čo Samsung. Boli od r. 2004 v spoločnom projekte s Panakom a Hitachi, ale už to skončilo. Toshiba robi (pokiaľ viem) vlastne panely len pre notebooky. Sony ma všetko od Sharpu, je možne že u nižšich modelov im ešte ostali nejake od Samsungu, Philips LED modely maju panel Sharp, non-led su IPS panely z predchadzajucej spoločnej tovarne s LG.Michaelo105 napísal: PS: Som ani nevedel, že Sony a Phillps prešli na panely od Sharpu. Len pre info: Kto teraz má vlastné panely, resp kto ich od koho kupuje? (ak to vieš by ma to potešilo, samozrejme myslím medzi všetkými výrobcami. Ja mám v pamäti, že si sami robia panely Samsung, Toshiba... - ešte dvaja, len ma teraz nenapadnú
A aby to nebolo jednoduche, u niektorych najnižšich a najmenšich modelov (do 32") použivaju vyrobcovia (možno aj všetci?) lacne panely od vyššie spominanych externych firiem (AU Optronics...).
neviete este poradit ako to je so servisom v pripade napr takeho sharpu?nie su na tom rozsirenejsia znacky ako samsung ci lg lepsie? v pripade ze sa nieco stane nebude servis promptnejsi (aj v ramci zaruky) u tychto vyrobcov?
dik
dik
-
Ryan Giggs
VIP
Promptnejši určite nebude. Reklamaciu je predajca alebo servis zo zakona povinny uplatniť najneskôr do 30 dni. Nikde však nemaš zaruku, že ti to v servise "rozširenejšich značiek" vybavia skôr ako u tych "menej rozširenych".
-
galbavymartin
Light Professional
vcera sme boli s bratom kupovat LCD zobral tuto:
http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... id=1009854
co poviete? ja mam domace kino LG aj monitor a spokojnost....mal som aj mobil ale radsej som ho predal
ja som mu radil nech zoberie SHARP konkretne tento:
http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... id=1027027
a predavac ze sharp nema dobry obraz
http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... id=1009854
co poviete? ja mam domace kino LG aj monitor a spokojnost....mal som aj mobil ale radsej som ho predal
ja som mu radil nech zoberie SHARP konkretne tento:
http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... id=1027027
a predavac ze sharp nema dobry obraz
-
Michaelo105
Light Professional
Medzi týmito dvomi kúskami je rozdiel hlavne v čiernej. Na tej LG sú také ,,sýtejšie" farby, ale to že ten Sharp nemá dobrý obraz by som si nedovolil povedať.
-
galbavymartin
Light Professional
ved presne...ja som do sharpu brata presviedcal..ale popravde nemal som chut sa hadat s predavacom 
-
Ryan Giggs
VIP
Predavač je idiot. Ale pravda je aj to, že ten Sharp je zakladny model a v tej uhlopriečke to nie je bohvie čo. Ale v tej cene a 42" ani nič extra lepšie (okrem plazmy) nie je.