(alebo trepem pi******ny?
Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotite?
Zalezi od toho ci pouzivas blesk, ako namahas motor, ktory meni ohniskovu vzdialenost, AF motor atd.
)
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Aky mas fotak, ake mas baterky, aku mas nabijacku?
Ak UZ a fotis s bleskom a cez display a pouzivas nejake stare baterky je to mozne.
ja na dslr pouzivam 8x eneloop 2000mAh a vydrzia mozno aj 2000 zaberov, pretoze nefotim s bleskom, nepouzivam display, mam vyborne baterky a mam ich tam naraz 8.
Ak UZ a fotis s bleskom a cez display a pouzivas nejake stare baterky je to mozne.
ja na dslr pouzivam 8x eneloop 2000mAh a vydrzia mozno aj 2000 zaberov, pretoze nefotim s bleskom, nepouzivam display, mam vyborne baterky a mam ich tam naraz 8.
-
Dahome
Medium Star
presne, ako píše zelovoc - foť cez hľadáčik (aj tak nechápem, ako môže niekto fotiť cez displayadox napísal: Ale ja sa chcem spytať niečo iné, že neviem čo z príslušenstva foťáku mám retardované
lebo keď som si kupil fotak bol nový a boli ku nemu tie jednorázové baterky, vydržali okolo 300 zaberov (možno aj viac) stým som bol spokojný no keďžetie došli nabil som si nabíjacie a dal do foťaku, tieto nabíjacie svine vydržali tak 50-100 záberov (podľa nálady foťaku)....tak som si myslel že sú baterky zle, ale dnes som si požičal taktiež nabíjacie ktore vydržali ich majitelovy asi na 400 zaberov nabil som ich na jeho nabijačke a idem fotiť, pri 40 fotkach sa mi začal fotak signalizovať vybitie baterky a po 130 fotke sa fotak už nehcel ani zapnuť.....teraz skúšam tie moje nabil som ich na tej nie mojej nabijačke a spravil som 80 zaberov a zatial nesignalizuje nič....neviete čo sa to deje ? v čom je problém ?![]()
Dik
-
adox
Light Professional
ale tak blesk nepoužívam a zoom som síce vonku používal doma menej ale aspon tych 200 by mohol dať 
a baterky sa vybijaju keď sú vo fotaku a neni zapnutý to viem že strácaju njeake to percento za mesiac či ako sa to značí
ale napr nabijem tieto spravím 10 fotiek o 3 dni chcem fotit znovu spravim napr. 20 fotiak a už signalizuje že su vybite
a baterky sa vybijaju keď sú vo fotaku a neni zapnutý to viem že strácaju njeake to percento za mesiac či ako sa to značí
ale napr nabijem tieto spravím 10 fotiek o 3 dni chcem fotit znovu spravim napr. 20 fotiak a už signalizuje že su vybite
-
Dahome
Medium Star
aký máš foťák?
-
adox
Light Professional
Fuji finepix s1500
a ten od koho som si požičal tú nabíjačku má
Fuji finepix s2500
inak s mojimi baterkami + jeho nabijačka = 101 fotiek a začalo signalizovať vybitie
ale zabudol som napísať že stymi jeho baterkami keď som spravil 40 zaberov začalo signalizovať ale potom to zmizlo a po par fotkach zase objavilo a zase zmizlo a potom keď sa to zase objavilo už to tam bolo až do úplného vybitia
a ten od koho som si požičal tú nabíjačku má
Fuji finepix s2500
inak s mojimi baterkami + jeho nabijačka = 101 fotiek a začalo signalizovať vybitie
ale zabudol som napísať že stymi jeho baterkami keď som spravil 40 zaberov začalo signalizovať ale potom to zmizlo a po par fotkach zase objavilo a zase zmizlo a potom keď sa to zase objavilo už to tam bolo až do úplného vybitia
-
Dahome
Medium Star
a skúšal si aj jeho baterky?
-
adox
Light Professional
ak myslíš toho čo má rovnaký foták tak nie, lebo jeho osobne nepoznámDahome napísal:a skúšal si aj jeho baterky?
cez hladáčik fotím, baterky staré by nemali byť pokiaľ mi také nepredali, fotkák nemám ani pol roka a blesk nepoužívam
nabíjačku mám túto http://www.pixmania.sk/sk/sk/966185/art ... lr035.html
a baterky Rechargeable e-force Ni-Mh 2600mah
keďže nabíjačka ani nesignalizuje kedy sú baterký nabité tak to možem len odhadnúť ale už som ich nabíjal všeliak dlho
-
zelovoc
Darca
kup si eneloopy. to sa s neznackovymi neda porovnat. este mozes skusit pouzit svoje baterky v jeho fotaku.adox napísal: ak myslíš toho čo má rovnaký foták tak nie, lebo jeho osobne nepoznám
cez hladáčik fotím, baterky staré by nemali byť pokiaľ mi také nepredali, fotkák nemám ani pol roka a blesk nepoužívam
nabíjačku mám túto http://www.pixmania.sk/sk/sk/966185/art ... lr035.html
a baterky Rechargeable e-force Ni-Mh 2600mah
keďže nabíjačka ani nesignalizuje kedy sú baterký nabité tak to možem len odhadnúť ale už som ich nabíjal všeliak dlho
ale nijak inak. eneloopy a fot cez hladacik.
aby si pochopil preco eneloopy:
mal som baterky varty, ktore po roku dvoch odisli, po tom energizer, nic moc, potom este nahodou nejake nabijatelne 2500mAh z lidla, ktore vydrzali asi na 30 zaberov a nakoniec eneloopy. tie sa casom nevybijaju (ak tak len minimalne). ako som hovoril, na zrkadlovke s gripom okolo 2000 fotiek. cca. fakt netusim kolko.
-
Dahome
Medium Star
no neviem, ja som si práve kvôli foťákom kúpil inteligentnú nabíjačku a aj ja som mal svojho
času podobný problém a chyba bola v baterrkách. Skús investovať, kúp si nové kvalitné baterky
a novú nabku so signalizáciou, dodrž presne pokyny na nabitie (vybitie, formátovanie) a ak to bude
aj potom robiť problémy, tak asi jedine reklamácia foťáku...
času podobný problém a chyba bola v baterrkách. Skús investovať, kúp si nové kvalitné baterky
a novú nabku so signalizáciou, dodrž presne pokyny na nabitie (vybitie, formátovanie) a ak to bude
aj potom robiť problémy, tak asi jedine reklamácia foťáku...
-
adox
Light Professional
Ok, kúpim nové baterky a ak bude nutné aj nabíjačku... a može byť chyba aj v nabíjačke ? že nabije iba trochu a prestane nabíjať, či to asi nie ?
...a Ďakujem vám...
...a Ďakujem vám...
-
Dahome
Medium Star
no môže, ale skôr to vidím na tie baterky...
-
adox
Light Professional
ak to budú len baterky tak budem rád....ešte raz dik.
-
zelovoc
Darca
kup si aj nabijacku, uplne staci ta, ktora je ku baterkam.adox napísal:Ok, kúpim nové baterky a ak bude nutné aj nabíjačku... a može byť chyba aj v nabíjačke ? že nabije iba trochu a prestane nabíjať, či to asi nie ?
...a Ďakujem vám...
-
Jeremy
Medium Professional
pri tej jasterici odporucam ist este nizsie az na zem ziskas viac netradicnu kompoziciu ktora viac zaujme a troska zazumuj nech nieje tolko prazdneho miesta dookola
-
zelovoc
Darca
tak ze sa s nou mozes porozpravat zoci do oci a nabuduce ostri na tie oci a nie na telo.Jeremy napísal:pri tej jasterici odporucam ist este nizsie az na zem ziskas viac netradicnu kompoziciu ktora viac zaujme a troska zazumuj nech nieje tolko prazdneho miesta dookola
Možno to bolo to najlepšie čo mohol dostať z danej situácie. Ja som jaštericu nevidel už nejaký ten piatok, nieto ešte aby mi pózovala