LOST

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Fiky
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: LOST

Príspevok od používateľa Fiky »

Tak je to tu. Koniec mi vôbec nevadil, som spokojný, že takto vysvetlili "alternatívnu líniu". Tiež patrí autorom rešpekt za to, že koniec seriálu napísali hneď po pilotnom dieli a aj ho dodržali. Robbie diki za ten článok, aj keď väčšinu vecí čo sa týkali deja som pochopil už zo seriálu :) , keď bude ešte nejaký článok od tvorcov určite to sem dajte.
Corn Flake
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Corn Flake »

No tak som si to pozrel. No tomu koncu nejak nechápem.
Thor86
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Thor86 »

Pozri si to ešte raz, veľa ludí tomu nepochopilo hneď. :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Tu je nieco od tvorcov:

Part #01

Part #02

Dalsie vysvetlenie.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

doporúčam pozrieť The Last Journey - nájdete tam mnoho odpovedí na otázky.

SPOJLERSPOJLERSPOJLERSPOJLERSPOJLERSPOJLERSPOJLERSPOJLER

Koniec bol veľmi emotívny, no veľmi mu nerozumiem, pretože podľa slov autorov sa jednalo o "sideline" - čiže vedľajšiu dejovú líniu - lenže keď boli mŕtvy tak to nechápem... ako ste to pochopili ??

vôbec ukončenie 5. sezóny - odpálenie bomby a prílet do LAX bola to realita alebo boli už mŕtvi? postavy sa zdvojili ?

podeľte sa o to, čo si myslíte lebo ja fakt neviem z konca poslednej časti - a bieleho svetla v kostole - čo to vlastne znamená - podľa mňa HEAVEN.
Thor86
Zablokovaný
Zablokovaný

Od 1.-5. sériu to bola realita. Všetky flashbacky sa stali, všetko bolo reálne. Na konci 5. série v epizéde The Incident odpálili vodíkovú bombu. Potom na začiatku prileteli na letisko LA X, vtedy už boli v alternatívnej línií - boli mŕtvy. V alternatívnej línií sa "snažili" spomenúť si na život,...život z ostrova, kde sa všetci spoznali. Keď sa všetci stretli, ako mŕtvy sa niekde v kostole ocitli. Keď Jackeov otec Christian Sheppard otvoril dvere, to jasné svetlo bolo "Svetlo na konci tunela" - nebo. Seriál skončil.

:)
eNeS
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eNeS »

Existuju vobec CZ titulky na Lost.S06E00.The.Final.Journey? Nechcem si pozriet The end kym si nepozriem toto, ale titulky stale neviem najst :-/ .... Hadam tym, ze dokoncili titulky pre koniec LOST-u neskoncili "titulkari" s lostom uz nadobro?
Spaymattio
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Spaymattio »

http://www.lost.cz/preklad.asp

913 - Rekapitulační díl před finále

Anglické titulky

Překlad: 70% (bakeLit)
Dokončení: 27.5.2010
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

Thor86 napísal:Od 1.-5. sériu to bola realita. Všetky flashbacky sa stali, všetko bolo reálne. Na konci 5. série v epizéde The Incident odpálili vodíkovú bombu. Potom na začiatku prileteli na letisko LA X, vtedy už boli v alternatívnej línií - boli mŕtvy. V alternatívnej línií sa "snažili" spomenúť si na život,...život z ostrova, kde sa všetci spoznali. Keď sa všetci stretli, ako mŕtvy sa niekde v kostole ocitli. Keď Jackeov otec Christian Sheppard otvoril dvere, to jasné svetlo bolo "Svetlo na konci tunela" - nebo. Seriál skončil.

:)
toto vobec nie je pravda ... omg ludia vy ste pozerali iny koniec serialu? chapem ze tych poslednych 10 minut bolo trocha tazsich na pochopenie .. ale az tak?

navyse uz tu v teme boli dane linky a clanky na ozajstne vysvetlenia tak sem prosim nepiste bludy

ak stale este niekto nechape a nechce si precitat inde tak tu mate (POZOR SPOILER .. ale imho kazdy to uz aj tak videl :) ):
vsetko co sa dialo na ostrove az kym jack nezavrel oko (a este aj dlho po tom) bolo skutocne! nic viac o tom netreba povedat ... bodka
tie Flashsideways ako to volali, alebo alternativna realita bol ich posmrtny zivot (nejaky posmrnty stav duse/vedomia), ktory sa logicky odohraval po ich smrti, ked logicky vsetci umreli .... kazdy ale umrel v inom case ... ako vravel jackov otec: "niektory pred nim (jackom) a niektory dlho po nom (hurley mozno stovky rokov po jackovi)" ..
tento posmrtny zivot (mozeme to volat Nieco-ako-ocistec) nemal nic spolocne s vybuchom bomby, bolo to do deja schvalne zaradene v takom momente aby si to divaci mysleli ... bomba ako taka sposobila, len to co sme videli na zaciatku serie, ked ich to hodilo spat do pritomnosti
no a spat k Nieco-ako-ocistcu ... tam bolo ich "ulohou" spomenut si/prist na to co bolo v ich zivote dolezite = boli to ludia a ten cas ktory spolu stravili na ostrove ked zili ... ked si to uvedomili, tak sa mohli posunut na dalsiu uroven bytia a tu sa uz mozu realizovat konspiracny teoretici a vymyslat co to moze byt

to bolo len tak v skratke, nechce sa mi zachadzat do podrobnosti a vymyslat napriklad teorie preco Ben nevosiel do toho kostola a neodisiel s ostatnymi atd ... kto chce ten si to uz dohlada
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Trapas, asi len takto dokazem oznacit ukoncenie serialu. Pozeral som ho od casov, kedy tusim bezala uz druha seria, pozrel som si cast po casti, zhrnutia, neraz som po odvysielani zabludil na fora, ktore sa venuju serialu a co to si precital. To co som videl ale v zavere inak ako fraskou nedokazem nazvat, pretoze som maximalne sklamany z toho, ze serial, ktory sledujem 5 rokov, tak takto pokaslu. Dufam, ze ak raz budu koncit Simpsonovci, tak to bude grandiozne finale a pri PC spravim standing ovations. Pri pozerani posledneho dvojdielu Lostu som serial dival z nudy, bez nejakeho vzrusenia, ba az s nechutou.

Co co producenti, reziseri a scenaristi predviedli v dvojdiely a v dvoch predoslych castiach je podla mna polutovania hodne a je to velka rana pod pas pre vsetkych fanusikov, ktori cakali na zaver serialu. Na jednej strane treba povedat, ze pekny a sladky zaver mal nieco do seba, ale sposob spracovania a celkovo dej poslednych casti nestal ani tomu, co po ranu necham v zachodovej mise. Myslim si, ze vacsina ludi cakala nieco specialne, nieco extra, nieco co dokaze zaujat, vysvetlit niektore veci, proste spravit kvalitny zaver. Toto co som videl bol odpad, pretoze povedat v tretej casti od konca o nejakom svetle, pricom celych 6 serii o tom ani stopa, tak to je podla mna fraska, ba dokonca mi to prislo ako nutne ukoncenie serialu a snazit sa to z nicoho nic enormne rychlo ukoncit. Uz cela cast venovana Jackobovi a svetlu mi prisla zla, zbytocna a ani neviem ako ju dalej odpisat, aj ked sa tu niekto v teme doslova rozplyval, ze co vsetko sme sa dozvedeli, ze kto je cierny dym, kto je Jackob, kto bola jeho matka atd... Podla mna to bolo ale zbytocne a vobec ma to nezaujimalo, pretoze Jackob bol asi taka dolezita postava, priblizne na urovni Jackovho otca a pre mna uplne nepodstatna a keby ho poslednu seriu ani len neukazali, tak na neho aj zabudnem a vobec sa o neho viac nezaujimam.

V poslednom dvojdiely som mal aj male tusenie, ze Jack sa niekde v zadnej casti objavi a vyjde od svetla nejakou tajnou cestou, ked sa to stalo, bol som rad, ale potom mi to prislo skor vtipne. To, ze jeho otec ozil, to uz radsej ani nekomentujem, pretoze to nikto necakal.

Nie som ten, ktory si cital alternativne teorie a vobec, myslim, ze som asi ani ziadnu teoriu necital, pretoze ma to nezaujimalo. Ale to co sa udialo za posledne casti, svetlo, velka oslava na konci bok po boku, tak to urcite v ziadnej teorii nebolo a scenaristi tym vytreli pekac kazdemu, navyse to bola uplna hlupost. Mrzi ma, ze po tolkych rokoch a po najslabsej serii dokazali spravit takto slabucky zaver serialu.

Jedine pozitivne co som v zavere videl bolo spojenie zivotov ludi a stastny koniec.

A pre zastancov serialu ako je Soviet a pod... len tolko, ze keby sa serial skoncil v polke zaverecneho dvojdielu, pripacne aj dve casti pred tym, tak by ste uplne zasli nad tym, pretoze ste serial hltali a videli len to dobre a zaujimave, ako keby bol ten serial niecim jedinecnym a zasluzil si ospevovanie este dalsich 20 rokov. Alternativne teorie a nevysvetlitelne zahady si mozete dalej posielat po forach a diskusiach, uz su vam na nic. Dnesnym dnom pomaly zabudam na serial a myslim, ze o taky rok si nan uz ani nespomeniem. Jedine co mi bude chyba bude Kate, ale verim, ze tu herecku uvidim este vo vela filmoch ci serialoch.

PS: Ten odlet lietadla z ostrova bol strasny, taky manever vo vzduchu si nedovoli ani dvojplosnik, nie to tak velke lietadlo. FAIL!!!
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Hojko: 100 ludi, 100 chuti :)

"ako nutne ukoncenie serialu a snazit sa to z nicoho nic enormne rychlo ukoncit" - ten koniec bol od prvej casti uz od reziserov davno znamy. Takze nic na rychlo neukoncovali. Za druhe, jeho otec vobec neozil :) On bol mrtvy, ako vsetci v tom kostele..
Vidim, ze tu poslednu dvojcast akoby ani niektory nepochopili a pritom sa stazuju..

Inak dalsie zhrnutie (English): http://www.ew.com/ew/article/0,,2031346 ... 46,00.html
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

hojko: ja som sa ešte pobavil na tych "skvelych" teoriach z anglickych webov, ktore sem ľudia hadžu.. v jednej sa pisalo prečo Mr. Eko nebol na konci v kostole, že on sa so svojimi problemami zmieril už na ostrove (pred svojou smrťou videl seba ako maleho chlapca spolu so svojim bratom ako spolu spokojne odchadzaju držiac sa za ruky + tie vidiny predtym, kde sa zmierili) a preto ho tam nebolo treba a potom ďalej na nejakej stranke čitam, že autori chceli Mr. Eka dostať do kostola, akurat si ten herec pytal asi tak 5krat viac prachov ako boli ochotni zaplatiť :lol:
a k tomu odletu lietadla.. škoda, že sme sa nedozvedeli, či to ľudia na palube prežili (či sa zachranili).. v skratke som sa nedozvedel nič, čo by ma zaujimalo aspoň trochu, ale tak čo už.. :)
//tych zhrnuti je už 150+ teraz, som zvedavy kam sa dostaneme za rok
Soviet napísal:ten koniec bol od prvej casti uz od reziserov davno znamy.
ja som zas čital, že koniec ktory si J.J. Abrams prial sa v zavere začina v momente, keď uvidime jacka ležať v lese.. kde sa piše, že ten kostol bol Abramsov napad? (nehovorim, že nebol, iba som o tom nenašiel zmienku.. ak niekto mate nejaky članok..) inak Abrams už dlhšiu dobu nemal s lostom vlastne nič spoločne, da sa povedať (tipoval by som tak posledne 2 serie :lol:)
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Old Dirty Bastard-Abrams uz od 3 serie nemal s LOSTami nic iba Jack Benderovi a D. Lindelofovi nehal nejake papiere s napadmi :wink: Abrams chcel strasne tocit filmy
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

jj o tom, ze posledne dve serie uz nemal v tom prsty je pravda.. Ale koniec bol jeho od zaciatku..Jedine co na konci bolo upravene, bol Ben s ktorym sa neratalo, ze bude taka "oblubena" postava a bude pocas serialu az do konca.. Takze preto pred ten kostol dali este scenku Bena s Lockom. Viac sa vraj neupravovalo..Takze tipujem, ze aj kostol sa neupravil..
Old: Je ine citat terorie od tvorcov a od nejakych ludi, co v tom nikdy prsty nemaju..Teraz vsak samotny tvorcovia zacinaju na otazky, ktore dostavaju od fans odpvoedat..takze treba hlavne vediet, ktore citat..
smoldo56
Expert
Expert

Príspevok od používateľa smoldo56 »

Ja som ten koniec pochopil tak, že úplne celá línia na ostrove až po Jackovu smrť (zavretie oka) bolo reálna a AR bolo o tom ako sa všetci po smrti (nie však v rovnakom poradí, viz. Shepardov výrok "niektorí skôr niektorí neskôr" znamená jednoznačne to, že nezomreli NARAZ ani pri páde lietadla ani pri výbuchu bomby, ale každý v inom čase) dostali do očisty, kde bolo ich úlohou si na seba pospomínať a vzápetí spolu odísť do neba :)

Koniec bol dojemný a spásny, no po mystickej stránke totálny debakel, súhlasím s názormi že to s tým svetlom 3 diely pred finále bolo úplne nedotiahnuté a vôbec to nepôsobí že by to mali tvorcovia od začiatku naplánované. Taktiež z lánie Jacob vs. MIB sa vyvinula úplna fraška a posledná časť to len potvrdila.

U mňa je celá šiesta sezóna jedna veľká odbočka od zakladných sérii dokonca aj od piatej, ktorá bola aspon napínavá a niečo sa v nej dialo. Táto mi však prišla že všetci sa len prechádzajú, rozdelujú kto sa ku komu pridá aby na konci všetci (až na tých 4 či kolkých) pozomierali v ponorke a zvyšok si len tak odletí. Ostrovnú líniu som čakal omnoho lepšiu a jediné čo to zachránilo bola Jackova smrť :smt006
Thor86
Zablokovaný
Zablokovaný

gwixt napísal:toto vobec nie je pravda ... omg ludia vy ste pozerali iny koniec serialu? chapem ze tych poslednych 10 minut bolo trocha tazsich na pochopenie .. ale az tak?

navyse uz tu v teme boli dane linky a clanky na ozajstne vysvetlenia tak sem prosim nepiste bludy

ak stale este niekto nechape a nechce si precitat inde tak tu mate (POZOR SPOILER .. ale imho kazdy to uz aj tak videl :) ):
vsetko co sa dialo na ostrove az kym jack nezavrel oko (a este aj dlho po tom) bolo skutocne! nic viac o tom netreba povedat ... bodka
tie Flashsideways ako to volali, alebo alternativna realita bol ich posmrtny zivot (nejaky posmrnty stav duse/vedomia), ktory sa logicky odohraval po ich smrti, ked logicky vsetci umreli .... kazdy ale umrel v inom case ... ako vravel jackov otec: "niektory pred nim (jackom) a niektory dlho po nom (hurley mozno stovky rokov po jackovi)" ..
tento posmrtny zivot (mozeme to volat Nieco-ako-ocistec) nemal nic spolocne s vybuchom bomby, bolo to do deja schvalne zaradene v takom momente aby si to divaci mysleli ... bomba ako taka sposobila, len to co sme videli na zaciatku serie, ked ich to hodilo spat do pritomnosti
no a spat k Nieco-ako-ocistcu ... tam bolo ich "ulohou" spomenut si/prist na to co bolo v ich zivote dolezite = boli to ludia a ten cas ktory spolu stravili na ostrove ked zili ... ked si to uvedomili, tak sa mohli posunut na dalsiu uroven bytia a tu sa uz mozu realizovat konspiracny teoretici a vymyslat co to moze byt

to bolo len tak v skratke, nechce sa mi zachadzat do podrobnosti a vymyslat napriklad teorie preco Ben nevosiel do toho kostola a neodisiel s ostatnymi atd ... kto chce ten si to uz dohlada
Ježiši kriste, presne to som napísal.... :roll:
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

Thor86 napísal: Ježiši kriste, presne to som napísal.... :roll:
ani nie ... ak si to tak chcel napisat tak sa ti to moc nepodarilo
Od 1.-5. sériu to bola realita.
toto jasne navodzuje ze 6. seriu si z realnosti vylucil (pricom to platilo len pre tu posmrtnu odbocku) ... ak si to tak chcel napisat, tak odporucam zapracovat na stylistike

ale rad by som vedel, ako by si predstavovali dobry koniec ti, ktorym sa tento nepacil ... ze by bolo vsetko vysvetlene? wtf .. ako chcete vysvetlit vsetky tie mysticko-mysteriozne veci co sa tam diali ... imho bud by to bolo uplne hrozne alebo totalne smiesne a to by sa zase nepacilo mne a mnohym inym ...
napr hojko povazoval jacoba za nepodstatneho, ale ako sa na konci ukazalo, bol to on kto bol v pozadi vsetkeho diania na ostrove a bolo to naznacovane uz dlho ... akurat mam pocit ze ludia jacobovi nevenovali dostatok pozornosti (no zrejme aj preto ze moc toho o nom povedane nebolo, ale keby to bolo vysvetlene skor tak o com by ten serial dalej bol?) a sustredili sa skor na dharmu a others atd co bolo urcite tiez zaujimave a napinave, ale nebol to ten zasadny motiv celeho deja ... bez tychto dalsich dodatocnych dejovych linii by sme nemali 6 serii ale mozno max 2
mnoho ludi ma problem prijat fakt ze ostrov bol proste "zazracny", len tak z jeho podstaty ... tomuto tiez uplne nerozumiem, kedze serial sa v podstate od zaciatku profiloval ako mysteriozny .... ziadat vysvetlenie je ako ziadat vysvetlenie zahadnosti sveta za kralicou norou v Alenke v risi divov ... bolo by to mozno krasne mat logicke vysvetlenie, ale na druhej strane by to stratilo tu zahadnost, pre ktoru to bolo take zaujimave a znova: nebolo to vyhradne len o zahadach
a samozrejme ze za tych 6. serii sa vyskytlo niekolko momentov/dejovych odbociek, ktore v celkovom kontexte nedavali zmysel alebo boli nelogicke a protichodne, ale to sa bohuzial v takom rozvetvenom a spletitom deji stava .. aj autori su ludia (ktory serial/film nema takeko momenty?)
Thor86
Zablokovaný
Zablokovaný

gwixt napísal:
toto jasne navodzuje ze 6. seriu si z realnosti vylucil (pricom to platilo len pre tu posmrtnu odbocku) ... ak si to tak chcel napisat, tak odporucam zapracovat na stylistike
To, že som za "nereálnu" považoval len alternatívnu líniu je hádam jasné. Takže áno, napísal som to isté čo ty.

S tým postojom ku koncu súhlasím, lepší ani nemohol byť. Som zvedavý čo by čakali tí ktorým sa nepáčil.

...mimochodom, prečo tu všetci píšete že to svetlo bol provizórny ťah? Že to je nedotiahnuté a že to vymysleli "za behu"?
Svetlo za kolesomdávno pred epizódou Across the Sea tam bolo náhodou, že? :roll:
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

gwixt napísal: ale rad by som vedel, ako by si predstavovali dobry koniec ti, ktorym sa tento nepacil ... ze by bolo vsetko vysvetlene? wtf .. ako chcete vysvetlit vsetky tie mysticko-mysteriozne veci co sa tam diali ...

...

mnoho ludi ma problem prijat fakt ze ostrov bol proste "zazracny", len tak z jeho podstaty ... tomuto tiez uplne nerozumiem, kedze serial sa v podstate od zaciatku profiloval ako mysteriozny .... ziadat vysvetlenie je ako ziadat vysvetlenie zahadnosti sveta za kralicou norou v Alenke v risi divov ...
autori nás celý čas ťahali za nos a bodka. keď ti raz niekto od začiatku tvrdi, že na všetko dôjde čas a tie zahady na ktore boli všetci zvedavi vysvetlia (to vraveli autori), tak to tak mali spraviť. ja som nepotreboval racionalne vysvetlenie nadprirodzenych veci, len ich pohľad na to (ano a nezaujimaju ma domnienky a dohady ľudi, ale pohľad autorov na vec.)
a je sice pekne, že teraz po skončeni serialu napiše človek na fanstranku "Lost je seriál o postavách a ne o záhadách", prečo sa potom toľko ľudi venovalo riešeniu zahad? pisali sa cele blogy s teoriami (aj na lost.cz), niekedy dlhe litanie, že by z toho mohla byť kniha. teraz budu všetci pokrytecky tvrdiť, že o zahady tam nikdy nešlo.
smoldo56
Expert
Expert

Príspevok od používateľa smoldo56 »

O postavách boli tak prvé dve série, od tretej série sa serial zaoberal hlavne druhými, potom Dharmou, Jackobom, kolesom a skokmi v čase a v neposlednom rade Jacobom a MIB a pramenom 8). Na to ako tvorcovia hovorili ako majú všetko od začiatku premyslené a všetko sa časom dozvieme a ešte mali aj tú drzost v tv shotoch oznamovať "všetko bude odhalené" :lol: to dosť odpískali. A súhlasím s predošlým príspevkom, pretože ak nám celý seriál hádžu do placu kadejaké záhady tak každý normálny človek čaká že sa raz dozvie odpoveď. Nech sa na mna tvorcovia nehnevajú ale to by som aj ja dokázal vymyslieť lepší koniec, aspon je vidieť jak sa na to úplne vykašlali, škoda. Siedma séria nepríjemné seriálové sklamanie roku !!!
Napísať odpoveď