Zahrajme sa hru: Uhadni auto!

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zahrajme sa hru: Uhadni auto!

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

a o com pisem ty troubo ? :-D bavme sa teda o idealnom sportovom aute - takom co ma zanedbatelnu hmotnost oproti obrovskemu vykonu, spickovy podvozok, ktory pracuje tak ako ma a riesi vonkajsie vplyvy a nemusi sa vysporiadat so samotnym autom atd. o com sa chces bavit v pripade idealneho auta ? podla mna debata nesmerovala k ziadnemu idealnemu autu ale k akejsi rozumnej volbe :-) da sa vobec na ideale nezhodnut ? o tom by sme sa teda vobec nemuseli bavit :-) ... ked sme z idealneho auta nevychadzali, tak preco by sme sa o nom mali bavit ? :-) kde teda beres istotu ze by som si mal zrovnavat nieco prave ja ? :-P

prave o tom kto to pozna a vyuzije sa bavit treba, pretoze to je ten realny svet, nie cisla na papieri ... ked ta dnes posadim do klasickeho F430, povozis sa na nom tyzden (nie tyzden na okruhu ktory poznas ako vlastnu chladnicku, ale tak ako sa vyuziva auto - vacsinou na ceste) a potom ti dam na dalsi tyzden odlahcenu Scuderiu budes ten rozdiel poznat, ked nebudes vedet ktore je ktore ? ? ... silne pochybujem :-) ... vravim tie specialne edicie vsetko co robia je, ze znizia cas 0-100 o 0,1s, maju ine veci, ktore su unikatne a na iny model alebo seriu ich nezozenies a to na nich ludia beru :-) ... mne je jedno ze s mojim supersportom zajazdi nejaky zavodnik trat o sekundu rychlejsie ako s rovnakym ale lahsim :-) pre mna je dolezite nieco ine ako ideal ze to to auto dokaze :-)

on ten pritlak sa akosi scita s tou tiazovou silou a cim jej mas viac tym z hladiska prenesenia vykonu na cestu lepsie, ale musis najst kompromis medzi vahou auta a vykonom a tu skutocne na 30kg zavazi akurat pri zavodnom aute, nie pri superaute urcenom na vozenie :-) :-)

asi sa na filozofiach nezhodneme, ale v zivote by som si nekupil specialnu ediciu ferrari alebo lamba alebo hocicoho - ked dam za auto 200kEUR tak nech sakra cosi ma, ked sa budem chcet hrat na zavodnika aby som rieisl par kg, tak si kupim Ariel Atom a nebudem tyzden zrat aby som stiahol na Nordschleife dve sekundy :-D ... ale o motokarach sa tu my nebavime, bavime sa o autach na jazdenie a z auta na jazdenie K1 sme vysli :-)

//autoeditácia príspevku (26 Máj 2010, 12:37)
GTR uznavam, ta napadla aj mna a je to superauto so vsetkym co k tomu patri, ale dalej ma nejak nic nenapada .. pride mi ze vsetky auta co kedy za nieco stali na poli superaut mali min. V8 :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

ale kto sa tu bavil o rozumnej volbe? stale nechapes jednu vec, resp. mozno ju chapes, ale neberies do uvahy - a sice to, ze sme mali rozhodnut, co bude v tej K1 idealnejsie, a zatial, bohuzial nic nehra na tvoju stranu :wink: a zrovnat v hlave si to mas presne kvoli tomuto :)

prestan uz s tymi sofermi a precitaj si prvy odsek tohto prispevku... vidim, ze ma tu vytacas naschval, tak to, prosim ta, nerob... este raz a posledny - bavime sa o spicke, nie o tom, ci tvoju lenivu prdel bude mat co v scuderii masirovat... vyser sa uz, prosim ta, na tu prax...

pri tazsom aute urcite zohra rolu aj odstrediva sila, ta bude o nieco podstatnejsia ako sila posobiaca na vozovku, kedze tu vytvara prave pritlacna sila...

na filozofiach sa nezhodneme, pokial si tu budemem kazdy hucat svoje... ja sa bavim o dvoch superautach s roznymi motormi, ty mi sem do toho tahas soferov, ine pneumatiky, spolahlivost, no za chvilu sa tu zacneme bavit o tom, ze v8 je lepsia, lebo bude mat nizsiu spotrebu :roll:

// gothar: pardon, sefe :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Chlapci, mate ICQ a sukromne spravy, tu by sa mali davat obrazky pokial viem :)
Maro.
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Maro. »

Ok tak dávam za teba :wink:
Prílohy
d.jpg
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

kde tu prosimta co taham ? ja sa tu nehram na spolahlivost, pneumatiky a neviem co, ale na prax, snivanie o 30kg pre mna nema zmysel :-) ... chceme sa bavit o ideale ? tak potom sa tu nebavme o tychto dvoch motoroch ... chcelo by to tam fuknut trosku postelovany boxer z imprezy - lahky a tazisko posunie o cosi nizsie, vyhadzat zbytocnosti a pod. ... na tvoju stranu teda toho tiez moc nehra, lebo si ma nicim nepresvedcil ... presvedc ma odhadom nejakeho konkretneho cisla - co prinesie uspora 30kg pri ROVNAKOM aute ? :-) potom tu mozeme nieco rozoberat ...

je jasne ze odstrediva sila hra proti nam, ale hmotnost tam ma mensi vplyv ako rychlost a predovsetkym polomer zakruty ((bavime sa o rovnakom aute tak ti tu nebudem pisat ze vhodnou konstrukciou zavesenia a nasledne pruzenia a tlmenia sa da vela zachranit :-) )) ... dajme si ale trochu matematiky a prezenme to :-) ... vzorec pre F odstredivu je Fod=m*(v^2/R) teda priklad - zakruta s polomerom 100m, rychlost 50m/s ((prehnane udaje, ale na ilustraciu stacia :-) - mozme povedat ze simuluju jazdu na hrane moznosti nasho idealneho auta )) ... v pripade auta vaziaceho 1000kg je Fod= 25kN v pripade auta vaziaceho 1030kg je Fod=25750N ... rozdiel sil je vzhladom na ich velkost docela bezvyznamny :-) ...

... co chces teda odomna pocut ? ANO mas pravdu, v idealnom aute na 30kg strasne moc zalezi ? ... prax je ale nieco ine :-) tak teraz neviem kto si ma co a kde zrovnat, ale tiez by si sa mal trochu zamyslet o com tu pojednavas :-) ...

tu mas svoj vytuzeny ciste exaktny pripad rozdielov ... a este raz ta vyzyvam aby si aspon zhruba odhadol rozdiel tychto dvoch auta 1000kg vs 1030kg napriklad v zrychleni, brzdeni, pruznom zrychleni :-) potom sa tu mozeme o niecom bavit, lebo ked to zoberieme na idealny priklad tak by si sa popravde pred jazdou v idealnom aute nemal rano naranajkovat, kedze mozes v idealnom pripade stale svoje poziadavky zvysovat a priblizovat sa k tomu pomyselnemu olympu nehmotneho auta :-D :-D

a akceptuj prosim ze ja sa tu CHCEM bavit o rozumnej volbe a rozumnom kompromise a vobec o praxi ... v com ma pre teba ideal zmysel ? mozes sa v idealnom aute odviezt ? kazde superauto a aj to najlepsie je navrhovane ako kompromis ... a nie medzi dvoma motormi, ale medzi kvantom parametrov, ktore na niecom vzdy zavazia :-) spravis to velke - bude to tazke, spravis to male, bude to lahke ale zabijes sa, spravis to silne, bude ti kusat prevodovky, spravis to slabe, nepohnes sa z miesta ... idealne auto sa spravi NEDA, tak preco sa tu chces o nom bavit ?

davam ti teda v idealnom svete za pravdu a struham tu jednu obrovsku poklonu :-) :-) ...

//autoeditácia príspevku (26 Máj 2010, 13:29)
Gothar - toto je take poucne cele ... kazdy si v tom moze nieco najst ... ak to prekaza, urcite to mozes oddelit do samostatnej temy, pretoze ako spam a posthunt mi to nepride :-)

Maro - je to Jag XJS ... dajte za mna :-)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ale ja ti na prax seriem, s praxou sme tuto debatu predsa nezacali... a tym idealom som myslel to, ze si zachovame tieto dva motory a postavime ich do rovnakych aut, lenze ty si musis vzdy tu debatu posunut na svoju stranu a tahat sem v teorii nepodstatne prvky... dalej, nechcem ta presvedcit konkretnym cislom, presviedcam ta tvdenim, ze pri rovnakych autach ten rozdiel zavazi a vzdy bude pozitivny, nech je aky chce, a o tom som od zaciatku debaty hovoril...

tvoj problem je ten, ze si nedokazes z debaty vyclenit faktory, ktore si do nej sam nepravom natahal a teraz pises len o nich... opakujem, j*bem ti ja na prax, to nebolo predmetom debaty, ja by som tiez chcel mat v attacku 600l batozinovy pristor... pardon za tu absurdnost, ale ja uz neviem, ako ti vysvetlit, o co mi ide... pre teba je v praxi vsetko zanedbatelne, rovnako aj ten pritlak, ale o praxi sa ja nebavim, na to su tu ine temy, mozme pokracovat v nich...

// a nevypisuj mi tu hentie samozrejmosti, nie som dement, a to, co pises, je mi vsetko uplne jasne, lenze ty pises o uplne niecom inom... uz to dpc pochop, bud pis o tom, o com sme sa bavili na zaciatku, alebo budem proste odmietat odpovedat, pretoze neustale pisat, ze "ano, v praxi to je tak, ale debatovat sme zacali o niecom inom" ma uz fakt pomaly prestava bavit....

// idem
Prílohy
20080421051855_bikini-car-tuning-babes.jpg
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ja ti zas opakujem ze v nejakom vyfantazirovanom idealnom aute sa ja neodveziem a preto mi moze teoria oblizat šulina :-) :-) ... budes najedeny, ked ti poviem ako by sa dal upiect najlepsi chleba ? ... neviem preco mas tendenciu ponizovat to co pisem ja na zvasty, ktore sem taham nepravom ... nikde som nepristupil na to ze sa budem bavit o idelanom aute, napriek tomu som ti napisal, ze ANO v ideale bude rychlejsie, ale prakticky to nic neznamena ... ako mozes povedat ze j*ebes na prax ? to chces k tak exaktnej veci ako je technika pristupovat ako filozof ? to nejde :-) ... na zhodnotenie tvojho idealneho pripadu stacvilo jedno ANO bude rychlejsie, ktore si dostal a tym mohla debata skoncit ... a co by z toho bolo ? :-) :-)

//autoeditácia príspevku (26 Máj 2010, 14:10)
H3
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

GothaR, pls :roll:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

kua Fabo, nespamuj tu :-P :-P :-P
Prílohy
1.jpg
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:ja ti zas opakujem ze v nejakom vyfantazirovanom idealnom aute sa ja neodveziem a preto mi moze teoria oblizat šulina :-) :-) ... budes najedeny, ked ti poviem ako by sa dal upiect najlepsi chleba ? ... neviem preco mas tendenciu ponizovat to co pisem ja na zvasty, ktore sem taham nepravom ... nikde som nepristupil na to ze sa budem bavit o idelanom aute, napriek tomu som ti napisal, ze ANO v ideale bude rychlejsie, ale prakticky to nic neznamena ... ako mozes povedat ze j*ebes na prax ? to chces k tak exaktnej veci ako je technika pristupovat ako filozof ? to nejde :-) ... na zhodnotenie tvojho idealneho pripadu stacvilo jedno ANO bude rychlejsie, ktore si dostal a tym mohla debata skoncit ... a co by z toho bolo ? :-) :-)
co by z toho bolo? odpoved na moju otazku... ak sa chces bavit o niecom inom, zaloz si temu a rad to tam pridem navstivit... a dost, tato tema je o niecom inom, premazte to tu niekto, na rozdiel od nordkappa si nemyslim, ze tato debata ma nejaku vypovednu hodnotu...

// elise
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

ok tak dám namiesto ratziho
Prílohy
fabia.jpg
Gothar
Moderátor
Moderátor

Chlapci ale vazne: NESE*TE MA! :twisted:
Ten vas dalsi offtopic budem premazavat.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

predlzeny RR Phantom :-) ...

... uz budeme posluchat sefko :-) :-) a mozes dat cosi miesto mna ...
Gothar
Moderátor
Moderátor

No ok, vyzehlil si si to :D
Prílohy
310.jpg
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Fokál :-)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Konkretne pre-face 1997-2000 (cca) Mk I

//autoeditácia príspevku (26 Máj 2010, 13:49)
Tak sem si dovolil... z vlastní zahrádky...
Prílohy
LaFawnduh2-1.jpg
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

CLK fhadru

//autoeditácia príspevku (26 Máj 2010, 14:54)
alebo SL ? ... tazko povedat :-D

// tiez by mi mohli cosi poopravovat
Prílohy
sexy_women_sexy_cars_45w.jpg
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

AFAIK, nie. Ale mozem sa mylit :hmm:

//autoeditácia príspevku (26 Máj 2010, 14:00)
ta po rychlej analyze som dospel k zaveru, ze to je predsalen CLK.

//autoeditácia príspevku (26 Máj 2010, 14:02)
Neviem co chcu opravovat v kufri :D Je to jedna z rannych 911. Ta tusim vyzerali do circa 75

//autoeditácia príspevku (26 Máj 2010, 14:03)
a dajte niekto za mna, idem na skusku :(
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

;p

// jo jasne
Prílohy
testarosa.jpg
Maro.