Zdravie: regeneracia po fajceni
-
Norick98
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Zdravie: regeneracia po fajceni
Co myslite ze je najlepsie na regeneraciu organizmu fajciara, ktory sa rozhodol prestat fajcit? aby sa co najucinejsie odbural usadeny nikotin z pluc a ciev ak je to mozne, aby vladal napr behat priblizne tak ako zamlada... sport, relax, spanok, cerstvy vzduch, cas alebo zeby aj nejake lieky?
Re: Zdravie: regeneracia po fajceni
pozri, dlhodobe fajcenie je zataz pre cely organizmus, pokial si mal to stastie, ze si este nedostal infarkt, najlepsie a najzodpovednejsie je riesit to s lekarom s fajcenim idu ruka v ruke mnohe sprievodne javy, napr zvyseny tlak, myslim, ze vybrakovanim stanku s vitaminmi v najblizsej lekarni si moc nepomozes, este na strednej skole nam hovorili, ze niektore casti pluc sa po fajceni zvladnu obnovit za pol roka, niektore to ledva zvladnu za 20 rokov, takze by som to bral urcite ako pomerne komplexny problem a myslim, ze tu na fore moc odbornikov na tuto problematiku nebude...ale samozrejme, zdravim zivotnym stylom nic nepokazis, ale pokial chces minimalizovat dopad dlhorocneho fajcenia porad sa s lekarom o postupe
Môže byť náhle skoncovanie s fajčením spúšťačom nejakých zdravotných problémov spôsobených najmä fajčením? Že keby náhle s fajčením neprestal, pravdepodobne by sa tieto problémy teraz neprejavili (oddialili, nabaľovali ďalej)..
No že vraj (nemám rád toto slovné spojenie
) Helene Rúžičkovej dokor povedal, že nafajčite už toľko, ale ani neprestante hneď, lebo vás to zabije.
-
Hotwire
Addict
tak asi chudera prestala hnedbegbeee napísal:No že vraj (nemám rád toto slovné spojenie) Helene Rúžičkovej dokor povedal, že nafajčite už toľko, ale ani neprestante hneď, lebo vás to zabije.
Nuž hej...asi prestala hneď. Evidentne si nepochopil pointu.
Ja ked som svojho casu prestal fajcit,tak som nasledne kaslal fakt husto-trvalo to asi 2 mesiace.Frikso napísal:Môže byť náhle skoncovanie s fajčením spúšťačom nejakých zdravotných problémov spôsobených najmä fajčením? Že keby náhle s fajčením neprestal, pravdepodobne by sa tieto problémy teraz neprejavili (oddialili, nabaľovali ďalej)..
Myslím, že organizmus si pomôže aj sám, keď prestaneš a dákymi liekmi mu určite nepomôžeš. Možno dáke cviky resp. aktivity na zväčšenie kapacity pľúc by nezaškodili a trošku začať športovať.
Ono to zhoršenie je relatívne a možno skôr pocitové. Neverím, že telo neocení znížené dávky dymu.
-
Dahome
Medium Star
Na radu lekára som prestal nedávno fajčiť... fajčil som 30 rokov +/- 20 - 30 denne. Takmer okamžite prestaliNorick98 napísal:Co myslite ze je najlepsie na regeneraciu organizmu fajciara, ktory sa rozhodol prestat fajcit? aby sa co najucinejsie odbural usadeny nikotin z pluc a ciev ak je to mozne, aby vladal napr behat priblizne tak ako zamlada... sport, relax, spanok, cerstvy vzduch, cas alebo zeby aj nejake lieky?
problémy s hypertenziou a aj keď občas vynechám lieky na tlak, mám cca 130/80, zlepšili sa mi krvné testy,
najmä hustota a okysličenie krvi. Samozrejme nikotín je návyk. látka, takže môžu nastať abst. príznaky, ako
je nervozita, bolenie hlavy, dočasne zvýšený krvný tlak, ale to je zanedbateľné. Ale zbaviť telo všetkých škodl.
látok po dlhoročnom intenzívnom fajčení trvá približne 5 - 7 rokov... podľa slov lekárov.
Ja som fajčil cca od 16 rokov do 26 rokov (asi 3x polročné abstinenčné pauzy), štýlom cez deň nič (niekedy aj dva - tri dni) a večer na pivku alebo diske aj 10-15 cíg.
Neviem či je to dobre alebo zle. Od začiatku roka fajčím veľmi málo posledné 2 mesiace to bolo asi 10 cíg. Hádam to už dovalím nejak, že to nechám tak.
Moje skúsenosti sú, že sa cítim lepšie. Ale pribral som.
Neviem či je to dobre alebo zle. Od začiatku roka fajčím veľmi málo posledné 2 mesiace to bolo asi 10 cíg. Hádam to už dovalím nejak, že to nechám tak.
Moje skúsenosti sú, že sa cítim lepšie. Ale pribral som.
-
RomanB
Medium Professional
Fajcil som 6 rokov s jednou 4 mesacnou pauzou pocas ktorej som pribral 10 kg
, teraz sa znovu pokusam nefajcit zatial su to dva tyzdne a zatial pohodka...
Sem tam sa musim fakt drzat aby som sa na niekom nevyvrsil pre uplnu hovadinu.
Na zaciatku odvykacky som mal aj dost dusivy kasel ....
Co sa priberania tyka , vyzral by som chaldnicku na posedenie , no zatial sa mi dari udrzat sa ...
Ako bolo uz pisane treba si najst nejaku nahradu , aktivitu pri ktorej nemyslis na fajcenie
sport , vela sexu , alebo kludne nieco kreativnejsie ako. umenie atd ...
Sem tam sa musim fakt drzat aby som sa na niekom nevyvrsil pre uplnu hovadinu.
Na zaciatku odvykacky som mal aj dost dusivy kasel ....
Co sa priberania tyka , vyzral by som chaldnicku na posedenie , no zatial sa mi dari udrzat sa ...
Ako bolo uz pisane treba si najst nejaku nahradu , aktivitu pri ktorej nemyslis na fajcenie
-
pryja
Darca
100% aloe veraNorick98 napísal:Co myslite ze je najlepsie na regeneraciu organizmu fajciara, ktory sa rozhodol prestat fajcit? aby sa co najucinejsie odbural usadeny nikotin z pluc a ciev ak je to mozne, aby vladal napr behat priblizne tak ako zamlada... sport, relax, spanok, cerstvy vzduch, cas alebo zeby aj nejake lieky?