to je pravda, ale vzdy sa s tou foto este daco da spravit... sikovny CROP orez vie spravit z hnusnej fotky schopnu... toto neviem co je, nieje to ani 3:2 format, ani 4:3, ani 16:9, ani stvorec, je tam kopec volneho miesta, foto sa vzdy da trosku este doostrit atd atdbegbeee napísal:Možno to bolo to najlepšie čo mohol dostať z danej situácie. Ja som jaštericu nevidel už nejaký ten piatok, nieto ešte aby mi pózovala
Fotografia - novinky, technika, diskusia
Re: Fotite?
Jou, jou... CROP je niekedy aj polovica dobrého obrázka... Na druhej strane ->ja osobne<- nie som fanúšikom masívneho PP.
no fanusikom PP nie je asi nikto, ale to je o tom co fotis... podla toho sa robi aj PP
je rozdiel fotit atelierove portrety a je rozdiel napr moje fotky - rychla akcia vonku, ciste momentky bez moznosti priprav, uprav alebo akejkolvek zmeny... tam je PP nie len ziaduci ale aj nevyhnutny a musim povedat ze crop pouzivam na skoro kazdu fotku
je rozdiel fotit atelierove portrety a je rozdiel napr moje fotky - rychla akcia vonku, ciste momentky bez moznosti priprav, uprav alebo akejkolvek zmeny... tam je PP nie len ziaduci ale aj nevyhnutny a musim povedat ze crop pouzivam na skoro kazdu fotku
CROP je u mňa okey aj chápem, že je dobré doladiť nejaké chyby, ale nepáči sa mi keď niekto z hovna pletie bič. I keď to je do istej miery tiež umenie 
chapem, kazdy ma na to svoj nazor, ale ked fotis digitalnu fotku, tak je predurcena na pp, v opacnom pripade sa foti na diakovy film alebo klasicky... to je uz kazdemu co jeho vonia...
ja fotim rekonstrukcie ako som spominal a uvediem ti priklad fotky ktora je original a jej uprava
nepaci sa mi tvoje prirovnanie z hovna bic lebo to je hadzanie do jedneho vreca, ale proti gustu...
aj ked musism dodat: TOTO JE JEDINA FOTKA NA KTOREJ SOM NIECO PRIRABOAL, V TOMTO PRIPADE KRV NA HELME A TVARY.. ALE TO JE TERAZ MIMO...
ja fotim rekonstrukcie ako som spominal a uvediem ti priklad fotky ktora je original a jej uprava
nepaci sa mi tvoje prirovnanie z hovna bic lebo to je hadzanie do jedneho vreca, ale proti gustu...
aj ked musism dodat: TOTO JE JEDINA FOTKA NA KTOREJ SOM NIECO PRIRABOAL, V TOMTO PRIPADE KRV NA HELME A TVARY.. ALE TO JE TERAZ MIMO...
-
adox
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nižšie by sa dalo ale to by potom už vobec nebolo zaostrene na jastericu lebo by som nevidel na display a cez hľadacik už vobec a na tú mokrú cestu sa mi lahnúť veľmi nechceloJeremy napísal:pri tej jasterici odporucam ist este nizsie az na zem ziskas viac netradicnu kompoziciu ktora viac zaujme a troska zazumuj nech nieje tolko prazdneho miesta dookola
Aj keď bol pokus o dalšie ale tie boli zaostrené celkom mimo a potom mi aj tak zdrhla
Spravny wildlifer vydrzi cupiet cely den v mociary a sedi tam tak aby neurobil ani vlnkuadox napísal: Nižšie by sa dalo ale to by potom už vobec nebolo zaostrene na jastericu lebo by som nevidel na display a cez hľadacik už vobec a na tú mokrú cestu sa mi lahnúť veľmi nechcelo
Aj keď bol pokus o dalšie ale tie boli zaostrené celkom mimo a potom mi aj tak zdrhla
-
Dahome
Medium Star
tá BW úprava je fajn, len jediná vec mi vadí - podarilo sa ti (neviem akoPolo-X napísal:chapem, kazdy ma na to svoj nazor, ale ked fotis digitalnu fotku, tak je predurcena na pp, v opacnom pripade sa foti na diakovy film alebo klasicky... to je uz kazdemu co jeho vonia...
a ta uprava tvare je viditelna, to som chcel ukazat zmenu fotky z pp co sa da spravit a ake detaily sa daju menit...
ja viem ako som to spravil a robim to casto... a na uprave mi pride viac mrtvolny.. ak mi rozumies... proste uz bez duse
a ta uprava tvare je viditelna, to som chcel ukazat zmenu fotky z pp co sa da spravit a ake detaily sa daju menit...
ja viem ako som to spravil a robim to casto... a na uprave mi pride viac mrtvolny.. ak mi rozumies... proste uz bez duse
-
Dahome
Medium Star
jasné, nie je to right BW, ale to je nepodtatné... podstatný je ten výzor a subjektívne - mna teda neoslovil
príde mi neprirodzený; navyše teraz veľmi pripomínajúci mne vyslovene nesympatického Petra Rychlého...
´milujem úbožiakov, ktorí sa nevedia ani pod karmu podpísať...
to uz je prodko subjektivny nazor a s tym sa neda nic absolutne robit...
celkovo fotka je podana v inom zneni a aj ked osobne som najvacsi kritik svojej prace a nikdy nie som spokojny, tak tato sa tomu aspon blizi... ale je nafotene, uz to nezmenim...
a to ze ti ksicht umierajuceho ruskeho vojaka pripomina niekoho hold to je nahoda... ono ja sa na to inak pozeram
a ani neviem kto je p. rychly...
celkovo fotka je podana v inom zneni a aj ked osobne som najvacsi kritik svojej prace a nikdy nie som spokojny, tak tato sa tomu aspon blizi... ale je nafotene, uz to nezmenim...
a to ze ti ksicht umierajuceho ruskeho vojaka pripomina niekoho hold to je nahoda... ono ja sa na to inak pozeram
a ani neviem kto je p. rychly...
-
Dahome
Medium Star
jasné, že vrcholne subjektívny
šak je môj...
Buď rád, že nepoznáš - Petr Rychlý
Inak ja mám takéto úpravy rád, dodáva to náboj a autentičnosť... len ten ksicht, ten ksicht...
inac ten chalan ma okolo 18 a je z ciech takze mozno jeho syn, to uz neviem...
sorry za OT
inac ten chalan ma okolo 18 a je z ciech takze mozno jeho syn, to uz neviem...
sorry za OT
-
Jeremy
Medium Professional
Kecate ze nemate radi PP, kazdy ho vyuziva a to ze sa pri filmoch nevyuziva PP je kravina. Tam sa tiez vyuziva. Vid priklad- fotku odfotis exponujes, negativ vyvolavas exponujes, vyvolavas pozitiv tiez exponujes a tam sa dokaze robit aj PP
takze minimalne 3 krat fotku upravujes kym vyjde na papiery to je teiz PP
takze minimalne 3 krat fotku upravujes kym vyjde na papiery to je teiz PP
-
Dahome
Medium Star
ale nemať rád PP a využívať ho sú dve rozdielne veci... 
-
chlapec10
Addict
presne tak....Dahome napísal:ale nemať rád PP a využívať ho sú dve rozdielne veci...
a ked si precitas moje prispevky je tam napisane ze fanusikom pp nie je asi nikdo... kazdy chce mat absolutne kvalitnu fotku hned na prvu supu a bez uprav ze ano, ale to je sen noci svatojanskej...
ja pp vyuzivam z dovodu ktory je si myslim na priklade vidiet a chalanom v reenactmente to tak vyhovuje a aj mne, ono sa to bohuzial neda robit inac a vlastne ani nechcem,
a taktiez ako som hovoril je aj dolezite co a kde fotis a podla toho upravujes ... a ked fotis na digitalnu zrkadlovku do raw, tak to je priama cesta na pp..
ja pp vyuzivam z dovodu ktory je si myslim na priklade vidiet a chalanom v reenactmente to tak vyhovuje a aj mne, ono sa to bohuzial neda robit inac a vlastne ani nechcem,
a taktiez ako som hovoril je aj dolezite co a kde fotis a podla toho upravujes ... a ked fotis na digitalnu zrkadlovku do raw, tak to je priama cesta na pp..
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
njn pani, pri tychto fotkach som sa na postproces vysral, pretoze sa mi fest pacia take ake su, neostre, preexponovane, podexponovane, s pohybovou neostrostou, mam to cil v prdeli.)
Centon 50/1.7 a Kodak BW400CN
ps: bohuzial su to len scany fotiek.
Centon 50/1.7 a Kodak BW400CN
ps: bohuzial su to len scany fotiek.
Joj i mne sa to hrozne paci take ake to je...ta nedokonalost z toho robi dokonalu fotku s atmosferou 
-
moosha
Darca
To ja mam debilny monitor alebo su tie fotky nejake zelenkave?