Favorit z karb na vstrek

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
tonek
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Favorit z karb na vstrek

Príspevok od používateľa tonek »

Favorit r.v. 92 myslím, je to karbec.
Keby sa to chcelo prerobiť tak hlava, riadiačka, lambda a hall, čerpadlo a ostatne hovadiny(plus prisposobiť je tam par much o tom viem).
Nech nežerem, tak aparatura nie z Favo BMM ale Felda MPi.
O to mi ale teraz nejde. Ide o to že ked to tam dám a všetko urobím tak bude treba upraviť aj program riadiačky? Alebo čo bude treba urobiť? Lebo karbovica ma kompresny pomer večší ako favo BMM preto sa tam z hlavy uberalo ale ako je to na Felde?

Ešte posledná a hlavná otázka šlo by to vobec? Myslim ta MPi ako teoreticky to musi isť ale prakticky vždy to niečo drží. Keby na BMM by to šlo isto iste i ked častejšie sa to robilo opačne

//autoeditácia príspevku (26 Máj 2010, 21:33)
teda hlavne som chcel povedať ist to pojde ale TAK ABY TO ŠLO DOBRE(nie že zle) ako že korektne chapeme sa :D
jimmy_xp
King
King

Re: Favorit z karb na vstrek

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

hmm, zaujimava uvaha...otazka - vyplati sa to vobec? v dnesnej dobe by si tam kludne mohol nasukat hotovy agregat z felicie a mas pokoj...ako si vravel ze ma to vacsi kompresny pomer - nebude to robit hovadiny napr. so snimacmi, resp. vecami ktore su ovladane podtlakom v sani? dalsia vec - nemaju napr. tieto systemy rozdielne snimace ? - napr. jednobol by mal hall a mpi by mal napr. snimac otacok a uhla natocenia optoclenom, alebo nejak inak??? to su len moje domnienky :D mozno som mimo po tom fajnom pivku :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...

// ti j*be, to som musel zmazat :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Záleží od toho, aký máš teraz agregát. Či 135 s priehlbinou na dne piestov alebo 136 bez nej = väčšie kompresne tlaky. Ešte sa robil 136x 50kW (neviem teraz, či to bol ecotronik alebo BMM), tak počítajme s tým, že ho nemáš. Felície majú 136tkové piesty.
Budeš musieť použiť MPičkovú hlavu a aj vačku. A stavím sa, že tam budú ďalšie problémy, na ktoré teraz neprídeš..

Inak nebude ti to sedieť v papieroch, takže ak by si to chcel aj používať v premávke, tak musíš mať veľmi veľmi dobrého kamoša na STK. Pretože podľa VIN ti to nebude sedieť.

//Našiel som starý článok prestavbe na BMM http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=247 snaď pomôže
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jimmy_xp - je to možné do MPi Felícii sa až tak nevidím
razti - no dobre rozpíš sa :-D
Frikso - tvoja prva časť článku mi dáva zmysel hned na prvý šup, druhá bohužiaľ nie. Akože podľa VIN čísla vedia, či je to karb alebo vstrek? Inač neviem ako ty ale ja robím s mojím črepom STK a EK iba po známosti :). Btw : neni to 136 je to 135 viem že sa robili 136 50kw(ano ecotronic) aj nad tym som rozmýšlal ale stále je to jedno bod
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ecotronik je elektronicky riadený karburátor. Povesť to má takú, že pokiaľ to funguje, tak sa toho netreba chytať, pretože keď sa to pokazí, tak to neopraví nikto :D
No podla VINka minimalne vedia, že kedy a kde to bolo vyrobene a podla toho aj sposob pripravy zmesy (ak aj tuto infošku nejake to pismenko vo VIN priamo neoznačuje).
Ale pri MPI to máš aj tak jedno, lebo tie sa do favoritov ani nemontovali a MPi rozoznáš na prvý pohlad. A keď sa tieto do favoritov nemontovali, tak s tým by si normalne cez STK prejsť nemal..
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak potom na aute sa ako označoval ecotronic?(počul som už o tom že sa to sralo).
STK a EK vobec nieje problém toho sa nebojím, skorej korektného fungovania
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

Ide ti o vykon alebo spotrebu ? Lebo ak o vykon tak si podla mna s bmm velmi nepolepsis... skor pohorsis...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

jedno mi nejde do hlavy ... preco tam nepichnut porad motor z Feldy ? jednoduchsie, rychlesjie, bezproblemove riesenie, ktore psinesie menej problemov a moze byt kludne aj lacnejsie v konecnom dosledku :-) :-) ...
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

freerider vykon nie, viem že sa to robi opačne ked sa chce vykon
nordkapp - lacnejšie ale pre mna neperspektivnejšie ten motor ktory je v tom fave ma nabehanych okolo 50 tisic čiže je pomerne v dobrom stave bol aj udržiavany
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

... tak ho po 50k km zmrdas nezmyselnou upravou :-) ... gratulujeme, vyhrali ste :-P
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

a ako gratis budem mať dobru hlavu aj s karbcom...nebudem to robiť, je to celé nezmysel
Napísať odpoveď