Myška na PC
Myška na PC
Zdravým... nejde mi myška (PS2) a neviem prečo... iba bliká ako divá vkuse a ked pohnem tak sa ani nehne... ked pripojím inú myšku (USB) tak ju nainštaluje a ked s ňou pohnem tak sama od seba sa začne triasť a pohybuje sa smerom dole doprava ku sydebaru či ako sa to tam volá... a na inom PC mi tie myšky idú.. skúšal som reset BIOSu (odobral baterku pri vypnutom PC a vytiahnutom z prúdu) ani to nepomohlo... preinštaloval som windows (najskôr XP lebo to som tam mal..) nepomohlo.. potom som tam dal vistu.. nepomohlo a nakoniec som skúsil seven a ani to nepomohlo... Nevie niekto čím to môže byť??? A ked pripojím do USB kde mi tú myšku triaslo niečo iné napríklad externý HDD (alebo Flash disk) tak to išilo v poriadku... len pri myške to nejako blbne... nevie niekto čím to môže byť?? díky...
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Myška na PC
PS2 ti preto neide, lebo mas vypalene porty.. USB i preto trasie, lebo mas bud zly povrch alebo vysoke DPi na nerovnom povrchu
Ale pred tým mi tam išli tie USB myšky prestali ísť vtedy ked mi odišla tá PS2 myška... a na nich sa nedá nastaviť DPI... a používam podložku...
A ked je vypnutý PC tak myška svieti.. neviem či to je dobre či má svietiť alebo nie... ale to robilo aj pred tým... ale išla dobre ked sa zapol PC... a teraz tiež svieti pri vypnutom PC ale ked ho zapnem tak začne blikať... a nie svietiť ako má...
A ked je vypnutý PC tak myška svieti.. neviem či to je dobre či má svietiť alebo nie... ale to robilo aj pred tým... ale išla dobre ked sa zapol PC... a teraz tiež svieti pri vypnutom PC ale ked ho zapnem tak začne blikať... a nie svietiť ako má...
myska ti pri vypnutom PC svietit bude pokial nevypnes zdroj vzadu vypinacom
to je z toho dovodu, ze spinany zdroj dava do dosky stale napetie, potrebne na zapnutie zdroja, dosky, celeho kompu - teda do USB portov tecie stale prud
pokial si odpalil PS2 mysku, je dost pravdepodobne, ze si odpalil aj nejaky tranzistor v chipsete dosky, a preto robi problem prenos dat z mysky Tx/Rx ( to su tie dva stredne konektory v USB na myske )
skus si od niekoho zohnat PCI USB kartu, a vyskusaj ju zapojit do kompu ( pokial ho nemas zaplombovany) potom do tej karty pripoj mysku
pokial ti myska v tej karte pojde normalne, tak je s najvecsou pravdepodobnostou odpalena riadiaca cast USB na zakladne doske
to je z toho dovodu, ze spinany zdroj dava do dosky stale napetie, potrebne na zapnutie zdroja, dosky, celeho kompu - teda do USB portov tecie stale prud
pokial si odpalil PS2 mysku, je dost pravdepodobne, ze si odpalil aj nejaky tranzistor v chipsete dosky, a preto robi problem prenos dat z mysky Tx/Rx ( to su tie dva stredne konektory v USB na myske )
skus si od niekoho zohnat PCI USB kartu, a vyskusaj ju zapojit do kompu ( pokial ho nemas zaplombovany) potom do tej karty pripoj mysku
pokial ti myska v tej karte pojde normalne, tak je s najvecsou pravdepodobnostou odpalena riadiaca cast USB na zakladne doske
Tie dva sú na prenos dát a tie krajné sú napájanie.. to viem.. ale keď budú odpálené tie stredné (dátové) konektory tak by nešlo nič na tom... alebo to len pri myškách?? lebo tlačiareň, aj falsh disk, aj externý mi tam idú...Mordecai napísal: pokial si odpalil PS2 mysku, je dost pravdepodobne, ze si odpalil aj nejaky tranzistor v chipsete dosky, a preto robi problem prenos dat z mysky Tx/Rx ( to su tie dva stredne konektory v USB na myske )
Tak ja si pokúsim zohať to PCI USB a uvidím... Zatiaľ díky...
aha, mas pravdu, to s diskom som prehliadol 
Tak v čom by to potom mohlo byť??
Ináč zabudol som poznamenať že toto sa mi už raz stalo.. asi pred necelým mesiacom... a vyriešil som to tak že som všetko vytiahol z PC.. aj dosku a poodpájal... aj baterku vytiahol a tak... a potom som to pozapájal... a povymieňal.. HDD mám SATA tak som dal na dosku do SATA2 portu bolo v SATA1... DVD mechaniku som mal na IDE1 dal som na IDE2 a RAM-ky som mal 2 a mám 2 sloty... tak som ich medzi sebou vymenil...
a všetko išlo...
až do teraz..
a ked som to zase teraz skúšal povymieňať tak to už nepomohlo...
Ináč zabudol som poznamenať že toto sa mi už raz stalo.. asi pred necelým mesiacom... a vyriešil som to tak že som všetko vytiahol z PC.. aj dosku a poodpájal... aj baterku vytiahol a tak... a potom som to pozapájal... a povymieňal.. HDD mám SATA tak som dal na dosku do SATA2 portu bolo v SATA1... DVD mechaniku som mal na IDE1 dal som na IDE2 a RAM-ky som mal 2 a mám 2 sloty... tak som ich medzi sebou vymenil...
len ma tak napadlo, pisal si ze ti odisla PS2 mys, a ext. HDD + flash na tom USB ide
pokial mas ext. HDD s prid. napajanim, tak skor uvazujem, ci to nebude nedostatocnym napetim/prudom v USB porte
chcelo by to zmerat, kolko to dava naprazdno a kolko v zatazi
predsa len ext disk s pridavnym napajanim ma vlastny zdroj, a flash key ma mensiu spotrebu ako USB opt. mys
pokial mas ext. HDD s prid. napajanim, tak skor uvazujem, ci to nebude nedostatocnym napetim/prudom v USB porte
chcelo by to zmerat, kolko to dava naprazdno a kolko v zatazi
predsa len ext disk s pridavnym napajanim ma vlastny zdroj, a flash key ma mensiu spotrebu ako USB opt. mys
jj... tak to je... ext. HDD má samostatné napájanie... A aka to mám pomerať v zaťažení??? Myslíš s nejakým odporom???
Som to premeral bez zaťaženia... a neviem prečo ale už ide tá myška...
toto je odveci..
ja tieto PC nikdy nepochopím...
Ale díky chalani za ochotu... 
Som to premeral bez zaťaženia... a neviem prečo ale už ide tá myška...
je dost pravdepodobne, ze to mohlo zapricinit kolisanie napetia zo zdroja, prip. zly kontakt na konektoroch napajania/USB
-
Thommas
Addict
alebo aj nastavene nizke napetie v BIOSe
BiGTomEE - prepac, ale ake napetie ma v BIOS-e nastavovat?
pokial viem tak v BIOS-e nastavi max. tak napetie pre CPU, jadro, a voltaz RAM (pokial to nenastavuje jumprami na doske)
pokial viem tak v BIOS-e nastavi max. tak napetie pre CPU, jadro, a voltaz RAM (pokial to nenastavuje jumprami na doske)
-
Thommas
Addict
ja mam aj napatie\voltaz (neviem ktore) na nastavenie USB
baterku vyberal, nastavenia su default...
moja myska to robi tiez, ze proste len blika jak salena, vyriesim to tak ze ju drbnem o stol a prestane
skus si zohnat este jednu mysku, inu, na usb a napojit ju
moja myska to robi tiez, ze proste len blika jak salena, vyriesim to tak ze ju drbnem o stol a prestane
skus si zohnat este jednu mysku, inu, na usb a napojit ju
To bolo jedno akú myšku som tam dal.. skúsil som 3 USB a 1 PS2...
a všetky blbli...
a ja si Voltage / napätie nastavujem jumprami na doske... a ked som baterku vytiahol a nastavil default hodnoty BIOSu tak to nepomohlo... až ked som premeral napätie multimetrom na USB tak sa to nejako napravilo...
Zázračný PC..