Vojak

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Pinhead napísal:Oficiálne nie, ale to vieš, ako to v tejto republike beží....... Ten pozná toho, ten má kontakty tam, ďalší zase inde.......
takže žiadny SVK Blackwater a podobne...dík :)
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Že by si rozmýšľal nad novým zamestnaním????? :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Ja? Nie.. s chémiou a militaryairsoftom sa v PMC neuplatním a umierať pre peniaze sa mi tiež nechce :D Len o tejto téme pomerne dosť čítam, tak som zvedavý.
boborko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Vojak

Príspevok od používateľa boborko »

na škole som mal prezentáciu z akedémie ozbrojených síl a vtedy sa mi to zapáčilo ... len dosť ma odradzujú skúšky pohybovej výkonnosti http://aos.sk/studenti/dokum/Hodnotenie ... i_stud.pdf 5km nedám vôbec...nieto za MINIMáLNE 26min a aby som mal viac bodov tak aj menej minút ... taktiež mám chorú chrbticu a na misii je občas váš život na pár týždňou schovaný v ruksaku ktorý váži asi dosť a to by som nemohol asi nosiť ... a v rodine mám malú výšku ... ja mám okolo 165 možno ani to nie a to som o viac než hlavu vyšší než rodičia ... mama je dokonca až o viac než hlavu nižšia takže nvm nvm ako to bude so mnou a armádou ... ale osobne si myslím že by ma to bavilo omnoho viac ako nejaké papierovanie a tak ... a najlepšia práca je predca tá čo vás baví :) ...

btw nvm či presne tu alebo kde , lebo som videl viacero miestností zaoberajúcich sa podobnou témou , sa niekto pýtal na vek do dôchodku a na tej prezentácii vraveli že v 35 by sa dalo ísť a dôchodok je 100% z platu ... ešte je tam nvm aký nárok na dovolenku a vela rekreačných zariadení a tak aby ste si aj oddýchly nielen aby vás tam "mučili" ... a ešte že počas svojej kariéry budete s istotou aspoň pár krát na zahraničnú misiu či už mierovú alebo nejakú takú pri ktorej vám pôjde aj o život ...
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Skús navštíviť fórum na specialunits.sk tam by si sa mal dočítať dosť veľa vecí od ľudí, čo reálne slúžia. Každopádne mysli na to, že nič nie je také ružové ako to spočiatku vyzerá.
boborko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

nieje nejaký tábor - niečo podobné armádnemu výcvikovému stredisku , kde by som si skúsil či ma to fakt bude baviť a či to bude zvládať duševne aj telesne ...?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

po minule roky to bolo... blizsie info asi na regionalnom regrutacnom centre...
kamarat, profesional, doneisol fotky a bol to fakt vycvik ako maju vojaci... len urcite je to ohranicene vekom...
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

Chod do regrutacneho tam ti povedia vsetko co chces.Bude ta doktor prehliadat a ak splnas jeho predpoklady tak ta pusti na skusky.skus obcas tu pozriet ci nieco nove neni http://personal.mil.sk/ a tu som tiez nieco nasiel http://www.rdacademy.eu/core.php?sid=09 ... &p=sk_home
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

chod k policii..V armade ta caka byrokracia,debilizmus mozne presuvanie a armada u nas nepatri k podporovanym rezortom.stale sa znizuju stavy takze ak chces nejaku lepsiu pespektivu odporucam policiu.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

S policiou je to tazke.500 ziadosti lezia po stoloch.Ak ak prejdes skuskami tak si pockas tak 6-9 mesiacov.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Nechcem tu nikomu brať ilúzie ale taká tlačenka aká je teraz k polícii a k vojsku ešte asi nebola. Mám pocit, že posledných pár rokov chce byť každý vojak alebo policajt. No tak samozrejme je šanca sa dostať podctivo ale tak uváž tvoje šance a či si skutočne na to pripravený aj fyzicky aj psychicky.

Čo som počul, tak na regrutačnom centre ťa riadne nalanária a potom väčšina rýchlo vytriezve z toho. Nehovoriac o mladých dôstojníkoch z AOS, ktorý ťa budú komandovať, výsluhový dôchodok po 15 rokoch a rôzne príspevky sú zaujímavé ale tak nie je to všetko.
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

no tak ja mám bratranca profesionála a že by sa nejak sťažoval na nejaké komandovanie alebo niečo podobné tak o tom neviem nič a akurát tento týžden odchádza na 6 mesiacov do afganistanu.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Pár ľudí, čo študujú na AOS na specialunits.sk, že časť budúcich dôstojníkov to tam len pretrpia ...
boborko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

pls mohol by si mi zistiť čo najviac o tom byť vojakom od brata lebo fakt nad tým rozmýšlam a chcem veci zistiť teraz a nie neskôr keď budem lutovať , že som si doje*** život ... že na akú školu chodil , kolko sa tam učia , kolko sú vojenké veci , náročnosť , aký tam ludia chodia , aký sú profáci a celková nálada tam a tak ... dík
///toto som ti aj posielal ako správu ale nvm či to vôbec odyšlo lebo to nemám v odoslaných ...
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

a ty chces vysoku alebo len cez regrutacne?
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

boborko: vieš čo vyzistím ale daj mi trocha času

EDIT/ a je to bratranec nie brat :wink:
a aj tak s ním budem mať minimálny kontakt ked ide do toho afganistanu a čo my hovoril tak bude rád ak sa raz za čas pripojí na internet tak to budem musieť vyzistiť od rodiny.

//autoeditácia príspevku (15 Jún 2010, 20:11)
trocha neskoro ale predsa toto my napísal hádam nejak pomôže :)
no staci ist na regrutacne stredisko ktore sidli v Trencine v nitre a v kazdom velkom meste ada sa tto pozret aj na stanke mosr.sk a neviem ci robia teraz nabor a primaju a ak ano tak maximalne na 3 roky a potom ho vyhodia ako spinavu handru lebo po piatych rokoch by museli platit odstupne... a nalada ako vsadeniekedy dobra inokedy na pi*u teraz momentalne ziadna slava kazdy sa boji prepustenia ... kolektiv ako kde niektory su strasne akcni co to vsetko prezivaju iny su narmalny dalsi su vigumovane hlavy vojenske, ale tiez zalezi aky odbor si vyberie lebo odborou je strasne vela... a ked sa ide do armady treba spravit psichotesty a telesne preskusanie a to sa telesne je kazdy rok.ale da sa to vsetko vydrzat ked si nato clovek zvikne :)
jednoducho treba ist najskor na regrutacne a tam sa povip
Napísať odpoveď