Kúpa (LED) LCD TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Kúpa (LED) LCD TV

Príspevok od používateľa begbeee »

Zdravím,

ide o kúpu nového TV určeného do spálne na ktorom bude pripojená PS3 ale primárne funkcia bude pozeranie TV.

Požiadavky:
32"/82cm, Full HD, PiP, sk/cz menu, možnosť pripojiť ako monitor na PC... čo ja viem. Nič špeciálne.

Cena by mala byť čo najnižšia! Ideálne do 400 €!
Zatiaľ ma zaujal tento model = SAMSUNG = ale nechám si rád poradiť.

Ďakujem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Kúpa (LED) LCD TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Pri tejto cene zabudni na nejaky kvalitny obraz, čokoľvek z PS3 tam bude vyzerať dobre, ale tv vysielanie nie. V podstate je jedno čo si vyberieš.
Obrazovo najlepšou voľbou v tejto kategorii je Philips 32PFL5604: http://lcd-televizie.heureka.sk/philips-32pfl5604h/. Alternativou je ešte pripadne LG 32LH4000: http://lcd-televizie.heureka.sk/lg-32lh4000/.
Všetky tieto modely (vratane Samsungu) su minuloročne. Nove porovnateľne modely, ktore su obrazovo konkurencieschopne su však podstatne drahšie. Takže pokiaľ ti ide o pomer cena/kvalita, je rozumnejšie ostať u staršich modelov.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

begbeee napísal:Zdravím,

ide o kúpu nového TV určeného do spálne na ktorom bude pripojená PS3 ale primárne funkcia bude pozeranie TV.

Požiadavky:
32"/82cm, Full HD, PiP, sk/cz menu, možnosť pripojiť ako monitor na PC... čo ja viem. Nič špeciálne.

Cena by mala byť čo najnižšia! Ideálne do 400 €!
Zatiaľ ma zaujal tento model = SAMSUNG = ale nechám si rád poradiť.

Ďakujem.
No tak pekne po poriadku: Led za 400 neexistuje, Pip majú nové samsungy - ale iba jednotunerový - čiže takmer nevyužiteľné, sk/cz menu majú všetky telky kúpené na Slovensku, na počítač môžeš pripojiť 97% lcd teliek.

Ak chceš minuloročný model, tak sa chlapče naozaj poponáhľaj, lebo za chvíľu už nič nezoženieš!

Ryan tam napísal slušné modely, aj keď ja sa prikláňam ku tej LG, ak nemáš káblovku. Philips 5604 a Samsungy majú dig. tuner aj na káblovku.
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

Nemas zaujem ? http://www.hej.sk/televizory-audio-vide ... x-l37u10e/
Mam na predaj za 430e. Uplne nova, nerozbalena, so zarukou.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

TomAss napísal:Nemas zaujem ? http://www.hej.sk/televizory-audio-vide ... x-l37u10e/
Mam na predaj za 430e. Uplne nova, nerozbalena, so zarukou.
Kolegovci sa vyjadria k tomu?

Má iba 50 Hz, to niečo znamená?
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Ja nie som zástanca spojenia lcd+panasonic. Ten u mňa robil plazmy, robí ich a bude ich robiť. (subjektívny názor)

Kde má záruku? dosť dôležité
Ryan Giggs
VIP
VIP

Michaelo105 napísal: No tak pekne po poriadku: Led za 400 neexistuje, Pip majú nové samsungy - ale iba jednotunerový - čiže takmer nevyužiteľné, sk/cz menu majú všetky telky kúpené na Slovensku, na počítač môžeš pripojiť 97% lcd teliek.
Ryan tam napísal slušné modely, aj keď ja sa prikláňam ku tej LG, ak nemáš káblovku. Philips 5604 a Samsungy majú dig. tuner aj na káblovku.
LED za 400 samozrejme existuje, v menšich uhlopriečkach. Len u 32" je ta cena o cca 100€ vyššia. Led však nezaručuje kvalitny obraz.
CZ/SK menu maju nielen tv predavane u nas, ale v celej EU, nebojim sa povedať, že v celej Europe. PIP maju aj ine značky ako Samsung, ale ako piše Michaelo je jednotunerovy, funguje len pre externy zdroj (dvd, PC...). To znamena, že pozeraš tv vysielanie a v okienku ti beži to čo pušťaš napr. z DVD či PC.
Pokiaľ ide o LG, aj ta ma DVB-C tuner. Ale jeho podpora pre SR/ČR nie je oficialna, preto sa neuvadza. Pri nastaveni na inu krajinu funguje.

Pokiaľ ide o Panasonic, robia aj špičkove LCD, ale iba tie najvyššie modely (G,V). Konkretne tento ma imho oproti vyššie spomenutym navrch jedine v pozorovacich uhloch. Panaky ich maju kvôli IPS panelu najlepšie spomedzi LCD. Nie je to zla kupa, ale podľa mňa obrazovo a aj funkčne trošku za vyššie spomenutymi zaostava.
begbeee napísal: Má iba 50 Hz, to niečo znamená?
Všetky tv maju 50Hz (v USA a v par ďalšich štatoch 60Hz). 100 Hz (200 Hz, 400 Hz...) je iba softverova funkcia, ktora sa da zapnuť/vypnuť. Občas sa hodi, ale väčšinou je to aj tak nepoužiteľne. Nepovažujem tuto funkciu u LCD/plaziem za nejaku kľučovu.
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Ryan Giggs napísal: LED za 400 samozrejme existuje, v menšich uhlopriečkach. Len u 32" je ta cena o cca 100€ vyššia. Led však nezaručuje kvalitny obraz.
CZ/SK menu maju nielen tv predavane u nas, ale v celej EU, nebojim sa povedať, že v celej Europe. PIP maju aj ine značky ako Samsung, ale ako piše Michaelo je jednotunerovy, funguje len pre externy zdroj (dvd, PC...). To znamena, že pozeraš tv vysielanie a v okienku ti beži to čo pušťaš napr. z DVD či PC.
Pokiaľ ide o LG, aj ta ma DVB-C tuner. Ale jeho podpora pre SR/ČR nie je oficialna, preto sa neuvadza. Pri nastaveni na inu krajinu funguje.

Pokiaľ ide o Panasonic, robia aj špičkove LCD, ale iba tie najvyššie modely (G,V). Konkretne tento ma imho oproti vyššie spomenutym navrch jedine v pozorovacich uhloch. Panaky ich maju kvôli IPS panelu najlepšie spomedzi LCD. Nie je to zla kupa, ale podľa mňa obrazovo a aj funkčne trošku za vyššie spomenutymi zaostava.

Všetky tv maju 50Hz (v USA a v par ďalšich štatoch 60Hz). 100 Hz (200 Hz, 400 Hz...) je iba softverova funkcia, ktora sa da zapnuť/vypnuť. Občas sa hodi, ale väčšinou je to aj tak nepoužiteľne. Nepovažujem tuto funkciu u LCD/plaziem za nejaku kľučovu.

S tou cenou som myslel samozrejme 32" - keďže o tej veľkosti sa bavíme.

Nie len LG, ale aj napr spomínaný panasonic to má tak isto s dvb-c tunerom.

Ryan: Si si istý, že všetky LG ho majú? lebo čo ja mám informácie, tak iba vybrané modely. - ale tu nie som si istý!
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Takže nechcem obťažovať a zneužívať pomoc, ale keďže som sa už predbežne dohodol s TomAssom, aký máte názor na tento jeho kus:
http://www.alza.sk/panasonic-viera-l37u10e-d138894.htm
Ryan Giggs
VIP
VIP

Michaelo105 napísal: Ryan: Si si istý, že všetky LG ho majú? lebo čo ja mám informácie, tak iba vybrané modely. - ale tu nie som si istý!
Ano, maju ho všetky. Stači si pozrieť oficialnu stranku LG v jazykovej mutacii (napr. finskej), kde je dvb-c oficialne podporovane. Maju ho všetky.

begbeee
Ja som sa k tomu Panasonicu vyjadril vyššie.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

http://www.hej.sk/televizory-audio-vide ... -32lh4020/
alebo ešte toto
http://www.hej.sk/televizory-audio-vide ... -le32b550/

Zatiaľ sa mi zdá, že jediné mínus oproti samsungu je oveľa väčšia spotreba... to ma zarazilo 0,3W/80W vs. 1W/150W... To je dosť.

Názory. Ďakujem. K+ to istí za každý názor.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Spotrebu nerieš. Každy vyrobca uvadza inu. Niektori priemernu, ini maximalnu. 150 W v domacich podmienkach nemaš šancu dosiahnuť. Bude to podstatne menej. LG ma podstatne lepši panel (10 bit vs. 8, lepšie podanie farieb, lepšie pozorovacie uhly).
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Ja by som aj tú maximálnu spotrebu uviedol na pravú mieru. LCD panely od LG majú 150, od Samsungu 120 (130). Led panely majú cca 95 od Samsungu a od LG 120.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

A je veľká chyba ak to má iba DVB-T ? A nemá DVB-C ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

To mi vedieť nemôžme. Nevieme čo maš za signal. Pokiaľ nemaš digitalnu kablovku (resp. neplanuješ) u poskytovateľa, ktory umožňuje prijmať programy bez nutnosti použivať STB, je ti ten tuner nanič. Napiš, čo maš za zdroj signalu (satelit, Magio, UPC...).
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

NO zatiaľ je to bežná káblovka z obecného úradu, nie je to žiadny provider. V budúcnosti, možno Digi... ale... však tí prevádzkovatelia mi dajú k dispozícii (teda si budem musieť zaplatiť) STB a potom to pôjde aj cez DVB - T, nie? Dobre tomu rozumiem, že STB by vyriešil všetky eventuélne problémy?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Kablovka nema s DVB-T nič spoločne. DVB-T chytiš na obyčajnu antenu na streche. Digitalna kablovka je DVB-C (prijem po kabli). DVB-C tuner v tv služi na to, aby si pre prijem digitalnej kablovky nemusel použivať STB. Avšak konkretny provider musi umožňovať prijem aj bez STB.
DIGI TV sa vyhni veľkym oblukom. Z hľadiska kvality obrazu je to to najhoršie čo existuje.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No ok, otázka skôr znie. Mám DVB-T. Dôjde mi do toho možnosť káblovky. Provider mi dodá STB a vec je vybavená. CHápem dobre?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano. Ak maš STB, nepotrebuješ mať v tv tuner.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

OK. Ukončené. TV vyplatené. Do piatku snáď doma. No nekúp to za tú cenu.
LG 37LH3000 http://www.mall.sk/lcd-televizory-uhlop ... 0?v=417364
Názor?
Napísať odpoveď