I.
Zdravím,
som čerstvý maturant a už dávnejšie som sa rozhodol pre informatiku, len mám dosť veľký problém s výberom školy. Výber škôl sa mi podarilo zúžiť na Karlovu, Masarykovu univerzitu, ČVUT a VUTBr. Na ČVUT, CUNI a MUNI som prijatý bez prijímacích skúšok, VUTBr zatiaľ neviem. Takže sa musím rozhodnúť, či na technickú alebo skôr teoretickú školu, a potom či Brno alebo Praha.
Čo som zatiaľ počul, tak vraj, čo sa týka infy, MUNI je lepšia ako CUNI(tá je vraj lepšia v starších predmetoch-medicína a tak). Na VUTBr sa mi nepáči ich prístup. Písal som im do fóra k prijímačkám, a keď neodpovedali, poslal som im aj mail, na ktorý ale neboli schopní ani za dva mesiace reagovať. A nie som jediný. ČVUT je zas v tomto úplný opak. Písal som im o desiatej večer a do hodiny som dostal odpoveď.
Ďalej ohľadom rozdielu medzi teoretickými(CUNI, MUNI) a technickými(ČVUT, VUTBr) som počul, že na teoretických je viac matematiky a absolvent nebude mať v budúcnosti veľký problém prispôsobiť sa novým trendom, kdežto na technických sa viac programuje a absolvent zas nemá problém zamestnať sa už počas štúdia.
Ďalší problém je, že si neviem vybrať obor. Bavilo ma zatiaľ všetko čo som s PC robil (programovanie, grafika, webstránky). Napr na MUNI som si dal obor Grafika. Vcelku ma baví, ale pojem umelecké cítenie je pre mňa veľká neznáma. Veľký problém? Našťastie sa dá ešte zmeniť.
II.
Rád by som si našiel brigádu, len tu v Leviciach nie je moc na výber. Tak maximálne vykladať tovar do regálov v niektorom zo supermarketov. Ale rozmýšľal som, že skúsim niečo v Bratislave, keďže blízko máme dom po babke. No neviem kde mám začať hľadať. Neviete o nejakej overenej agentúre? Pokiaľ by som dostal viac ako 3,30€ na hodinu, tak nemám problém ani s fyzickou prácou, ale radšej by som robil prácu, ktorá by mi mohla dať niečo do budúcnosti, teda niečo s PC. A tu prichádza ďaľší problém. Hral som sa s rôznymi vecami - html, php, javascript, pascal, delphi, C++(práve sa učím), photoshop, 3DS Max, ale všetko dosť povrchne. Kvantita na úkor kvality. A preto neviem, či sa moc nepreceňujem, teda či by mi stačilo to čo viem a zvyšok sa naučím na mieste. Možno by sa dal využiť aj certifikát z angličtiny(CAE - Cambridgský, 2. najvyšší).
Ak si náhodou nenájdem brigádu, tak sa nudiť určite nebudem. Plánujem dať do praxe, čo viem, a rád by som skúsil spraviť nejakú jednoduchú 3D mlátičku - žiadne levely a v podstate ani príbeh, iba pár zbraní a 1 nepriateľ, možno v rôznych veľkostiach a farbách a cieľ vydržať čo najdlhšie(+možno nejaký multiplayer) alebo druhá možnosť - nejaký webový projekt. Ale v každom prípade, by som bol radšej keby mám brigádu, a teda aj vlastné peniaze, lebo byť úplne závislý od rodičov mi je trocha proti srsti.
Ak viete pomôcť tak skúste. Ďakujem
Juraj
Výber - Vysoká škola
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Výber - Vysoká škola
Nabudúce použi hľadať...
http://www.hojko.com/aka-vysoka-skola-t ... ka%20skola
http://www.hojko.com/aka-vysoka-skola-t ... ka%20skola