rýchlosť sťahovania

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

rýchlosť sťahovania

Príspevok od používateľa dekarbon »

prosím vás mám taký porblém..ked pripojím inetrnetový kábel priamo od ISP do Pc tak mi sťahuje normálane plnou rýchlosťou 4mbit skoro odvšaadial smaozrejme tam kde maju to obmedzene zo serverov ale problem je ten ze ked ten kabel zapojim do routra zyxel tak stahujem na druhom kompe maximálne 370 kb/s ale pri tahani cez P2P mit o ide pekne tak ako má plnou 480 kb/ s a neviem kde je problem...čo treba nastavit v routri aby mi to išlo naplno..bandwidth managment mám v routri vypnuty cize by to malo ist naplno ale nieco to tam obmedzuje a ja neviem čo
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: rýchlosť sťahovania

Príspevok od používateľa Jancuk »

Nemas tam zapnute QoS ?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Quality of Service v nastaveniach ani nemam:/

//autoeditácia príspevku (23 Máj 2010, 16:06)
takze ja neviem co to moze brzdit ci to nahodou neni vo windowse alebo v samotnom prehliadaci nieco zle nastavene lebo ked to berieme tak tak cez P2P mi to ide plnou cize router tu plnu rychlost povoli teda ten bandwidth tam je plny napadlo ma ze nieco vo windowse prestavit lenze neviem ktore by to mohlo ovplyvnit a nakolko..rozmýšlal som žeby niečo s týmto problémom mohol mať čo dočinenia buffer sieťovej karty ale to bude asi kravina kedže som uviedol že cez P2P sietee to ide plnou takze ja osobne to vidím neviem ako vy ale na nastavenie prehliadača lenze kde tam čo nastaviť čo by ovplyvnilo rýchlosť? skúšal som v opere ktoru používam nastaviť počet pripojení na server..výsledok bol bezozmeny.Niekto by mohol povedať že je to tým že server z ktorého sťahujem cez browser tak nepustí viacej traffic lenze mám doskušané že zoserveru stahuj.cz to dokáže ťahať plnou..skúšal som to nie u seba ale u kamošky..takže kebyže mi viete ešte niekto dať nejaké tipy kde by sa to dalo nakonfigurovať bol by som vdacný..
wrrabec
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wrrabec »

presne aj mne sa toto stalo len ja mám D-Link DIR-301
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

neviem prečo to robí zaujímavé že router neblokuje protokol FTP a P2P siete ale ked napriklad stahujem cez HTTP protokol cez tkorý beží nejaké FTP príklad www.stahuj.cz tak mi to nedá viacej nez spominanych 370 kb/s. akonáhle som začal sťahovať z nejakého FTP priamo cez browser sice to bolo cez web stranku ale zdrojova adresa odkial som ťahoval bola čisté FTP tak to išlo plnou..neviem teda
Napísať odpoveď