LOST
Re: LOST
Ja som takisto rozladený, celkovo, tá 6 séria bola: "čudná". Iné slovo neviem nájsť.
Často nemala hlavy ani päty, veci nedávali už úplne žiadny zmysel, všetko sa komplikovalo, tisíce životov, dimenzií a alternatív...
Logické je hlavne to, že autori vysvetlia pôvod aspoň základných záhad, nie že ich vysvetlia záhadami novými.
V podstate sa nič poriadne nevysvetlilo, ostalo tam veľa dier a nejaké zúfalé teórie priaznivcov fakt čítať nebudem, na tých som sa smial už cez 2 či 3 sériu, keď niektorí fanatickí horlivci písali doslova litánie o rôznych veciach - samozrejme, všetko bullshity.
Aj ten úplný záver - ako tu už ktosi poznamenal, už som čakal len na to, ako spoza rohu vyskočí Boh aj s Ježiškom a nastane posledný súd. No otras, tí Američania musia nacpať tie kresťanské motívy naozaj všade, je mi z toho zle. Ako keby to bolo nevyhnutné.
Ja som taktiež naivne veril, že stále príde nejaké to grandiózne finále, niečo, čo mi vyrazí dych, nejaký finálny orgazmus, stále som pozeral, ešte zostáva 10 minút dokonca, ešte 5 minút, niečo sa stihne stať...a ono nič. Nič sa nestalo.
To ak tvorcovia vedeli od prvej série, že sa to skončí takto, mohli sa na to rovno vysrať a urobiť 2 série, nič by sa nestalo.
Často nemala hlavy ani päty, veci nedávali už úplne žiadny zmysel, všetko sa komplikovalo, tisíce životov, dimenzií a alternatív...
Logické je hlavne to, že autori vysvetlia pôvod aspoň základných záhad, nie že ich vysvetlia záhadami novými.
V podstate sa nič poriadne nevysvetlilo, ostalo tam veľa dier a nejaké zúfalé teórie priaznivcov fakt čítať nebudem, na tých som sa smial už cez 2 či 3 sériu, keď niektorí fanatickí horlivci písali doslova litánie o rôznych veciach - samozrejme, všetko bullshity.
Aj ten úplný záver - ako tu už ktosi poznamenal, už som čakal len na to, ako spoza rohu vyskočí Boh aj s Ježiškom a nastane posledný súd. No otras, tí Američania musia nacpať tie kresťanské motívy naozaj všade, je mi z toho zle. Ako keby to bolo nevyhnutné.
Ja som taktiež naivne veril, že stále príde nejaké to grandiózne finále, niečo, čo mi vyrazí dych, nejaký finálny orgazmus, stále som pozeral, ešte zostáva 10 minút dokonca, ešte 5 minút, niečo sa stihne stať...a ono nič. Nič sa nestalo.
To ak tvorcovia vedeli od prvej série, že sa to skončí takto, mohli sa na to rovno vysrať a urobiť 2 série, nič by sa nestalo.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Soviet: Soviet, mam taky pocit, ze ty si budes Lost obhajovat tak ci tak, aj keby sa to skoncilo neviem ako chabo. Na predoslej strane ziadas od uzivatela, aby ti napisal svoj zaver, toto iste od hughita. Zial, nikto z nas nie je scenarista a nie sme na to, aby sme si vymyslali vlastne zavery a predstavy ako by to malo skoncit. Je vsak dost kritika na to, ako sa mal serial skoncit a ze sa mal skoncit grandioznym zaverom, nie takto ako sa skoncil.
-
Soviet
Darca
Ja neobhajujem Lost, len si pisem svoj nazor na nho ako to celkove vidim ja..Ja len poukazujem na fakt, ze ludia su sice sklamany, ale na druhu stranu sa ich clovek spyta, ze a ako by sit eda predstavovali dokonaly koniec, co chceli aby v nom bolo zahrnute, ktore zahady si myslia, ze sa mali v tom konci nachadzat na 100pro a pod, tak nedostane odpoved inu, len, ze on cakal viac..Isto sa to dalo ukoncit kus inym stylom, ale niektory tu vedia odpisat serial jednou dvojcastou, od ktorej ocakavali viac na konci..Co mi pride viac nez prehnane, ked serial ma realny koniec, ktory dava zmysel (v zavislosti k zanru). To, ze ich ten serial napinal x krat a potrapil neraz hlavu ich viac netrapi..
Vsimol som si podobnost k slovenskemu hokeju
Kazdy fandi, ked vyhravame a ked zacneme prehravat ludia uz vsetkych hracov odpisuju a zatracuju cely hokej i ked predtym vitazne stretnutia sledovali s nadsenim..Uz sa nerozprava o tych dobrych zapasoch, ale len o tych zlych..
To iste teda aj tu..kazdy bol nadseny, ze su tu zahady, diskutoval a podobne..Potom pride na zaver nieco slabsie ako oko divaka ocakavalo a uz je cele to nadsenie za par rokov zatratene a clovek uz rozprava len o tom ako zvorali koniec a ako serial je jedna velka fraska..
Niektori pocas sledovania v niektorych castiach mali slzy na krajicku a podobne..Neraz som sa nevedel dockat noveho dielu..Nevravim o skoro rocnej pauze serialu medzi seriami..A aby som na toto vsetko zabudol a kecal len o tom "slabsom" konci? Nehrozi..
Vsimol som si podobnost k slovenskemu hokeju
To iste teda aj tu..kazdy bol nadseny, ze su tu zahady, diskutoval a podobne..Potom pride na zaver nieco slabsie ako oko divaka ocakavalo a uz je cele to nadsenie za par rokov zatratene a clovek uz rozprava len o tom ako zvorali koniec a ako serial je jedna velka fraska..
Niektori pocas sledovania v niektorych castiach mali slzy na krajicku a podobne..Neraz som sa nevedel dockat noveho dielu..Nevravim o skoro rocnej pauze serialu medzi seriami..A aby som na toto vsetko zabudol a kecal len o tom "slabsom" konci? Nehrozi..
-
hojko
Site Admin
Predstavoval som si ukoncenie v inom style, nie do poslednych troch vysielacich hodin vpratat svetlo v strede ostrova a tym to ukoncit. Nepremyslal som nad ukoncenim, ale mohli sa napriklad dostat z ostrova, mohol sa ostrov potopit alebo mohli zmenit udalosti a lietadlo by vobec nepadlo. Najskor by sa mi pacilo ukoncenie v ktorom by prezili a zachranili sa, co by priamo nadvazovalo na flash forwardy, ktore sme videli.
Ako iste vies, ja som neodpisoval cely serial na zaklade posledneho dvojdielu, ale odpisoval som celu siestu seriu od sameho zaciatku, vid. moje prispevky o nudnych castiach a kritika na chram. Zaver serialu bolo len dorazenie najslabsej siestej serie.
Ako iste vies, ja som neodpisoval cely serial na zaklade posledneho dvojdielu, ale odpisoval som celu siestu seriu od sameho zaciatku, vid. moje prispevky o nudnych castiach a kritika na chram. Zaver serialu bolo len dorazenie najslabsej siestej serie.
-
Old Dirty Bastard
Guru
Hojko, dovol mi, aby som vyvrátil pár faktov.
-svetlo tam nevpratali 3 časti pred koncom, mohli sme ho vidieť keď Ben otočil kolesom prvý krát (dávno)
-flashforwardy sa stali, z ostrova sa dostali (Oceanic 6) ... no na ostrov sa vrátili
-ostrov bol potopený v AR a stavím sa, že nebiť AR tak ťa to ani nenapadne
-lietadlo nespadne, žijú si pekný život - to napadlo asi každého, no nemysdlíš, že príliš jednoduchý záver na tento seriál?
-keby prežili, nemalo by to také grády, ale je to vec názoru (flashforwardy v tvojej vete sú blbosť, tie sa stali)
-chrám takisto len poukazoval na mytológiu ostrova, podobne ako socha, chodby, miestnosť so svetlom a pod.
-Soviet Lost neobhajuje, len vyvráca kritiku iných ludí, ktorý odcudzujú záver, pričom nevedia ani napísať čo by chceli vidieť oni (ty si to dokázal a to si vážim)
-Soviet, Ja a Ostatní, ktorí to tu obhajujú by v prípade naozaj prepadného finále tiež nadávali, na to dám krk
To je všetko z mojej strany.
-svetlo tam nevpratali 3 časti pred koncom, mohli sme ho vidieť keď Ben otočil kolesom prvý krát (dávno)
-flashforwardy sa stali, z ostrova sa dostali (Oceanic 6) ... no na ostrov sa vrátili
-ostrov bol potopený v AR a stavím sa, že nebiť AR tak ťa to ani nenapadne
-lietadlo nespadne, žijú si pekný život - to napadlo asi každého, no nemysdlíš, že príliš jednoduchý záver na tento seriál?
-keby prežili, nemalo by to také grády, ale je to vec názoru (flashforwardy v tvojej vete sú blbosť, tie sa stali)
-chrám takisto len poukazoval na mytológiu ostrova, podobne ako socha, chodby, miestnosť so svetlom a pod.
-Soviet Lost neobhajuje, len vyvráca kritiku iných ludí, ktorý odcudzujú záver, pričom nevedia ani napísať čo by chceli vidieť oni (ty si to dokázal a to si vážim)
-Soviet, Ja a Ostatní, ktorí to tu obhajujú by v prípade naozaj prepadného finále tiež nadávali, na to dám krk
To je všetko z mojej strany.
Ja nezatracujem celý seriál, len píšem, že sa mi celá 6. finálna séria zdala slabšia a finále taktiež.
Nechápem, načo tu od nás žiadate opísať to, ako by sme chceli, aby to skončilo. Veď to ja neviem, ale čakal som od toho viac, toto ma nechala chladného a pri záverečnom dvoj-diely ma istými fázami začala chytať aj nuda.
Netvrdím, že som chcel to, aby sa vysvetlili všetky záhady typu prečo má socha 4 prsty a prečo bol v 3 sérii v 5 časti v zábere nejaký kameň, ale chcel som aspoň zistiť čo bol ten ostrov, ako vznikol, prečo bol taký záhadný a samozrejme aj viac vecí.
Nechápem, načo tu od nás žiadate opísať to, ako by sme chceli, aby to skončilo. Veď to ja neviem, ale čakal som od toho viac, toto ma nechala chladného a pri záverečnom dvoj-diely ma istými fázami začala chytať aj nuda.
Netvrdím, že som chcel to, aby sa vysvetlili všetky záhady typu prečo má socha 4 prsty a prečo bol v 3 sérii v 5 časti v zábere nejaký kameň, ale chcel som aspoň zistiť čo bol ten ostrov, ako vznikol, prečo bol taký záhadný a samozrejme aj viac vecí.
To sme my ostatní zistili. Pozri si seriál ešte raz. 
Ostrov vznikol zrejme tak, ako Hawaiské ostrovy, Madakaskar a podobne. Pohyby litosferických dosiek, viac ti nepoviem, niesom na to oborník.
Ostrov až na svetlo záhadný nebol. Kvôli svetlu sa tam zbiehali aj rôzne kultúry, vedci, oganizácie alebo normálny ľudia (energia, elektromagnetizmus,...). Iné nadprirodzené veci čo sa na ostrove dialy boli pravidlá ostrova, ktoré stanovil Jacob,..nič viac , nič menej. Ja nepotrebujem zisťovať nič, pretože aj tak by mi to nič nové nevnieslo do deja, imho je to nepodstatné.
Ostrov vznikol zrejme tak, ako Hawaiské ostrovy, Madakaskar a podobne. Pohyby litosferických dosiek, viac ti nepoviem, niesom na to oborník.
Ostrov až na svetlo záhadný nebol. Kvôli svetlu sa tam zbiehali aj rôzne kultúry, vedci, oganizácie alebo normálny ľudia (energia, elektromagnetizmus,...). Iné nadprirodzené veci čo sa na ostrove dialy boli pravidlá ostrova, ktoré stanovil Jacob,..nič viac , nič menej. Ja nepotrebujem zisťovať nič, pretože aj tak by mi to nič nové nevnieslo do deja, imho je to nepodstatné.
Nejsom scenárista..ale keby to zakončili záverečnou scénou v piatej seri tak by som bol asi radšej (samozrejme keby v nej vysvetlili dym a pod.) vlastne nechápem ako tým výbuchom mohli prežit a ešte k tomu sa presunút v čase (odrazu bola noc) a nič sa nikomu nestalo, zatial čo skoky v čase spôsobovali niektorím smrť (Charlotte) ako je teda možné že výbuch vodíkovej bomby nespôsobí nič ? Normálne sa pýtam, zaujíma ma to..
Stavil by som sa s tebou, že ak by to skončilo piatou sériou a epizódov Incident, nadávali by ste ešte viac, a nadával by som aj ja, pretože to koniec nebol. Skrátka ako koniec by som to nemohol brať. Odpálením vodíkovej bomby sa vrátili do prítomnosti. Tu je dôležité to slovo "vrátili", pretože sa v podstate nepresunuli, ale vrátili sa. "zomreli" v minulosti, objavili sa naspäť v prítomnosti. Vôbec by som si nad tým nelámal hlavu, možné je ako som hovoril všetko, veď preboha cestovali v čase na počkanie, toto je oproti tomu rutina.smoldo56 napísal:Nejsom scenárista..ale keby to zakončili záverečnou scénou v piatej seri tak by som bol asi radšej (samozrejme keby v nej vysvetlili dym a pod.) vlastne nechápem ako tým výbuchom mohli prežit a ešte k tomu sa presunút v čase (odrazu bola noc) a nič sa nikomu nestalo, zatial čo skoky v čase spôsobovali niektorím smrť (Charlotte) ako je teda možné že výbuch vodíkovej bomby nespôsobí nič ? Normálne sa pýtam, zaujíma ma to..
-
sumecvelky
Amateur
Keby ste necitali Lostpediu a stranky venujuce sa serialu, nehladali informacie, tak 98 percent ludi nepochopi zakoncenie serialu. A aj svetlo od kolesa mate z tychto stranok, pretoze ako normaly divak by si clovek na to nespomenul. Keby ste nehladali informacie, tak je vam vela veci nejasnych a nechapete ani zaver. Je skoda, ze bez tychto informacii ostane serial pre beznych divakov zahadou, bez pochopenia, bez vysvetlenia a s zbabranym koncom.
-
Soviet
Darca
sumec: TO sa mylis..Koniec sa dal pekne bez tych stranok pochopit aj to svetlo..Ved v serialy jasne povedal Jacobov brat, ze nasiel cestu k svetlu a potom ukazali v podzemi to koleso a spol, takze cloveku to doklepne ked dava vacsi pozor a sustredi sa aj na "malickosti".
Videl si nejaky film od Davida Lyncha? Videl si tie hodnotenia? Jeho filmy nepochopi tiez nik bez toho aby mal niekto nieco v hlave a premyslal nad tym dlhsiu dobu, ci precital nejake nazory a vysvetlenia..To iste je pri loste. Ten co nechce pochopit nepochopi..Lebo mystery nieje o tom, aby bolo vsetko jasne...
Videl si nejaky film od Davida Lyncha? Videl si tie hodnotenia? Jeho filmy nepochopi tiez nik bez toho aby mal niekto nieco v hlave a premyslal nad tym dlhsiu dobu, ci precital nejake nazory a vysvetlenia..To iste je pri loste. Ten co nechce pochopit nepochopi..Lebo mystery nieje o tom, aby bolo vsetko jasne...
sumec: prepáč, ale za to že ty si blbý, ostatní to chápať môžu. Bež si ten seriál pozrieť ešte raz. Okrem lost.cz nečítam nič, kedže moja angličtina je chabá. Na lost.cz sa po finále objavili len nejaké paródie, žiadne fakty, takže papá. Svetlo bolo aj v Across the Sea, a záber na Bena s kolesom bol v rekapitulačnom diely The Final Journey. Takže za to že ty sa nevieš sústrediť, máš zo seriálu veľké gulové, a potom ani nepochopíš koniec, je tvoja chyba. Čo sa konca týka, tak Christian Sheppard všetko vysvetlil, neviem čo riešiš.
No milý Soviet ale Linch točí filmy a to je rozdiel, tam všetci krochkajú blahom nad tým nepochopením.
Lost je ale seriál, ktorý bežal 6 rokov, preto by som sa aj rád niečo dozvedel. Pre vás je to svetlo vysvetlením, mne to prišlo skôr dosť mimo a slabo spracované.
To nehovorím o logických chybách v samom závere, prečo Lock nezabil Jacka ? Po omráčení ho mal zabiť a bolo by. Ale on nie, on si išiel k lodi, Jack sa po dlhšej dobe prebral a záhadne ho prakticky hneď dobehol - trapas.
Takisto sa teraz všetci pohybovali z jednej časti ostrova na druhý, resp. na druhý ostrov Hydra veľmi rýchlo, ako keby mal ten ostrov kilometer. Hlavne, že v starších sériach robili niekoľkodňové výpravy pri skúmaní ostrova...
Jednoducho, celkovo mi tá posledné séria prišla ako narýchlo "zbúchaným" projektom.
Lost je ale seriál, ktorý bežal 6 rokov, preto by som sa aj rád niečo dozvedel. Pre vás je to svetlo vysvetlením, mne to prišlo skôr dosť mimo a slabo spracované.
To nehovorím o logických chybách v samom závere, prečo Lock nezabil Jacka ? Po omráčení ho mal zabiť a bolo by. Ale on nie, on si išiel k lodi, Jack sa po dlhšej dobe prebral a záhadne ho prakticky hneď dobehol - trapas.
Takisto sa teraz všetci pohybovali z jednej časti ostrova na druhý, resp. na druhý ostrov Hydra veľmi rýchlo, ako keby mal ten ostrov kilometer. Hlavne, že v starších sériach robili niekoľkodňové výpravy pri skúmaní ostrova...
Jednoducho, celkovo mi tá posledné séria prišla ako narýchlo "zbúchaným" projektom.
-
Steven666
King
No a a nám to skončilo, koniec bol taký aký mal byť, som si myslel že v poslednej časti odhalia aspoň 1 záhadu a bol by som viac spokojný z koncom (keby aspoň povedali pravé meno Fake Locka, či už sa volal Karol alebo Jožo). Koniec veľmi dojemný, súboj Locke vs. Jack bol vyzuálne veľmi pekne spracovaný, ale čo mi vadilo asi najviac na tejto sérií bol príbeh, vlastne za celú sériu hral príbeh v skutočnej realite druhé husle, niekedy sa mi zdalo že sa vôbec neposúva, viac sa dávalo priestor AR.
Fake Lock / monstrum sa mal volat Samuel, tvorcovia sa ale nakonec rozhodli mu meno nedat aby tak bola jeho postava mystickejšia a tajuplnejšia.Steven666 napísal:No a a nám to skončilo, koniec bol taký aký mal byť, som si myslel že v poslednej časti odhalia aspoň 1 záhadu a bol by som viac spokojný z koncom (keby aspoň povedali pravá meno Fake Locka, či už sa volal Karol alebo Jožo). Koniec veľmi dojemný, súboj Locke vs. Jack bol vyzuálne veľmi pekne spracovaný, ale čo mi vadilo asi najviac na tejto sérií bol príbeh, vlastne za celú sériu hral príbeh v skutočnej realite druhé husle, niekedy sa mi zdalo že sa vôbec neposúva, viac sa dávalo priestor AR.
//autoeditácia príspevku (31 Máj 2010, 10:12)
http://www.lost.cz/novinky.asp?id=1431 - článok o rozhovore so samotnými tvorcami a o tom kolko je pravdy na tom, že koniec bol odzačiatku vymyslený.
Takže je jasné že koniec ako taký (zrejme to ako sa všetci stretnú a idú ďalej) mali vymyslené od začiatku no príbehy serii vymýšlali postupne...takže konečne máme jasno