seth82 napísal:Skor by som napisal, ze tato tema je hlavne o filmovej hudbe (teda score), nie o pesnickach k filmu...Nieco ako je spomenute vyssie, napriklad Asssassination of Jesse James (Nick Cave&Warren Ellis), alebo Once Upon a Time in the West (Morricone)...
Najlepší SoundTrack
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re:
Re: Najlepší SoundTrack
tak co sa tohto roka tyka, tak zatial jednoznacne vedie John Powell so score ku How to Train Your Dragon... celkom sa mi pozdava ale aj teraz vychodivsi Harry Gregson Williams a jeho Prince of Persia a z minuleho roka od Hansa Zimmera - Sherlock Holmes - uplne iny ako zimmerov styl, ale velmi podarene score 
Vo filme Trója sa mi zapáčil motív pri jednej velkolepej scéne. Tento motív som neskôr započul aj v Avatarovi a dnes vo file Enemy at the Gates, až ma donútili vypočuť si to. Sountrack sa dal pošuť aj vo filme Willov a ide o produkciu Jamesa Homera. A podla mňa je úžastý a dokonale sa hodí ku scénam v ktorých bol v každom filme použitý,...
tak o hornerovi je zname, ze recykluje pravidelne svoju vlastnu tvorbu... ale u neho to vobec nevadi - stale je imho best skladatel fimovej hudby 
-
twardykamen
Medium Professional
V poslednej dobe ma zaujal aj soundtack k The Pacific..
-
Dahome
Medium Star
jednoznačne The Island a 1492: Conquest of Paradise
ak by som si mal spravit nejaky lahky rebricek, tak zrejme
1) BraveHeart(Horner) a Last of the Mohicans(Jones/Edelman)
2) Fountain(Mansell)
3) Star Wars Hexalogy(Williams)
4) Star Trek XI(Giacchino) a How to Train Your Dragon(Powell)
5) Firefly(Edmonson)
1) BraveHeart(Horner) a Last of the Mohicans(Jones/Edelman)
2) Fountain(Mansell)
3) Star Wars Hexalogy(Williams)
4) Star Trek XI(Giacchino) a How to Train Your Dragon(Powell)
5) Firefly(Edmonson)
-
Old Dirty Bastard
Guru
nenapišem OST, napišem skladateľov.. Clint Mansell a John Murphy patria medzi mojich top, aj keď Muprhy sa tiež sám vykráda, ale robí to s noblesou 
z tých posledných bolo super Kick-Ass Score
//autoeditácia príspevku (30 Máj 2010, 12:37)
jo.. ešte som zabudol na jedneho genialneho korejskeho skladateľa, Yeong-wook Jo
z tých posledných bolo super Kick-Ass Score
//autoeditácia príspevku (30 Máj 2010, 12:37)
jo.. ešte som zabudol na jedneho genialneho korejskeho skladateľa, Yeong-wook Jo
-
seth82
Darca
Pre autora K a tohto retardovaného komentáru: "si to aspon pocul??? to je soundtrack len pre zaujimavost." - môžeš mať istotu, že tých soundtrackov a scores som počul viac ako ty, počet, ktorý vlastním, sa blíži k číselku 1000. Ale k veci - niektorí ľudia jednoducho nevedia čítať a hlavne pochopiť, že toto je téma o filmovej hudbe a nie nejakých výberoch populárnych kapiel, ktoré sú kompilované k filmom (Fast and Furious a podobne). Tu ide o klasické scores, hudobné podmazy, tvorené skladateľmi. Takže nabudúce až mi dáš karmu, ujasni si pojmy a dojmy a nestrápňuj sa. (to samozrejme nepatrí nikomu nad týmto príspevkom, chcel som len istým magorom objasniť, o čo v tejto téme vlastne ide).
inak seth: soundtrack k hre - ale proste instrumentalny sa da brat ako score nie? napr taky Inon Zur - Dragon Age Origins sa mi dost pozdava
-
twardykamen
Medium Professional
seth82 napísal:Pre autora K a tohto retardovaného komentáru: "si to aspon pocul??? to je soundtrack len pre zaujimavost." - môžeš mať istotu, že tých soundtrackov a scores som počul viac ako ty, počet, ktorý vlastním, sa blíži k číselku 1000. Ale k veci - niektorí ľudia jednoducho nevedia čítať a hlavne pochopiť, že toto je téma o filmovej hudbe a nie nejakých výberoch populárnych kapiel, ktoré sú kompilované k filmom (Fast and Furious a podobne). Tu ide o klasické scores, hudobné podmazy, tvorené skladateľmi. Takže nabudúce až mi dáš karmu, ujasni si pojmy a dojmy a nestrápňuj sa. (to samozrejme nepatrí nikomu nad týmto príspevkom, chcel som len istým magorom objasniť, o čo v tejto téme vlastne ide).
-
Old Dirty Bastard
Guru
tym odkazom si chcel ako povedať čo? to je jedno, že trackmi na soundtrack len prispeli, ale robili ich priamo pre film, neboli zložene skôr a vo filme len tak použité.
-
seth82
Darca
twardykamen: už sme si to obaja vyriešili a vysvetlili, takže diskusia pokračuje normálnym smerom...
Aby som nebol celkom od veci - ak sa vám páčil Prince of Persia (teda Sands of Time, nie tie veci k hrám, ktoré mňa osobne vôbec neoslovili), tak odporúčam The Mummy od Goldsmitha a The Mummy Returns od Silvestriho...
//ten Ink som si už kúpil, uvidíme, čo to bude zač...ale zaujal ma samotný film, zoženiem.
Aby som nebol celkom od veci - ak sa vám páčil Prince of Persia (teda Sands of Time, nie tie veci k hrám, ktoré mňa osobne vôbec neoslovili), tak odporúčam The Mummy od Goldsmitha a The Mummy Returns od Silvestriho...
//ten Ink som si už kúpil, uvidíme, čo to bude zač...ale zaujal ma samotný film, zoženiem.
-
audiotrack
VIP
-
seth82
Darca
Tak, vypočul som si ten Ink, celkom zaujímavé, trochu pripomína K-Pax od Edwarda Shearmura, pohodička. Ale ak ma niekto záujem, tak vyšla správa od Varése Sarabande, ktorí na žiadosť fanúšikov vydajú limitovanú edíciu 5000 CD Star Trek od Michaela Giacchina, v 2CD verzii s hodinou nikdy predtým nevydaných skladieb. Celková cena s poštovným do Európy je skoro 40USD (to je tuším najdrahšie CD, aké som kedy kúpil), takže objednávajte, kým sa to nevypredá, posielať začínajú v strede júna...
http://www.varesesarabande.com/details. ... -0410-1108
//autoeditácia príspevku (03 Jún 2010, 14:21)
Takže mám ďalší tip - ak ste sa niekedy zamýšľali, odkiaľ pochádza tá epická hudba z filmových trailerov, toto je odpoveď a priznám sa, že v posledných dňoch mi to hrá celkom často... http://soundtrackgeek.com/2010/05/31/so ... ck+Geek%29
http://www.varesesarabande.com/details. ... -0410-1108
//autoeditácia príspevku (03 Jún 2010, 14:21)
Takže mám ďalší tip - ak ste sa niekedy zamýšľali, odkiaľ pochádza tá epická hudba z filmových trailerov, toto je odpoveď a priznám sa, že v posledných dňoch mi to hrá celkom často... http://soundtrackgeek.com/2010/05/31/so ... ck+Geek%29
-
Old Dirty Bastard
Guru
Two Steps From Hell, Audiomachine, Immediate Music, Epic Score, E.S. Posthumus a XYZ ďalších zostavení, ktoré robia prevažne trailerovú hudbu..
Transformers
Mamma Mia!
Lovci pokladov (2004)
Kanibali (1980)
Bratstvo neohrozených
Kráľ Artuš
Sám doma
Piráti z Karibiku
Mamma Mia!
Lovci pokladov (2004)
Kanibali (1980)
Bratstvo neohrozených
Kráľ Artuš
Sám doma
Piráti z Karibiku
Ak má niekto rád ambient hudbičky hociakého rázu tak odporúčam a hlavne pre hororovo založených fanúšikov všetky Silent Hill´s OST. Je to psycho ktoré sa oplatí počut 
-
Old Dirty Bastard
Guru
ak myslíš Akiraho Yamaoku, tak to teda vôbec nie je žiadne psycho