Chorvatsko
-
Robbie42
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Jo, Podgora je v pohodickeVanMatho napísal:aj my sa chystame do Podgry do pavilonov alebo co Lovor.bol tam niekto.ako bolo?pls je to surne
Re: Chorvatsko
zdravim,planujeme ist cez leto autom do chorvatska,niekde do Baska Voda asi,tam sa nam pacilo,avsak mam otazku,ideme smerom Bardejov-Kosice-Budapest-Baska Voda a chcem sa spytat ci sa ide este stale priamo cez Budapest(ci nie je nejak porieseny obchvat,mal sa stavat myslim) a taktiez este k tomu Madarsku,ako to je s dialnicnymi znamkami?viem,ze nieco menili,ze uz nie su nalepky ale len nejake potvrdenky alebo take nieco,je to pravda?
Mne sa najviac páči v Chorvátsku na ostrovoch, zatiaľ mám za sebou Krk, Hvar, Korčuľu a Brač. Pevnina mi príde suchšia a navyše zbožňujem otvorené more, čo sa často na pevnine splniť nedá, práve pre veľké množstvá ostrov.
Príroda na ostrovoch mi príde krajšia, taká divokejšia, menej zasiahnutá človekom, dá sa tam nájsť viac úžasných zákutí (nemám rád preplnené pláže).
Mojím snom v tejto oblasti je ísť na Lastovo a Vis.
Príroda na ostrovoch mi príde krajšia, taká divokejšia, menej zasiahnutá človekom, dá sa tam nájsť viac úžasných zákutí (nemám rád preplnené pláže).
Mojím snom v tejto oblasti je ísť na Lastovo a Vis.
-
luculiiik
Light Star
Ja som bola 2x v Biograde na Moru. Prvýkrát sme bývali v stanoch v lesíku a druhýkrát v drevených chatkách. Boli sme na skok od mora a bolo super. Veľmi krásne prostredie, milí ľudia, neďaleko boli rôzne bary, diskotéky, konali sa všelijaké akcie...
Pláž bola kamenistá, na jednom úseku bola piesková a vedľa bola nudapláž.
Cestovali sme autobusom asi 12 hodín, čo nebolo najpríjemnejšie, no oplatilo sa to.
Vrele odporúčam!
Pláž bola kamenistá, na jednom úseku bola piesková a vedľa bola nudapláž.
Cestovali sme autobusom asi 12 hodín, čo nebolo najpríjemnejšie, no oplatilo sa to.
Vrele odporúčam!
-
Sphinx
Addict
aj ja sa chcem spytat ako je to s tym obchvatom Budapesti uz je to dokoncene chystam sa do Chorvacka za 2 tyzdne a neviem ako je to poriesene .. minuli rok sme to tahali cez mesto ale je to jedna hroza tam sme sli v noci to bolo pohoda ale spat katastrofa.. da sa to obist ? ak ano tak kade.. najlepsie dialnica ak je dokoncena
-
aughostino
Medium Professional
Sphinx: v popise vidim ze si z BB takze asi pojdes cez hranicny priechod Sahy, pojdes smerom na Borsosberény, Retság, Vac (je tam obchvat okolo mesta), za Dunakeszi sa napojis sa na M0, obchvat je od M3 po M4 uz dokonceny od roku 2008, potom dalej po obchvate az vyjdes na M7 smerom na Törökbálint, Szekesfehervár, okolo Balatonu a hranicnym prechodom Letenye do Hr.
Minuly rok si asi isiel cez mesto preto aby si sa vyhol dialnici, M0 je spoplatnena tak isto aj M1, M3, M5, M7
poplatok za dialnicu je na 4 dni asi 1170-1530HUF pre automobil do 3,5t, zalezi od obdobia kedy ides
M7 obchvat konci, dalej este nie je dokonceny a prebiehaju tam prace
davo2006: vlastne pre teba plati to iste co som pisal vyssie
len sa meni hranicny priechod a to ze sa na M0 budes napajat z M3 (neviem kadial pojdes od KE do Budapesti)
s tou dialnicou je to tak ze uz nie su nalepky ale nieco ako keby pokladnicne blocky, kupuje sa to na benzinke, povies (neviem po madarsky tak to pisem podla slovnika) személyautó matrica a nadiktujes SPZ, na niektorych benzinkach sa da platit aj eurami ale musis predajcov prehovarat, niekedy su ochotni dat ti za € aj zlavu
predajca ti vyda taky papier (nieco ako pokladnicny blok z Tesca
) ktory ma 3 casti, 2 da tebe a 3ti si nechava on (tym som si nie celkom isty lebo na kazdej benzinke je to asi ine
neviem preco)
inak Baska Voda - vrelo odporucam bol som tam a keby si mam vybrat tak sa tam vratim, aj ked mi tam more pripomina oravsku priehradu lebo su oproti ostrovy Hvar a Brač
alebo este Makarska Riviera, ktora je nedaleko
na buduci rok sa chystam do Rijek-y, idem sam na aute tak radsej volim kratsiu vzdialenost
Minuly rok si asi isiel cez mesto preto aby si sa vyhol dialnici, M0 je spoplatnena tak isto aj M1, M3, M5, M7
poplatok za dialnicu je na 4 dni asi 1170-1530HUF pre automobil do 3,5t, zalezi od obdobia kedy ides
M7 obchvat konci, dalej este nie je dokonceny a prebiehaju tam prace
davo2006: vlastne pre teba plati to iste co som pisal vyssie
s tou dialnicou je to tak ze uz nie su nalepky ale nieco ako keby pokladnicne blocky, kupuje sa to na benzinke, povies (neviem po madarsky tak to pisem podla slovnika) személyautó matrica a nadiktujes SPZ, na niektorych benzinkach sa da platit aj eurami ale musis predajcov prehovarat, niekedy su ochotni dat ti za € aj zlavu
inak Baska Voda - vrelo odporucam bol som tam a keby si mam vybrat tak sa tam vratim, aj ked mi tam more pripomina oravsku priehradu lebo su oproti ostrovy Hvar a Brač
na buduci rok sa chystam do Rijek-y, idem sam na aute tak radsej volim kratsiu vzdialenost
-
Fabo
Hardcore addict
Do Budapesti z Kosic je velmi jednoduche, cely cas od hranic po ceste cislo 3 (akurat neviem ci uz opravili to poskodenie z povodni, ale to bolo len na obchvate ktorejsi dediny), a pred Miskolcom je oznaceny najazd na dialnicu M35.
-
Sphinx
Addict
no ja som sa nevyhol schvalne dialnici ale sme to stocili do mesta lebo sa mi nezdala ta trasa .. prebiehali tam este nejake prace tak preto ale dobre vediet ze sa to da dik za odpoved
Chcem sa spýtať k Sevidu - ideme až kamsi úplne hore do zátoky, villa marasovič, a obrázky mi naháňajú strach. nechcem betón na pláži, vraj tam ani iné nie je. Je to pravda? Vraj ku krajšej pláži treba ísť autom... Kto to tam poznáte, napíšte mi pls, nechce sa mi všade chodiť autom, to radšej pôjdem inam 
-
erik_tt
Medium Professional
Len tak informacne sa spytam nechysta sa niekto od 10.7 do 17.7 na Pag keby sa tam najde nejaka dalsia Slovenska partia bolo by to dobre 
-
Schelmy
Medium Star
Tak tento rok sa chystáme na Ostrov Krk, dedinka Njivice.. Boli ste tam už niekto?
-
erik_tt
Medium Professional
No tak ja som sa vratil prave z toho Pagu a ten kto vyhladava zabavu krasne zeny alkohol tak to je raj proste krasa a do toho este ten Armin proste krasa hodim potom aj nejake video co sme tocili neskutocny raj cez den v bazene zurky len skoda ze je to tam tak drahe minut za dovolenku v chorvatsku 800e sa mi zda dost ale co uz
v auguste tam idem zasa
Na Chorvátsku jednoznačne odporúčam ostrovy. Prídu mi byť oveľa krajšie a divokejšie ako pobrežie, je tam krajšia prírody a otvorené more.
Mojím akože snom je sa niekedy dostať na ostrov Vis alebo Lastovo, to by bolo podľa môjho gusta.
Mojím akože snom je sa niekedy dostať na ostrov Vis alebo Lastovo, to by bolo podľa môjho gusta.
ja sa teraz chystam na ostrov Krapanj ale je to taky malicky ostrovcek ze sa tam asi budem nudit 
Chceli by sme ísť s priateľkou do Chorvátska autom.
Zatiaľ máme vybrané niečo na ostrove Krk (ešte nevieme nič konkrétne, chceme ísť na blind). Predbežne sme si zvolili cestu diaľnicami – bude to rýchlejšie a pohodlnejšie (aspoň si myslím, že za tú cenu to stojí). Autom som sám ešte nebol, tak sa chcem spýtať skúsenejších motoristov:
* na čo by som si mal dávať pozor (okrem rýchlostí, pásov, smerovky pri predbiehaní)
* doklady od auta postačia len tie čo mám na SK akurát k tomu zelená karta, nie?
* ako a kde kupovať diaľničné známky (v Maďarsku) – treba kupovať 2x 4-dňovú? 10 dňová je málo a čo to stojí? (na nete som sa dočítal že 5,2 € / 4 dni). A ako a kde sa diaľničné známky kupujú? Vraj tam dávajú len niečo ako „pokladničný bloček“, ktorý má 3 časti...
* ako to je s tým obchvatom v Budapešti – dá sa to obísť diaľnicou?
* kedy sa oplatí cestovať – ráno, v noci, počas dňa?!
* aké budu poplatky na diaľniciach v Chorvátsku? Z Maďarských hraníc (Goričan) do Záhrebu by to malo byť 36 KN ale potom som našiel dve cesty zo Záhrebu do Rijeky – jedna 60 KN a druhá 29 KN. Ktorá teraz?!
* nebude problém zohnať ubytovanie? Čítal som, že ceny ubytovania išli hore, koľko je tam priemer? Pred rokom sa tam dal zohnať apartmán za cca 10€ / noc / osoba.
* alebo sa vykašlať na diaľnice a ísť „zadarmo“ cestami? Nepreveziem takto viac na benzíne?!
Ďakujem za všetky tipy a rady, mám to „organizovať“ viac-menej sám tak preto viac otázok nakoľko (ako som spomínal) som ešte sám autom v Chorvátsku nebol.
Zatiaľ máme vybrané niečo na ostrove Krk (ešte nevieme nič konkrétne, chceme ísť na blind). Predbežne sme si zvolili cestu diaľnicami – bude to rýchlejšie a pohodlnejšie (aspoň si myslím, že za tú cenu to stojí). Autom som sám ešte nebol, tak sa chcem spýtať skúsenejších motoristov:
* na čo by som si mal dávať pozor (okrem rýchlostí, pásov, smerovky pri predbiehaní)
* doklady od auta postačia len tie čo mám na SK akurát k tomu zelená karta, nie?
* ako a kde kupovať diaľničné známky (v Maďarsku) – treba kupovať 2x 4-dňovú? 10 dňová je málo a čo to stojí? (na nete som sa dočítal že 5,2 € / 4 dni). A ako a kde sa diaľničné známky kupujú? Vraj tam dávajú len niečo ako „pokladničný bloček“, ktorý má 3 časti...
* ako to je s tým obchvatom v Budapešti – dá sa to obísť diaľnicou?
* kedy sa oplatí cestovať – ráno, v noci, počas dňa?!
* aké budu poplatky na diaľniciach v Chorvátsku? Z Maďarských hraníc (Goričan) do Záhrebu by to malo byť 36 KN ale potom som našiel dve cesty zo Záhrebu do Rijeky – jedna 60 KN a druhá 29 KN. Ktorá teraz?!
* nebude problém zohnať ubytovanie? Čítal som, že ceny ubytovania išli hore, koľko je tam priemer? Pred rokom sa tam dal zohnať apartmán za cca 10€ / noc / osoba.
* alebo sa vykašlať na diaľnice a ísť „zadarmo“ cestami? Nepreveziem takto viac na benzíne?!
Ďakujem za všetky tipy a rady, mám to „organizovať“ viac-menej sám tak preto viac otázok nakoľko (ako som spomínal) som ešte sám autom v Chorvátsku nebol.
k tej zelenej karte by som pouvazoval aj nad pripoistenim auta na ine krajiny (najma podla auta)
v madarsku kupis na prvej pumpe 4 dnovu znamku, aj ked nevies po madarsky, tak pri pokladniach maju vytlacene cenniky a len ukazes tu spravnu kolonku
(do 3,5t, 4 dni = 1530,-ft), na papier napises ECV, zada to do systemu a nasledne ti poda terminal a potvrdis spravnost ECV zelenym tlacitkom.. jednoznacne ist dialnicami, v podstate cele madarsko prejdes dialnicou
obchvat budapesti - zalezi od toho, kedy pojdes.. ak pojdes v strede tyzdna v noci, tak by som obchvat neriesil, je to dost dlha streka... cez den by som ale asi radsej isiel obchvatom ako sa nervovat v kolonach v budapesti
cestoval by som na noc, aby si tam dosiel rano az doobeda, naspat podla uvazenia - ci uz po vystahovani sa este pomotkat po plazi, po okoli a cestovat opat na noc, pripadne sa vydat rovno a spravit si zastavky na nejakych zaujimavych miestach po ceste, alebo vyrazit rovno rano
ano, do zagrebu je to 36 kn a potom dalsi do rijeky okolo tych 50-60 (tusim 56?), ta druha alternativa je neviem aka, ale asi zides z dialnice skor a pojdes po okreskach... ale aj v HR by som uz zaplatil tolko za dialnicu ako "bludit" po okreskach (ktore su obcas celkom zaujimaveho razu... serpentiny, zrazy, rokliny, utesy atd...)
ubytko na blind no problem, ale teraz v sezone by som na krku s cenou 10€/os/noc velmi nepocital.. skor tych 13-15 (+)
este jeden dotaz - na krk ide most, za ktory sa plati 30 kn
prijemnu dovolenku, urcite je to zaujimave spravit si takyto vylet autom na blind
v madarsku kupis na prvej pumpe 4 dnovu znamku, aj ked nevies po madarsky, tak pri pokladniach maju vytlacene cenniky a len ukazes tu spravnu kolonku
obchvat budapesti - zalezi od toho, kedy pojdes.. ak pojdes v strede tyzdna v noci, tak by som obchvat neriesil, je to dost dlha streka... cez den by som ale asi radsej isiel obchvatom ako sa nervovat v kolonach v budapesti
cestoval by som na noc, aby si tam dosiel rano az doobeda, naspat podla uvazenia - ci uz po vystahovani sa este pomotkat po plazi, po okoli a cestovat opat na noc, pripadne sa vydat rovno a spravit si zastavky na nejakych zaujimavych miestach po ceste, alebo vyrazit rovno rano
ano, do zagrebu je to 36 kn a potom dalsi do rijeky okolo tych 50-60 (tusim 56?), ta druha alternativa je neviem aka, ale asi zides z dialnice skor a pojdes po okreskach... ale aj v HR by som uz zaplatil tolko za dialnicu ako "bludit" po okreskach (ktore su obcas celkom zaujimaveho razu... serpentiny, zrazy, rokliny, utesy atd...)
ubytko na blind no problem, ale teraz v sezone by som na krku s cenou 10€/os/noc velmi nepocital.. skor tych 13-15 (+)
este jeden dotaz - na krk ide most, za ktory sa plati 30 kn
prijemnu dovolenku, urcite je to zaujimave spravit si takyto vylet autom na blind
Ahojte! Plánujeme s kamošmi vyraziť do Chorvátska s autom... Čo by ste odporúčili, aby sme tam hľadali a našli nejaký apartman v Chorvátsku, alebo ešte doma by sme mali nájsť akomodáciu?
lostboy > Ísť na blind a máš pokoj. My tak plánujeme ísť tiež, aj keď začiatok augusta je to tam dosť plné, ale povedali sme si, že nemusíme byť 10 metrov od mora, takže pevne verím, že ubytovanie nebude problém nájsť. Aj čo som čítal, tak ľudia nemali problém s ubytovaním práve v augustovej "TOP" sezóne.
Odkial si inak? My pôjdeme z Košíc cez Maďarsko a potom nevieme kam ešte presne, ale najsôr tobude Pula alebo niečo tomu podobné...
Odkial si inak? My pôjdeme z Košíc cez Maďarsko a potom nevieme kam ešte presne, ale najsôr tobude Pula alebo niečo tomu podobné...