Plazma/LCD + počítač + HDMI Splitter

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
spermi
Amateur
Amateur

Plazma/LCD + počítač + HDMI Splitter

Príspevok od používateľa spermi »

Zdravim,
nemam velmi skusenosti s novymi telkami, takze by som potreboval radu od niekoho skuseneho. Otazok bude asi trosku viac, ale potesi ma odpoved aj na jednotlive, nemusi byt na vsetky.
Chcel by som televizor, na ktorom by bezali rozne prezentacie a animacie, stale fullscreen. Staticke obrazky by sa menili asi kazdych 5 sekund, cize ak by to bola plazma, tak by nedochadzalo k vyplovaniu, alebo hej?
Potreboval by som, aby televizor bol co najvacsi (asi 50"), mal dobre pozorovacie uhly, nizku spotrebu a dlhu zivotnost. Nejake specialne funkcie mat nemusi, kedze bude napojeny cely cas na pocitac a budu na nom bezat len tie animacie, nic viac sa na nom nebude robit.
Ceny by mala byt 700-850 Eur.
Co ma dost matie, je rozlisenie, precital som nejake clanky, ale stale si neviem vybrat.
1366x768 vraj nie je velmi dobre k pocitacu, kvoli tym 6 pixelom naviac a co som pozeral, tak ziadny hdmi splitter ho nema v specifikacii, aspon ked tie specifikacie dobre chapem,
1024x768 som myslel, ze bude najlepsie k pocitacu, ale niekde som zas cital, ze to je velmi zle, ze sa potom obraz musi anamorfne transformovat (co velmi nechapem ).
FUll HD - neviem ci pri takejto cene a velkosti je nejaky kvalitny televizor a ci ma taketo rozlisenie na taketo ucely opodstatnenie.Zaujimalo by ma napriklad aj ci by video pri rozliseni 1024x768 (pripadne ine video prisposobene pomeru stran, ale nie FullHD) bolo kockate, alebo nie.
Dalej sa dost bojim toho, ze na televizor by svietila lampa z asi polmetrovej vzdialenosti, ci by a potom televizor neleskol velmi.
Ak by som toto nejak vyriesil, tak by ma zaujimali aj skusenosti s HDMI splitterom, ci mi to rozlisenie nejak nedomota aj on, kedze pocitac bude napojeny na hdmi splitter a az do neho sa napoji televizor.
Celkom sa mi pozdava PANASONIC P50x20E.
Dakujem vopred za kazdu radu.
RobertHammer
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Plazma/LCD + počítač + HDMI Splitter

Príspevok od používateľa RobertHammer »

Nechces radsej projektor? ten je pre rozne prezentacie a animacie ako stvoreny . TV neni moc ideal na tie veci - imho :p
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

O rozlišenie sa nestaraj. Sučasne tv si s akymkoľvek rozlišenim z PC bez problemov poradia. Všetko je zaležitosť nastavenia jednak v tv, ale hlavne v ovladačoch grafickej karty. Niekedy sa s tym sice treba babrať, ale vždy sa dosiahne požadovany vysledok.
Pokiaľ ide o "kocky" pri 50" a rozlišeni 1024x768, všetko zaleži na sledovacej vzdialenosti. Z pol metra ich samozrejme vidieť bude, z 2 a viac metrov nie.
Ak budu mať tie animacie či prezentcie Full HD rozlišenie, tak je Full HD TV vhodny. V opačnom pripade su to zbytočne vyhodene peniaze a viac než dosť stači HD ready.
Plazmy maju panel kryty sklom, takže priame svetlo by mohlo vadiť.
Spliter by nemal robiť žiadne problemy. A pokiaľ ide nizku o spotrebu, pri 50" plazme je to trochu zvlaštna požiadavka.

RobertHammer
Projektor je sice fajn, ale on to chce predpokladam do svetlej (osvetlenej) miestnosti, kedže spomina lampu. Čiže nie je veľmi vhodny. Navyše žerie ďaleko viac ako 50" plazma.
spermi
Amateur
Amateur

Dakujem za radu, ale projektor mi na toto pouzitie nepasuje vobec, kedze nebude ani plocha kam by sa dalo premietat.

Len sa bojim, ze ked rozlisenie nebude dobre a televizor si to sam natiahne, tak napriklad nebudu ostre pismena na tych prezentaciach napriklad.
Cize co sa tyka toho lesklenia, tak bude vhodnejsie LCD?
Tu spotrebu som myslel tak, aby bola pri danej velkosti co najnizsia...proste aby mala dobre technologie...preto som myslel na tu p50x20, kedze to je vraj novy model.
Z LCD si nejak neviem vybrat ...SAMSUNG LE46B554? Ostatne sa mi zdaju byt prilis drahe vzhladom na pouzitie.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokiaľ ti fotky či animacie nemaju nejake extremne nizke rozlišenie, tak sa ostrosti obavať nemusiš.
LCD v tychto uhlopriečkach su drahe, navyše Samsungy su veľmi leskle, takže tam si oproti plazme zas o toľko nepolepšiš.
Myslim si, že tu veľa nenašpekuluješ.
peeeto
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa peeeto »

cau,
ja som si pred tyzdnom kupil tento http://www.andreashopsala.sk/internetov ... g-50pk250/
som maximalne spokojny, ma to 125 cm, full hd rozlisenie, a na to ze to je plazma to ma max spotrebu pri tej velkosti len 190w /ale jas obrazovky si reguluje podla okoliteho osvetlenia, takze vecer kludne klesne skoro na polovicu/
no a za 666 e / je to model 2010/.... no nekup to
spermi
Amateur
Amateur

trochu som to tu zanedbal, pretoze sa to cele zrusilo, ale znovu je to aktualne a medzicasom vysli nove modely, tak by som zas poprosil o radu.

Nikde v obchode som este nevidel panasonic p50c3e. Chcel by som vediet ako je na tom s lesklenim. A aky je rozdiel oproti p50x20 okrem spotreby. Pripadne aky iny model, pripadne aj znacku by ste odporucali.

Co si myslite o lg 50pk350, mne sa zda, ze sa leskne ovela viac ako panasonicy, ale mozno mam len stastie na blbe podmienky v predajniach. Cital som, ze lg su na tom horsie s vypalovanim obrazu.

Ak by ste mali niekto skusenosti s hdmi splitterami, tak by som bol velmi vdacny za radu. Zatial podla technickych udajov na nete sa mi pozdavaju znacky manhattan a gembird, ale neviem ci tieto parametre zodpovedaju skutocnosti.

A este jedna asi hlupa otazka na zaver, pretoze v tom nemam este uplne jasno. Ak by som pustal animacie napr. o rozliseni 800x600, tak by vyzerali lepsie na fullHD telke ako na HD ready, alebo by to vyzeralo tak isto?

Daujem vopred za kazdu odpoved.
Ryan Giggs
VIP
VIP

C3E sa leskne rovnako ako X20, ale ma o triedu lepši obraz.

Ad 800x600. Jednoznačna odpoveď nie je, zaleži na kvalite "upscalingu" konkretneho TV. Väčšinou však plati, že to lepšie vyzera na HD ready. Pre procesor je totiž jednoduchšie dopočitať 178 riadkov (v pripade HD ready 1024x768) ako 480 v pripade Full HD. Ale ako vravim, je to vec konkretneho modelu.
spermi
Amateur
Amateur

cize ideal asi bude c3e a robit animacie s rozlisenim 1024*768. Uz som videl c3e v nayi, ale nejak sa mi tam zdala byt slaba cierna. Hadam to bolo len kvoli zlym nastaveniam. Popozeram asi aj v inych obchodoch este.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Napísať odpoveď