Stiahol som si MP3Gain, ak s ním máte skúsenosti tak mi skúste pomôcť:
na akú úroveň [dB] mám normalizovať mp3 súbory? Dajme tomu – mám jednu zložku a vnej majú mp3 od 80 do 101 dB. Keď zoslabím tú 110 dB tak je to fajn, ale aj zosilním 80 dB na nejakých 89-90 dB tak ju to zasa veľmi skreslí, nie?
Je tam nastavená štandardná hodnota 89 dB a vyzerá to celkom fajn, resp. výsledok je celkom fajn.
Vďaka.
Normalizácia MP3
Re: Normalizácia MP3
ved to skus a daj vediet. podla mna k skresleniu nedojde lebo ide o digitalny zaznam. maximalne podla mna stratis na dynamike. ale nikdy som to neskusal. nerobi mi problem posunu koleckm mysi ked si chcem pridat zvuk. alebo pouzit nejako on the fly plugin do prehravaca.
ja používam vo foobare zabudovanú funkciu replaygain na normalizovanie hudby a absolútna spokojnosť. kvalita sa tam nestráca, manipuluje len s hlasitosťou.
na akú úroveň je pomerne jedno, ja som nechal defaultne, aj tak si na výstupe nastavím koľko zrovna potrebujem a následne na hlasitosť už šahať nemusím. odporúčam každému
na akú úroveň je pomerne jedno, ja som nechal defaultne, aj tak si na výstupe nastavím koľko zrovna potrebujem a následne na hlasitosť už šahať nemusím. odporúčam každému
Normalizujem ich na 89 dB ako je to aj odporučené. Oproti niektorým MP3 je vidno rozdiel, ale aspoň „nestŕpa“ reproduktor z toho „preexponovaného“ spektra.
Takže asi tak...
BTW: Akurát škoda, že MP3Gain maže hneď aj ID3 tagy
Takže asi tak...
BTW: Akurát škoda, že MP3Gain maže hneď aj ID3 tagy
mazať tagy by nemal. pohľadaj v nastaveniach, či niečo nie je alebo pozri iný soft. u seba vo foobare tento problém nemám