Nové rodinné auto do 15.000eur

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Nové rodinné auto do 15.000eur

Príspevok od používateľa brm »

Jeden rodinný známy má záujem o kúpu nového rodinného auta do 15.000eur, v súčasnosti vlastník Fabie Combi 1.4 MPI 50kW..

Požiadavky sú: nové auto (nie bazár), kombi, benzín, klíma, palubný počítač..... aby to auto malo akú-takú výbavu..
Využitie: auto pre aktívneho dôchodcu, cca 10.000km ročne, 70% mesto/záhrada, 30% mimo mesto

Vo výhliadke sú:
Hyundai i30cw 1,6i MPI DOHC CVVT 93 kW, výbava CLASSIC Plus
http://www.hyundai.sk/data/files/pdf/ce ... ld-cup.pdf
výbava CLASSIC Plus má všetko, čo treba + metalíza = 13.879€
pekná výbava, avšak už trochu zastaralý dizajn.. a kórejec (čo však kupujúcemu veľmi nevadí)

Kia Ceed SW 1,6 CVVT 92 kW, výbava LX
http://www.kmss.sk/~/media/Files/Upload ... _0410.ashx
výbava LX + klíma + metalíza - bonus = 14.420€
má trochu slabšiu výbavu ako vyššie spomínaný Hyundai, ale dizajnovo je podľa mňa niekde úplne inde..

Zatiaľ najhorúcejší favorit:
Renault Megane Grand Tour 1,6 16V 74 kW, výbava Expression
http://www.renault-local.sk/pdf/ceniky/ ... tour_3.pdf
výbava Expression má všetko, čo treba + metalíza = 14.690€
mne akosi nikdy nesedeli francúzi, ale snáď známy bude spokojný.. alebo je niečo, prečo nebrať Renault?

Škodovka má teraz nejakú akciu na Octavia Family... ohúrila papierovo dosť veľká výbava už od základnej verzie L, avšak v predajni mu urobili cenovú ponuku (na 1.6 MPI hatchback).. a podľa nej treba za polovicu tých vecí ešte aj tak doplácať, čiže "základná" výbava by sa vyšplhala tesne pod 15.000€. Pozeral som aj Ford Focus, VW Golf, ale tí už sú cenovo o minimálne 1.000€ vyššie, takže asi padá..

Čo teda hovoríte na výber? Ktoré z tých troch brať/nebrať? Máte tip na niečo iné? Ešte raz upozorňujem, že sa jedná o auto pre aktívneho dôchodcu a nie mladého puberťáka, takže berte s ohľadom...

:)
romulus2
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Nové rodinné auto do 15.000eur

Príspevok od používateľa romulus2 »

Aktívny dôchodca? Takže predpokladám, že bude celkom veľa jazdiť. So spomínanými autami mám skúsenosti len so Cee'd-om - tým pred faceliftom. Môžem povedať, že s tým motorom sa dá v pohode aj predbiehať keď potrebuješ, má to obrovský kufor, ľahkučko sa ovláda a mne sa páči :) plus sedemročná záruka - neni o čom. Na našom je najazdených cez 120 000 km - v priebehu cca. troch rokov - a zatiaľ tam nebol žiadny problém :) Takže toto auto by som len doporučil :)

//a ešte spotreba: jazdí sa s ním zväčša medzimesto a papá 5,7 litrov :)
brm
Darca
Darca

Vďaka za info, doplnil som počet kilometrov... cca 10.000km/rok.

Aj mne sa Ceed celkom páči, sám som mu hovoril, že nech radšej pozerá Ceed ako i30cw, ale zase aj on má pravdu, že Hyundai mu dá za nižšiu cenu lepšiu výbavu, síce menší kufor, ale o to viac miesta vzadu na sedenie.

Akurát teraz mu dosť vŕta v hlave ten Megane, čo som mu ukázal cez víkend..... výbava podobná ako i30cw + tempomat + ESP navyše (to ESP tam asi montujú sériovo kvôli horšej stabilite auta.. si myslím... bo podľa testov všade píšu, že sa dostáva k slovu dosť často)

:)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

pokial by sa malo rozhodovat medzi tymito troma fesakmi, ja som tiez jednoznacne za ceeda, tu nie je o com, jeden z tych bezcov na dlhe trate, bezudrzbovy, komfortny a aj vybaveny... na druhe miesto by som dal tiez celkom podarenu lagunu... ak by vyber mohol byt aj mimo tejto trojice, este doplnim...
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

z tychto troch jednoznacne Cee´d.

Brm - nerozmyslali ste nad Oplom Astra? Teraz prisla na trh nova a predosla Astra "H" ide za super ceny. Davam do pozornosti cennik. Do 15,000 sa da poskladat v slusnej vybave a okrem toho davaju este aj dost vyrazne zlavy, pocul som o 16,5 percentach, ale zalezi od toho, aky je kto zjednavac :) Myslim si, ze cenovo sa na Astru momentalne nic nechyta.
brm
Darca
Darca

Ten cenník od Opla mi pripadá trochu chaotický, každodpádne by sa tam do 15.000€ niečo dalo vyskladať, aj keď nie s takou výbavou ako ponúka Megane. Vyšlem ho teda aj do Opla...

Inak Astra Caravan je tiež pekné auto... priznám sa, že niekedy ho neviem rozoznať od väčšej Vectry, čo je myslím dosť veľké plus.. :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Ceed / i30, Focus, Astra ... nic ine ma v danej triede nenapada ... aj ked mozno Astra a fokal nejak nesplnaju cenu - to neviem :-) ...

a z tych co boli napisani na zaciatku jednoznacne Ceed ... je to europske auto za relativne korejsku cenu :-) :-)
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Tiež som za Ceeda, Hyundai moc nemusím hoci vyššie uvedený má v pohode výbavu ale dizajn sa mi nepáči
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

po nastudovani aktualnych cennikov a neuspokojivom zisteni momentalnych cien niektorych kvazivozidiel som jednoznacne za skorouplnenovy focus... viem, ze to nesplna zaujemcove podmienky, ale nic lepsie okrem ceeda uz asi nevymyslim...
brm
Darca
Darca

Som prekvapený, že prevláda Ceed... vedeli by ste uviesť aspoň jeden normálny dôvod, prečo nie toho Megana? :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

je to francuz :-)

//autoeditácia príspevku (31 Máj 2010, 17:21)
viac dovodov netreba, lebo tento jeden to zhrna vsetko dokopy :-P
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aj ten megan by siel, napr. ta starsia dvojlitrova ropa mala dobre ohlasy a ani sa na nich nic extra nesypalo, akurat trebalo vsetko menit podla predpisanych prehliadok... ale ceed je ceed no...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Pretoze keby sa dohodilo este ~600 eur tak by mal este silnejsiu 1.6 (sice len o 10koni) ale so 6 kvaltom a bol by o moc lepsi ako stary focus, stara astra a lepsie vybaveny ako korejci. Z korejcov by som bral radsej i30 pre jeden detail - dlhsi razvor ako ceed.
A zivit tu odveky flame, ze francuza nie, lebo stara mama povedala...no comment
Octa family 1.6mpi - jedno velke NIE - najhorsi motor, navyse je uz nahradeny 1.2 turbom, takze sa chcu len zbavit starych kusov
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

alebo pockat na nahradu Octy Tour - vyzera ze bude za rozumne peniaze ponukat docela dost :-)
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Ja by som sa az tak nedrzal tych cennikov, napr. Ford ma stale nejake akcie /aktualne Rival X/ a da sa este daco zrazit aj priamo u predajcu. Pre mna dobra alternativa k Ceedu. Focus je zaiste najlepsie auto v danej triede. Co sa tyka i30 - fakt nedozrety design. Megane tiez nemusi byt zla volba, pravdepodobne najmensie zazitky za volantom z menovanych vozidiel, ale ked je to pre dochodcov, tak preco nie, aspon je to makke a poddajne v meste, dizajn podareny ...
Napísať odpoveď