LOST

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Thor86
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: LOST

Príspevok od používateľa Thor86 »

hojko: ani tak nie. Príliš veľa ľudí, ktorým sa nepáčil koniec polemizujú nad tým že ho zbúchali na poslednú chvíľu, preto vznikli debaty, že koniec bol napísaný už po pilotnom diely, a mnoho ľudí tomu neverilo. Teraz to dali na povrch priamo tvorcovia (kotrým ja aj tak neverím, i keď sa mi koniec páčil). :)
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

ale no páni : ) aj tak sme to všetci pozerali do konca , aj vy čo tu píšete aka bola celá 6ta séria oničom ale aj vy ste si to vždy pozreli :)
No nebola najlepšia ale tak čo čakáme keď má takýto seriál 6 sérií.

Dúfam že sa čoskoro dočkáme ďalšieho skvelého seriálu pretože už nemám čo pozerať , PB , Lost a Heroes boli moje oblúbené :)
nepočítam sem situacne komedie :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak tak, je načase si rozpozerať ďalší seriál...

Asi sa vrhnem na 8. sériu 24 hodín, to je vždy parádička.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

speq: Predpokladam, ze ked uz niekto pozera serial 5 rokov po sebe, tyzden za tyzdnom caka na novu cast, prezil polrocne prestavky a co to pri pozerani seriu presedel, tak je asi dost logicke, ze si pozrie aj poslednu seriu uz len z toho, ze je zvedavy ako to vlastne skonci. Rovnako to bolo aj s Prison Break a inymi serialmi, ktore boli horsie a horsie, az ich posledne serie boli uplne najhorsie.

hughito: Trochu off-topic, mno mna 24 bavilo tak prva seria, druha uz bola slabsia a tretiu som vypol po asi dvoch castiach. Bol to velky stereotyp.
eNeS
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eNeS »

Po finale a par nazoroch na internete mi to neda a musim vyjadrit aj ten svoj... Ja si myslim, ze finale bolo spravene fantasticky :) ... Velmi pekne zabery, vela scen na ktore som hladel s usmevom na tvari, bol som taky zaujaty, ze tie 2hod. mi presli velmi rychlo... To, ze som sa nedozvedel napr. v kolkom roku a kym bola postavena socha to mi nevadi... staci mi ked viem, ze ostrov ma kvoli tej soche velmi stary povod... Su to uplne nepodstatne veci, ktore sa jednoducho nedaju vysvetlit a ak by sa aj vysvetlili tak jedine dalsimi zahadmi... Cestovanie v case, menenie sa na cierny dym, sepot duchov, prostredie ktore lieci, rozpravanie s mrtvymi, clovek ktory nestarne kvoli cloveku ktory vypil vodu s ostrova a dostal priam bozske vlastnosti a vela vela dalsich veci, ktore sa proste vysvetlit nedaju pretoze, to vsetko je sci-fi.... Je to sci-fi serial, takze tieto veci su uplne vedlajsie podla mna...
Ja osobne som tento serial bral od zaciatku ako o pribehoch, osudoch a spojitosti postav v sci-fi dejoch...
A takym istym pohladom som pozeral aj finale... Bolo to presne otom ocom malo byt... Ja serial nehodnotim dobre a zle iba kvoli tomu ako bolo podane finale, ze teraz sa budem opustat ako som len mohol kvoli takemu koncu ho sledovat 6 rokov...
Ja ho hodnotim tym, ze som ho dokazal dopozerat do konca a pocas celeho serialu som bol vzdy nadrzany cakanim na kazdu novu cast ako bude pribeh pokracovat...
A podla mna presne o taketo nieco islo aj tvorcom... Spravit stoho serial, ktory ked mas rozpozerany tak ta stale laka pozerat ho dalej, lebo si zvedavy co bude dalej...
Tvorcovia mozu byt pysny nato, ze pomiatli hlavy velmi vela divakom a je toto asi nadiskutovanejsi serial :)
Jedine co mi na finale chybalo to bol Eko a Walt. Aj kedze vsetci vieme, ze Eko tam nebol, lebo pytal velky honorar. Ale myslel som si, ze Walt tam bude na 100%.... Btw niekde som cital, ze ma vyjst DVD kde budu aj sceny, ze co bude s Waltom... takze ak je to pravda tak si myslim, ze este so vsetkym s Lost sme sa nerozlucili :)
elessar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa elessar »

tak finale je pre mna podobnym sklamanim ako cela 6. seria (suhlasim s pomenovanim cudna)... dovtedy som kazdy diel hltal a vzdy som bol prekvapeny, ze uz je koniec. Teraz som kazdych 10 minut pozeral, kolko je este dokonca... Podla mojho nazoru do 6. serie zakomponovali prilis vela "mystickosti" vsetko to nebo/peklo , flasa, svetlo, koleso, ... vobec ma to nezaujalo
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Co vam uz ozaj j*be, skusili ste sa zhlboka nadychnut, prefackat a trocha nad sebou porozmyslat?

Ano, finale serie sa dalo spravit inak, nie vsak ovela lepsie. Preco? Lebo nebolo zle, prave naopak.
Preco je nan potom ale tak mnoho negativnych nazorov a preco sa potom mnohym z vas nepacilo?

Lebo ste ho nepochopili.

Teraz vam vidim na tvarach tie uksrny, ako si vsetci hovorite ze je to ta najcastejsia vyhovorka na svete a ze vy nieste sprosti. Ano, je to ta najcastejsia vyhovorka, tentokrat je to ale pravda a nie, mozno nieste sprosti, ani nemusite byt.

Lost sa totiz vysielal 6 rokov. V kazdej jednej casti bolo mnoho a mnoho narazok, utrzkov a detailov ktore na nieco navazovali a mali nejaky zmysel, na ktory sa casto prislo az o napr. 3 serie neskor. To ale znamena o tri roky neskor! Teraz sa vsetci zamyslite, pamatate si vsetky tieto veci? Tie dialogy, obrazy, flashbacky a podivuhodne narazky? Ani zdaleka. Ja sam som si uz na vela veci vobec nespominal a prave preto sa aj mne zo zaciatku javilo ze je tam toho vela uplne nezmyselneho a odflaknuteho. Napriek tomu som si toho mnoho vysvetlil spravne aj ked aj ja som bol trocha sklamany, po precitani vyjadreni autorov (to hlavne) a par kadejakych teorii (na tie srat, ale pospominal som si pri nich na veci na ktore som uplne zabudol) som si to cele kompletne poskladal a som spokojny. Velmi spokojny.

Preto si niekedy najdem cas a pozriem si vsetkych tych 6 serii po sebe v kratko casovom obdobi a este len vtedy, chlapci a dievcata si poviem ze to finale stalo za to. Ze to bolo to finale ktore kazdy cakal, to grandiozne rozuzlenie ktore sme vsetci dostali, len sme si to neuvedomovali.

Takze este raz, zaver lostu nebol vobec zly, len pre vacsinu ludi prilis komplikovany, proste sa opieral o prilis mnoho veci ktore nam autori trpezlivo podsuvali pocas prilis dlheho casoveho obdobia na to aby sme si ich vsetky pamatali. To je ten problem, tak prestante plakat a nadavat, hadat sa tu ako chori a chodte si to pozriet znova. Uvidite ze budete spokojni.

Samozrejme ze netvrdim ze vsetko bolo vysvetlene. Nebolo. Nemalo byt preco. Lost je mysteriozny serial ktory vzdy bol a vzdy bude o zahadach. Ubohost ktoru niekdo vypustil a znela nejak ako "lost nebol o zahadach ale o postavach" je az neuveritelne debilna (kedze je to presne naopak) vyhovorka ludi ktory zaver tiez nepochopili, napriek tomu ale strasne chceli aby sa im pacil

Zopar veci teda zostane neuzavretych (ano, skutocne je ich len par) ale komu to vadi? Mne nie. Tak isto ako mi nevadilo ze som sa nikdy detailne nedozvedel o com bol presne Donnie Darko, aj tak ten film milujem. A verte mi, lost je ovela priamociarejsi, napriek tomu sa zda ze ho ludia paradoxne stravili tazsie.

Aby teda bolo konecne jasno:
Vsetko co sa stalo bolo skutocne, az alternativna realita ktora nam bola predstavena v siestej serii bola v podstate imaginarnou. V zasade ide o to ze ostrov existuje tak dlho ako existuje ludstvo a sluzi ako pojitko medzi tymto a posmrtnym zivotom ludi. Jeho tajomstvo spociva v tom "svetle", tej energii ktora musi byt chranena proti zasahom cloveka a snaham o jej zneuzitie a tak mal ostrov odjakziva "ochrancu" ktory na pociatku svojho ucinkovania urcil pravidla jeho fungovania. BlackSmoke bolo monstrum predstavujuce poskvrnenu dusu Jacobovho brata, ktore Jacob stvoril ked v afekte svojho brata hodil do "svetla". Od tej chvile si uvedomil ze svoju chybu "napravi" len tym ze ho za kazdu cenu udrzi na ostrove, kde nemoze napachat az take skody ako keby sa dostal do okoliteho sveta. V podstate tento konflikt sa da povazovat za tu hlavnu pointu serialu, kedze od neho sa odvija existencia dharmy, tych druhych ci nasich stroskotancov. Jednoducho na ostrov vzdy zavitala skupina ludi ci uz dovedena Jacobom alebo hladajuca "svetlo", z ktorej si Jacob chcel vybrat svojho nastupcu a zaroven ale plnit svoje poslanie a ostatnych od "svetla" izolovat. BlackSmoke mal ale s kazdou z tychto skupin vlastne plany - ci uz nasilim alebo prevtelovanim sa do mrtvych ludi ju vzdy chcel "zkorumpovat" a vyuzit na vlastny ucel - zabit Jacoba (a teda znicit svetlo - a teda "vypnut" Jacobove pravidla [ktore vo velkej miere prebral od matky] a odist z ostrova). Tento motiv sice pripomina jing a jang a nesie sa v jeho duchu, napriek tomu sa Jacob neda oznacit za vylucne toho dobreho a BlackSmoke za toho zleho. Jacob nechcel nic ine ako splnit slub ktory dal svojej matke a BlackSmoke nic ine (dokonca este predtym nez sa z neho stal BlackSmoke) nez odist z ostrova. Obaja k svojmu cielu chceli vyuzit ludi z ostrova, tych druhych, dharmu a nakoniec aj nasich stroskotancov.

Treba si ale uvedomit ze lost je ako taky pribehom Jacka. Po finale je jasne a neodskriepitelne ze Jack je hlavna postava, tak ako sa zaberom na Jackovo oko serial zacal sa aj skoncil. Preto finale skoncilo tak ako skoncilo - odchodom do neba. Pretoze ked Jacka "svetlo" vyvrhlo a ten nasledne umrel, presiel do tzv. medzisveta ktory nam bol predstaveny v siestej serii (ten jediny v podstate nebol realny). Tam boli realny len nasi stroskotanci, vsetko ostatne bola iluzia ktory pramenila z akejsi ich kolektivnej predstavy. Pretoze kazdy si vytvori vlastny medzisvet a jeho ulohou v nom je obrazne povedane pockat na najdolezitejsie osoby zo svojho zivota s ktorymi je spojeny a zmierit sa so s svojmi najvacsimi zivotnymi problemami. Preto sa tam nakoniec vsetci stretli (a napr. Jack mal stastne manzelstvo a syna), nasledne uz si vsetci spomenuli na svoj skutocny zivot a dobrodruzstvo na ostrove a uvedomili si ze spolocne uz mozu prejst do posmrtneho zivota.

Toto nieje ziadna fanusikovska teoria. Toto je pribeh Lostu potvrdeny autormi - o tomto to skutocne bolo. A ja osobne som za tych 6 rokov napatia a zabavy vdacny. R.I.P Lost.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

http://www.lost.cz/novinky.asp?id=1438
Seriál skončil, ale příběh pokračuje

Seriál skončil, ale příběh pokračuje Je to přesně měsíc, co seriál Lost oficiálně skončil v USA šestou sezónou. Někteří byli nadšeni, někteří byli zklamání. Mnoha lidem bude určitě seriál chybět, chtěli by znát odpovědi na své otázky, chtěli by vědět, jak bude příběh dál pokračovat. Jak to bude vypadat nabídne jeden z čtenářů ve svém scénáři. Od příštího týdne se můžete těšit každý týden na jednu epizodu. Počítadlo na hlavní stránce je opět aktivní. Připravte se, ostrov znovu ožívá...
wth?
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

diskusia hned pod tym to vysvetluje
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Takze serial som videl a kedze gangy tu poskytol ako take vysvetlenie tak reagujem len na neho.
V zasade ide o to ze ostrov existuje tak dlho ako existuje ludstvo a sluzi ako pojitko medzi tymto a posmrtnym zivotom ludi.
Mozes mi povedat ako si na toto prisiel, alebo kde konkrete v tom seriali to bolo povedane alebo naznacovane? Lebo pokial viem podstata toho ostrova a toho svetla bola v tom ze je to silne elektormagneticke pole (a to neni ziadne pojitko), tym by sa mohlo vysvetlit aj to cestovanie v case, aj ked bohuzial tomu vobec nevenovali ziaden priestor na vysvetlenie tychto javov. A uz vobec nie ako tam drbli to koleso s ktorym ako keby to svetlo ovladali a ktorym Ben nechal zmiznut ostrov a nasledne cestovali v case len kandidati. Tym nastava otazka ze preco len kandidati cestovali? Dalsia otazka s tymto teleportom aj ked mozno blba a hodna asi tak otazke o tej soche, je ze preco kazdy kto to koleso otocil (Ben, Lock) skoncili niekde v Tunisko na tom istom mieste? Ma to miesto nieco spolocne s ostrovom? Ci je to len nahoda?

Dalsia otazka smerom na cestovanie v case bola napr Elois ktora ked sa nasi hrdinovia mali vratit na ostrov hovorila o tom ze dolezitejsi je cas ako miesto kde sa ostrov nachadza. Toto mi nejak nestacilo. Co to znamena? Ostrov sa prelina cez rozne casy a zaroven aj priestory? Prechadza zaroven cez ine dimenzie a paralelne svety? Alebo je jednoducho ostrov iba v nejakom pohybe? Kazdopadne ani jedna z tychto moznosti nijak nejde zlucit s koncom serialu o posmrtnom zivote.
BlackSmoke bolo monstrum predstavujuce poskvrnenu dusu Jacobovho brata, ktore Jacob stvoril ked v afekte svojho brata hodil do "svetla"
Poskvrnenu cim? zato ze zabil sialenu zenu ktora ho nechcela pustit z ostrova? Ako v tom dieli o Jacobovi mi ten MIB vobec neprisiel ako zly skor ta zena, ktora zabila ich matku. Vlastne co bolo zle natom ze chcel ist z ostrova a zabil tu zensku, vsak aj ona zabila ich matku?

Tiez nejak nechapem to zjavenie jeho matky, tych ostatnych mrtvych co sa zjavovali som chapal, ten cierny dym bral ich podobu pre svoje uceli ale toto moc nie.
BlackSmoke mal ale s kazdou z tychto skupin vlastne plany - ci uz nasilim alebo prevtelovanim sa do mrtvych ludi ju vzdy chcel "zkorumpovat" a vyuzit na vlastny ucel - zabit Jacoba (a teda znicit svetlo - a teda "vypnut" Jacobove pravidla [ktore vo velkej miere prebral od matky] a odist z ostrova).
Ake Jacobove pravidla? Kedy a kde ich urcil? Ake vlastne boli? Preco cierny dym nemohol zabit Jacoba sam? Preco vlastne ten ostrov vobec bolo potrebne chranit? To ze by nastala nejaka akoze katasrtofa po zniceni ostrova sme sa len domnievali, mozno by sa vobec nic nestalo a pan MIB by si len mimo ostrova isiel na pivo a na pol deci a uzival si zivota ktory mu bol ukradnuty tou sialenou zenou.

Dalej aj ten majak. Co to ma ako byt? Kde sa vzal a kto ho postavil? Ma nieco spolocne s tym svetlom? Bolo mozne s nim sledovat vsetkych ludi na tejto planete alebo iba niektorych? Sluzi len ako pozorovatelna alebo aj prostrednictvom neho sa Jacob dostal prec z ostrova?

Toto su vsetko veci ktore vobec nie su vysvetlene, vieme len ze to tak je ale nie ze preco, a o tomto bol cely serial.

Ano je to tak, mnoho zahad nebolo vyriesenych alebo ked ano iba v nejakych hadankach z coho sme sa len mohli domnievat a dohadovat za to tak bude. Mnohy tu pisali ako sme si predstavovali koniec. No minimalne aspon tak ze by tam niekto povedal co je vlastne to svetlo, ako vzniklo a odkedy tam je, ze preco vlastne je tam kde je. Inymi slovami vyriesenie tej navacsej zahady celeho serialu a ostrova, ze co to sakra je toto miesto?

Tiez sa mi nepacilo to ze do modernej vedy (elektromagnetizmus a s nim spojene cestovanie v case) tahali nabozenstva, videnie mrtvych a ten nasledny koniec nebo a podobne.

Takze ta hlavna otazka je, co je to svetlo? Je to len nejake silne elektormagneticke pole ktore povedzme spaja ine paralelne svety a dimenzie, je mozne v tom pripade cestovat v case. Alebo je to uz ako spominal gangy len nejake pojitko bezi nasim a onym druhym svetom mrtvych. Obydve to byt jednoducho nemozu lebo tieto teoie si vzajomne odporuju, jedno je veda druhe nabozenstvo, autory ako keby to chceli dat dokopy a to sa mi strasne nepaci.
Steven666
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Steven666 »

práve vyšla 11 minútová epizóda New mam in charge.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pozeral som si to a ako som dobre pochopil, tak tam boli vysvetlene otazky tykajuce sa ladovych medvedov na ostrove, miestnost 23 - ani neviem v ktorej serii a epizode sa takato miestnost vobec spominala, tiez aj problemy s tehotenstvom u zien a zhadzovanie balickov s jedlom na ostrove. Niekomu takato miniepizoda s vysvetlenim urcite pomoze pre kludny spanok, ale za ten cas od poslednej epizody som aj na serial Lost zabudol, takze mi tato miniepizoda vobec nechybala.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

Za ten čas od poslednej epizódy som na seriál LOST nezabudol, a pochybujem že niekedy zabudnem :) Každopádne odkedy seriál skončil to už neriešim, ostali mi iba spomienky na krásne chvíľe presedené pred monitorom :) Táto miniepizóda mi taktiež vôbec nechýbala, a aj keď sú mi ukradnuté otázky typu - prečo toto, a prečo hento? stačí pozreť na moje príspevky v tejto téme tak ma 11 minút venovaných LOST nesmierne potešilo a ani neviem prečo.. :)
ivana159
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ivana159 »

Ach, práve som dopozerala posledný diel Lost... som trošku šokovaná.. Keď si spomeniem ako dlho som lost sledovala.. pamätám si, že som ho začala sledovať v 8. triede na základke, teraz som 4. a končím strednú.. Fakt som pri tomto seriáli strávila hodne času... všetky diely som si po jednom sťahovala z internetu.. a vždy som sa večer tešila pozrieť si nový diel..
Myslím, že na lost nikdy nezabudnem, vžila som sa do tých postáv.. bolo to veľmi pekné...
Pamätám ako som neraz mala ústa otvorené, že to aké záhady, nazačiatku ten čierny kouř :D, potom láska medzi Kate a Sawyerom, v tom bunkri toľko záhad... atď a vlastne doteraz neviem čo to malo byť, nijako sa to nevyriešilo.. koniec bol uplne iný..
a možno trochu ma nahneval ten koniec.. to mám chápať že všetci vlastne zomreli.. prišli do toho kostola, a potom to svetlo to akože išli do neba? .. či žili naďalej ?
lebo to by bolo dosť smutné keby sa to všetko skončilo
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

Lost patrí určite medzi najlepšie seriály doteraz natočené, problém je len ten že to nieje seriál pre každého.
Napísať odpoveď