Pokroky v sociálnom živote
Re: Pomoc! Mám strach z dievčat! (A už aj viem prečo)
Aky iny problem?
Dieg0 napísal:Aky iny problem?
Mr.Henky napísal:3. Najväčší zo všetkých zádrhelov však spočíva v mojom prahnutí po opačnom pohlaví. Avšak nie kvôli sexu, ako by to mohlo mylne vyznieť, ale kvôli rodine. Tu si určite o mne budete všetci myslieť svoje. A viete čo? Máte absolútnu pravdu. Tá časť môjho ja, ktoré využíva rozum, sa za to hanbí, no moje srdce vraví, že je to úplne v poriadku. A teraz babo raď - koho mám počúvnuť? Kompromis neexistuje, sám zo sebou som v permanentnom vojnovom stave. Navyše, len obyčajná známosť je pre mňa luxus, ktorý si nemôžem a nechcem dovoliť. Ja ako človek, ktorý bežne trpí tzv. tichými depresiami, a ktorý je dosť extrémne citovo založený, by som sa z rozchodu psychicky zotavoval týždne. Ak by som totiž raz sám sebe dovolil zamilovať sa, naviazal by som sa na dievča do takej miery, že by som musel brať antidepresíva, aby som rozchod zvládol.
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Takéto pitvanie vo svojom vnútri ešte nikomu nikdy efektívne nepomohlo vyriešiť svoj problém. Le to len na škodu veci. Prahneš po opačnom pohlaví? To je prvý dobrý predpoklad. Kvôli rodine? Pokiaľ to myslíš v zmysle, že si rodinu chceš založiť musíš rátať s tým, že Ti to nevýde. Je to dosť odvážny zámer, no nie nereálny, iba musíš nájsť vhodnú partnerku, čo je však tiež Ťažké. Ale zváž si sám, sú to dne možnosti. Buď Ti to výde a je po probléme, alebo Ťa život kopne do riti. Po čase sa zdvihneš oprášiš kolená a ideš ďalej. Hlavne sa v sebe nepitvaj, inak svoje extrémne citové zázemie budeš ešte viac živiť - čo je momentálne extrémne kontraproduktívne a pre Teba zlé!Mr.Henky napísal:3. Najväčší zo všetkých zádrhelov však spočíva v mojom prahnutí po opačnom pohlaví. Avšak nie kvôli sexu, ako by to mohlo mylne vyznieť, ale kvôli rodine. Tu si určite o mne budete všetci myslieť svoje. A viete čo? Máte absolútnu pravdu. Tá časť môjho ja, ktoré využíva rozum, sa za to hanbí, no moje srdce vraví, že je to úplne v poriadku. A teraz babo raď - koho mám počúvnuť? Kompromis neexistuje, sám zo sebou som v permanentnom vojnovom stave. Navyše, len obyčajná známosť je pre mňa luxus, ktorý si nemôžem a nechcem dovoliť. Ja ako človek, ktorý bežne trpí tzv. tichými depresiami, a ktorý je dosť extrémne citovo založený, by som sa z rozchodu psychicky zotavoval týždne. Ak by som totiž raz sám sebe dovolil zamilovať sa, naviazal by som sa na dievča do takej miery, že by som musel brať antidepresíva, aby som rozchod zvládol.
Z rozchodu by si sa spamätával týždne. Áno. No a čo? Aj to je predsa skúsenosť, ktorá ťa niekam posúva a ber to tak! Musel by si brať antidepresíva?? Blbosť. Hovorím z vlastnej skúsenosti, keby si si prečítal moje staršie témy videl by si sa v nich. A tiež som nemal ľahké detstvo. Otec narkoman, bývali sme s mamou, babkou a starým otcom v 2 iz byte, príjem boli iba dôchodky. Bol som malý, subtílny, v škole permanentná šikana atď. ...
Neber to tak tragicky.
Inak chlape ako tráviš voľný čas? Pripadá mi to tak, že máš strašne veľa času na premýšľanie!
Ako? Zábavou alebo učením. No vždy rozmýšľam nad sebou, na svojím životom, nad svojím údelom atď.
SVOJIM UDELOM ?:D ved si este nic dokopy nezazil, nechapem, preco sa beries tak strasne vazne a davas kontaktu s dievcatami taky existencny fatalny vyznam a babres sa v kazdej myslienke ktoru splodis... si obycajny clovek tak isto ako aj vsetky dievcata. podla mna mas vela volneho casu a travis ho sam so sebou v svojej hlave, skus sa na svet pozret uplne naopak. alebo sa skry za nejaku partiu chalanov a postupne sa pri dievcatach otvaraj,
len nepovedz ze nemas partiu !! (necital som temu, lebo 8 stran je vela
)
len nepovedz ze nemas partiu !! (necital som temu, lebo 8 stran je vela
"existencny fatalny vyznam" EPIC! 
Mám partiu, lenže tá partia tiež nemá kamarátky.
Mám partiu, lenže tá partia tiež nemá kamarátky.
-
jin
VIP
EPIC failMr.Henky napísal:Mám partiu, lenže tá partia tiež nemá kamarátky.
Neber všetko tak strašne váže, osudovo, údeľovo, významovo, osobne, ťažko... Trochu odľahči svoju myseľ - si zahltený svojimi myšlienkami a dusíš sa v nich - dusí ťa Tvoja hyper-produktívna myseľ.
19 ročný chalan, aby rozmýšľal nad svojím údeľom? To už skúšali iný machri modernej filozofie a neuspeli. Na to neprídeš.
Svoj údeľ sa predpokladám snažíš nájsť v budúcnosti. Zle. Ži pre prítomnosť - pre moment, pre tú danú chvíľu a nerozmýšľaj nad sebou, nad svojím životom - zatiaqľ si nič neprežil, tak sa netvár tragicky a fatálne.
Pusti si Bobbyho McFerrina a vyprázdni si hlavu
//edit: Sorry, zabudol som, že toto je starý topic.
Mám 23, ale v pohode.
Púšťam si ambient a jeho odnože. Krásne to uvoľňuje myseľ.
Inak, malé prirovnanie: dievčatá sú pre mňa ako drogy - strašne ich potrebujem, ale po ich vysadení mám abstinenčné príznaky, a potom ich chcem ešte viac.
Púšťam si ambient a jeho odnože. Krásne to uvoľňuje myseľ.
Inak, malé prirovnanie: dievčatá sú pre mňa ako drogy - strašne ich potrebujem, ale po ich vysadení mám abstinenčné príznaky, a potom ich chcem ešte viac.
-
Fabo
Hardcore addict
So what?
Nie, dievcata su exoticke ovocie ktore nechces ochutnat lebo sa bojis ze ti po nom bude zle.
Nie, dievcata su exoticke ovocie ktore nechces ochutnat lebo sa bojis ze ti po nom bude zle.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
takze chces holky tak moc az sa to s nimi bojis skusit ... ehm
... uz si sa tu vyplakal ze chyba je v tebe... to uz vieme... tak s tym zacni cosi robit
... to ze budes plakat sam nad sebou a babrat sa v svojej chatrnej psychike ti nepomoze 
Vida! Chlapec dokázal vyjadriť jednou vetou to, čo ja som rozpísal na jeden kratší román.nordkapp_pb napísal:takze chces holky tak moc az sa to s nimi bojis skusit ... ehm![]()
-
qwerty-xyz
som to precital cele, mas podobny problem ako som mal niekedy ja, (z casti mam, jop vnutorne boje sa budes musiet naucit prekonavat) a hlavne mas problem ako moj kamarat, za ktoreho som ta povazoval pokym som to neprecital cele ze odkial si aku skolu mas atd. O kamaratovi by som tu mohol pisat toto iste, on ma tiez tieto stavy ale jeho tu snad rozoberem inokedy.Mr.Henky napísal:Aj to.
Posnazim sa co najstrucnejsie.
A poviem ti aj co potrebujes, moznoze sa zhodneme v par nazoroch a moznoze to nebude hned na prvykrat.
Bojis sa byt s dievcatami, pretoze ti nevyhovuju a nesplnaju tovje podmienky o predstave pre dokonale dievca ktore ma s tebou tvorit par, vies ze aj keby sa naslo take dievca, hrozi ze ta necha(popripade x dalsich veci), a situaciu by si nezvladal, preto prakticky vylucujes akukolvek moznost sa s dievcatom spoznat a prirodzene ich blokujes. Vravis a pises o rodine, to je taktiez podmienka, kedy sa ukazuje ze hladas dievca, ktore by ti stacilo jedno a poriadne, (vitaj v klube....) Prevladaju v tebe nie dve osobnosti, ale viacero, jedna sa drzi zasad a pravidiel ktore si si sam polozil a vies ze maju svoje odpostatnenie, ostatni ich chapat nemusia, ty im chapes, psycholog sa o to snazi ale mozno tiez nepochopi. Dalsia chce byt ako ostatni, uzivat si a byt cool, a dalsia je naivna a romanticka kde dufas ze si najdes svoju princeznu ktora s tebou bude. Nedopisal by som sa o tychto veciach. (mimo ineho si panic? .... )
Vsetko spolu je prepojene, vsetky zazitky, prostredia, situacie. Nemozes robit nieco co bude proti tvojej voli znova ta to zblokne, ides zbytocne aj s psychologom sam proti sebe, snazis sa zabit v sebe nieco co ta vychovalo.
Poradim ti ist na veci trochu inak, mas dve moznosti. Bud sa blizsie specifikujes len na robenie urcitych cinnosti a v tom budes vynikat a tym padom nebudes mat cas mysliet na dievcata, ver mi najde sa par takych situacii...moj kamarat, (dlho to nevydrzi bojim sa ze mu prepne a nieco spravi, ma curevksy velky nabeh nato ....)
alebo... snazit sa nieco zbalit, z podmienok svojich nepolavuj, hladaj stale. Ked ti mozem poradit, (a mam v riti ostatnych) ty potrebujes holku ktora bude starsia, a bude sa o teba starat, staci len o rok, mozno dva. Bude mila, zlata, bude mat rada tvoje depky a BUDE TA Z NICH TAHAT von, bude ta bravat medzi ludi, na akcie, a vsade ta podrzi, mimo ineho sa mi sem tam zda ze potrebujes (moj vyraz??? ...) mamickovsky syndrom u holky, ktora bude rada ze ma chlapca ako ty ktory ma nejaky psychicky problem a ona bude ta ktora mu z toho pomoze vonku. stale si vsak myslim ze jej nebudes velmi dlho doverovat a nebudes happy, ale existuju dievcata ktore vedia zazraky, ... a v tomto ne take zazraky, ...
pisane co najstrucnejsie, ... nedopisal by som sa,preto ako vravim nemusime sa hned na prvykrat zhodnut
Ja fakt netuším, odkiaľ vy všetci k takémuto záveru spejete a už ma to aj začína srať. Ktorý príspevok vyznel, že som povrchný imbecil?! Moja jediná priateľka, ktorú som kedy mal, mala k ideálnej kráse k*revsky ďaleko.qwerty-xyz napísal:Bojis sa byt s dievcatami, pretoze ti nevyhovuju a nesplnaju tovje podmienky o predstave pre dokonale dievca ktore ma s tebou tvorit par
Ja dievčatá delím do piatich kategórií:
1. škraty
2. nepekné/nesympatické
(Ani z jednou by som si nechcel začať aj keby vo vnútri driemal Fort Knox. Viem, je to strašne povrchné, ale životné šťastie si nepredstavujem ako ranné vstávanie vedľa ženy, ktorá vyzerá ako cesta do roboty.)
3. priemer (záleží od charakteru)
4. pekné/sympatické (ešte viac záleží od charakteru)
5. nádherné/dokonalé (totálne záleží od charakteru)
Totálne nesúhlasím. Môžem mať kvantum kamarátov a známostí, ale len skutočná láska dokáže vyplniť ten nepredstaviteľný pocit samoty, ktorý zažívam denno-denne keď idem spať a každé ráno, keď vstávam. Môžeš byť sebeúspešnejší v kariére, ale pokiaľ sa nemáš s kým o ten úspech podeliť, zlyhal si v živote.qwerty-xyz napísal:Nemozes robit nieco co bude proti tvojej voli znova ta to zblokne, ides zbytocne aj s psychologom sam proti sebe, snazis sa zabit v sebe nieco co ta vychovalo.
Činnosť, ktorej by som sa chcel venovať, tak skoro nebudem môcť robiť, ak vôbec. Najvtipnejšie na celej veci je však obrovský paradox: keď som vravel, že neviem s dievčatami jednať, myslel som tým spoločenský aspekt. Avšak keď dôjde na intímny aspekt, v tomto som (a to vravím ako človek s nízkym sebavedomím) borec. Lichôtky, porozumenie, romantika, nežnosť... V tom by som možno tromfol aj hocaké priemerné dievča.qwerty-xyz napísal:Poradim ti ist na veci trochu inak, mas dve moznosti. Bud sa blizsie specifikujes len na robenie urcitych cinnosti a v tom budes vynikat a tym padom nebudes mat cas mysliet na dievcata, ver mi najde sa par takych situacii
Súhlasím po slovo "staršia", zo zvyškom vôbec. Nepotrebujem ženu, ktorá ma bude viesť za ručičku. Už tak sa cítim menejcenný, pri nej by som si cítil ako bábka na šnúrkach, za ktoré ťahá. To by nehrozilo, ja pod papučou rozhodne nebudem.qwerty-xyz napísal:ty potrebujes holku ktora bude starsia, a bude sa o teba starat, staci len o rok, mozno dva. Bude mila, zlata, bude mat rada tvoje depky a BUDE TA Z NICH TAHAT von, bude ta bravat medzi ludi, na akcie, a vsade ta podrzi, mimo ineho sa mi sem tam zda ze potrebujes (moj vyraz??? ...) mamickovsky syndrom u holky, ktora bude rada ze ma chlapca ako ty ktory ma nejaky psychicky problem a ona bude ta ktora mu z toho pomoze vonku. stale si vsak myslim ze jej nebudes velmi dlho doverovat a nebudes happy, ale existuju dievcata ktore vedia zazraky, ... a v tomto ne take zazraky, ...
Pomôcť, pochopiť, poradiť , áno, ale urobiť všetko za mňa? V žiadnom prípade!
-
qwerty-xyz
zle si ma citoval, nepochopili sme sa, cakal som. V pohode. Kamarati a cinnosti ti vedia pomoct, pretoze ti zaberaju cas a mas aj cinnosti ktore ti totalne zblkonu myslenie na dievcata. Aj nato ze ti nejaka chyba. Najde sa par takych, vacsina hranici s adrenalinom ... Ale v zasade suhlasim. Pocit ze ti niekto chyba,a ze holka proste len tak lahko nedostanes prec.
Ale! k intimnemu aspektu sa vacsinou dostavas AZ PO prekonani spolocenskeho, to je jedna vec a ta druha,ze sa zamysli ci TVOJ ideal rozmysla o TEBE ako o svojom ideale. lebo len vtedy to moze fungovat na takej urovni ako si ty predstavujes. Vravel si ze nepotrebujes holku aby si bol pod papucou, tu sme sa velmi nepochopili co ma mrzi lebo sa mi to extremne debilne vysvetluje takto v texte. (znova by hrozilo ze napisem toto iste, holka ktora ta taha z depky ta nevedie za rucicku, ani nie si pod papucou, holka ktora ta sama rozhovori, a ukludni tak aby si sa s nou mohol rozpravat a byt pri nej uplne happy ze wau ja kecam s holkou o hocicom, atd . . . )
Potom by ostavalo len dievca, ktore by bolo tiche, plache, s nizkym sebavedomim, a nesmierne krasne, a zranitelne ktore by si oslovil ty alebo nahodou ste na seba narazili a dali sa do reci, a ona by sa desne zamilovala a bola rada ze takeho ma,.... neviem snazim sa pomoct, skus ma navigovat, . . .
Ale! k intimnemu aspektu sa vacsinou dostavas AZ PO prekonani spolocenskeho, to je jedna vec a ta druha,ze sa zamysli ci TVOJ ideal rozmysla o TEBE ako o svojom ideale. lebo len vtedy to moze fungovat na takej urovni ako si ty predstavujes. Vravel si ze nepotrebujes holku aby si bol pod papucou, tu sme sa velmi nepochopili co ma mrzi lebo sa mi to extremne debilne vysvetluje takto v texte. (znova by hrozilo ze napisem toto iste, holka ktora ta taha z depky ta nevedie za rucicku, ani nie si pod papucou, holka ktora ta sama rozhovori, a ukludni tak aby si sa s nou mohol rozpravat a byt pri nej uplne happy ze wau ja kecam s holkou o hocicom, atd . . . )
Potom by ostavalo len dievca, ktore by bolo tiche, plache, s nizkym sebavedomim, a nesmierne krasne, a zranitelne ktore by si oslovil ty alebo nahodou ste na seba narazili a dali sa do reci, a ona by sa desne zamilovala a bola rada ze takeho ma,.... neviem snazim sa pomoct, skus ma navigovat, . . .
nechcel som to napísať, ale nedá mi...
Toto je presne to, čo ty potrebuješ. Aby ti každý jeden napísal, že s tebou súcití, že aký si chudáčik utrápený namiesto toho, aby si sa konečne postavil proti svojmu problému. Jediný problém si ty sám a to tvoje doslova ľutovanie, že ostaneš do konca života sám. Síce si to nenapísal priamo, ale každá tvoja veta k tomu smeruje. Tvoja definícia o sociálnej fóbií, ktorú si mi dal, je ako návod k spotrebiču: "Tu je tlačítko on/off". To bohužial platí pre takmer každý spotrebič a kto chce, tak sa v ňom nájde. Škoda len, že si sa ty v tom našiel. Keby ti ten tvoj odborník povedal, že si celkom zdravý, tak by ťa to nieže potešilo, teba by to skôr sklamalo, lebo ty podvedome dúfaš a čakáš na to, aby ten tvoj problém niekto pomenoval.
(verím, že máš problém, nechcem žiadny flame, len ťa chcem vyprovokovať k tomu, aby si si uvedomil, že ti nič nie je a začal žiť, nie sa trápiť a "uzdravovať sa" z niečoho, keď ti nič nie je)
Toto je presne to, čo ty potrebuješ. Aby ti každý jeden napísal, že s tebou súcití, že aký si chudáčik utrápený namiesto toho, aby si sa konečne postavil proti svojmu problému. Jediný problém si ty sám a to tvoje doslova ľutovanie, že ostaneš do konca života sám. Síce si to nenapísal priamo, ale každá tvoja veta k tomu smeruje. Tvoja definícia o sociálnej fóbií, ktorú si mi dal, je ako návod k spotrebiču: "Tu je tlačítko on/off". To bohužial platí pre takmer každý spotrebič a kto chce, tak sa v ňom nájde. Škoda len, že si sa ty v tom našiel. Keby ti ten tvoj odborník povedal, že si celkom zdravý, tak by ťa to nieže potešilo, teba by to skôr sklamalo, lebo ty podvedome dúfaš a čakáš na to, aby ten tvoj problém niekto pomenoval.
(verím, že máš problém, nechcem žiadny flame, len ťa chcem vyprovokovať k tomu, aby si si uvedomil, že ti nič nie je a začal žiť, nie sa trápiť a "uzdravovať sa" z niečoho, keď ti nič nie je)
Až budeš mať panický strach ozvať sa ku komukoľvek cudziemu, ozvi sa, potom sa môžeme na tú tému baviť.
Nezabudni hlavne v každom príspevku napísať aké ťažké je tvoje utrpenie 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
tak zajtra zacneme terapiu pekne zvostra ... rano si das dva panaky na kuraz a pojdes si do stanku kupit noviny a pokecas s predavackou ake by ti odporucila, ze to moc necitas, ale chces nieco na urovni ... potom do potravin a spytas sa kde najdes nejaku pi*ovinu co by nikdy nikoho nenapadla hladat
takto si kazdy den vytycis novy ciel, prestanes sa posilnovat a casom vyhras sam nad sebou 
... musis sa proste liecit sokom, myslis ze sa ta v zivote niekto bude pytat ci mas nejaku hlupu fobiu alebo nie ? poviem ti pravdu - absolutne nikoho to nezaujima, kazdy ma svojich problemov dost ... tak na sebe zacni makat
... musis sa proste liecit sokom, myslis ze sa ta v zivote niekto bude pytat ci mas nejaku hlupu fobiu alebo nie ? poviem ti pravdu - absolutne nikoho to nezaujima, kazdy ma svojich problemov dost ... tak na sebe zacni makat
-
Takymalypako
Light Expert
Presne zacni na sebe makat, aj keby mas dusu vypustit, chces v zivote nieco dokazat alebo plackat v kute s nejakymi socialnymi blokmi? tiez som bol loser a riadny, nic ma nebavilo zivot stal za sracku, ale treba si dat nejake ciele, tesit sa zo vsetkeho z coho sa len da a uspech pride, a keby nie aspon si sa o to pokusil, mal by si sa pobit s problemami a prekazkami aj ked si myslis ze na ne nemas, vsetko je len o skusenostiach, sebavedomi a pevnej voli, minulost hod za hlavu zije sa teraz bodka