Voľby 2010

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

Hlasovanie ukončené 12 jún 2010, 22:08

KDH
9
4%
ĽS-HZDS
3
1%
Most-Híd
13
5%
SaS
100
39%
SDKÚ-DS
43
17%
SNS
4
2%
Smer-SD
20
8%
SMK-MKP
1
0%
Inú
33
13%
Nepôjdem voliť
28
11%

Celkom hlasov: 254

Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Voľby 2010

Príspevok od používateľa Cesar »

Co s tym ma IQ spolocne?
Zarytí komunisti, čo ospevujú režim spred roku 89 sú hlupáci, niet čo dodať. Bolo čo bolo, už sa to nikdy nevráti. Bývalí komunisti, čo tiež tak rozmýšľajú, len vystupujú pod iným menom, a tí čo ich volia sú tiež takí istí. Dôchodcovia, čo volia Fica tiež nevidia nič viac ako sľuby o dvanástych dôchodkoch, ostatné je im asi aj jedno, keby im nebolo tak by Fica nevolili.

Aj by som povedal, že všetci, čo volia takú stranu, takých politikov, čo za 4 roky nespravili nič sú idioti.

Stačia im sľuby, tvrdenie, že ako obhajujú pracujúcich a v skutočnosti nespravia nič aby vznikli nejaké nové pracovné miesta, keď už kvôli kríze padá hospodárstvo, zamestnanosť klesá - načo by ale niečo robili, stačí sľubovať. Idiotom to bohate stačí, tým 35%-ám voličov. Predtým táto skupina slepo podporovala Mečiara, teraz si ale našli nového hrdinu ktorého budú podporovať aj keď bude neviem čo. To je tá ozajstná inteligentná skupinka voličov.
citizen napísal:KSSmer volia predsa debili(dochodcovia,socky,robosi,malo inteligentni ktory mu zeru populisticke zvasty) :smt006
Takto to vychádza, nulové výsledky tejto vlády a predsa ich zase volia!?
Vitalij
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Vitalij »

To je tá ozajstná inteligentná skupinka voličov.
Ta skupinka ma priblizne milion obcanov. Bez tychto "idiotov" by si tu (v state) tazko existoval. Ked im je za sucasnej vlady dobre nech si ju volia. A taki dochodcovia mozu zdaleka kaslat na to co bude v roku 2020. To, co ty nazyvas idiotizmus je mozno pragmatizmus.
Cesar
Addict
Addict

No ale povedz čo takého skvelého Ficova vláda spravila. Niečo konkrétne, významné, čo zlepší situáciu na Slovensku.

Kozmetické zmeny zákonníka práce, mýtny systém, povinnú hymnu v školách, zvýšenie pokút za priestupky v cestnej doprave určite nie sú veci, od ktorých sa hospodárska situácia na Slovensku zlepší. Dôchodcom až tak nevidím, že by pridal, neviem či poznáš dôchodcov, ale okrem vianočného príspevku nič extra nedostávajú, dôchodky sa ročne zvyšovali aj predtým podľa inflácie.

Dzurindovci spravili veľa zlých vecí za tých 8 rokov, ale urobili aj veľmi veľa pozitívnych opatrení, zásadné systémové zmeny, od ktorých sa situácia výrazne zlepšovala aj v oblasti hospodárstva, zahraničnej politiky, stability a aj zamestnanosti.
Vitalij
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Vitalij »

Cesar napísal:No ale povedz čo takého skvelého Ficova vláda spravila. Niečo konkrétne, významné, čo zlepší situáciu na Slovensku.

Kozmetické zmeny zákonníka práce, mýtny systém, povinnú hymnu v školách, zvýšenie pokút za priestupky v cestnej doprave určite nie sú veci, od ktorých sa hospodárska situácia na Slovensku zlepší. Dôchodcom až tak nevidím, že by pridal, neviem či poznáš dôchodcov, ale okrem vianočného príspevku nič extra nedostávajú, dôchodky sa ročne zvyšovali aj predtým podľa inflácie.

Dzurindovci spravili veľa zlých vecí za tých 8 rokov, ale urobili aj veľmi veľa pozitívnych opatrení, zásadné systémové zmeny, od ktorých sa situácia výrazne zlepšovala aj v oblasti hospodárstva, zahraničnej politiky, stability a aj zamestnanosti.
Ja som tu vravel o ludoch, ktorych si nazval idiotmi. Pritom prieskum MVK hovoril o niecom inom( http://www.sme.sk/c/3979374/smer-sa-paci-vsetkym.html). a dochodcov si lahko ziskal zrusenim poplatkov lekara. Starsi ludia niesu volatilni. Tam je istota.

A tak isto by som aj mohol polozit otazku. Preco ked sa za osem rokov zlepsila situacia v oblasti hospodarstva, zahr. politiky a zamestnanosti...preco ich ludia zase nevolili ale volili fica? lebo to zlepsenie je tiez len na ukor niekoho. Mozno ze to bolo na ukor toho miliona ludi. Preco by si clovek, ktoremu je tak "skvelo" v casoch stability a zamestnanosti ako pises volil nieco ine? No asi nie kazdemu bolo dobre.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

To je tym, ze taki ludia si nedovidia na koniec nosa. To, ze ekonomika prosperuje nepocitis hned, ked mas pracu v case vysokej zamestnanosti, tak si ju tak nevazis a to je aj pripad Ficovolicov, on im nasluboval hory-doly a mysleli si, ze sa budu mat lepsie, lenze vdaka tomu bordelu aky tu Fico s alkoholikom a vrahom zaviedli, prislo dost ludi o pracu a to im otvorilo oci. Socialny stat je vymysel, ktory nemoze fungovat, pretoze je to dotovanie menej zarabajucich na ukor tych, ktori zarabaju viac. Lenze oni sa tiez nenechaju zdierat do nekonecna a ked ich tu bude niekto zdierat, tak sa zbalia a pojdu do inej krajiny. Tu je to napisane trochu zrozumitelnejsie: http://www.reflex.cz/clanek/politika/36 ... kraty.html
Ekonomika sa neda len tak rozbehnut za 8 rokov, na ich konci uz platy zacinali rast a nezamenstnanost klesala, no to sa uz ludom zunoval Dzurinda, tak dostali priucku (je to vidiet z toho, ze Fico za posledny rok stratil 10% hlasov), bohuzial to budeme musiet splacat este aspon 20-30 rokov. Fico totiz vladne pre tento moment, co najskor rozdat co najviac penazi (spriatelenym firmam), aby ho ludia znova volili a pre dalsiu vladu zostanu iba dlhy (teraz ked sa rozpada rozpocet, tak uz o tom radsej neinformuju, lebo 2 tyzdne to este nejako vydrzi). Tipujem, ze ked ich zas zrovnaju a stat prestane upadat, tak si ludia zas zvolia lavicu a takto to pojde dookola.
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

Reforma sa prejavu v casovom horizonte od 2-4 rokoch a viac.Preto volili FIca lebo to boli ti ktorych som vymenoval polointeligentov ktorym to nieje zname.Staci ze vidia ze ked nastupil Ficokot bola ekonomika dobre nastartovana z reforiem ale kedze nebolo pokracovania reforiem alebo nove tak to slo do riti.Ja sa ani necudujem ze vychcani ludia co maju miliardy stahuju firmy do danovych rajov.
Cesar
Addict
Addict

Vitalij napísal: A tak isto by som aj mohol polozit otazku. Preco ked sa za osem rokov zlepsila situacia v oblasti hospodarstva, zahr. politiky a zamestnanosti...preco ich ludia zase nevolili ale volili fica? lebo to zlepsenie je tiez len na ukor niekoho. Mozno ze to bolo na ukor toho miliona ludi. Preco by si clovek, ktoremu je tak "skvelo" v casoch stability a zamestnanosti ako pises volil nieco ine? No asi nie kazdemu bolo dobre.
Situácia sa určite zlepšovala, ale po dosť výrazných škrtoch, po uťahovaní opaskov, znižovaní dávok a všetkého možného, mnohonásobné zvyšovanie cien plynu, elektriny...ozdravení bánk atď. Situácia sa zlepšovala, aj z dôvodu znižovania daní a iným výhodám pre nové firmy. Aj prišli veľké automobilky, rôzne priemyselné parky, výroby. Veľké zahraničné firmy idú tam, kde majú lepšie podmienky, keďže najlepšie mali tu tak prišli sem. Keby ani Dzurindovci nič nerobili po Mečiarovi tak by sme dopadli úplne ináč.

Prečo volili iné strany? V roku 1998 a aj v roku 2002 vyhrali, nedá sa povedať, že by nemali podporu. 8 rokov je už dosť priestoru pre populistov typu Fica, môžu si pozbierať všetkých nespokojných a takí ľudia sú vždy a ani v roku 2006 tu nebolo žiadne Švajčiarsko, veľa ľudí bolo nespokojných. Pritom sa ale vytvorili desaťtisíce pracovných miest takže mnohým pomohli, že mali kde robiť.

Ale potom nasledovalo víťazstvo Fica, jeho veľká šanca ukázať svetu aj občanom SR ako sa robí ozajstná politika, veď v opozícii mal patent na rozum - ale nejak nič z toho nezrealizoval, absolútne nič. Keby robil dobrú pragmatickú politiku, nejaké KONKRÉTNE opatrenia nie len reči dookola, tak by som ho aj podporil, prečo nie, mne je to jedno kto je vo vláde, nech len robí v prospech ľudí.

Ďalšia vec je, že ja som Ficovi hlas nikdy nedal, ale aj tak si myslím, že je dobré, že vtedy vyhral, aspoň mal šancu ukázať čo dokáže, aj výmena vlád nie je zlá vec 12 rokov Dzurindovcov by už bolo aj veľa, potrebovali túto facku od voličov v tých minulých voľbách. Fico ale zlyhal, škoda, lebo sú aj ľavicoví politici, čo vedia robiť reformy ale on medzi tých určite nepatrí. Dúfam, že teraz pôjde on na 4-ročnú pauzu do opozície. Mečiara a Slotu je zbytočné aj hodnotiť..
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Mám morálnu dilemu:
Dúfať, že si majorita Slovenka opäť zvolí Filcka a budeme tu ďalšie štyri roky praktizovať politku "daj ľudu chlieb a hry"

alebo sa modliť ako zvyčajne, aby väčšina populácie prehlasovala ostatných a k moci sa dostali ľudia čo Slovensko vytiahnu z týchto sračiek v ktorých sa topíme po členky a SMERujeme ešte hlbšie?

Prvá alternatíva by mohla byť výhodná - po ďalšej štvorročnici s Filckom na čele by snáď moja krajina spadla až do takého bahna a špiny, že by došlo aj tomu najzaostalejšiemu Slovákovi, že Smer je smerom do pekiel.

Druhá alternatíva môže byť zradná v tom, že síce sa na štyri roky zbavíme Róbertka, no za 4 roky, vďaka nepopulárnym opatreniam, ktoré zodpovedná vláda bude musieť spraviť, ho tu máme znova (nerozhľadenosť majority Slovenska nepustí inak).

Čo si vybrať? Nebolo by z dlhodobého pohľadu pre našu krajinu výhodnejšie nechať Slovensko klesnúť čo najnižšie, aby aj ten najzaostalejší prepitý Slovák čo nedokončil ani základnú školu a ledva udrží moč, pochopil, že Veľký Vodca Fico je obyčajný klamár?

Tradične pôjdem voliť modrých, no už dlho mi táto myšlienka leží na rozume a chcel som sa s vami o ňu podeliť - možno by stálo za úvahu, či podržaním Fica pri moci neposunúť periódu výmeny pravicovej/ľavicovej vlády zo štyroch na osem a viac rokov.
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

tento narod nevie co vlastne chce. kazdy chce nieco ine. Mladez chce SaS, starsi zas SMER. Ludi ktorym zas nestacilo rozpredavnie statneho majetku si idu na SDKU. V konecnom dosledku vzdy prehra vacsina.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Stoporko: to nepomoze - vezmi si v akych srackach bol tento stat na konci meciarovej vlady a ludia ho stale volia. Sice uz jeho volici pomaly vymieraju, ale mam pocit, ze ich mladsia obdoba teraz voli Fica. Su to proste ludia, ktori nepozeraju okolo seba a budu ho volit az kym nepridu o pracu oni sami. Keby si totiz raz za tyzden precitali noviny alebo pozreli spravy a zamysleli sa nad nimi, tak by pochopili, ze to nie je dobra volba. Ked im v spravach povedia, ze SNS pripravila tento stat o 50 milionov eur, tak sa nic nedeje, pretoze taku sumu si ani nedokazu predstavit - ja teda tiez nie, ale aspon to vnimam tak, ze statne peniaze tvoria aj moje peniaze a teda ze ukradli aj moje peniaze. Utopisticke, ale zaroven najlepsie by bolo vyberanie prostriedkov na statny rozpocet kazdy mesiac a osobne - to by hned videli, ze stat teraz utraca viac ako v minulosti :)
Teraz si proste v spravach pozru kde sa stala aka autonehoda a kde poziarnici zachranili macku, ale tieto informacie o rozkradani statu ich asi velmi nezasiahnu. A mozno by pomohlo, keby o tom informovali pocas Let's dance alebo Ordinacie v ruzovej zahrade :)
Cesar
Addict
Addict

Situácia je stále horšia a Ficovláda s tým nič nerobí, jeho voliči sú ale s ním aj tak spokojní. Čo si má človek myslieť? :|
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

Ja si myslím že každý rozkrádal. Aj SaS bude.

Teraz len kukám ako sú hotoví tí mladí zo SaS. Keby aspoň mali dačo prevratné v programe, ale ja som tam nič nenašla. Možno pre podnikateľov nejaké veci ale ináč nič.
Cesar
Addict
Addict

Ide o to, aby niekto vôbec niečo prospešné robil, aspoň skúsiť niečo, nie ako Fico len čakať na neviem čo a nič nerobiť. Kradli aj Dzurindovci, aj pred ním Mečiar a všetci ostatní, aj komunisti a určite aj tí ďalší budú chcieť si dobre naplniť vrecká. Je úlohou opozície, kontrolných orgánov a médií tieto veci odhaľovať. Aj sa to deje, veď stále sú nejaké kauzy v médiách.

Alebo si niekto myslí, že ten, kto bude pri moci sa nebude pokúšať získať si pre seba, pre svojich príbuzných a kamarátov dobrý kšeft? Na takých čo to nebudú chcieť robiť môžeme dlho čakať. Toto nie je len na Slovensku, to ale neznamená, že to je takto dobre.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Povodne som planoval ist volit SaS, ale radsej asi podporim Bugara, kedze SaS ma vacsie sance dostat sa do parlamentu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Klingonka: Prepac, ale toto povazujem za strasne primitivny nazor. Nechcem teraz tvrdit, ze za SDKU neboli ziadne pochybne tendre a podobne, no minimalne politicka moralka bola vyssie ako je u dnesnej koalicie. Vezmime to po poriadku:
Meciar: prepojeny s podsvetim, je zodpovedny za velku privatizaciu v 90tych rokoch, ked dostal na kolena vela velkych podnikov. Jeho vlada sa podobala diktature a v politike by uz nemal co robit.
Slota: alkoholik, rovnako prepojeny s roznymi zivlami, je si vedomy svojej nedotknutelnosti ako poslanec - nechodi na zasadania, ked prisiel ozraty, tak sa pred novinarmi promenadoval. Za ministrov dosadzoval iba nastrcenych ludi, ktorych ulohou bolo uliat co najviac penazi zo statneho rozpoctu do sukromnych vreciek.
Fico: velmi dobry recnik, ale vlada smeru je tiez urcena iba na co najrychlejsi prenos penazi zo statneho do sukromneho, dalsia vlada bude celit velkym problemom s financiami, kedze Pociatek doteraz zatajuje realne cisla z rozpoctu a odmieta pred volbami setrit. Po tejto vlade tu proste ostane potopa.
Vsetkych spaja to, ze pri konfrontacii s dokazmi su schopni ich zavrhnut a ignorovat - Rafajove podpisovanie Slotu, socialne podniky Tomanovej, atd.; Fico zakrocil iba proti ministrom koalicnych stran, proti svojim nie.
Prakticke ukazky na zaver:
Meciar
Slota
Politici s kuskom slusnosti by davno odisli alebo sa aspon ospravedlnili, tito nie.
Mne je z tejto vlady zle.
K SaS: ci budu kradnut si nedovolim odhadnut, dovolim si vsak povedat, ze to urcite nebude v takej miere ako teraz, navyse teraz je to uz bez akejkolvek snahy zakryt priestupky, kedze predsedom najvyssieho sudu je Harabin. Mne ide hlavne o to, aby statne zakazky neboli extremne predrazene (nie ako teraz ked je tender na dialnicu a renomovanu firmu skrtnu kvoli tomu, ze vraj ponuka nizku cenu, takze to pripadne firme spriatelenej s vladou za omnoho vyssiu cenu). Teraz mi vsak SaS pripada ako dobra alternativa pre praviciarov.
Mne ide hlavne o to, aby u nas vladli strany so snahou setrit a nie rozhadzovat.

//no akurat som objavil celkom zaujimavy blog, ktory to vsetko pekne vystihuje: http://matejsykora.blog.sme.sk/c/230430 ... racia.html
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Klingonka napísal:Ja si myslím že každý rozkrádal. Aj SaS bude.

Teraz len kukám ako sú hotoví tí mladí zo SaS. Keby aspoň mali dačo prevratné v programe, ale ja som tam nič nenašla. Možno pre podnikateľov nejaké veci ale ináč nič.
minimalne odvodovy bonus je prinos pre kazdeho jedneho obcana, viac penazi na ruku je najlepsia socialna politika ;-)

mala by si ten program aj precitat, nie je to len pre podnikatelov :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Jej stacilo, pozriet si obrazky.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Trochu to zacina vriet :D
Prílohy
bb32220_1300682558036_1259594383_30680807_5834642_n.jpg
bb32220_1300687598162_1259594383_30680812_1078815_n.jpg
bb32446_1468922491200_1477718059_31212145_2709645_n.jpg
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

bugysk
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bugysk »

raz za 4 roky potrebujes oblbnut ludi co si myslia ze mozu nieco zmenit volbami aby si mohol ako spoluucastnik zlodejiny otvorit kanalik s € pre seba a svoje okolie - what do you do? mieris na vacsie mesta a pseudointeligentnych ludi? SaS
dochodcovia,priemerny slovak™ a socky? smer
madari/madaroni? smk/hid
narodne uvedomeli (aka. nackovia)? sns

je to ako reklama na praci prasok, tak isto primitivna, tak isto efektivna..
oni predavaju a vy kupujete s umyslom - snad sa budeme mat lepsie..

prosim vas, vsak je to cele jeden velky joke.. ja chapem ze ludia potrebuju niecomu verit, ale v reale cakat ze volbami sa zmeni system k lepsiemu? nebudte naivni, uz ho menite 20 rokov a dalsich 200 budete moc skusat, ak vas nechaju :)
jediny ciel je drzat ludi v primeranej nespokojnosti a zaroven ich krmit hlupostami (ci uz mentalne abo fyzicky;) )
moj nazor
Prílohy
if-voting-could-change-anything.jpg
if-voting-could-change-anything.jpg (14.43 KiB) 998 zobrazení
Zamknuté