Platba kreditnou kartou cez internet - otázky
-
Alinko2691
Amateur
Platba kreditnou kartou cez internet - otázky
neviete mi prosim poradit s niecim?chcem si objednat z play.com a platit kreditkou idem to skusit prvy raz v zivote takze o tom vela neviem.prva otazka:na ucte mam 150€ a chcem kupit nieco za dajme tomu 100libier a platim kreditkou mozem platit teda ajked mam eura na ucte prepocita sa to potom na libry?vdaka
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nazory na mbank.sk
jasne ze ano, len si daj pozor aby si neobjednal za viac ako mas na ucte, stale si pozri kurzovy listok danej banky
-
Alinko2691
Amateur
Re: Nazory na mbank.sk
ok super dakujem velmi pekne
-
zuzkazuzka
VIP
Re: Platba kreditnou kartou cez internet - otázky
Keď platíš kreditkou, tak ťa nezaujíma, koľko máš na účte, ale aký máš limit na karte. Nestrhne sa ti to hneď, ale musíš to uhradiť až ďalší mesiac, resp. v rámci bezúročnej lehoty. Niektoré stránky si chargujú za nákup kreditkou nejaké to euro navyše.
-
hojko
Site Admin
zuzkazuzka: Myslim, ze autor temy sa ani tak nepyta na kreditnu a debetnu kartu, ale na obycajne platenie cez platobnu kartu pri ktorom zadava CCV2 kod zo zadnej strany karty. Skor ho zaujima prevod penazi a podobne, nie to, ze ci moze ist do minusu, napokon moznost ist do minusu zalezi aj od typu uctu, ktory vo stvojej banke ma.
Autor temy mozno len nepozna rozdiel medzi debetnou kartou a kreditnou, ako vacsina ludi.
Ale nechapem na co sa hrate....autor temy sa vobec nepytal na rozdiel medzi kartou debetnou a kartou kreditnou...ma uplne iny problem, repsektive ziada inu pomoc.
Ten mu bol zodpovedany ihned v druhom prispevku.
No tak predsa nebudem rozoberat svoje dojmy.LA napísal:Ten mu bol zodpovedany ihned v druhom prispevku.
-
seth82
Darca
Nemáš to nejaké popletené? Z kreditnej karty pri jej použití pri bezhotovostnej platbe sa platená suma strháva okamžite. To by asi firmy neboli veľmi nadšené, ak by mali čakať na platby z kreditných kariet niekoľko dní alebo týždňov...Z karty sa to strhne a ak to potom uhradí vlastník naspäť, tak v tom prípade ho spoločnosť, ktorá mu kartu vydala, nebude úročiť.zuzkazuzka napísal:Keď platíš kreditkou, tak ťa nezaujíma, koľko máš na účte, ale aký máš limit na karte. Nestrhne sa ti to hneď, ale musíš to uhradiť až ďalší mesiac, resp. v rámci bezúročnej lehoty. Niektoré stránky si chargujú za nákup kreditkou nejaké to euro navyše.
Zakladateľ témy: Play.com nemá žiadne poplatky za použitie karty, či už je to kreditná, alebo debetná karta. Ale inštitúcia, ktorá ti vydala kartu, ti môže spoplatniť prevod EUR do GBP, závisí to od podmienok, ktoré si podpísal. Niektoré si dokonca účtujú poplatok aj za platbu v zahraničnom obchode, hoci si ju uskutočnil z domu, berú to ako transakciu v zahraničí. Tie poplatky sú ale minimálne (v prípade UK 1-2 libry).
Dnes som chcel platiť v jednom zahraničnom obchode, ale zaskočila ma neprítomnosť paypalu (jedine sním mám skúsenosť s platbou cez net).
Je to normálne že si obchod pýta tieto údaje? Nieje to nebezpečné?
Čo je to Cardholder Name? kde to nájdem? (mám visu electron)
Je to normálne že si obchod pýta tieto údaje? Nieje to nebezpečné?
Čo je to Cardholder Name? kde to nájdem? (mám visu electron)
-
anyway
Light Star
No asi ty
Lavy okraj dole... CardHolder Name = meno držitela karty
sranda?
Áno, a je to normálne, že si pýta tieto údaje. Možne len Start Date. Ale to je pravdepodobne Optional
sranda?
Áno, a je to normálne, že si pýta tieto údaje. Možne len Start Date. Ale to je pravdepodobne Optional
zdravim nemali ste niekto niekedy problem s nakupom na jdsports.co.uk ???
vcera som si isil objednat nejake veci zadal udaje s karty pricom peniaze boli stiahnute lenze nasledne mi to vyhodilo nejaku chybu a nepodarilo sa mi dokoncit objednavku takze teraz neviem co s tym... neviete mi niekto pomoct co mam robit ? pisal som na stranku lenze neodpisali tak isto som bol aj v banke ci sa to neda stornovat ale nic ...
predtym som uz odtial veci objednaval a vsetko islo v pohode...
vcera som si isil objednat nejake veci zadal udaje s karty pricom peniaze boli stiahnute lenze nasledne mi to vyhodilo nejaku chybu a nepodarilo sa mi dokoncit objednavku takze teraz neviem co s tym... neviete mi niekto pomoct co mam robit ? pisal som na stranku lenze neodpisali tak isto som bol aj v banke ci sa to neda stornovat ale nic ...
predtym som uz odtial veci objednaval a vsetko islo v pohode...
kzS^.. obávam sa, že Ti neostáva nič, iba kontaktovať obchod a overiť si, či im Tvoja objednávka prešla. Buď čakaj na ich odpoveď alebo im tam priamo zavolaj.
ak ti ztrhlo peniaze, tak je vsetko v poriadku, kedze internetove obchody su spravene tak, ze platba je ako posledny krok ... predtym zadas tovar, adresu atd.
Ak si ich kontaktoval, tak sa ti urcite ozvu, ale nebude to hned v ten isty den. Sprav screen shot z internet bankingu z tej transakcie, kde by malo byt cislo, na zaklade ktoreho budu vediet identifikovat platbu, alebo si daj spravit vypis z uctu v banke, naskenuj ho a posli do obchodu.
Chce to len trpezlivost...vsetko bude OK
Ak si ich kontaktoval, tak sa ti urcite ozvu, ale nebude to hned v ten isty den. Sprav screen shot z internet bankingu z tej transakcie, kde by malo byt cislo, na zaklade ktoreho budu vediet identifikovat platbu, alebo si daj spravit vypis z uctu v banke, naskenuj ho a posli do obchodu.
Chce to len trpezlivost...vsetko bude OK