Prava zamestnavatela k brigadnikom
Prava zamestnavatela k brigadnikom
Dobry den, neviem ci som to dal do spravnej sekcie,ale snad ano. Mam problem ohladom prav a povinnosti zamestavatela k brigadnikom. Moja priatelka s kamaratkami predavaju cukrovu vatu po akciach. Ohladom tohto mam otazku. Zaplatene dostavaju iba za odpracovane hodiny na mieste akcie. Cas ktory stravia v aute presunom ci uz z akcie alebo na akciu im uz neplati. Chcem sa preto opytat je toto v poriadku a ma pravo to takto robit? Pretoze ak napriklad trva cesta na akciu 3 hod, tak s cestou z akcie stravia v aute 6 hodin ktore im nezaplati a toto podla mna nemoze robit. Na akcie ich vozi on, svojim autom.
Re: Prava zamestnavatela v brigadnikom
Moze to robit.
btw bol by pekne sprosty ak by im do mzdy zahrnal aj cas na prenus
. Inak vsetko je na dohode a na zmluve (ak daku maju) .
no neviem, ale tak ja doteraz vzdy ked som bol ci na dohodu alebo na brigadu, ked som mal miesto vykonu prace mimo mesta, tak mi bol plateny a prevoz autom.
Tak to je uz luxus 
to si mal luxus, mne zdravy rozum a zakladna znalost kapitalistickych ekonomik hovoria, ze zaplati pracovnikovi iba za odvedenu pracu, zbitok ho nezaujima, je to z casti hnusne, ale dnes je to uz tak...ked robia rozne hostess agentury prezentacie kedajekych vyrobkov na akciach vacsinou sa to riesi tak, ze firma zoberie autobus a brigadnikov na miesto zavezie, ale nemyslim, ze by si to firma na cukrovu vatu mohla dovolit
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...ja som to ešte nikde nikdy nevidel, takéto výhody myslím nemali ani v Grécku...
Re: Prava zamestnavatela k brigadnikom
Aha takze takto to je. no nic teda. Dakujem Vam velmi pekne