USA
http://www.pyrabang.com/view.php?ref=&post_id=31472
zaujimava vymena nazorov, dalsi aspekt toho kam dospeli USA..
ta slizka kreatura na pravo (Brian Kilmeade) reprezentuje dnesne americke mainstreamove media..
zaujimava vymena nazorov, dalsi aspekt toho kam dospeli USA..
ta slizka kreatura na pravo (Brian Kilmeade) reprezentuje dnesne americke mainstreamove media..
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
preco za Stalina? teraz je to v ZSSR, teda v Rusku lepsie??Pilifo napísal:Tak toto pripomína praktiky v ZSSR za Stalina...Zatvárať ľudí iba na základe podozrenia
-
krija
VIP
Píše se rok 2054 (ups, pardon 2009). Washington D.C. je zbaven kriminality. Budoucnost je světlá. Vina je potrestána dřív, než ke zločinu vůbec dojde...jasnovidci...oni to vedeli uz v roku 2002DeFeAt napísal:to ma poser...
A velmi odporucam pozriet si toto video a vypocut nazory podgurazenych zidov na Obamu..Homosexual Activist Appointed to US Dept of Education
President Barack Obama seems determined to appoint to some government position every lawbreaker, anti-American, promoter of death, sexual anarchist, environmental extremist, reverse racist, animal rights wacko and sexually confused person he can find.
The latest morally bankrupt person to join Team Obama is Kevin Jennings, now Assistant Deputy Secretary of Education.
Jennings, who will have enormous impact on what your children learn and are exposed to in public schools, is the the founder and former head of the pro-homosexual Gay, Lesbian and Straight Education Network (GLSEN) organization.
....
http://www.dakotavoice.com/2009/06/homo ... education/
Feeling the Hate In Jerusalem on Eve of Obama's Cairo Address -
Stredná trieda v Detroite začína hladovať
V Detroite, ťažko postihnutom recesiou, začína byť vážnym problémom nedostatočná výživa. To je v poslednom čase hlavnou témou takmer všetkých rozhovorov. V meste sa dnes už nenachádza ani jeden veľký supermarket, čo obyvateľov donucuje nakupovať len v malých súkromných obchodoch, ked možno kúpiť len menej zdravé a pritom oveľa drahšie potraviny. Od začiatku recesie sa značne zvýšil aj počet žiadateľov o potravinové známky a návštevníkov charitatívnych jedální a ich skladov trvanlivých potravín pre chudobných.
Hlad sa dnes šíri medzi ľuďmi, ktorí nie sú zvyknutí vysporiadavať sa s ním. Keďže množstvo príslušníkov strednej triedy stratilo zamestnanie, tí, čo vždy prispievali na charitatívne jedálne a sklady potravín pre chudobných, sa teraz sami stávajú najrýchlejšie sa rozmáhajúcou skupinou ich zákazníkov. Obyvatelia Detroitu na túto neradostnú situáciu okrem iného reagujú aj tým, že začali pestovať zeleninu a ovocie na veľkých plochách tamojšej nevyužívanej pôdy. A zväčšil sa aj počet dobrovoľníkov, pracujúcich pre charitatívne organizácie.
V Detroite nikdy nebolo núdze o nemajetných. Ale táto recesia sa líši tým, že sú ňou najviac postihnutí úplne iní ľudia. Teraz už nejde len o bezdomovcov a naozaj chudobných. Teraz to postihlo ľudí, zvyknutých na pravidelný ročný príjem v automobilovom priemysle alebo vlastníkov domov, ktorí doplatili na umelo vytvorenú bublinu prosperity v obchode s nehnuteľnosťami.
Takíto ľudia nevedia navigovať v sieti byrokracie sociálnej výpomoci, preto sa často k pomoci nedostávajú. A ďalšiu bariéru predstavuje ich osobná hrdosť. Mnohí sa cítia veľmi nepríjemne, keď majú pred druhými otvorene priznať, že sú na mizine a trpia hladom. Štát Michigan priam oplýva kvalitnými potravinami. Kanadský Windsor - hneď za mostom - je hlavným mestom melónov v krajine. V susednom Ohio a v Pennsylvánii sa nachádzajú rozsiahle prosperujúce farmy. Ale dostať potraviny do hladujúceho Detroitu a postarať sa, aby si ich obyvatelia mohli kúpiť, to zatiaľ predstavuje výzvu. …
Money, CNN: “Hunger hits Detroit`s middle class”
http://money.cnn.com/2009/08/06/news/ec ... 2009080712
Tour of Detroit Ghetto - http://www.liveleak.com/view?i=479_1249774626
Ak ste videli prve dve casti filmu Robocop mate myslim dobru predstavu o dnesnom Detroite.
Ak ste videli prve dve casti filmu Robocop mate myslim dobru predstavu o dnesnom Detroite.
-
lekoklatik
VIP
-
hojko
Site Admin
lekoklatik: Ani by som to nenazyval vtipom, ako uzitocnym upozornenim. Pred rokom v zime som bol v bare do ktoreho chodime, je tam radiator (ci gamatka), ktora vykuruje jednu cast miestnosti. Ako tak zabava gradovala, tak sa zacalo oblievanie vodov a bolo potrebne dat vysusit veci, tak kamaratka dala mikinu k tomu radiatoru s tym, ze tam uschne. Po hodine sa isla pozriet a mikina bola cierna, do polovice zhorena. Zial nikoho nenapadne, ze ten radiotor bude mat taku teplotu, aby na nom mikina zhorela. Verim tomu, ze keby ten radiator nebol v schovany pod parapetou okna, tak si ludia na to casto sadnu. Ako myslis, ze by dopadli??? Verim tomu, ze by doslo k popaleniu na tele ci prepaleniu oblecenia.
V Spojených štátoch rekordný počet hladujúcich
Podľa vládnej správy ide v Spojených štátoch denne spať bez jedla viac než jeden milión detí, keďže rodiny majú problém zabezpečiť si stravu.
Prezident Barack Obama, ktorý prisľúbil odstrániť zo spoločnosti hladovanie detí, túto správu depártmentu pre poľnohospodárstvo popísal ako "znepokojivú". V správe sa uvádza, že 50 miliónov Američanov - jedna šestina z celkového počtu obyvateľstva - si v priebehu minulého roka nemohla vždy dovoliť zabezpečiť adekvátnu stravu, aby sa mohli udržať pri zdraví, čo je dôsledok rastúcej nezamestnanosti alebo slabo
plateného zamestnania. To je o jednu tretinu viac, než v predchádzajúci rok a je to najvyššie číslo od roku 1995, kedy začali tieto skutočnosti sledovať.
Najhoršie postihnutými štátmi sú Mississipi, Texas a Arkansas a toto sa týka hlavne menšín, prevažne černochov a Hispáncov. Ale ďalšie milióny Američanov nehladujú len preto, lebo sú takí biedni, že majú nárok na potravinové známky alebo si pre potraviny chodia do charitatívnych organizácií. V niektorých štátoch, napríklad v Západnej Virgínii, je na potravinové známky odkázaný každý šiesty obyvateľ. ...
Chris McGreal, Guardian: "Record numbers go hungry in the US"
http://www.guardian.co.uk/world(2009/nov/17/millions-hungry-housholds-us-report
-
Stoporko
VIP
OT/ hojko a lekoklatik - v Ostrave (bývalé banské mesto) sú po celom meste výduchy dôlnych ventilátorov, z ktorých v zime stúpa teplý vzduch. Tieto výduchy sú zakryté plechovými strieškami a s obľubou ich vyhľadávajú bezdomovci, aby sa v zime zohriali. Nie je ten kreslený joke skôr odkaz na niečo podobné? - ľuďom bez peňazí je aj doma zima, tak si hľadajte radiátory na sedenie? /OT
Nechapem co je cudne na tom zakaze vysedavania na radiatoroch.Jednak je tam horuci vzduch,ktory laka ludi sa v zime posadit a jednak sa vahou tela moze radiator poskodit,alebo odtrhnut,nakolko nie je konstrukcne stavany na vysedavanie na nom.Zrejme s tym mali niekde problemy a tak to jednoducho oznacili
.
Re: USA
V Spojenych statoch som prezil skoro 20 rokov a som toho nazoru, ze zivot v tejto liberalnej slobodnej krajine neobmedzenych moznosti je omnoho krajsi ako zivot na stale komunisticky posadnutom zastaralom Slovensku. Technologicky rast a vyvoj je daleko vpred a to co v USA pouzivaju uz teraz, tak u nas bude dostupne o rok, bezne pouzivane mozno o tri roky. Ale tak je to asi vsade, rovnakym prikladom moze byt ja vyspele Japonsko ci Cina, krajiny technologii a lacnej pracovnej sily.
Par rokov som prezil aj vo Svajciarsku a tam je podla mna este iny zivot ako v USA, zdal sa mi omnoho pohodovejsi, volnejsi, lepsie socialne zazemie a celkovo ked to zhodnotim, tak rozdiel medzi USA a Svajciarskom je asi taky ako medzi Slovenskom a USA. Je to skok moznaze aj o tri triedy.
Par rokov som prezil aj vo Svajciarsku a tam je podla mna este iny zivot ako v USA, zdal sa mi omnoho pohodovejsi, volnejsi, lepsie socialne zazemie a celkovo ked to zhodnotim, tak rozdiel medzi USA a Svajciarskom je asi taky ako medzi Slovenskom a USA. Je to skok moznaze aj o tri triedy.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
dnes bol v SRo s Borisom Filanom v relacii Palenica jeden Slovak, ktory sa vratil zo statov po 30 rokoch a na otazku ci by znovu odisiel do USA, tak povedal, ze urcite nie, ze to bolo 30 rokov gulagu. bol to velmi otvoreny rozhovor, odporucam pozriet v archive.
To su obycajne famy, ktore koluju. V kazdom vacsom meste najdes zle stvrte, z filmov urcite budete poznat Bronx v New Yorku co patri k najvacsim kriminalnym stvrtiam v USA.Vojny gangov ciernych alebo bielych obyvatelov prevladaju vo vacsich mestach bezne ale niekde je to viac a niekde menej.Najlepsie je do tychto casti nechodit. Uchylakov najdes aj na Slovensku ale tazko porovnavat mesto co ma napriklad 4 miliony obyvatelov roznorodej kultury a narodnosti a tazko porovnavat napriklad Stare mesto v Bratislave alebo Juh v Kosiciach. Aj o Luniku IX je zname ze je tam vysoka kriminalita, kradeze, v bratislavskej Petrzalke zase drogy, znasilnenia, prepady, vsetko ma svoje plus a minus. System v Spojenych statoch je iny v kazdom state a rovnako aj v kazdom meste a preto nie je mozne skatulkovat. Tam kde si mozes zbran kupit lahsie ako alkohol tak tam je napriklad kriminalita nizsia ako v statoch kde je tazsie si kupit zbran. Mas aj staty v ktorych su divne zakony ako napriklad zakaz byt sexualne atraktivne oblecenou v pripade zenskeho osadenstva alebo niekde sa zase berie velky doraz na kulturu a cirkev. Preto to co ste strucne spomenuli je mozno aj pravda, ale len na urcitom malom uzemii Spojenych statov. Je mi ale zarazajuce ze ste spomenuli Kaliforniu pretoze je to stat v ktorom som aj ja prezil cast svojho zivota, bolo to mesto Los Angeles. Musim uznat, ze kriminalita v Kalifornii je vyssia ako inde pretoze sa do tejto casti stahuje vela pristahovalcom a nedokazu sa etablovat na mietne pomery a do spolocnosti.