Ako mám naučiť psa vykonávať potrebu na jedno miesto
-
SlivkaDesign
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Ako mám naučiť psa vykonávať potrebu na jedno miesto
Ahojte. Mám problém. Mám šteňa Labradorského Retrievera v dome. Ako ho mám naučiť chodiť vykonávať potrebu na jedno miesto? Ak máte niekto skúsenosti, prosím vyjadrite sa.
-
uNreal_saTch^
Professional
Re: Ako mám naučiť psa vykonávať potrebu na jedno miesto
tie triky s novinami sa mi zdaju (technicky pre majitela) narocne.
jednoducho ak sa vyspini vo vnutri, resp. tam kde nechces, porob trosku kriku (myslim trosku), pripadne mu svacni s novinami po zadku. Casto s nim chod von a ked sa vyspini vonku, vychval ho do neba, poblazni sa s nim a podobne srandy.
Funguje to bezproblemov. Je to predsa len chapave stvorenie. Uprednostnujem pri vycviku taketo strategie, kedy pes / zviera pride na to co je spravne pomocou myslenia a pocitov, nie kvoli zblbnutiu posuvanim papierika s exkrementom po zemi...
jednoducho ak sa vyspini vo vnutri, resp. tam kde nechces, porob trosku kriku (myslim trosku), pripadne mu svacni s novinami po zadku. Casto s nim chod von a ked sa vyspini vonku, vychval ho do neba, poblazni sa s nim a podobne srandy.
Funguje to bezproblemov. Je to predsa len chapave stvorenie. Uprednostnujem pri vycviku taketo strategie, kedy pes / zviera pride na to co je spravne pomocou myslenia a pocitov, nie kvoli zblbnutiu posuvanim papierika s exkrementom po zemi...
metoda cukru a bica ale funguje pre zviera len v tedy ak ho prichytis pri vykonavani potreby, ak to zistis napr po hodine, tak uz to zviera nepochopi a bude si mysliet ze na neho kricis len tak, inak suhlasim, casto chodit von, tie pachy vonku ho uz proste "ťuknú"
predved mu to
chce to len cas. Ide o to, ze aj ten pes si uvedomi, ze sa radsej pojde vyspinit von ako si srat/curat vedla pelecha. A treba to aj sledovat, napr. ked sa napapa tak treba ist von, pockat ci sa vyspini. Nas chodi 1x za den na velku po veceri 
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Môjho bratranca pes to aj tak nepochopil
Tak sme ho vydrbali vonku 
Neuc ho vykonavat potrebu vo vnutri, ale vonku.
"Novinova" metoda je sice pekna vec, ale viac-menej je to zamerane na to, aby mali ludia v bytoch cisto, aj ked maju zviera doma.
Skus to inak. Vsetko je v pravidelnosti a v rutine. Zacni s hafanom chodit pravidelne v danu hodinu von, samozrejme na dostatocne dlhy cas. Zakazdym, ked vykona vonku potrebu, pochval ho, odmen ho. Musi pochopit jednu zakladnu vec - vonku ano, vo vnutri nie!
To, ze bude mat naukladane noviny kae-tae po byte, to neriesi problem. Tebe ide o to, naucit ho chodit s "problemom" von. 
Na zaciatok to bude mozno pre teba, resp pre vas troska casovo narocnejsie, ale cism skor zacnete, tym skorej mozte tie denne periodika pozbierat zo zeme. Vsetko je v pravidelnosti. Ja som mal tiez hafana a fungovalo to.
"Novinova" metoda je sice pekna vec, ale viac-menej je to zamerane na to, aby mali ludia v bytoch cisto, aj ked maju zviera doma.
Skus to inak. Vsetko je v pravidelnosti a v rutine. Zacni s hafanom chodit pravidelne v danu hodinu von, samozrejme na dostatocne dlhy cas. Zakazdym, ked vykona vonku potrebu, pochval ho, odmen ho. Musi pochopit jednu zakladnu vec - vonku ano, vo vnutri nie!
Na zaciatok to bude mozno pre teba, resp pre vas troska casovo narocnejsie, ale cism skor zacnete, tym skorej mozte tie denne periodika pozbierat zo zeme. Vsetko je v pravidelnosti. Ja som mal tiez hafana a fungovalo to.
-
lekoklatik
VIP
Asi tak nejak. Tiež máme psa ktorý si neustále sral vo voliere.
Začali sme s ním pravidelne chodievať von, a z prvu síce sral kade tade, ale teraz už len mimo náš pozemok a len keď sme s ním na prechádzke. Keď to samozrejme nevydrží tak pustí /ak sme nie náhodou nik doma/, ale vždy kňučí a tak už vieme o čo ide.
On si na tú rutinu navykne a hotovo
Začali sme s ním pravidelne chodievať von, a z prvu síce sral kade tade, ale teraz už len mimo náš pozemok a len keď sme s ním na prechádzke. Keď to samozrejme nevydrží tak pustí /ak sme nie náhodou nik doma/, ale vždy kňučí a tak už vieme o čo ide.
On si na tú rutinu navykne a hotovo