Chladič do Notebooku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Sfelar
Medium Expert
Medium Expert

Chladič do Notebooku

Príspevok od používateľa Sfelar »

Mam notebook ASUS k50AB QL65 .Zdá sa mi že sa dosť prehrieva ake su možnosti chladenia,okrem chladiacej podložky ? Viem že existujem aj nijaka akoby turbína za vetrak ale to moc nepomôže podla testoc ba niekedy aj uškodí da sa dokupiť vykonejší chladič ,alebo pridať další ? Pomôže to vôbec? ak ano aký chladič ?
Curuj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Chladič do Notebooku

Príspevok od používateľa Curuj »

zdá sa ti, že sa prehrieva alebo sa naozaj prehrieva? ked máš v ňom AMD, ani by som sa nečudoval. sám som postihnutý týmto procesorom v notebooku a 60°C len tak. to je údel všetkých notebookov - neuchladíš to poriadne
chladič tam lepší nenamontuješ bez toho, aby čosi netrčalo von z booka. na začiatok by som vetráky prefúkol, povysával, prípadne rozobral NB a celé to prečistil. ak ho máš len tak na stole, tak ho zozadu podlož niečím, aby bol trochu vyššie od stola, pomôže aj to
Sfelar
Medium Expert
Medium Expert

Bežna praca net ,max hudba 70°C No ak to nepojde nijak inak tak budem musiť kupiť tu podložku a boook mam pol roka ale skusim ho prefuknuť
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

pol roka je až až. mne sa chladič stihol za tú dobu zaniesť a book sa pri hraní vypínal kvôli vysokej teplote - 95°C :D
Sfelar
Medium Expert
Medium Expert

No dufam že to ešte niekedy aj poskladam ked ho rozoberiem &:D
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Curuj napísal:pol roka je až až. mne sa chladič stihol za tú dobu zaniesť a book sa pri hraní vypínal kvôli vysokej teplote - 95°C :D
iba? ja som mal na grafe az cez 100 :D
ale stačilo trochu povysávať a už je to relatívne v poho (nevypína sa pri hraní :D)
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Sklamem ta, ale mam takmer rovnaky notas (je to K50AF) a tieto serie maju MIZERNE vyriesene chladenie. Cele to tam vraj chladi jedna heat pipe rurka a odvetravanie je tiez zle vyriesene. S teplotami mam aj ja problem, ale ako tak som ho vyriesil podvoltovanim procesoru programom K10STAT s povodnych 1.21v na 0.987v a slape krasne. Je tam AMD Athlon II X2 M320 2.1GHz je to 45nm vyroba, ty mas tusim 55nm alebo 65nm, takze tak malu voltaz by som nedaval. (ale nemal by si pokazit nic, maximalne ti nabehne bluescreen, notas sa restartuje a ides dalej...)
Sfelar
Medium Expert
Medium Expert

Skusim to a dam vedieť do konca tyždna alebo skusim odpojiť kablik od dosky aby sa točil vetračik na plny vykon sice to bude n fest hlučne ale skusim to ake budu teploty a potom by sa možno dala urobiť regulacia kedže sa nedaju regulovať otačky
Sapo
Addict
Addict

No radsej by som nerozrabal ten notas pokial je v zaruke. Jedine co mozes vyskusat, je podvoltovat ten procesor popripade zdvihnut zadok notebooku o 1-2cm, tym ziskas to, ze ti bude lepsie odsavat teplo . To by malo trochu pomoct.

EDIT: Este ma napadlo.
Ak niekoho poznas kto ma chladiacu podlozku, tak nebolo by od veci vyskusat ju. Bol by som zvedavy ci to tomu notebooku pomoze alebo nie.
Sfelar
Medium Expert
Medium Expert

No je v zaruke ale tak už som ho raz rozoberal len 5 skrutiek aby som ho mohol povysavať tym pada zaruka ? hadam nie neviem a minule som skusil nijaku LIve distribuciu Linuxu a zdalo sa mi že chladič pracuje na väčšie otačky teplota bola namiesto 80 "len" 65 stupnov
Sapo
Addict
Addict

No pokial si neprerusil ziadnu nalepku alebo iny mechanizmus ktory odhaluje ci bol notas rozrobeny tak pohoda (ak tam vobec nieco take je) alebo ak su neni poskodene skrutky tak by to nemalo vadit. Ja som tiez rozmyslal, ze nejakym softom pridam otacky fanu, ale ja moc nemusim hluk v okoli PC a NB, ale ani neviem o takej aplikacii ktora to umoznuje.
Napísať odpoveď