hojte, v škole máme blokovaný firewall asi na nejaké všeobecné obmädzenia, a keďže v škole trávim najviac času a mám vela volných hodín, chcel by som si zahrať SAMP. Lenže servery my niak nenajde, takže asi je asi ten firewall nejak blokovaný.
Vedeli by ste poradiť čo sa to dá obísť alebo tak nejak? Nejaký program na to ? čo viete, napíšte
Aky je to firewall? windowsacky? comodo,eset,sunbelt systems(Kerio) aký? pravdepodobne bude treba povoliť respektíve vytvoriť vo firewalle pravidlo pre dochádzajucu sieťovú komunikáciu aj prichádzajucu pre tuto aplikáciu,ale ak su nastavenia firewallu zaheslovane tak tam potom pomôže buď ho vypnuť ale to neviem či sa ti podarí ak je pod heslom bo častokrát sa stáva že pre vypnutie firewallu ktory je pod heslom si to pýta to administraatorske heslo aby si mohol ten firewall vobec vypnut..dalej este moze byt taka situacia o ktorej zatial nevieme ze ci ten firewall bezi na tom kompe ked si chces hru zahrat? alebo je to urobeme tak ze je jeden centralny firewall na serveri pripadne v routri bezi tak tam potom s ytm vela neurobis pokial nemas pristup do admin configu.
dekarbon napísal:Aky je to firewall? windowsacky? comodo,eset,sunbelt systems(Kerio) aký? pravdepodobne bude treba povoliť respektíve vytvoriť vo firewalle pravidlo pre dochádzajucu sieťovú komunikáciu aj prichádzajucu pre tuto aplikáciu,ale ak su nastavenia firewallu zaheslovane tak tam potom pomôže buď ho vypnuť ale to neviem či sa ti podarí ak je pod heslom bo častokrát sa stáva že pre vypnutie firewallu ktory je pod heslom si to pýta to administraatorske heslo aby si mohol ten firewall vobec vypnut..dalej este moze byt taka situacia o ktorej zatial nevieme ze ci ten firewall bezi na tom kompe ked si chces hru zahrat? alebo je to urobeme tak ze je jeden centralny firewall na serveri pripadne v routri bezi tak tam potom s ytm vela neurobis pokial nemas pristup do admin configu.
Ten firewall ma asi učitel, myslím že na nejakom servery hlavnom ... takže obísť sa to nedá ?
v podstate sa všetko dá ale ten firewall kedze ako hovoris beží na učitelovom hlavnom serveri tak s najväčšou pravdepodobnosťou to bude cele pod heslom aj samotny operačný systém takže tam sa ťažko dostaneš..keby si sa na chvilu vedel dostať k tomu hlavnemu kompu a vedel presne co tam treba odblokovať tak sa to da ale za realnych podmienok je to pre teba kao žiaka..ťažko ukutočnitelne skor by sompovedal že vobec..Existuju programy ktore ti odhlai heslo do kompu a mozes sa prihlasit ako admin ale...neviem ako si na tom s pc skillom kolko toho vieš aa ako rychlo to vieš robiť lebo tam by ti potom islo o čas nech sa to nezisti
Aku tam mate infrastrukturu , na windowsochh Unix / linux ? Je to nejaky low budge firewall ? , alebo nejake pokrocilejsie riesenie ... ?
nahodou netreba , len porty na routry naforwardovat ?
aj to by bolo riešenie lenže chlaapec nema pristup praktiocky nikde čiže neviem či sa tam dostane ale skor nie ako nao kedze je v škole a tam ako žiak nema skoro ziadne slovo..tam o všetkom rozhoduje učitel a cvhcel by som vidieť niekoho kto ma gule ist za uciteloma povedat mu ci ho nepusti k serveru alebo do configu routra nech si tam forwardne porty sak by ho zezral aj s papučami
//autoeditácia príspevku (08 Jún 2010, 13:09)
tym chcem povedat ze chalan nech sa zmiery s tym tradsej ze tam si to San andreas na multiplayer nezahra alebo ked uz tak nech sa dohodne s ucitelom nech mu to spristupni
No ono pokial tam nemate nejaku profesionalnejsiu infrastrukturu ako napr. windows server resp Active directory , domenove politiky a pokrocilejsiu spravu uzivatelov , kludne mozes napr cez Hirensboot cd breaknut local admin pass , a dat nejaku exception do toho firewalu ...
(Na ucitelovom PC )