Záplavy | Potopa | Povodeň | Zaplavuje nás voda

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zaplavuje nas voda...

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Lub0$ napísal:Ved nech Fico odskodni ludi...je to jeho povinnost, aj politicka aj moralna by som povedal. Keby to spravil, az potom by si tie hlasy zasluzil...potom by som dal klobuk dole...
... ziadna politicka ani moralna povinnost platit za skody napachane niecim co nemozes dost dobre ovplyvnit neexistuje :-) zas taky silny ten socializmus u nas nejni :-) ... skor by som povedal, nech pomozu tym ktori su na tom bezprostredne najhorsie - neobyvatelne, staticky narusene domy napr. ... nech sa mozu postavit znova na nohy ... a radsej nech konecne investuju poriadne prachy do kultivacie vodnych tokov - spravit konanie podla pravidiel hosp. sutaze a verim ze sa najde v dnesnych casoch vela firiem a aj sukromnikov, ktori budu radi robit na statnej zakazke a budu radi a teda ani nebudu pytat horibilne sumy za prekopanie troch kilometrov potoka v intravilane obce ;-) ... odskodnovat kazdy rok po zaplavach sposobenych tym ze je niekde zabehnuty chovny potok a preto ho nechcu trebars rozsirovat, prehlobvat, alebo donho nejak moc zasahovat nema zmysel ... to su vyhodene peniaze :-)

Scorpion90 napísal:Prosim, ludia, ti co uz mozte volit, nenalette politikom na toto "prihrievanie si polievocky" :smt068
podla tohto by si nemohol volit nikoho ;-) ... ked chce niekto nieco dokazat aj realne, musi si najskor tu pomyselnu polievocku poprihrievat :-)
k!ko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa k!ko »

No tu v Šamorine je to vsetko OK.. Bol som dnes v euroveii a tam je dunaj uz pekne vysoko. Ale tak to co citam je uz fakt brutal. No vsak rok 2012 sa blizi, cele pocasie je "divne". A fico kona tak ako kona lebo je par dni pred volbami...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

nordkapp_pb napísal:... ziadna politicka ani moralna povinnost platit za skody napachane niecim co nemozes dost dobre ovplyvnit neexistuje :-) zas taky silny ten socializmus u nas nejni :-) ... skor by som povedal, nech pomozu tym ktori su na tom bezprostredne najhorsie - neobyvatelne, staticky narusene domy napr. ... nech sa mozu postavit znova na nohy ... a radsej nech konecne investuju poriadne prachy do kultivacie vodnych tokov - spravit konanie podla pravidiel hosp. sutaze a verim ze sa najde v dnesnych casoch vela firiem a aj sukromnikov, ktori budu radi robit na statnej zakazke a budu radi a teda ani nebudu pytat horibilne sumy za prekopanie troch kilometrov potoka v intravilane obce ;-) ... odskodnovat kazdy rok po zaplavach sposobenych tym ze je niekde zabehnuty chovny potok a preto ho nechcu trebars rozsirovat, prehlobvat, alebo donho nejak moc zasahovat nema zmysel ... to su vyhodene peniaze :-)

podla tohto by si nemohol volit nikoho ;-) ... ked chce niekto nieco dokazat aj realne, musi si najskor tu pomyselnu polievocku poprihrievat :-)
Ale je to povinnost...ludia neplatia dane len tak...kde sa tie prachy stracaju, a na co by mali byt vyuzite? Podla mna na nieco take...stat by mal drzat so svojimi ludmi, pomahat ako sa da...proste ja ako hlava vyberam od kazdeho dane...a zrazu v jednej obci treba vystavat nove domy lebo niektore pobrala voda, tak ich vystavam z dani ktore som zbieral od kazdeho...
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

podla tohto by si nemohol volit nikoho ;-)
Ale ano, len svoj hlas dam na zaklade dlhodobeho rozhodnutia a nie podla toho, co teraz pri povodniach jednotlive strany naslubuju :wink:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Lubos -> to by si bol bezpochyby dobrym kralom nejakej bananovej provincie, ale zial takto sa to neda :-) ... aby bolo take konanie nediskriminacne tak musis odskodnit kazdeho kto bol znatelne poskodeny ... a kto o tom bude rozhodovat ? aparat uradnickej verbeze s pomocou statikov ... tolko miesta pre korupciu - niekomu prasne omietka, ale preco by sa za lacne nedostal k novemu domu, ked sa mu nan vsetci vyzbierame ? ved ho to bude stat len tri litre uradnikovi :-) ... takto sa to podla mna robit neda a uz vonkoncom nie v dnesnej dobe ... suhlasim ze tym ludom treba pomoct, ale toto nieje podla mna cesta ...

... ano keby som prisiel o barak, tak kricim inak, ale tak to vzdy bolo je a bude ... dane platime vsetci a nie vsetci z nich mame rovnaky uzitok, az sa bude s danami narabat transparentnejsie, tak bueme moct niekoho aj odskodnit :-)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Peniaze na to su...o tom nemam pochyb...nevidim fakt jediny dovod preco by to tak nemalo byt...take rozsiahle povodne som este nezazil...je sice pravda ze sa nejaky potok vyleje kazdy rok, ale tam su zatopene iba pivnice a podobne...
Romom sa dokazu vystavat obydlia tak preco nie ludom postihnutych vodou?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Scorpion90 napísal:
a to dlhodobe rozhodnutie vystavas na com ? na prechadzajucich nemenej zlodejskych vladach ? na stranach ktore nikdy nemali velke slovo, alebo na hviezdickach posledneho roka pri ktorych sa o dlhodobom rozhodnuti hovorit neda ? ? ? pretoze z nicoho ineho moc na vyber neni :-) ...

Lubos -> a kde sa tie peniaze vytvoria ? zo znizujuceho sa HDP a zvysujuceho sa zadlzenia ? len tak sa objavia zo dna na den ? ... ano na papieri hej, papier totiz znesie vsetko :-) ... uvedom si kde dnes sme - nase HDP je zavisle z najvacsej casti na exporte, prisla recesia, firmy sa zlakli a zmrazili co sa dalo a vyckavali a este stale niektore vyckavaju - to prinieslo nezamestnanost, ktora nesie obrovske naklady, do toho par nepopularnych a zle nacasovanych opatreni vladnucich partii a ejhle - mame krasne nakrocene k modelu ceska, spanielska, portugalska a nakoniec aj grecka :-) ... uvedom si ze sice princip ze platis dane a nieco by si za ne mal dostat chpes spravne, ale z hovna este stale bic neupleties :-)
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Písalo sa, že teraz niekedy (okolo druhej) má prísť vlna do KE. Neviete niekto, či sa tu niečo stalo?
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Co som zatial nasiel:
Z Ružína aktuálne vypúšťajú 500 m3/s vody, povodňová vlna zatiaľ do Košíc nedorazila, dorazí až nad ránom, medzi 05.30 - 08.00.

Situácia na kritických bodoch je stále pod kontrolou (Most v Ťahanovciach obci, aj Krásna nad Hornádom). Povodňová vlna podľa informácií z Krízového štábu dorazí do Košíc až nad ránom, medzi 06.00 a 08.00.
Uz je 7hod ale nikde ziadne info.

//edit: 9:00 hod
Voda v KE kulminuje. Nevyliala sa nejak vaznejsie a evakuacia bola len preventivna.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No tak Fico ide davat ludom hotovost: http://www.sme.sk/vp/15838/
To asi dost zamava s preferenciami...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

a teraz mi povedz k comu to bude - pan starosta rozdeli cosi tym co to potrebuju a cosi uleje kamaratom, cosi sebe a 25 mega v prdeli hned .. a nic sa nespravi ... co tam po obleceni ? nech sa spravi nejaka zbierka alebo co ? ja im jedny rifle a monterkovu bluzu poslem ... cim su tak strasne poskodeni ti ktorym uplavali handry ? ano je to neprijemne, ale co ti ktori sa do domu vratit nemozu, lebo zavrete dvere su to posledne co drzi ten dom v statickej rovnovahe ? :-) ... podla mna by mali tych co su najviac poskodeni nasackovat niekam do kasarni a tam zriadit nejaky denny a nocny rezim ... tito ludia by mohli, ak pracu nemaju, pracovat za nieco pri odstranovani skod a naslednej rekultivacii ... ti najviac poskodeni, ktori musia trebars strhnut dom alebo kompletne opravit by dostali sem tam na pomoc svojich par vojakov a jako krasne by to islo :-) .... nie vyhadzovat prachy za kekotiny :-)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

"Daruje" 25 mil eur a nakradne 25 mld v ďalšom volebnom období. Kokoz, čistý komanč.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Po prakticky 24-hodinovom sledovaní situácie doma ma celkom zaujal jeden fakt - informovanosť obyvateľstva o postupe a vývoji situácie bola absolútne nízka a médiá situáciu zjavne zanedbali. Ide hlavne o nočné hodiny zo včera na dnes, keď mala podľa plánov v Košiciach a okolí kulminovať rieka Hornád a absolútne nik neinformoval širšiu verejnosť (ak nepočítame miestne rozhlasy, ktoré oznamovali novinky v spolupráci s krízovým štábom). Jedine rádio Košice sa snažili, avšak po 1 hodine ráno vypli live stream a k aktuálnym informáciám sa mohli dostať iba v okolí Košíc, čo je podľa mňa poriadny trapas, ak si vezmeme do úvahy fakt, že koľko ľudí práve z východu je v zahraničí. TA3 sa od polnoci zmohla na opakovanie správ z predchádzajúceho dňa, o Narkóze sa nevyjadrujem (hlavne že v sobotu ráno sa šli posrať z OMG vyliateho Dunaja v Bratislave, že ano), STV tam občasne šmarilo stručný rolujúci text a TASR presne to isté (od 1AM prakticky bez aktualizácií).

Z týchto faktov je mi fakt na grc, novinky o svojom rodisku (ktoré bolo zaplavené a evakuovaná bola polovica mesta) som sa dozvedal paradoxne zo sociálnych sietí (FB) a z IRC a ICQ, prípadne z diskusií pod článkami na SME - absolútne nik sa neunúval zisťovať a podávať aktuálne info z diania nie len v Košiciach, ale aj zo Spiša a povodia Torysy. Jeden z diskutujúcich na SME sa vyjadril, že poslal sťažnosť emailom SRo, ktorí mu odpísali, že na informovanie o povodniach "nemajú kompetencie". No toto je snáď zlý for, nie je SRo, tak ako aj STV platené z koncesií obyvateľov celého Slovenska? Narkóza, JoJ a iné televízie posielajú svojich Paparazzi kade-tade a informujú v správach o zvieratkách v ZOO, alebo čo robila nejaká "celebrita" zo Superstar v piatok večer - prečo sa nik nezaujímal o detailné dianie na východe krajiny? Sme v civilizovanej krajine, ktorá je súčasťou EÚ, ale ľudia sa musia dozvedať aktuálne novinky z katastrofy, ktorá sa ich bezprostredne týka, z alternatívnych zdrojov, pričom verejnoprávne a iné médiá drichmali. Absolútne podcenená situácia, skoro žiadne aktuality pre lokálnych obyvateľov, absolútne neaktuálne informácie pre ľudí žijúcich v zahraničí, média sa krásne vyznamenali. Hlavne, že Dunaj sa podľa nich vylial a zaplavil celý breh v Petržalke, pričom národnou tragédiou je, že je ohrozená Magio pláž... Jednoducho otrasné.

//a aby si niekto nemyslel, že preháňam:
Prílohy
Piatok podvečer, polovica územia mesta pod vodou...
Piatok podvečer, polovica územia mesta pod vodou...
Železničný most padol za vlasť.
Železničný most padol za vlasť.
Príbytky...
Príbytky...
A takto to vyzera dnes rano s tym zeleznicnym mostom...
A takto to vyzera dnes rano s tym zeleznicnym mostom...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Kamarat poslal fotky z Vranova...aktualne...dnes doobedu fotene:
Na ondavskej ulici ze dost tlacia spodne vody...takto to potom vyzera...
Prílohy
tesco.jpg
ondavska.jpg
ondavska1.jpg
stavasa
Novice
Novice

Príspevok od používateľa stavasa »

Podla vsetkeho by malo byt uz najhorsie pocasie za nami no zeleznica v okoli Kosic nie je stale prejazdna, dokonca boli zrusene rychliky 606 a 607:

http://bit.ly/dxiVW0
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Vranov + Čemerné.
Prílohy
28521_1305179635175_1401035134_30720929_117211_n.jpg
hmg.jpg
image.jpg
image2.jpg
image3.jpg
image4.jpg
image5.jpg
imagejh.jpg
IMG_3384.JPG
IMG_3388.JPG
tesco.jpg
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

V KE hornad klesol o cca meter,...ale hlasia ze v noci budu odpustat ruzin tak snad sa nezopakuje to co predoslu noc.... :nono: :nono: :nono:
Prílohy
DSCN1976.JPG
DSCN1982.JPG
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

tym co zaplavila voda dom 2 krat si pomoc nezasluzia.ani tym co maju domy v rizikovych oblastiach.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Po tom, ako som si prečítal tvoj duchaplný príspevok, šiel som si radšej dať relaxačnú vaňu, pretože by som bol veľmi nepríjemný...Uvažoval som, čo ťa k takémuto konštatovaniu viedlo, či to bol debilizmus, cynizmus, alebo egoizmus. Ja mám tiež dostatok cynizmu a egoizmu, ale takú hlúposť, ako si vyplodil ty, by som určite nenapísal, takže zostáva mi iba jediná možnosť...

Nám (mne) zaplavila voda dom dva krát. Prvý krát to bolo v 1998, keď boli po prvý krát na Slovensku takto masívne povodne. Za celú históriu, ktorú mestský archív vedie písomne, sa žiadna taká povodeň neudiala, toto bolo prvý krát. To sme sa akože mali po tej povodni vzať, tie dva domy predať, alebo čo a presťahovať sa niekde úplne inde? Nepredstavuješ si to ako Hurvínek válku? Lebo mne sa zdá, že áno. Zjavne nemáš tušenia, čo sťahovanie a predávanie / kupovanie vhodných nehnuteľností 5-člennou (alebo aj menejčlennou) rodinou obnáša. Ty si myslíš, že všetci sú u nás na východe milionári, že sa kvôli jednej povodni, ktorá sa predtým nikdy neudiala, len tak zoberú a presťahujú sa vrámci prevencie? Celé ulice sa jednoducho premiestnia? Nespadol si náhodou na hlavu, keď si bol malý? Podľa tvojho je*** názoru by v podstate pol Slovenska malo bývať na kopčekoch a mimo povodia akéhokoľvek vodného toku.

Prestaň tu trepať sprostosti do vetra, kopec ľudí má existenčné problémy, prišli o všetko, čo mali, čo X rokov s ťažkosťami budovali, kvôli čomu pracovali, žili, vieš sa vôbec vžiť do ich kože? Zjavne nie, inak by si tu neprodukoval takéto exkrementy. Buď rád, že ťa nevyplavilo a hryzkaj, hryzkaj, slabučko hryzkaj...
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LA »

Skoda reci, je to k*k*t.....za tento prispevok risknem aj basu :)
Napísať odpoveď