pomozte so zivnostou pls :)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: pomozte so zivnostou pls :)

Príspevok od používateľa Grim »

...no naivitou by som to nenazval, ružové okuliare som mal aj ja...vlastne áno, bol som naivný...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Chrobak a ake mas skusenosti s pc a znalosti? Dokazes ludom poradit pri kupe alebo pri servise?
chrobak
Star
Star

Príspevok od používateľa chrobak »

heker napísal:Chrobak a ake mas skusenosti s pc a znalosti? Dokazes ludom poradit pri kupe alebo pri servise?

no okolo pc sa pohybujem uz peknych 8 rokov, co sa tyka softu, a celkovo windowsu, nieje problem, problem vidim v skladani pc, ale nakolko mam v pivnici stare casti pc mozem skusat, nieco si samozrejme nastudujem popripade mam par znamych ktory mi poradia co a ako, ved mam nato min. pol roka :) hardware samozrejme poznam

ale planujem si samozrejme nakupit literaturu aj co sa tyka softwaru pretoze je lepsie nieco vediet poriadne ako byt neskor zaskoceny.

Ako pisem mam nato minimalne polroka a uz teraz zacinam pomaly nastudovavat veci. Predsa len nemam nato skolu, a teraz urcite vacsina z vas si bude mysliet ze nemam sancu uspiet, ale nevidim to cierno.

Ved napriklad HTML som si precital a naucil za mesiac ked som mal 14 rokov, sedel som za tym a studoval. Sice teraz uz vacsinu neviem pretoze som pozabudal :D

este by ma zaujimalo ci musim mat registracnu pokladnu ??? pretoze nie v kazdych obchodoch ju maju tak neviem za akych podmienok je potrebna
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LA »

Samozrejme, ze musis.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Grim-Reaperka: Miesto prazdnych reci si sem mohol napisat na com si sa popalil ty, comu sa vyvarovat a podobne. Fakticky si tu nic z toho nenapisal, teda aspon som si to nevsimol.

chrobak: Skladanie starych pocitacov, no neviem, ze ci ti pomoze, vsak tam mas uplne iny socket, ramky, ine sloty, vsetko je to o inom. Ked dostanes poriadny chladic, tak budes vobec rozmyslat, ze ako ho mas pripevnit a to sa na starom pocitaci len tazko naucis. Literatura tiez nie je vsetko, prakticky to podla mna nie je nic a je to zbytocnost. Viac skusenosti ziskas citanim webov, ktore su zamerane na hardware a podobne (neratam zive.sk, itnews.sk alebo dsl.sk), samozrejme tiez citanie a zapajanie sa do diskusii, tam sa vela naucis. HTML ti pri obchode vobec nepomoze a to, ze si sa ho ucil v 14-tich je pekne, ale to sa uz bezne deti na zakladnej skole zacinaju ucit v kruzkoch programovania, pripadne po prichode na strednu skolu. A samozrejme, ze potrebujes mat registracnu pokladnu. V tvojom pripade by som ti okrem citania stranok venovanych pocitacom odporucil este precitat si ake take zaklady ekonomiky a co vsetko potrebujes k obchodu, pretoze mam pocit, ze ti chybaju dost zakladne znalosti tejto problematiky.
chrobak
Star
Star

hojko: to s tou ekonomikou je jasne uz som to aj 2x spominal :)

budem sa snazit :)
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Kto ti to povedal? Nemusi to byt spomenute....staci len "kupa tovatu na ucely jeho predaja atd...."...

Predmet zivnosti, ktory ma v nazve nieco s hw, alebo pocitacmi ani neexistuje (je len napr. "pocitacove sluzby"....
Kúpa tovaru na účely jeho predaja konečnému spotrebiteľovi (maloobchod) alebo iným prevádzkovateľom ţivnosti (veľkoobchod)

=
Obsahové vymedzenie:
s elektrickými a elektronickými zariadeniami
- s počítačmi, periférnymi jednotkami
- s telekomunikačnými prístrojmi
- s audio – video prístrojmi
- s elektronickými a elektrickými spotrebičmi pre domácnosť
- s osvetľovacími zariadeniami
- s elektroinštalačným materiálom
....a vela vela inych veci, to je len vycuc...
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Sorry. ten prispevok som medzitym zmazal. Dostal som mail od pracovnicky BGS, ze pokial v predmete cinnosti nemam explicitne vypoctovu techniku, nemoze ma zaregistrovat. Tak si pridam este riadok :
nákup a predaj výpočtovej a kancelárskej techniky
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Vsimol som si :D

Treba zmenit pracovnicku, v predmete s.r.o. mame len nakup a predaj co som spominal, a z agemu mozem brat...
chrobak
Star
Star

Zdravim vas (opat)

otvaram znova tuto debatu nakolko som sa dopocul o velmi zlej spravne

http://profesia.pravda.sk/zalozit-si-zi ... -prziv_p01

je tento zakon uz 100% isty ??? pretoze pochybujem ze si najdem niekoho kto ma zamestna na pol roka
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

100%ne isty este nie je, asi budu protesty od zivnostenskej komory atd. Ja, aj po prestudovani o co dokladne ide, nechapem zmysel toho zakona, sam by som nieco take nevymyslel keby som bol spity a keby ma kladivom po hlave buchali. To je asi riesenie vysoken nezamestnanosti. Ironia. Hamba, uplna hamba. V skratke, naleje to podnikatelovi lacnu pracovnu silu, tzn. zamestna niekoho za minimalnu mzdu, kto bude makat u neho pol roka, a potom sa v podstate stane jeho konkurencia.

Neviem ci sa to tyka aj teba, murar je nieco ine nez nakupovat a predavat nieco. To som sa nikde nedozvedel, na ake zivnosti to bude.

Bol som blby, ze som nesiel po skole na medicinu, stat sa psychiatrom, tak by som mal do buducnosti na svk velku perspektivu....
chrobak
Star
Star

inac takze ten zakon plati aj pre tych co su vyuceny aj pre tych co nevyuceny v odboroch ? proste pre kazdu zivnost ?

PS: ja nesom murar :lol:

//autoeditácia príspevku (26 Máj 2010, 18:34)
nikto nevie odpovedat ? :)
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Nepotrebujes mat prax, ty konkretne.
chrobak
Star
Star

asi si ma zle pochopil :)

zaujimalo by ma ze co sa tyka tej polrocnej praxe ci to plati len pre tych co su vyuceny v odbore v ktorom chcu podnikat (cize sa na polroka v tom odbore aj zamestnaju) alebo to plati pre vsetky zivnosti ?
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Len pre tie niektore, ty to nepotrebujes..
chrobak
Star
Star

LA napísal:Len pre tie niektore, ty to nepotrebujes..
prepac ze mam tolko otazok :)

ale, ako to ze to nepotrebujem ? (ak to je schvalene)
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Su vymedzene zivnosti, u ktorych to tak je. pisem z mobilu, tazko mi ich teraz hladat. ak mas otazky, navstiv tetu na najblizsom zovnostenskom, a za 10 min. vies vsetko co ta zaujima.

//autoeditácia príspevku (29 Máj 2010, 7:41)
Su vymedzene zivnosti, u ktorych to tak je. pisem z mobilu, tazko mi ich teraz hladat. ak mas otazky, navstiv tetu na najblizsom zovnostenskom, a za 10 min. vies vsetko co ta zaujima.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

filip88
Novice
Novice

Založenie živnosti

Príspevok od používateľa filip88 »

Ahojte v tomto sa nevyznám ale chcem sa spýtať čo mi treba ku tomu aby som mohol vystavovať faktúry ?

Mám web kde ponúkam platenú reklamu no zaujemcov častokrát odradí to že im neviem vystaviť faktúru a tak si to nevedia dať do nákladov.

Čo ku tomu potrebujem ? A koľko ma to bude asi stáť ? Mám 19 rokov.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Založenie živnosti

...preštuduj si články na http://www.zivnostnik.sk...
Napísať odpoveď