Voľby 2010

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

Hlasovanie ukončené 12 jún 2010, 22:08

KDH
9
4%
ĽS-HZDS
3
1%
Most-Híd
13
5%
SaS
100
39%
SDKÚ-DS
43
17%
SNS
4
2%
Smer-SD
20
8%
SMK-MKP
1
0%
Inú
33
13%
Nepôjdem voliť
28
11%

Celkom hlasov: 254

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Voľby 2010

Príspevok od používateľa hughito »

(Ne)voliť nestačí 2010 – Naše problémy neriešia voľby, ale vlastná aktivita.

Stanovisko Priamej akcie k voľbám

Kód: Vybrať všetko

Pred štyrmi rokmi sme sloganom „(Ne)voliť nestačí“ označili propagačné aktivity približujúce anarchistické stanovisko k voľbám. Aj tentokrát ostávame pri rovnakom názve, ktorým chceme zdôrazniť význam vlastnej aktivity pri riešení našich každodenných problémov. 

VOLIŤ ČI NEVOLIŤ? NEPODSTATNÁ OTÁZKA

Kľúčová časť nášho života je určovaná kapitalistickým systémom výroby a štátnou organizáciou spoločnosti. Po škole (aj popri nej) sa zaraďujeme do pracovného procesu a zotrvávame v ňom značnú časť svojho produktívneho života. Sme v ňom nútení riadiť sa tempom práce a výroby, časovými rozvrhmi, príkazmi šéfov a x ďalšími povinnosťami. Byť pracujúcimi nie je naša jediná úloha v spoločnosti, avšak v zamestnaní sa odohrávajú udalosti kľúčové pre náš život a bez neho sme odsunutí na okraj spoločnosti. Zamestnanie ale nie je o demokracii a takmer nikdy v ňom nemôžeme rozhodovať o dôležitých veciach.

Stať sa námezdne pracujúcimi – to je nevyhnutnosť, ktorá čaká väčšinu spoločnosti. K tomuto faktu a k úvahám o tom, ako by mohla byť spoločnosť organizovaná inak, sa každý staviame rôzne. Pre nás je dôležité nerezignovať. Myslíme si, že zmena je možná a nevyhnutná. Neposúva nás k nej však účasť alebo neúčasť na voľbách. Nemáme preto záujem naťahovať sa o to, či je lepšie voliť alebo nevoliť, prípadne voliť neplatným lístkom. V podstate je to všetko rovnaká strata času, ktorý sa podľa nás dá využiť lepšie.

CIEĽ AKTIVÍT (NE)VOLIŤ NESTAČÍ 2010

Parlamentné voľby sú v tomto období najdiskutovanejšou témou. Všade sa hovorí o politike a budúcnosti, ale obsah a povahu diskusií určujú politici a političky. Našou snahou je obrátiť diskusiu na problémy, ktoré máme ako pracujúci. Tie totiž pociťujeme nie raz za štyri roky, ale neustále, a je jedno, aké strany sú pri moci. Naším cieľom je nadviazať kontakty medzi sebou a diskutovať o problémoch, ktoré máme v každodennom živote, či už v práci, v bydlisku, v škole atď. Toto je prvý krok v každej snahe ich riešiť.

Politici a političky sa nám môžu zdať slušní, dôveryhodní, pekní či dokonca „z našich radov“. Rovnako ako zamestnávatelia však majú svoje špecifické ekonomické a mocenské záujmy. Keď sa ozývame, vyťahujú na nás údaje o zlej ekonomickej situácii. Naše existenčné problémy musia počkať, ich potreby sú pritom naplnené. Nemusia sa obávať nesplatenia pôžičiek či straty zamestnania a životnej istoty – sú na tom úplne inak ako my. Do politiky idú najmä kvôli funkciám v štátnej správe, kariérnemu postupu, moci, novým známostiam či dohadzovaniu kšeftov. V prostredí zastupiteľskej demokracie a mnohostranných ekonomických tlakov sa pritom pri rozhodovaní nemusia (a ani nemôžu) zodpovedať voličom.

Preto pre nás nie je dôležité, ktoré politické strany budú vládnuť nasledujúce štyri roky. Zaujímajú nás naše najzávažnejšie problémy, napríklad ako si udržať zamestnanie, ubrániť sa pred ponižovaním a tlakom zo strany vedúcich pracovníkov, vysporiadať sa so znižovaním miezd či zvyšovaním produktivity práce atď. S tým nám totiž politici nepomôžu.

ORGANIZOVANIE SA A PRIAME AKCIE AKO SKUTOČNÝ PROSTRIEDOK ZMENY

Zmenu v našich každodenných životoch môžu podľa nás priniesť priame akcie, ako o nich píšeme v publikácii Priame akcie na pracoviskách. Základné druhy a príklady. Predstavujú spôsob, ako riešiť problémy na základe rozhodnutí tých, ktorých sa problém týka a ktorí ho chcú riešiť – bez sprostredkovateľov, ktorí by konali namiesto nich. Pri tom ľudia nadväzujú vzájomné kontakty, vymieňajú si vedomosti a skúsenosti, ktoré môžu v budúcnosti pomôcť nielen im, ale aj iným ľuďom. Vo svojej podstate sú priame akcie útokom na moc zamestnávateľov a zároveň vyjadrením našej moci. Zasahujú nielen oblasť výroby, distribúcie a služieb, ale aj politiku, komunitu a v neposlednom rade medziľudské vzťahy. Sú kritickou reakciou na kapitál (základ fungovania kapitalistického ekonomického systému) a štát opierajúci sa o zastupiteľskú demokraciu, ideológiu, isté hodnoty, právo, atď., ktorý existenciu kapitálu chráni. Priame akcie sú kľúčom k zmene vo všetkých týchto oblastiach. Sú jedinečné v tom, že zasahujú oblasť práce, teda oblasť, na ktorej stojí a padá existencia a reprodukcia ľudskej spoločnosti, keďže bez práce ľudí nemôže spoločnosť existovať.

Naša moc spočíva vo vlastných aktivitách a vzájomnej podpore v sporoch, a nie v hlasovaní za strany a politikov a spoliehaní sa, že za nás (a bez nás) niečo vyriešia. O problémoch, ktoré sa nás týkajú, by sme mali rozhodovať my. Ako pracujúci máme vlastné záujmy, a tie chceme presadzovať pomocou vlastných organizácií nezávislých od parlamentnej politiky.

Naša odpoveď na predvolebné obdobie a voľby je organizovanie sa, spájanie sa do skupín s rovnakými záujmami, vytváranie kontaktov medzi sebou a solidarita v prebiehajúcich sporoch.

AKO ZAČAŤ?

Jednou z možností je vytvoriť sieť kontaktov, ktorej účelom bude:

• Informovať sa navzájom o problémoch, s ktorými chceme niečo urobiť v našom okolí. Takto môžeme získať podporu ľudí vo svojom meste či obci, ale aj z iných miest alebo krajín.

• Deliť sa o skúsenosti z iných sporov u nás aj vo svete a skúsiť sa z nich poučiť. Keď sa pracujúci usilujú dosiahnuť svoje požiadavky priamymi akciami, vyjadrujú svoju moc, schopnosť vyvinúť na niekoho nátlak. Ak je to príklad s úspešným koncom, možno v ňom nájdeme výbornú inšpiráciu. Ak nie, zistíme, na čo si dať pozor. Tak či tak, môže nás posunúť dopredu.

• Uskutočňovať priame akcie, teda konkrétne kroky pri riešení našich problémov.

V Priamej akcii podobným systémom fungujeme už niekoľko rokov. Príklad so sieťou kontaktov sa týka spôsobu práce a možností nadviazania kontaktu a spolupráce. Tvoju reakciu uvítame na priamaakcia(zavináč)priamaakcia(bodka)sk, prípadne prostredníctvom formulára na webe Priamej akcie.
:arrow: http://www.priamaakcia.sk/Nevolit-nesta ... olbam.html :plus:
crusher
Novice
Novice

Príspevok od používateľa crusher »

Pridávam jednu takú menšiu upútavku na voľby:

Reklama na MasterCard:

Parodia na film Vykupenie z vaznice Shawshank:

Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

prosim vas, vsak je to cele jeden velky joke.. ja chapem ze ludia potrebuju niecomu verit, ale v reale cakat ze volbami sa zmeni system k lepsiemu? nebudte naivni, uz ho menite 20 rokov a dalsich 200 budete moc skusat, ak vas nechaju
jediny ciel je drzat ludi v primeranej nespokojnosti a zaroven ich krmit hlupostami (ci uz mentalne abo fyzicky;) )
moj nazor
Dobrý názor. ALe vieš, tu je veľa prvovoličov a sú hotoví z toho že idú voliť. Zaujímavé ako teraz nadávajú na Smer, my sme takto nadávali na HZDS, poslali sme ich do kelu, potom zas prišlo niečo iné, a zas nadávali a pod. Stále dookola. Spokojní všetci nikdy nebudú.
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

Je sranda ako mnohy ma len utvrdzuju v tom co som tu uz povedal davnejsie a co hovorim stale, demokracia je zly system. Je to vlada nie tych najlepsich ale tych najhorsich.
bugysk
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bugysk »

klingonka: ze je prvovolic naivny alebo hlupy sa da pochopit, ze v tom ale ostal aj zvysok dospelej populacie je smutne :/ a tu prichadzam ku kalimu: ano, je najhorsi, pretoze o Tebe rozhoduju ludia, ktorym by som obciansky preukaz normalne nevydal(naco ma ubashuju slovami "kto si ty aby si rozhodoval").. to je ta choroba nasej doby - fyzicky sme dospeli este pred 18 rokom, mentalne ale malokto aj z predoslej generacie... od malicka sme vedeni k "drz hubu a krok"....kedy pride zmena?
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

No môžete sa realizovať a vymysleť systém lepší :)
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Demokracia nie je zlý systém len nepočíta s ľudskou chamtivosťou ...
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

Rubiki napísal:No môžete sa realizovať a vymysleť systém lepší :)
Co tak diktatura mudrych ludi? Alebo volebne pravo podmienit absolvovanim IQ testu, s vysledkom napriklad nad 100 bodov..
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

zvonenie33 napísal:Co tak diktatura mudrych ludi? Alebo volebne pravo podmienit absolvovanim IQ testu, s vysledkom napriklad nad 100 bodov..
A čo takto rozumný názor ??? To, že je človek múdry neznamená, že bude vládnuť v prospech občanov, ochota nabaliť sa nemá nič spoločné s dákym IQ. A volebné právo podmieniť absolvovaním IQ testu ? Toto je nonsens. Tvoja babička s dedom ti poďakujú, že si ich zbavil práva voliť a budú voliť mladý, je jedno aký vypatlanec to bude však IQ test prezradí všetko, čo potrebuješ. Kedy sa už vy ľudia naučíte, že to hlavné nie je vždy IQ, ktorým sa tak oháňaš. A že človek môže byť "debil" i keď má dosť vysoké IQ :smt096 Často majú tí starý, ktorý by ten test možno ani neurobili rozumnejšie názory ako dáky zakomplexovaný hňup, čo by ten IQ test zvládol.
hughito
Redeemer
Redeemer

To je pravda, IQ test je absolútna hovadina a určite je nezmysel ním podmieňovať možnosť voliť.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

čítali ste niekto Heinlein: Hviezdna pechota? Volebné právo a právo byť v politike bolo podmienené službou v armáde (ktorá ale bola o niečom inom, nie ako naša) a službou štátu. Dnes sa stačí narodiť na Slovensku, počkať si 18 rokov a môže človek voliť. To by som zrušil! Niekto sa chce účastniť verejného života, byť v politike, politiku ovplyvňovať voľbami? Marš na vojnu do misie :) To ale nie je možné s našim poňatím armády - úzka špecializácia. Možno tak odpracovanie 5 rokov prác v kameňolome, uránových doloch, bani, požiarnom zbore, horskej záchrannej službe...? Kto tam vydrží 5 rokov, zaslúži si právo voliť a byť volený. Ostatný nech držia hubu. Voliť a byť volený, nie je prirodzené právo! Je to obrovské privilégium! Za tú knihu by mal Heinlein dostať Nobelovú cenu :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ked uz navrhujete kto volit a kto nevolit, co tak to podmienit odvadzanim priamych dani z platu? kto nepracuje => neodvadza dane => nevoli, pre dochodcov by mohlo volebne pravo zostat, ti robili dost dlho
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja by som ani tak neonanoval nad tým, kedy môcť voliť a kedy nie, že "čo za to".

Voľby sú blbosť a nič nezmenia, je to fakt úžasné "privilégium", úplne som z neho nadšený.

Podmieniť voľby armádnou službou či prácou v kameňolome, tak to som sa zasmial. :lol:

Demokracia by mala byť vláda ľudu - príde vám, že tu vládne ľud ? Ľud si volí nových pánov, nevládne si sám, ani zďaleka. Nemá žiadnu šancu zasiahnuť do diania. Demokracia by mohla fungovať - ale bez inštitúcie menom štát.

No a aby som nebol pre niektorých možno moc utopistický, tak by som nadhodil pojem - priama demokracia, čo je už oveľa sympatickejší pojem. Ale s jej zavádzaním a fungovaním v praxi to akosi v našich dejinách taktiež viazne...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Radicova krasne pritvrdila pri diskusii s Ficom: http://www.sme.sk/c/5408693/duel-v-rozh ... z0pyb232rT
Takto sa mi to paci :)
moderátor odcitoval Radičovej vetu ako premiér zle narábal s rezervou predsedu vlády, ktorá by mala byť práve teraz k dispozícii. Ona dodala, že občania ju prosia, aby Ficovi odkázala, že teraz im tie ihriská vybudované z rezervy nepomôžu, keď sú zaplavené.
Fico sa rozčúlil, výrazne zvýšil svoj hlas a zrýchlil tempo reči. "Napriek tomu, že ste žena, že sa nehanbíte, pani Radičová," hovoril.
Fico zjavne nemal argumenty, tak len zadrel takuto hovadinu.
Ukážte mi prípad, kde moji nominanti majú účty vo švajčiarskych bankách," žiadal Fico.
"Pán predseda, nástenkový tender, emisie, mýto, verejné obstarávania, jeden škandál za druhým, najdrahší toaletný papier na svete, najdrahšie upratovacie služby na svete. Vy s vážnou tvárou mi budete tvrdiť, že táto vláda nemá problém s korupciou? Veď ste vymenili dvanásť členov vlády," odpovedala.
A tu jej zas krasne nahral na smec, ktory este krajsie vyuzila :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Poucila sa z kritiky, nice. Pomyselne "K+".
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

hughito napísal:Ja by som ani tak neonanoval nad tým, kedy môcť voliť a kedy nie, že "čo za to".

Voľby sú blbosť a nič nezmenia, je to fakt úžasné "privilégium", úplne som z neho nadšený.

Podmieniť voľby armádnou službou či prácou v kameňolome, tak to som sa zasmial. :lol:

Demokracia by mala byť vláda ľudu - príde vám, že tu vládne ľud ? Ľud si volí nových pánov, nevládne si sám, ani zďaleka. Nemá žiadnu šancu zasiahnuť do diania. Demokracia by mohla fungovať - ale bez inštitúcie menom štát.

No a aby som nebol pre niektorých možno moc utopistický, tak by som nadhodil pojem - priama demokracia, čo je už oveľa sympatickejší pojem. Ale s jej zavádzaním a fungovaním v praxi to akosi v našich dejinách taktiež viazne...
super co anarchisti navrhuju?statny prevrat ci co :lol:
hughito
Redeemer
Redeemer

Radičová sa rozbehla, pritvrdila, to je dobre, aspoň si Fico nebude myslieť, že je nejaký mocipán.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Tie volebné spoty Fica sú ozaj neuveriteľné, vraj pravicové strany ohrozujú ľudí, ich sociálne istoty, pracovné miesta. Dobre ho opľuť, to by zaslúžil, za tie výsledky čo on vykazuje (akože nulové). Tu budúcnosť ľudí ohrozuje práve on. Nezamestnanosť za rok +45%, rozdáva na úver nezmyselne na hocijaké hlúposti, kde práve beží televízna kamera, aby videli aký je dobrý.. to je jeho politika. Neviem, keď zase búde táto nanič vláda... dúfam že nie. Má nulové výsledky, rozdáva aj keď nie je z čoho, straší hlúposťami, klame, ozajstný *****. Môžeme byť radi, že tu nebol v politike pred rokom 89, bol by taký malý Stalin. Oproti nemu boli aj tí starí komunisti dobráci demokrati.

HZDS na bilboardoch, že pravdu, prácu a neviem čo. S ľudmi ako Harabin ako minister spravodlivosti, potom predseda najvyššieho súdu človeka čo je kamarát s drogovými barónmi a ktovie akými zločincami. Mečiar a jeho ľudia sú odborníci akurát na to, ako sa môžu robiť neuveriteľné svinstvá zákonne, medzi paragrafmi. Tomu Mečiar ozaj rozumie najviac v tejto republike, dokázal to už do roku 98 a ide mu to aj dnes dobre.

Nová SDĽ, že lieky zadarmo, lacné potraviny a podobné blbosti. Najlepšie by bolo aj všetko zadarmo dostať, ale žiaľ okrem vzduchu nič zadarmo nie je a niekto musí platiť, určite to budú politici SDĽ z vlastného vrecka.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Filozofovať o systéme je trápne a najmä zbytočné a kontraproduktívne. Za prvé, sú to len prázdne reči. Za druhé, máme systém aký máme a žijeme v prítomnosti a teraz treba konať a rozhodovať sa. Za tretie, o tom aký má svet systém sa nerozhoduje ani hádzaním kocky, ani na internetových fórach a čuduj sa svete nerozhodujú o tom ani jednotlivci, ani židia ani bankári. Je to vývoj, kde sa zriadenie vždy prispôsobuje situácii zloženej z ekonomickej, geopolitickej, technologickej, mocenskej zložky, verejnej mienky a bohviečoho ešte, nie naopak. Od prvých kmeňov jestvovala vždy hierarchia spoločnosti, silnejší, slabší, múdrejší, hlúpejší. Kmeňoví vodcovia, starešinovia, náčelníci, králi, diktátori, šľachta, feudáli. Moc. Takto bolo vždy Lebo ani nebola iná možnosť, to si nikto nevymyslel. Až moderné dejiny priniesli ideologizmy ala komunizmus a demokracia, ktoré sú výsledkom len spoločenského a technologického vývoja. Napriek tomu, že niektorí paranoidní jedinci za tým budú hľadať konšpirácie, židov a iné úbohosti. Ak by sme sa vrátili do doby kde nebol poriadne rozšírený ani elektrický prúd, alebo rádio (čo nebolo až tak dávno), kde neboli kalkulačky a vedy ako štatistika atď. boli v plienkach, kde nejestvovali masové médiá, mizivá vzdelanosť a ľudia len pestovali zemiaky, asi ťažko by sme uskutočňovali komunizmus alebo demokraciu, alebo vôbec nejaké voľby. Ale ľudia sú hlúpi, vždy boli a budú. Idioti, ktorí si nedovidia na špičku nosa sú na každom kroku. Tak teraz tu budeme nadávať, aká je len demokracia zlá? Má milión chýb, to je jasná vec a čo teraz? Stále je to najlepšie k čomu sme zatiaľ došli a na čom dokážeme fungovať bez toho aby sme sa pozabíjali a aby bola spravodlivosť aspoň v akej takej miere. Máme tu už vyše 70 rokov mier, nehladujeme, nemusíme bojovať, máme najvyššiu kvalitu života akú ľudstvo dosiaľ malo, ak vás niekto na ulici okradne tak ho právny štát odsúdi. Veľké papule, ktoré s tým nie sú spokojné by som najradšej hodil niekde do stredoveku, tam by si došli na svoje idei a práva. Každý by tam na nich z vysoka sral a to by bolo presne to čo si zaslúžia.

Toľko k demokracii..

Pokiaľ ide o voľby...

každý by mal ísť voliť, a strčiť si ten chorý názor, že ak by to niečo zmenilo už by to zakázali. Je to názor zdochliny. A zmena začína od ľudí nie od vlády. Vládu majú slováci takú akú si zaslúžia, ale samozrejme že je ľahšie bedákať nad celým svetom, systémom, židmi a doma si poprdkávať. Všetci sú nespokojní s korupciou a zlodejstvom. A kto to pácha? Duch svätý? Alebo len tí "hore". Čerta starého, tak ako za komančov jeden sused vykrádal strojárne kde pracoval, druhý vykrádal poštu, tretí vojak z povolania kasárne, štvrtý niečo iné, tak aj dneska ak niekto môže odrbať tak odrbe. Povedzte mi ako môže dať človek hlas Slotovi? Ak vie že je zlodej a potom nadávať, že sa kradne? Ako môže dať hlas Mečiarovi? Ficovi? Dokázané krádeže. Aby som nebol jednostraný, kľudne aj Radičovej, Sulíkovi, Fígeľovi a ľuďom ktorých zastupujú. Veď všetci títo ľudia vyšli z miestnych štruktúr, ľudia sami im dali hlas. Prečo sa nadáva na VUC a metské zastupiteľstvá? Veď kto tam tých ľudí dosadil?
Ak som sklamaný tak idem do volieb a dám hlas Paliho Kapurkovej, alebo strane zelených.

Prečo niekde v Británii, keď si nejaký šašo objednal za štátne nábytok, či kúpil nejaké porno alebo čo, tak hneď je z toho škandál, odstupuje a klesajú preferencie? Prečo v Japonsku, keď sa prevalí nejaký prd tak hneď idú na harakiri? U nás môže Slota jazdiť aj na raketopláne, Fico rozdávať verejné zákazky a zadĺžovať, Mečiar jednoducho hovieť si v elektre a skupovať nehnuteľnosti a nič sa nedeje? Nikto neprotestuje, nič? Pohoda? Viac vás trápi či nás ječteři z pekel neočipují? Prečo vôbec vlády môžu ísť do deficitu? Prečo vláda nemá trestnoprávnu a majetkovú zodpovednosť za svoje činy? Prečo nás môže Fico zadĺžiť a my to musíme splácať? Za škody, ktoré napáchali nenesú žiadnu zodpovednosť. A VY NIEŽE LEN NEPROTESTUJETE, ALE ANI NEJDETE VOLIŤ? Ako to že môže hovado ako Harabín mať v rukách justíciu? PREČO ĽUDIA DAVAJU TAKYM LUDOM HLASY??? To jednoducho nepochopím. Asi tu ani iný ľudia niesú...

Koľko ľudí po tom čo nájde plnú peňaženku na chodníku ju pôjde vrátiť? Koľko tu máme na slovensku zbožných kresťanov ktorí majú predmanželský sex, klamú, kradnú, a smrteľné hriechy striedajú ako na bežiacom páse?

Ľudia chcú spravodlivosť a nie sú spravodliví, ľudia chcú čestnosť a nie sú čestní, ľudia nechcú korupciu a podplácajú, chcú pravdu a klamú. No ako môže potom ten svet vyzerať? No len takto, a to si myslím že sa drží ešte veľmi veľmi schopne. Preto mi hlúpe reči o systémoch a konšpiráciách a hádzanie flinty do žita lezie na nervy. Lebo kto to hovorí?
bugysk
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bugysk »

slay:
prides mi ako dost statocny schizofrenik, bez srandy. alebo si len rodeny demagog, neviem co je horsie :/
1. povies ze treba ist volit a potom sa sam zabijes slovami nevolte zlodejov.
2.ci povies ze nazor je chory alebo nie mna nezaujima,je to nepodstatne lebo kazdy by si mal spravit nazor sam + ked vidim akym stylom reagujes pomyslim si ze si len hlupy - ty si uz vyhraneny a nemyslim ze sa nie ze dokazes ale NECHCES zamysliet nad nejakym druhym nazorom..tolko cervenej karmy nemas preto ze su vsetci yebnuti..
"je to nazor zdochliny" - preco mas potrebu byt hned zo zaciatku agresivny? zijes v denial? a utocim ti na hodnoty alebo sa len rad hadas?

system je postaveny na peniazoch, peniaze su moc, moc ma teda ten co kontroluje obeh tych farebnych papierov a virtualnych 1+0 (kym ludia ktori ich pouzivaju v ne veria) povedz comu z tohoto nerozumies?
peniaze <-> moc -> korupcia -> tento stat

kym bude system postaveny takto, nevidim najmensi dovod preco by som mal ist volit tych platenych sasov ktorym nepojde o nic ine ako naskrabat co najviac vyhod pre seba kym sa globalizacia nepodari alebo sa to cele nerozpadne... kym budu ludia hlupi bude na svete takto, preto jedine co ti ostava je cakat a verit ze ta vacsina raz bude rozumna a nie len inteligentna..a presne ako si povedal - kazdy musi zacat od seba.

v kazdom pripade, nemienim sa rozculovat a odporucam to iste kazdemu co len trochu nervoznemu :)
este prijemny den
Zamknuté