Win 7 na staršie PCčko ??

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
savi
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Win 7 na staršie PCčko ??

Príspevok od používateľa savi »

Ahojte chcel by som nainštalovať Windows 7 32 bit na starši komp za účelom zrýchlenia.
Teraz tam mám win Xp 32 bit a zdá sa mi že je na moje požiadavky dosť pomale, aj ked kontrolujem PC antivirusom, antimalwarom, aktualizaciami, ccleanerom, čistenie diskov a pod.
Ako PC nie je zabrzdeny to nie beži vporadečkuale chcel by som to zrychliť a pýtam sa či by mi win 7 PCurychlilo aj ked mám staršie PCčko.
:arrow: PC zostava:
Zdroj: 350W
Doska: MSI číslo presne neviem
Procesor: AMD Athlon 64 3000+ 1,8 GHz (mám ho nataktovaný na 2,1 GHz)
RAM: 1,75 Gb (2x512 Mb Kingston 400MHz, 1x512 Mb Apacer 333MHz, 1x256 Mb 400 MHz)
Grafika: Saphire s chipom ATI x1600 PRO 256 Mb
HDD: 750 Gb Samsung 7200 RPM 32 Mb cache

Tak poradte či to môže PC zrýchliť.
Ked sa do toho vyznate, alebo ece lepšie ked už mate skusenosti s prechodom z Xp na 7 na staršom PC.
Mám v pláne použiť 32 bitovu verziu win7 pretože ako som sa dočítal tak 64 bitova ma o čosi väčšie nároky na hardware.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Win 7 na staršie PCčko ??

Príspevok od používateľa hojko »

Neviem ako by ti to mal urychlit, kedze nejaka podpora novych technologii je na tvojom PC vylucena. Procesor je aky je, tam si nepomozes v nicom. Pamat je dost biedne na tom, pretoze kym ti teraz WinXP zozerie napriklad 300MB pocas beznej prevadzky, tak na Win7 to moze byt okolo 900MB, cize fakticky sa okradnes ako keby o jeden 512MB modul pamate, co je velmi zbytocne. Grafika podobne ako procesor, nejaka podpora hw kodovania tu tiez nehrozi. Disk je novy, dost rychly, ale brzdou pocitaca je procesor a pamat.

Neviem o tom, ze 64-bit vezia by mala vyssie naroky na system, myslim, ze to bude kvazi dost rovnake, mozno tak tak nejake to percento ci dve vo vykone, viac tam rozdiel asi nebude. Osobne pokladam pri takejto zostave prechod na Vistu ci 7 za uplne zbytocny krok a najlepsia volba pre starsie pocitace je WinXP SP3.
Corn Flake
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Corn Flake »

No ja som 7 inštaloval aj na staršie PC a sa zrýchlili. Mám s tým dobré skúsenosti.
A kôli RAM by som si nerobil problémy.
savi
Expert
Expert

Hm no newiem toho stym procakom a RAmkou som si vedomý. No ale ako kolega nižšie poznamenal že mu to na starých kompoch zrýchlilo tak mám dilemu.
No ale napriklad kamoš má notebook (ako vciem tak ked mame porovnat výkon book a PC pri približne rovnakom hardwary tak PC je na tom neporovnatelne lepsie) s procesorom nejaky Intel Celeron 2 GHz mozno aj menej newiem presne a RAMkou sice DDR2 ale iba 1 Gb grafiku ma nejaku ATInu ale určite slabsiu ako mam ja a po skuske preinstalnut XP na WIN 7 uz zostal pri 7 a ked som sa stym hral tak isiel v pohode.
:( Tak newiem teda co mam robit ale asi to skusim keby nieco tak hodim spät XP :P .

No keby mal ece niekto nejaku radu kludn napiste budem rad.
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Ja tak isto. Urcite by som to vyskusal. Kamarat ma na slabom notebooku Windows 7 (tusim ze to je nejaky Celer M 1,6GHz, 2gb RAM) a slape to perfektne. S Windowsom 7 mam len dobre skusenosti. Je to fakt vydareny system a je tak isto rychly aj po pol roku/roku pouzivania. (aspon v mojom pripade) V XPcku nepomahali ziadne defragmentacie ani ziadne cistenia, system isiel coraz pomalsie a pomalsie.
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tm_a.s. »

nainštaluj si 7 urobíš pekný krok vpred, XP je zastaralé... veľa ľudí tvrdí, že 7 zrýchľuje PC, sám to mám otestované a je to pravda, už aj keď ti ho nejak extrémne nezrýchli tak ti ho určite nespomalí
a btw. mne 7 berie 600mb z ramky, navyše máš aj virtuálnu, takže o ramku sa neboj :)
savi
Expert
Expert

Diki chalani za postrehy, idem skusit teda nainstalovat tu 7 mám ju na notebooku a som s nou spokojny tak skusim aj no to moje PC :D . Ece raz dik :)
sk.aredak
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sk.aredak »

na durone 1400, ram 512MB, mi sla sedmicka ale chcelo to aspon giga ramky ;)
akim14
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa akim14 »

popripade si nechaj dualboot ak mozes, a popripade jeden win odstranis... a zalezi aj na tom ci si das Starter alebo Ultimate!!!
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A nemyslite, ze zrychlenie medzi XP a Win7 sa vam javi preto, pretoze XP ste tam mali rozbite uz rok ci dva a ked ste tam dali novu instalaciu Win7, tak mate pocit, ze to ide rychlejsie??? Tak isto by sa to chovalo, aj keby ste tam nanovo nainstalovali Win XP ;)
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tm_a.s. »

to hojko : 7 bootuje skoro 2x rýchlejšie, rýchlejšia správa periférií (usb...), samoinštalácia ovládačov = už len toto považujem za dostatočné zrýchlenie
a aby si nepovedal zasa raz, že nemám dôkaz, tak napr http://www.ddworld.cz/aktuality/softwar ... vista.html tam sú testy aj low-end-PC :)

// zabudol som spomenúť prefetch .dll a .exe, ktoré síce zaberajú ram ale podstatne zrýchlia pc
Dildogripak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Dildogripak »

Corn Flake napísal:No ja som 7 inštaloval aj na staršie PC a sa zrýchlili. Mám s tým dobré skúsenosti.
A kôli RAM by som si nerobil problémy.
Pripájam sa k tomuto istému názoru.
Zrýchlilo to aj mašinu s 1,8 GHz procákom, 1 GB RAM, 128 Mb Radeonkou. Zdroj tam je myslím 350W, to ani neriešim :P

Ramka je tam zaťažená nonstop medzi 50-60%. Ale žiadne sprostosti to nerobí, takže smelo! :wink:
Muftinko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Muftinko »

uz to bolo spomenute v tom clanku kde 7 si sice zobere polovicu ramky ale nema problem ju pustit pre prgramy a aeste ma tu srandu ready boost cize aj ked to neni niak richle pomoze to slabsim zostavam
savi
Expert
Expert

No chalani dal som tam tu 7 a mám taký pocit že som asi urobyl dobre :) . Ako je vyššie spomenuté zrychlenie čítania USB ... a dalších chu****. A páči sa mi to že sa mi už zobrazuje vela veci, ktore mi na xp nešli, priklad na facebooku nešlo alebo išlo iba čiastočne tolko vecí a teraz ide všetko. :? Síce sú aj veci, ktoré mi lepsie šlapali na xp ale zmenu určite nelutujem. Takže ak niekdo váha tiež nad touto zmenou tak radim určite chodte do toho :) :) .
:smt006 Chalani diki za rady a názory.
Napísať odpoveď