Autopozicovna - zalozenie autopozicovne
Autopozicovna - zalozenie autopozicovne
Kamarat uvazuje, ze by si otvoril autopozicovnu a tak ma poprosil na zalozenie temy, aby mal prehlad o niektorych veciach. Zaujimali by ho najma tieto otazky, takze poprosim o odpovede (plati len pre tych co uz skusenost s autopozicovnou mali):
1. Vyuzivate alebo vyuzili ste niekedy autopozicovnu?
2. Boli ste spokojny?
3. Ake auto a za aku cenu ste mali?
4. Bolo potrebne zaplatit kauciu? Odradila by vas kaucia v pripade pozicania?
Dalej by som sa chcel spytat v jeho mene, ze:
5. Potrebovali by ste niekde cestovat, napriklad odviest brata na letisko, pozicali by ste si auto z pozicovne alebo by ste zhanali auto od kamarata?
6. Ak pracujete vo firme, bola by firma ochotna preplatit vam pozicovnu za auto v pripade pracovnej cesty za predpokladu, ze firmne auta su vsetky osadene?
7. Co hovorite na obmedzenie najazdenych kilometrov pri pozicanom aute?
A potom je to skor taka teoreticky otazka o aute. Na kupu noveho auta peniaze nie su, takze nieco ojazdene v cene 3000-4000 eur by na zaciatok muselo postacit, mozno Fabia, mozno Octavia, ani sam este nevie. Ide o to, ze za tie peniaze kupi lepsiu Fabiu, ale vraj na dlhu trasu je to nevhodne auto, napriklad na trasu Kosice-Zilina a spat. Ze to by bolo lepsie na Octavii urcite, ale zase v takej cene bude zodpovedat aj ten stav vozidla a teda mozno 150-200 000 km najazdenych. Nevie, ci su vobec zaujimave na poziacnie taketo vozidla, pretoze ich stav moze byt dost zly. Keby mal viacej penazi, tak ide urcite do Superba, to je uz trochu ina trieda, pohodlie a aj jazdne vlastnosti, ale tolko penazi nema, takze na zaciatok uvazuje s niecim takym lacnejsim. Myslite si, ze by mohol byt zaujem aj o pozicanie starsej Octavie? Aku cenu by ste boli ochotny dat za taketo auto za den?
1. Vyuzivate alebo vyuzili ste niekedy autopozicovnu?
2. Boli ste spokojny?
3. Ake auto a za aku cenu ste mali?
4. Bolo potrebne zaplatit kauciu? Odradila by vas kaucia v pripade pozicania?
5. Potrebovali by ste niekde cestovat, napriklad odviest brata na letisko, pozicali by ste si auto z pozicovne alebo by ste zhanali auto od kamarata?
6. Ak pracujete vo firme, bola by firma ochotna preplatit vam pozicovnu za auto v pripade pracovnej cesty za predpokladu, ze firmne auta su vsetky osadene?
7. Co hovorite na obmedzenie najazdenych kilometrov pri pozicanom aute?
A potom je to skor taka teoreticky otazka o aute. Na kupu noveho auta peniaze nie su, takze nieco ojazdene v cene 3000-4000 eur by na zaciatok muselo postacit, mozno Fabia, mozno Octavia, ani sam este nevie. Ide o to, ze za tie peniaze kupi lepsiu Fabiu, ale vraj na dlhu trasu je to nevhodne auto, napriklad na trasu Kosice-Zilina a spat. Ze to by bolo lepsie na Octavii urcite, ale zase v takej cene bude zodpovedat aj ten stav vozidla a teda mozno 150-200 000 km najazdenych. Nevie, ci su vobec zaujimave na poziacnie taketo vozidla, pretoze ich stav moze byt dost zly. Keby mal viacej penazi, tak ide urcite do Superba, to je uz trochu ina trieda, pohodlie a aj jazdne vlastnosti, ale tolko penazi nema, takze na zaciatok uvazuje s niecim takym lacnejsim. Myslite si, ze by mohol byt zaujem aj o pozicanie starsej Octavie? Aku cenu by ste boli ochotny dat za taketo auto za den?
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Autopozicovna - zalozenie autopozicovne
Keby si chcem pozicat auto, idem do Avisu, Hertzu a pod.
1. Sukromne nie
2. Ano
3. Audi a6, myslim ze okolo 65eur na den
4. Neplatil sa
5. Od znameho
6. Prave o tom pisem, sukromne by som si auto nebral urcite.
7. Blbost, na take sa clovek skor vykasle, resp. to bude len jednorazovy zakaznik.
K tomu ostatnemu sa mi nehce vyjadrovat, myslim ze celkovo je to blbost, zakladat autopozicovnu ked ma vstupnu investiciu 4tis. eur....Ked si moze clovek pozicat novsiu oktavku za cca 33eur za den, kolko by dal za staru.....20e? Z toho bude mat teoreticky cisty zisk 16eur za den.....keby sa mu podarilo prenajat ho na 20dni (to by musel mat sakra stastie), tak ma 3stovky.....to mu ani na servis nepostaci, a z coho zaplati odvody atd atd....Nehladiac na to, ze ludom je jedno ako na tom jazdia, kedze to nieje ich auto (aj mne to bolo sumafuk na cudzom ked som si ani naftu platit nemusel....)
Takze.....
2. Ano
3. Audi a6, myslim ze okolo 65eur na den
4. Neplatil sa
5. Od znameho
6. Prave o tom pisem, sukromne by som si auto nebral urcite.
7. Blbost, na take sa clovek skor vykasle, resp. to bude len jednorazovy zakaznik.
K tomu ostatnemu sa mi nehce vyjadrovat, myslim ze celkovo je to blbost, zakladat autopozicovnu ked ma vstupnu investiciu 4tis. eur....Ked si moze clovek pozicat novsiu oktavku za cca 33eur za den, kolko by dal za staru.....20e? Z toho bude mat teoreticky cisty zisk 16eur za den.....keby sa mu podarilo prenajat ho na 20dni (to by musel mat sakra stastie), tak ma 3stovky.....to mu ani na servis nepostaci, a z coho zaplati odvody atd atd....Nehladiac na to, ze ludom je jedno ako na tom jazdia, kedze to nieje ich auto (aj mne to bolo sumafuk na cudzom ked som si ani naftu platit nemusel....)
Takze.....
-
Mateq
Medium Professional
Neviem, tiež to nevidím reálne. Na SK to moc využitie nemá, keďže dokážeš cestovať relatívne slušne hromadnou dopravou (s pohľadu bežného človeka to bude preferovať) na hlavné biznis pointy (Letisko BA, Swechat) taxíky...
Na SK nie je taký priestor lebo plebs to nevyužíva a firmy siahnu po Hertzoch a pod. ktoré majú už zazmluvnené firmy čo to využívajú pravidelnejšie + letiskových klientov zo zahraničia.
Priestor by som možno ale videl, záleží odkial si. Požičovňu by som lokalizoval niekam kde je slušné množstvo turistov, tj. Tatry. Tam nie je konkurencia a zahraničy turisti by to mohli využiť.
Na SK nie je taký priestor lebo plebs to nevyužíva a firmy siahnu po Hertzoch a pod. ktoré majú už zazmluvnené firmy čo to využívajú pravidelnejšie + letiskových klientov zo zahraničia.
Priestor by som možno ale videl, záleží odkial si. Požičovňu by som lokalizoval niekam kde je slušné množstvo turistov, tj. Tatry. Tam nie je konkurencia a zahraničy turisti by to mohli využiť.
-
Traktorista
Guru
suhlasim s mateqom, len dodam, ze 4-5tisic eur na to rozhodne nestaci
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
nejdem sa vyjadrovat ku konkretnym bodom, len chcem napisat ze za 4 litre nerozbehne ani prd
... dnes ma pomaly kazdy svoje auto a ked nie tak si pozica od kamarata, alebo ho odveze kamarat, pre autopozicovne ostavaju vacsinou biznis klienti
... ked poziciavat, tak dodavku (tiez nie za 4 tisic ale
) a voziky za auto - sem tam ludi apotrebuju cosi vacsie previezt a k dodavke je tazsie sa dostat ako k osobaku, detto k voziku trebars v blave, ked tam napr. zacinas byvat a este tam nepoznas moc ludi
... realnejsiu investiciu by som videl niekde okolo 10 - 15 minimalne
10 je zaklad nejaka dodavka jazdena, nie moc kram a zakladny stredny vozik
... aspon takto by som do toho isiel ja, nie snazit sa takpovediac uplnym hovnom co jedna olietana fabia alebo octavia je, konkurovat velkym firmam na trhu s tak malym potencialom ako je pozicovna aut
...
-
Hellboy248
Guru wannabe
1. pri firme ano, ked jedno auto bolo v servise trebalo dalsie pozicat na par dni
2. spokojny ano, ale 1500Sk denne za auto platit sa mi moc nepacilo
3. 1500/den ..tusim octavka 1.9
4. platili sme hned pri pozicavani cash
5. naco poziciavat ked vyjdem z domu a 20 kamaratov ma auto? urcite na taketo veci by som nepoziciaval auto
6. este za cias firmy sme pozicali auto/auta pre zamestnancov
7. pi*ov***, predsa ked si ho pozicam a musim tankovat za svoje preco by mi mal niekto obmedzovat este aj km?
2. spokojny ano, ale 1500Sk denne za auto platit sa mi moc nepacilo
3. 1500/den ..tusim octavka 1.9
4. platili sme hned pri pozicavani cash
5. naco poziciavat ked vyjdem z domu a 20 kamaratov ma auto? urcite na taketo veci by som nepoziciaval auto
6. este za cias firmy sme pozicali auto/auta pre zamestnancov
7. pi*ov***, predsa ked si ho pozicam a musim tankovat za svoje preco by mi mal niekto obmedzovat este aj km?
-
klm16
Medium Professional
Pokiaľ by ťa zaujímal môj skromný názor tak:
-kúpiť jednu octavku neznamená mať autipožičovňu. Dosť pochybujem že ti to vôbec vykryje vstupné investície.
-pokiaľ chcete silou mocou predsa len požičiavať auto, tak väčší zmysel má dodávka, prívesné vozíky a pod. Dnes si väčšina zručných ľudí pomáha ako vie a keby som napr. potreboval preniesť starý nábytok, vypratať garáž a podobne určite by som rozmýšľal o prenajatí dodávky, prípadne prívesného vozíka.
Takto som to riešil cca pred 2 rokmi keď som išiel pomôcť sestre do brna presťahovať sa z jedného konca mesta na druhý. Moje auto (peugeot 306) je na takýto účel nepraktické, tak som si vypožičal FIAL DUCATO, a premiestnil som to bez problémov. Stálo ma to tuším 5000,-CK (záloha). Pri vrátení auta mi vypočítali koľko km som prešiel, a vrátili mi tuším nejakých (4200,- CK). Auto som mal z večera do rána.
veľa štastia pri podnikaní....
-kúpiť jednu octavku neznamená mať autipožičovňu. Dosť pochybujem že ti to vôbec vykryje vstupné investície.
-pokiaľ chcete silou mocou predsa len požičiavať auto, tak väčší zmysel má dodávka, prívesné vozíky a pod. Dnes si väčšina zručných ľudí pomáha ako vie a keby som napr. potreboval preniesť starý nábytok, vypratať garáž a podobne určite by som rozmýšľal o prenajatí dodávky, prípadne prívesného vozíka.
Takto som to riešil cca pred 2 rokmi keď som išiel pomôcť sestre do brna presťahovať sa z jedného konca mesta na druhý. Moje auto (peugeot 306) je na takýto účel nepraktické, tak som si vypožičal FIAL DUCATO, a premiestnil som to bez problémov. Stálo ma to tuším 5000,-CK (záloha). Pri vrátení auta mi vypočítali koľko km som prešiel, a vrátili mi tuším nejakých (4200,- CK). Auto som mal z večera do rána.
veľa štastia pri podnikaní....
-
peterStano
Novice
Skus si najprv pozriet ceny aut ake maju autopozicovne. Myslim ze sa to na na www.irent.sk. To len aby si mal prehlad kolko je uz autopozicovni na Slovensku a s akymi cenami.
-
erytrocyt
VIP
1. áno, potreboval som automobil kvôli rodinnej udalosti (pohreb)
2. spokojnosť bola na oboch stranách,
3. Škoda Fabia 1.2 HTP, cena 900 Skk bez DPH.
4. Bolo potrebné zaplatiť kauciu vo výške 6000 korún.
5. Ak by to bolo letisko v Košiciach, v ktorých bývam, uprednostnil by som taxislužbu. V prípade, že by to bolo letisko v Budapešti, Krakowe, Viedni alebo v Bratislave, zavolal by som kamarátovi, či si so mnou nechce urobiť menší výlet, zaplatím naftu plus niečo na kávu. Ak by žiadny kamarát nemal čas, oslovil by som rodinu atď. Ak by ani táto možnosť nevyšla, využil by som možnosť autopožičovne.
6. Takýchto firiem je relatívne málo. Dosť často sa na stredne dlhé cesty využívajú taxislužby. Prílet do KE, odvoz do MI, TV, PO čakanie a späť - cca 60-100 eur. Je to pohodlnejšie, zamestnanec môže pracovať aj počas cesty, nie každý zamestnanec je v stave, že sa odváži šoférovať v kraji ktorý nepozná, alebo má voči tomu výhrady, obavy, je to flexibilnejšie a rýchlejšie.
7. Z pohľadu zákazníka - je to výhodné.
Z pohľadu poskytovateľa služby - spočítaj si, koľko kilometrov sa dá urobiť za 24 hodín. Teoreticky 2400, prakticky zhruba 1500 km a viac.
Za jednotkovú Octaviu by som bol ochotný dať za 24 hodín maximálne 35-40 eur.
Je super že chce začať podnikať.
Základ je, mať dobré ceny, prehľadnú net stránku, v ktorej sa zákazník bude môcť ľahko orientovať.
Myslite aj na doplnkové služby.
Prenájom GPS zariadení, dajú sa už kúpiť za babku, úplne v pohode aj od ruky, tie tiež nejaké drobné zarobia.
Ďalej detské sedačky, detské podsedáky, tiež spravia pár dukátov navyše.
Začal by som tak, žeby som si reklamnou agentúrou olepil napr. vlastné auto nálepkami a magnetkami, ktoré by svietili aj na kilometer, na nich by boli uvádzacie ceny, kontakt, nejaké jednoduché zapamätateľné tel. číslo, to sa dá tiež kúpiť na nete za nejakých 150 eur. S tým autom by som sa celý týždeň vozil hore dole po meste a okolí. Na noc by som auto odstavil na nejakej frekventovanej benzínke v meste (auto je na viditeľnom mieste, a zároveň sa naň pozerá kamera, je pod drobnohľadom).
A potom nejaký ten plagátik na bránu, do autobusu MHD a tak.
Práve rozmýšľam, prečo som si dpč ešte neotvoril vlastnú autopožičovňu?
2. spokojnosť bola na oboch stranách,
3. Škoda Fabia 1.2 HTP, cena 900 Skk bez DPH.
4. Bolo potrebné zaplatiť kauciu vo výške 6000 korún.
5. Ak by to bolo letisko v Košiciach, v ktorých bývam, uprednostnil by som taxislužbu. V prípade, že by to bolo letisko v Budapešti, Krakowe, Viedni alebo v Bratislave, zavolal by som kamarátovi, či si so mnou nechce urobiť menší výlet, zaplatím naftu plus niečo na kávu. Ak by žiadny kamarát nemal čas, oslovil by som rodinu atď. Ak by ani táto možnosť nevyšla, využil by som možnosť autopožičovne.
6. Takýchto firiem je relatívne málo. Dosť často sa na stredne dlhé cesty využívajú taxislužby. Prílet do KE, odvoz do MI, TV, PO čakanie a späť - cca 60-100 eur. Je to pohodlnejšie, zamestnanec môže pracovať aj počas cesty, nie každý zamestnanec je v stave, že sa odváži šoférovať v kraji ktorý nepozná, alebo má voči tomu výhrady, obavy, je to flexibilnejšie a rýchlejšie.
7. Z pohľadu zákazníka - je to výhodné.
Z pohľadu poskytovateľa služby - spočítaj si, koľko kilometrov sa dá urobiť za 24 hodín. Teoreticky 2400, prakticky zhruba 1500 km a viac.
Za jednotkovú Octaviu by som bol ochotný dať za 24 hodín maximálne 35-40 eur.
Je super že chce začať podnikať.
Základ je, mať dobré ceny, prehľadnú net stránku, v ktorej sa zákazník bude môcť ľahko orientovať.
Myslite aj na doplnkové služby.
Prenájom GPS zariadení, dajú sa už kúpiť za babku, úplne v pohode aj od ruky, tie tiež nejaké drobné zarobia.
Ďalej detské sedačky, detské podsedáky, tiež spravia pár dukátov navyše.
Začal by som tak, žeby som si reklamnou agentúrou olepil napr. vlastné auto nálepkami a magnetkami, ktoré by svietili aj na kilometer, na nich by boli uvádzacie ceny, kontakt, nejaké jednoduché zapamätateľné tel. číslo, to sa dá tiež kúpiť na nete za nejakých 150 eur. S tým autom by som sa celý týždeň vozil hore dole po meste a okolí. Na noc by som auto odstavil na nejakej frekventovanej benzínke v meste (auto je na viditeľnom mieste, a zároveň sa naň pozerá kamera, je pod drobnohľadom).
A potom nejaký ten plagátik na bránu, do autobusu MHD a tak.
Práve rozmýšľam, prečo som si dpč ešte neotvoril vlastnú autopožičovňu?
-
Fabo
Hardcore addict
Lebo je to neperspektivna hovadina a nie podnikatelsky plan?erytrocyt napísal: Práve rozmýšľam, prečo som si dpč ešte neotvoril vlastnú autopožičovňu?
-
johny541
King
Taktiez by som sa pripojil k dodavkam a privesnym vozikom. Urcite sa najde viac "obycajnych" ludi, ktori potrebuju sem tam nieco previest a malokto z mesta z okolia ma privesny vozik alebo mensiu/vacsiu dodavku. Rozbiehat autopozicovnu s celkom slusnou konkurenciou teraz nema podla mna zmysel. Jednak by bol v prvych rokoch urcite v minuse a zarabal by az kebyze sa mu to rozbehlo. No kebyze ma viac penazi, nakupi zo tri auta a spravi poriadnu reklamu po celom meste, tak si myslim, ze ta perspektiva by bola ovela vacsia. Tazko s takym rozpoctom spravit autopozicovnu so vsetkym vsudy. Treba mysliet na vela detailov a hlavne neskor aj profesionalne jednanie a nie ze mu das podpisat zmluvu doma na zahrade ked si opries zmluvu o koleno.
v Bratislave je KOPEC autopozicovni. Dalsia vec je ze auta si poziciavaju bud firmy alebo turisti a ked uvidia staru Fabku tak sa otocia na opätku. Je to celkovo nie moc dobry napad.
Ja by som radsej odporucal, ked uz, tak pozicovnu strojov: dodavka, mensie nakladne auto, stroje na zemne prace a pod. Lenze na to by si potreboval nie 4tis €, ale minimalne 10nasobok. S tou sumou co mas si mozes akurat tak kupit lepsi bicykel a ist na nejaku tu dovolenku..
Ja by som radsej odporucal, ked uz, tak pozicovnu strojov: dodavka, mensie nakladne auto, stroje na zemne prace a pod. Lenze na to by si potreboval nie 4tis €, ale minimalne 10nasobok. S tou sumou co mas si mozes akurat tak kupit lepsi bicykel a ist na nejaku tu dovolenku..
-
hojko
Site Admin
gogo956: Kde je pisane, ze to ma byt pozicovna v Bratislave??? 
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
nečital som to tu cele dufam ze to nikto nenapisal no co tak pozicovnu skutrov
v lete by si to mozno niekto pozical na nejaky vylet vybehnut
ci to len ja tak rozmyslam ?
hojko
v inych mestach su autopozicovne tiez, a naviac je tam aj podstatne nizsia kupna sila..
v inych mestach su autopozicovne tiez, a naviac je tam aj podstatne nizsia kupna sila..
Akurat dnes osm videl reklamu na jednom aute tak som si hned odpisal cislo.Jazdenie na skutri je super.Vychadza to 10€ na jeden den a myslim ze bez kaucieIng.Zoidberg napísal:nečital som to tu cele dufam ze to nikto nenapisal no co tak pozicovnu skutrovv lete by si to mozno niekto pozical na nejaky vylet vybehnut
ci to len ja tak rozmyslam ?
-
D4vid
Medium Star
Pozicovna skutrov by sa asi skor ujala...