Chladic do skrinky...
-
howoarang
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Chladic do skrinky...
Zdravim, nedavno sa mi dostal do ruk 12cm ventilator z jednej starsej vyradenej serverovej stanice...Na prvy pohlad vyzeral ako bezny ventilator do skrinky, avsak je na nom napisane napajenie 220V striedavych. Skusal som ho teda zapojit do siete, ide...ale trocha hlucne.
Tak sa chcem spytat ci ma niekto v skrinke nieco podobne...chcel by som si ho tam namontovat,ale keby sa otacky dali neako znizit. poradil by mi niekto? napr. aky odpor mam zvolit? dakujem!
Tak sa chcem spytat ci ma niekto v skrinke nieco podobne...chcel by som si ho tam namontovat,ale keby sa otacky dali neako znizit. poradil by mi niekto? napr. aky odpor mam zvolit? dakujem!
No na 230V asi odpor nie..To by chcelo nejaky dost vykonovy.Riesenie je triakovy regulator.Ak dokazes vyrobit jednoduchy plosny spoj a napajkovat par suciastok,mozem ti sem hodit schemu..
Ak nie-je moznost kupit si stavebnicu napr.TU.
Inac podobne regulatory sa daju ziskat z vysavacov..Takze ak by si pozrel v zbernych surovinach a mal troska stastia-mas ho za lacny peniaz..
Ak nie-je moznost kupit si stavebnicu napr.TU.
Inac podobne regulatory sa daju ziskat z vysavacov..Takze ak by si pozrel v zbernych surovinach a mal troska stastia-mas ho za lacny peniaz..
-
Lord ANAKIN
Professional
presne tak su tatial jedny z najtisich pomer/vykon a cena je samozrejme vyssia ako u obyc ventakoch ale toto odporucim aj ja pozri stranku http://www.tntrade.sk/shop/index.php/se ... Vh_1_1_1/0brm napísal:Ja by to tiež riešil kúpou niečoho nového.. vraj Noctua robí tiché vecičky.. ale tu ide asi o ten pôžitok niečo také si zostrojiť svojpomocne.
-
Kenny.sk
Light Star
Re: Chladic do skrinky...
mam z oboch strán nabytok takze z boku mi ventilator nepomoze , z predu tiez nema ako ked predok mam cely plny a tak jedine zo zadu vhanat vzduch..
nieje niake ine riesenie?
dakujem:)
nieje niake ine riesenie?
dakujem:)
Kenny.sk.. a akú máš skrinku?
Inak radšej by som vzadu dal všetky ventilátory na vyfukovanie..... čerstvý vzduch sa vďaka vzniknutému podtlaku už nejak do skrine dostane cez rôzne otvory... vákuum Ti tam určite nevznikne.
A určite máš skrinku natlačenú na nábytok? Ak je medzi nábytkom a skrinkou čo i len 5mm medzere, určite sa tam vzduch dostane.....
Inak radšej by som vzadu dal všetky ventilátory na vyfukovanie..... čerstvý vzduch sa vďaka vzniknutému podtlaku už nejak do skrine dostane cez rôzne otvory... vákuum Ti tam určite nevznikne.
A určite máš skrinku natlačenú na nábytok? Ak je medzi nábytkom a skrinkou čo i len 5mm medzere, určite sa tam vzduch dostane.....
-
Kenny.sk
Light Star
kuk obrázok..no je tam malá medzierka..ma štve keď hrám začne fan na cpu viac hučať:/
ked ju otvorím je tam jak v saune..
//autoeditácia príspevku (07 Jún 2010, 10:26)
up?:D
ked ju otvorím je tam jak v saune..
//autoeditácia príspevku (07 Jún 2010, 10:26)
up?:D
Veď vyskúšaj. Ak budeš mať nejaký ventilátor navyše, vyskúšaj jeho rôzne pozície, dozadu, na bočnicu, kľudne aj dopredu. Že vpredu nemáš otvory, ešte neznamená, že sa Ti tam nedostane čerstvý vzduch. Pri každej pozícii vyskúšaj otočiť ventilátor na nasávanie, aj na vyfukovanie a sleduj teploty všetkých komponentov (napr. cez Everest) ako sa Ti menia.. cpu, mb, hdd, vga.
Ja osobne by som ten jeden ventilátor navyše namontoval ako som spomínal vyššie.. dolu pod zdroj avšak na vyfukovanie.
Ja osobne by som ten jeden ventilátor navyše namontoval ako som spomínal vyššie.. dolu pod zdroj avšak na vyfukovanie.
-
tm_a.s.
Light Professional
kúp si box na cpu s 12 vetrákom ktorý bude vyfukovať smerom dozadu a vetrák, čo máš vzadu daj fúkať von, zo zdroja nech fúka hore (smerom na zdroj), keďže ju máš z každej strany pritisnutú k niečomu a skrinka je eurocase tak moc toho nevykúzliš... (daj si dole ľavú bočnicu a máš po probléme
)
-
vikko78
Medium Professional
poprípade akuvrtačkou sprav malú perforáciu hore na skrini a fan buchni hore, nech vyfukuje teplo von....určite ti teplota klesne o par stupňov...