new bike ?

O športe...
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

new bike ?

Príspevok od používateľa zeto750 »

Zdravim vedely by ste mi poradit nejaky novy horsky bicykel?
Velmi sa nevyznam (som absolutny laik) ale nechcem tie s tymi extremne hrubymi kolesami..cize klasicky horsky bike..
Videl som za tu cenu pekne merida,scott,CUBE,APACHE tie boli najkrajsie ale kvalitou neviem ako...necham to na vas..

-cena max 300€ ale radsej menej
-znacku nezalezi
-najlepsi pomer kvalita/cena/design
-asi tazko kotucove brzdy ale budu len plus najma vzadu.
-obchod nejaky tu na vychode PO,KE,BJ .

dakujem
Dahome
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: new bike ?

Príspevok od používateľa Dahome »

do resp. pod 300,-€ zabudni na Meridu alebo Scott a už vôbec nie s kotúčovkami... max. nejaký Olpran, možno Author
alebo nejaký Mongoose (Tyax - ale ten stojí cca od 370€ vyššie)
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

niesom odbornik ale asi prehanas...:

http://www.bicykle.eu/eshop/bicykle/hor ... ge-09.html napriklad a to je len prvy co som naisle je ich tam viac len si neviem vybrat ...to je len shop u nasa v meste takze moze byt drahy neviem ...alebo naopak...
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

zeto750 - ale pozri sa na výbavu... Meridu alebo Scott s fakt kvalitnou výbavou jednoducho pod 300 € nekúpiš...
A samozrejme, ide o to, čo od biku očakávaš, kam a ako chceš jazdiť... ak chceš len behať po meste, tak ti stačí aj
nejaká šunečka za 200,-
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Pisal som ze niesom odbornik a ani ziaden extremny jazdec takze mesto,luka sem tam nejaka lesna cesta....len chcem co najlepsiu kvalitu do tej sumy.. nie aby som po roku musel kupovat novy...

Bodol by lahky kvalitny a lacny bike nic extra.:D cim lahsy tym lepsi to som zabudol...ja viem ze si nemozem vyberat velmi ale hladam co najlepsi v tej cene...
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

no skús sa potom pozrieť napríklad po nejakom Author-ovi. Napokon, kvalitnejšie
komponenty ako vidla, kotúče a pod. si môžeš postupne dokúpiť... Alebo by ti možno vyhovoval aj NorthTEC
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Budes sa musiet popozerat po tych znackach, ktore nemam rad, teda napriklad Kelly's ci Merida, pripadne Author (ten mam rad) alebo Dema. Za tu cenu bude vybava viacmenej rovnaka, pretoze tam toho vela nenavyberas, ale pozrel by som sa po modeloch z roku 2009, pretoze tie budu lacnejsie, dokonca mozno aj po 2008, lebo za rovnake peniaze mozes dostat vyssiu radu. V obycajnom obchode taketo akcie asi nenajdes, ale na internete sa toho da najst dostatok.

Treba sa rozhodnut, ze ci chces horsky (MTB) alebo chces krosovy - ten ma tensie plaste a celkovo posobi a je urceny viac na cesty, ale pojazdis nim aj v lese. Dobre by bolo vediet aj tvoju vysku a vahu a hlavne teda to, ze kde budes prevazne jazdit. Potom sa moze nieco pozriet.
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hojko - a prečo ty nerád Meridu? :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dahome: Uz som to pisal v nejakej teme, je to proste znacka, ktoru nemam rad. Meride este prezit viem v pohode, ale ked poucjem Dema a Kelly's, tak sa mi robia vredy. Je to taka antipatia, inak to opisat nedokazem. Zlu skusenost s nimi nemam, ale proste antipatia.
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

tak to s tebou súhlasím, pokiaľ ide o Kelly´s a Demu - jednu Demu som mal a nikdy viac... ale naopak Meridu som nemal, no pozdáva sa mi...
Apropo - čo hovoríš na Mongoose a Haro Bike?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Dahome: Moc uz problematiku bicyklov nesledujem, ale Haro aj Mongoose patrili k tomu najlepsiemu na trhu pred rokmi, aka je situacia teraz, tak to neviem. K Haru staci spomenut letne X-Games a vitzastva Dave Mirru ci Ryana Nyquista, ktori jazdili prave na Hare. Za zmienku stoji aj Robinson ci Miller. Mongoose bol u nas menej znamy, poznal som ich tiez prevazne len z Freestyle BMX, ale myslim, ze spolu s Harom ide o americke znacky, kde clovek zaplati co to za znacku. Ale uz sme mimo temy...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

zeto750: pozri si CTM, web je tu: http://www.ctm.sk/model/mtb-mtb+lite.php Od nich som plánoval kúpiť nejakú kraxňu, keďže sa chystám na dlhšiu dovolenku na Slovensku a môj starý bike z roku 1996 by sa mi asi rozletel pod riťou. Veľké nároky na výbavu si nerob, to nehrozí, nebude to mať Deore alebo Sram XX, ale na pohodové preháňanie sa po kopcovitom teréne bohato postačuje napríklad aj Laser Disc. IMHO od Authora by som tento rok nešiel nižšie ako Traction, ale mne prídu mierne predražené, za podobné ceny sa dajú tu lokálne (asi by som nemal porovnávať, ale aj tak) zohnať Mongoose...CTM je asi ako stvorené pre tvoje požiadavky, hoci neviem, na čo konkrétne budeš kraxňu využívať...

//LOL, ono to má Remerx Grand Rock...vôbec som netušil, že sa to ešte vyrába...
Dahome
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

seth82 - tá rada Laser nevyzerá zle... už máš nejaké skúsenosti s touto značkou? Plánujem kúpiť synovi niečo na vybláznenie...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Dahome: nemám, našiel som ich na nete, keď som hľadal niečo cenovo prípustné a zároveň schopné aj do terénu...majú sympatické ceny vzhľadom k výbave, takže sa mi to páči. Horšie je, že to sú maloobchodné odporúčané ceny, ale e-shop tam nevidím, takže asi by to chcelo návštevu predajcu..
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Budes sa musiet popozerat po tych znackach, ktore nemam rad, teda napriklad Kelly's ci Merida, pripadne Author (ten mam rad) alebo Dema. Za tu cenu bude vybava viacmenej rovnaka, pretoze tam toho vela nenavyberas, ale pozrel by som sa po modeloch z roku 2009, pretoze tie budu lacnejsie, dokonca mozno aj po 2008, lebo za rovnake peniaze mozes dostat vyssiu radu. V obycajnom obchode taketo akcie asi nenajdes, ale na internete sa toho da najst dostatok.

Treba sa rozhodnut, ze ci chces horsky (MTB) alebo chces krosovy - ten ma tensie plaste a celkovo posobi a je urceny viac na cesty, ale pojazdis nim aj v lese. Dobre by bolo vediet aj tvoju vysku a vahu a hlavne teda to, ze kde budes prevazne jazdit. Potom sa moze nieco pozriet.
Tak doteraz som mal olpran uz takmer 10 rokov a funguje stale.. takze od toho si odvodte moje nroky ak sa to da... (myslim tym ze ak som ho nerozbil tak velke nebudu)
Chcem skratka nejaku kvalitnu znacku, hoci ich najnizsi model..
predne odpruzenie je nutnost...
A pokial ide o to ci cross ci MTB tak sa moc nevyznam ale to s tymi klasickymi kolesami nie tie extremne hrube ale nie tie uzke...
takze bude rad za kazdy presny model co odpiorucite...

edit: k mojim "rozmerom", nic extra kedze som bol isty cas chory (z toho vyplyva ze nebudem prevadzkovat ziadne extremne vykony) vyska cca 170 a vaha je nizka to by malo stacit :D
miso2911
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa miso2911 »

zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

JA som nechcel tie s tymi hrubymi kolesami lebo sedel som na nieco takom a zdalo sa mi ze sa na tom tahsie slape nez na klasickom horskom... inak pekny..

a co toto?
http://www.onlinesport.sk/page/detaily/rc/1404
paci sa mi velmi aj znacka vyzera byt OK neviem ako teraz ale niekedy to vraj bola super znacka, alebo nie?
miso2911
Medium Star
Medium Star

kks sak to sa ti len zda ten co si dal ty ma presne rovnake plaste ako ten hore 1.95 co nie je vôbec vela su aj 2,25 alebo 2.40 .... proste ber tento http://velosprint.sk/shop/giant-rincon-white-09.p.10379 za tu cenu mrte bike a vôbec nema siroke kolesa ...fakt nevyznas sa do toho sam si to povedal tak nemysli si blbosti aspon ktore nie su pravda lebo potom ta to zbytocne metie :)
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Neviem ako to bude ale ak by ste museli vybrat z tejto stranky aky by ste vybrali?

http://www.bicykle.eu/eshop/
miso2911
Medium Star
Medium Star

preco nezoberes ten? ved postu mas zadara v ramci sr :)
Napísať odpoveď