//edit. Aha diky už som sa naplašil
Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
Re: Všetko okolo iPhone
Fúúha tak toto som si nevšimol a nejako sa mi to nezdá 
To su puzdra
zvedavy som hlavne na kvalitu natoceneho videa, lebo prezentacne video maju pekne vymalovane 
http://www.apple.com/iphone/design/#design-video
kazdopadne im fandim
http://www.apple.com/iphone/design/#design-video
kazdopadne im fandim
hm, to aby som preventivne prestal jest ak chcem iP 4
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Ak teraz stoji 3GS 700€, kolko bude iP4? 
To som zvedavy na ten displej, to dpi musi byt super. Aj ten fotak konecne dali pouzitelny, takze potesia foto-mobilistov.
Co ma vsak sklamalo, je video-telefonovanie. Preco vytvorili take, ktore funguje iba medzi iPhonmi? Navyse iba cez wifi? V tomto ma sklamali.
Taktiez ma sklamal Activision, idu v slapajach Rock Band a Guitar hero tympadom nie je na slovenskom appstore. Dufam, ze len docasne, ta hra vyzera super, rovnako aj vyber songov.
Co ma vsak sklamalo, je video-telefonovanie. Preco vytvorili take, ktore funguje iba medzi iPhonmi? Navyse iba cez wifi? V tomto ma sklamali.
Taktiez ma sklamal Activision, idu v slapajach Rock Band a Guitar hero tympadom nie je na slovenskom appstore. Dufam, ze len docasne, ta hra vyzera super, rovnako aj vyber songov.
Osobne mi tie videohovori vôbec nevadia aj tak by som ich nepoužíval. Ak si za rok (2) budem kupovať telefón tak už viem aký. Zatiaľ mi stačí 3G . Teraz len počkať na OS4 .
Ani ja ich nepouzivam, ale je svinske od nich, ze nepouzili zauzivany standart. Sice som keynote nevidel, ale dufam, ze aspon bude ich "Facetime" obsahovat nejake vylepsenia momentalneho standartu.
BTW uz bolo ohlasene aj nove safari, KONECNE obsahuje moznost, ze sa nove okna budu otvarat v novom tabe namiesto noveho okna. Tym ma oficialne presvedcili na prechod z Chrome
BTW uz bolo ohlasene aj nove safari, KONECNE obsahuje moznost, ze sa nove okna budu otvarat v novom tabe namiesto noveho okna. Tym ma oficialne presvedcili na prechod z Chrome
Ja som Keynote sledoval vcera(text prepisy) a teraz som to pozrel zo zaznamu.
Az moj telefon zastara a iPhone 4 bude dostupny za normalnu cenu, nevaham.
A ked by tu spravili akciu ako v cesku(iP 3GS za 1000CZK - chyba v systeme
) tak by bolo super 
Az moj telefon zastara a iPhone 4 bude dostupny za normalnu cenu, nevaham.
A ked by tu spravili akciu ako v cesku(iP 3GS za 1000CZK - chyba v systeme
Apple uvadza ze OS4 nepojde na 3G (kvoli slabsiemu hw), ale treba mat minimalne 3GSMomo46 napísal:Osobne mi tie videohovori vôbec nevadia aj tak by som ich nepoužíval. Ak si za rok (2) budem kupovať telefón tak už viem aký. Zatiaľ mi stačí 3G . Teraz len počkať na OS4 .
iOS ako taky na nom pojde, len niektore funkcie budu zablokovane. Napriklad taky multitasking.
jj iOS4 na 3G pojde, aj ked bez niektorych veci.
takisto ako na iPod Touch okrem prvej generacie
takisto ako na iPod Touch okrem prvej generacie
Myslim ze s jailbrek-om sa v pohode budu tie funkcie dat odblokovat (na 100%). Btw, ten OS4 sa da nainstalovat uz i beu Dev account-u, staci mat Mac + iTunes 9.2 .. s tym ze uz je i jailbreak na OS4 (redsn0w).
Som cital ze vraj je uz hotovy aj unlock a caka sa az to bude vypustene pre kazdeho. Sa pamatam ze minuly rok bol unlock pristupny az niekedy v novembri, ked som si svoj iPhone zakupil. Cize pre mna potesujuce ze uz cez leto by som mohol pouzivat os4 a vsetky vychytavky
Dufam ze sa zlepsi bateria, tym ze zbytocne aplikacie budem moct vypinat 
Prečo mám pocit, že A4 chip je len "zásterka" a zväčšená batéria je fikcia? Skrátka, zdá sa mi, že ten (skoro) 1 deň čo vydrží batéria navyše je ekvivalentný zmenšeniu displeja, ktorý je v iP4 ovela menší.
I tak niesom spokojný. Apple zase "inovuje" a pritom nám neukázal nič nové. Okrem toho foťáku a rozlíšenia sú tam novinky, ktoré sa dajú riešiť aj novou verziou fw. Miesto toho tam ale bude v každej TV zas reklama, aká je to nová technológia. To by som prehĺtol, ale cena? Snáď ho niekedy budem mať, aby som ho vedel porovnať s ostatnými.
I tak niesom spokojný. Apple zase "inovuje" a pritom nám neukázal nič nové. Okrem toho foťáku a rozlíšenia sú tam novinky, ktoré sa dajú riešiť aj novou verziou fw. Miesto toho tam ale bude v každej TV zas reklama, aká je to nová technológia. To by som prehĺtol, ale cena? Snáď ho niekedy budem mať, aby som ho vedel porovnať s ostatnými.
Co ? Aky mensi displej ? Ved Displej ma rovnaky ako predosle iPhony. Ostalo tych 3.5" Teraz nechcem hovorit konkretne na iPhone 4 ale co viac niekto moze potrebovat este okrem tychto funkcii ? Ved v podstate iPhone 4 vsetko obsahuje z hladiska HW, software je ina zalezitost.
Tak pardón, distancujem sa. V prvých recenziách všade uvádzali menší displej, a skutočne tak pôsobí, no teraz čítam, že skutočne ide zase o 3,5". Každopádne, nenarážam na to, že by niečo neobsahoval, sám viem, že má všetko čo som potreboval a nikdy nebola núdza. No každopádne dnes Apple čo sa technol´goe (konkr. telefoniky) týka neprináša nič nové, a i tak vráža peniaze do nových modelov, marketingu, reklamy a považuje sa za lídra a inovátora technológie, pričom od éry dotykových displejom (i tak nebol prvý) nepriniesol v celku nič. Akurát čo uznávam, ak niečo spravia, spravia to poriadne.
1 jednoducha otazka: ktory iny tvorca mobilov priniesol v svojich modeloch za poslednu dobu vacsiu inovaciu ako v tomto pripade Apple? V rychlosti zrekapitulujem tie najdolezitejsie novinky:
320 dpi displej, ktory sa podla Jobsa nachadza za hranicou rozpoznatelnosti ludskym okom pri beznom pouzivani
gyroskop, ktorym definitivne uzavrel kapitolu polohovacich senzorov, iPhone momentalne vie kde je (GPS), kde smeruje (kompas) a aky naklon ma (akcelorometer, gyroskop)
pouzili novu technologiu na spojenie LCD s dotykovou vrstvou, medzi tymito 2 komponentami uz nie je ziaden vzduch a obraz vyzera uchvatne (podla Johna Grubera a mnoho dalsich)
edit: aby som nezabudol, este tam dali 2 "big-ass" anteny v podobe rozdelenia ramu telefonu na 2 zelezne (? aspon myslim) casti, co by mohlo zlepsit prijem. Mozno to uz niekto urobil, ale ja si na nic konkretne nespominam.
Vsimni si, ze som sa vyhol novinkam v iOS (ten nazov sa mi paci, esteze im ho v CISCO licencovali), aby si sa na to nemohol stazovat.
Schvalne som zvedavy s cim prides, este stale mozes odvolat co si povedal
//autoeditácia príspevku (10 Jún 2010, 2:30)
A aby som nezabudol, Apple vynaklada velmi malo na marketing, ostatny vyrobcovia tam vrazaju viac, myslim, ze Microsoft je v tomto numero uno. Apple marketing je zalozeny uplne inak, ale vysvetlenie by bolo zdlhave, navyse by som musel najst jednu prezentaciu z TED ktora to celkom zrozumitelne vysvetluje a to sa mi nechce. Ale s tymi vydavkami na marketing neohukavam, niekde na nete sa nachadza graf s percentami ziskov ktore su vynalozene na marketing.
Taktiez aj ich vydavky na R&D su dost male a zhodou okolnosti aj tento fakt je vysvetleny v spominanej prezentacii, kiez by som si spomenul, ako sa volala.... Asi prezriem tie stovky neusporiadanych zaloziek v browseri a najdem to
320 dpi displej, ktory sa podla Jobsa nachadza za hranicou rozpoznatelnosti ludskym okom pri beznom pouzivani
gyroskop, ktorym definitivne uzavrel kapitolu polohovacich senzorov, iPhone momentalne vie kde je (GPS), kde smeruje (kompas) a aky naklon ma (akcelorometer, gyroskop)
pouzili novu technologiu na spojenie LCD s dotykovou vrstvou, medzi tymito 2 komponentami uz nie je ziaden vzduch a obraz vyzera uchvatne (podla Johna Grubera a mnoho dalsich)
edit: aby som nezabudol, este tam dali 2 "big-ass" anteny v podobe rozdelenia ramu telefonu na 2 zelezne (? aspon myslim) casti, co by mohlo zlepsit prijem. Mozno to uz niekto urobil, ale ja si na nic konkretne nespominam.
Vsimni si, ze som sa vyhol novinkam v iOS (ten nazov sa mi paci, esteze im ho v CISCO licencovali), aby si sa na to nemohol stazovat.
Schvalne som zvedavy s cim prides, este stale mozes odvolat co si povedal
//autoeditácia príspevku (10 Jún 2010, 2:30)
A aby som nezabudol, Apple vynaklada velmi malo na marketing, ostatny vyrobcovia tam vrazaju viac, myslim, ze Microsoft je v tomto numero uno. Apple marketing je zalozeny uplne inak, ale vysvetlenie by bolo zdlhave, navyse by som musel najst jednu prezentaciu z TED ktora to celkom zrozumitelne vysvetluje a to sa mi nechce. Ale s tymi vydavkami na marketing neohukavam, niekde na nete sa nachadza graf s percentami ziskov ktore su vynalozene na marketing.
Taktiez aj ich vydavky na R&D su dost male a zhodou okolnosti aj tento fakt je vysvetleny v spominanej prezentacii, kiez by som si spomenul, ako sa volala.... Asi prezriem tie stovky neusporiadanych zaloziek v browseri a najdem to
-
viper1993
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nemate niekto skusenosti s takouto srandou ? Home automation. Chcel by som to nejako jednoducho vyskusat doma na svetlach pripadne na bazenovych svetlach. 
len na to potrebujes specialne controllery, ktore vedia spolupracovat s tou aplikaciou cez net a to asi nemas. Na konci toho videa je zoznam pouzitych veci, aby to fungovalo a taktiez v popise videa.