Voľby 2010

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

Hlasovanie ukončené 12 jún 2010, 22:08

KDH
9
4%
ĽS-HZDS
3
1%
Most-Híd
13
5%
SaS
100
39%
SDKÚ-DS
43
17%
SNS
4
2%
Smer-SD
20
8%
SMK-MKP
1
0%
Inú
33
13%
Nepôjdem voliť
28
11%

Celkom hlasov: 254

bugysk
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Re: Voľby 2010

Príspevok od používateľa bugysk »

slay: nemienim na Teba dalej reagovat - bud mas problemy so zakladnymi vecami takze nema zmysel stracat cas nejakymi hlbsimi( nerozumies textu v tom podstatnejsom zmysle slova) alebo si troll. netrufam si ani hadat. pa
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

"bugysk"

Len tak pre zaujimavost, kolko mas rokov? Klasicka otazka v LVP, ale aj tu moze ozrejmit mnohe veci.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

againstsionist: Ten patetický výlev o vymletých hlavách si odpusti, ja som to sem len tak hodil, hneď po tom, ako som sa to dozvedel z úst Markízy.

Popravde som plánoval si o tom zistiť viac, lebo som tušil, že v tom bude niečo viac.

Ak je to tak, ako je napísané ĽS-NS, tak je to samozrejme svinstvo zo strany Markízy, išlo jej o nahrabanie divákov. Ja si žiadne veľké oči o praktikách masmédií nerobím, takže ma to vôbec nevzrušuje.

Neviem kto tu a kde označoval Kotlebu za nacistu, ale budiž.

Volebný úspech Kotlebu ? Z tých 170 respodentov ? :lol: Teda v tom prešovskom kraji sa mohli spýtať max. 30 ľudí, tomu teda fakt hovorím výpovedná hodnota.

Samozrejme, takisto si nerobím veľké oči o predvolebných prieskumoch, to je jasné, že tam fungujú rôzne vplyvy, atď.
Hughito, teraz som si pozrel tvoj prispevok ohladom LSNS a zodpovedne prehlasujem, ze si obycajna naivka, ktora skoci na kazdu medialnu hlupost.
Neviem, ktorý máš na mysli, ale určite nečerpám o ĽS-NS z bulvárnych médií.

Na Kotlebovcov mám spravený jasný názor, je to úbohá strana, ktorá okrem proticigánskej rétoriky neponúka nič.
Je prelezená neonacistami a taktiež jej priaznivci sú vo veľkej miere náckovia, ktorí sa síce hrajú na nejakých nacionalistov...
Takže takto to je, milý antižidík, takže si tie reči o ovciach niekam schovaj, vyznieva to smiešne.
Všetci sme tu ovce a ty si tu jediný osvietený lebo volíš ĽS-NS.

slay - Akou pasivitou ? Ty nevieš, čo ja robím a tu to určite písať nebudem. :smt006

Ja sa za pasívneho nevoliča určite nepovažujem. :wink:

Ale i keby som bol pasívny nevolič, ako to prezentuješ ty, nevidím veľký rozdiel medzi tým pasívnym nevolením a tým, že sa raz za 4 roky vyberiem niekam kde niečo zaškrtnem a hodím to do urny.

To je teda aktivita jak hovado. :roll:
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

http://volby.sme.sk/c/5411911/analytici ... -moci.html

No dobre ale Smer s kým?

Podľa mňa tí, čo volia SDKÚ, KDH, SaS, Most, SMK tí nechcú Fica vôbec. To podľa mňa bude ozajstný podraz, keď s Ficom predsa len pôjdu. Ja si myslím, že najmenšia šanca, že s Ficom do vlády pôjdu je u SDKÚ, no aj SaS to vyhlásili, ale kto vie čo spravia po voľbách. :( Ja som zatiaľ nepočul od KDH ani Most-Híd, že by s Ficom neišli do vláy. SMK nepredpokládam, že by so Smerom spojili.

Najväčši šancu majú tieto kombinácie:
Smer-HZDS-SNS
Smer-KDH
Smer-HZDS-Most
Smer-KDH-Most
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

SDKU, SaS aj KDH tvrdia, ze s Ficom nepojdu, SMK sa v tomto zmysle nevyjadrilo
Cesar
Addict
Addict

Smer neexistuje, že by išli do koalície so SMK je tam nulová šanca podľa mňa.

Je veľa možností, aj napríklad SDKU-KDH-SaS-HZDS-Most(alebo SMK?). Radšej s Mečiarom ako s Ficom. :D Dokedy by takáto vláda vydržala až s toľkými stranami je tiež otázne. :)

Aj dnes bude na Markíze o 22:30 relácia "Parlamentné voľby 2010".
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

SMER + SMK? Podla mna to je mozne, ked to bude jedina Ficova moznost ako ostat pri moci. Ved aj pred volbami v roku 2006 vykrikoval, ze s Meciarom nikdy spolupracovat nebude a aha ako pekne spolu kradli cele volebne obdobie. Ale ktovie ci sa HZDS vobec dostane do parlamentu - prieskumy naznacuju, ze su na hranici a tak je mozne, ze niektori volici so strachom z prepadnutia hlasu budu volit SMER a HZDS tak vypadne.
Pri tom ako su vsetci hladni po moci vidim ako nerealnu iba kombinaciu SNS+SMK/Most, vsetko ostatne je mozne.
Beardie: Csaky tvrdil, ze v dalsej vlade SMK bude. Nejak pritom pozabudol na to, ze spolupracu s SMK odmietli vsetky velke strany, ale mozno to vidi rovnako ja - ked niekto bude potrebovat par kresiel, tak spolupracu s SMK zacne.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

bugysk napísal:slay: nemienim na Teba dalej reagovat - bud mas problemy so zakladnymi vecami takze nema zmysel stracat cas nejakymi hlbsimi( nerozumies textu v tom podstatnejsom zmysle slova) alebo si troll. netrufam si ani hadat. pa
Napísal si:
bugysk napísal:system je postaveny na peniazoch, peniaze su moc, moc ma teda ten co kontroluje obeh tych farebnych papierov a virtualnych 1+0 (kym ludia ktori ich pouzivaju v ne veria) povedz comu z tohoto nerozumies?
peniaze <-> moc -> korupcia -> tento stat

kym bude system postaveny takto, nevidim najmensi dovod preco by som mal ist volit tych platenych sasov ktorym nepojde o nic ine ako naskrabat co najviac vyhod pre seba kym sa globalizacia nepodari alebo sa to cele nerozpadne... kym budu ludia hlupi bude na svete takto, preto jedine co ti ostava je cakat a verit ze ta vacsina raz bude rozumna a nie len inteligentna..a presne ako si povedal - kazdy musi zacat od seba.
Toto je podľa teba samého dôvod prečo nejdeš voliť, lebo to nemá podľa teba zmysel. Ja som sa ťa slušne opýtal, čo robíš preto aby veci boli inak a či mi vysvetlíš čo dosiahneš tým, že budeš takto bedákať a nepôjdeš voliť, či z toho plynie nejaký pozitívny efekt. Ako si sám napísal, jediné čo ti ostalo je čakať, tak len si pekne čakaj, rezignovane, hlavne že sa ohradíš voči označeniu zdochlina. Okrem nadávok si sa v druhej reakcii nezmohol na nič. Preto myslím, že o nič neprídem ak už nebudeš reagovať.

hughito napísal:slay - Akou pasivitou ? Ty nevieš, čo ja robím a tu to určite písať nebudem. :smt006

Ja sa za pasívneho nevoliča určite nepovažujem. :wink:

Ale i keby som bol pasívny nevolič, ako to prezentuješ ty, nevidím veľký rozdiel medzi tým pasívnym nevolením a tým, že sa raz za 4 roky vyberiem niekam kde niečo zaškrtnem a hodím to do urny.

To je teda aktivita jak hovado. :roll:
Ja teda fakt neviem čo robíš, ale keďže sa tým nijako neprezentuješ, skôr uverím že nič, než že brázdiš v kostýme superhrdinu svet. Ak sa mýlim, dobre pre teba. Nepovažuješ sa pasívneho nevoliča? Si občiansky aktívny? Výborne, potom moje predchádzajúce slová nepatrili tebe a zbytočne si sa voči nim ohradzoval.

Hodiť raz za 4 roky niečo zaškrtnuté do urny, je tá najminimálnejšia povinnosť ku ktorej vás vyzývam. Ak už človek nieje schopný spraviť ani to, nezaslúži si byť nazývaný inak ako zdochlina. A je rozdiel nevoliť a voliť. Je to velikánsky rozdiel. Je to primitívna matematika. Ak je na slovensku vo voľbách polovičná účasť, a napr. SMER dostane 30 percent a SNS 8 percent. Potom to fakticky znamená, že SMER má podporu len 15 tich percent populácie ktorá je oprávnená voliť. A strana ktorú podporuje len 15 ľudí zo 100 potom rozhoduje o osude celej republiky a diktuje si podmienky, rozdáva verejné zákazky a zadlžuje nás na večnosť. SNS sa tým pádom môžno ani nemá právo dostať do parlamentu. Ak získa vo voľbách 8 percent, tak ju podporujú len 4 ľudia zo 100, napriek tomu utvorí zo Smerom koalíciu a Ján Slota bude rozdúchavať slovensko maďarské ohne 4 roky a popritom nezabudne rozkradnúť čo sa dá.

A čo robíte vy? Vy to tým, že odmietate voliť podporujete! Nevoliť znamená voliť práve toto. A to je hanba. Hanba je sa vzrušovať nad Svätoplukom a potom nemať ani vôľu ísť odvoliť. Tak isto ako je hanba zdvojnásobiť štátny dlh aj rozhajdákanú rezervu premiera a potom stavať zo zbierky sochu Svätopluka a zneužívať ju na vlastnú propagandu.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Nedalo mi nezareagovať po mojej pasivite na túto vyslovene sprostosť a nehorázne klamstvo.
"Televízii Markíza však bolo zo strany Mariana Kotlebu jasne a včas oznámené, že sa tejto relácie kvôli volebným povinnostiam nezúčastní."

Každý normálny politik berie účasť v televízii ako volebnú reklamu, možnosť prezentovať sa. Ako ale vidno on normálny nie je. Mal možnosť, neišiel, jeho vec a ešte sa aj sťažuje. Mali ho tam zobrať nasilu? Nevie nič, len sa sťažovať, nadávať na cigáňov a robiť zbytočné konflikty, problémy. Takýchto asociálov, neprispôsobivých dementov by mali ozaj ignorovať.
Marián Kotleba vymenil reláciu sionistickej televízie ktorá ho neustále očierňuje a bez faktov či právoplatných odsúdení súdom označuje prívlastkami extrémista, neonacista či fašista za stretnutie s občanmi po celom Slovensku. V dátume kedy sa konala daná relácia Marián K. zrejme považoval za dôležitejšie strenutia s občanmi po celej SR, keďže 7.6 organizoval so stranou výpravu proti parazitom na strednom a východnom Slovensku.
Parazitom nerozumej cigánov! Rozumej neprispôsobivých občanov Slovenskej Republiky ktorí zneužívajú sociálny systém.
Vyhlásenie k praktikám televízie Markíza

Televízia Markíza bez predchádzajúcej dohody s Marianom Kotlebom propaguje svoju diskusnú televíznu reláciu účasťou Mariana Kotlebu v tejto relácii. Televízii Markíza však bolo zo strany Mariana Kotlebu jasne a včas oznámené, že sa tejto relácie kvôli volebným povinnostiam nezúčastní.

Preto na protest proti neférovému konaniu zo strany televízie Markíza sa Ľudová strana Naše Slovensko rozhodla, že predmetnej diskusnej relácie televízie Markíza sa nezúčastní žiadny zástupca našej strany.
Program cesty ĽSNS

Marian Kotleba: 7-6-2010 21:55 Úspešne sme dorazili do Banskej Bystrice a zavŕšili tak 1. výpravu Ľudovej strany Naše Slovensko proti parazitom! Ďakujeme všetkým, ktorí sa k nám pridali, alebo nás inak podporili.
Marian Kotleba: 7-6-2010 20:30 Prešli sme Heľpu aj Závadku a pokračujeme ďalej na našej ceste do parlamentu!
Marian Kotleba: 7-6-2010 19:14 V Poprade sme rozdali množstvo propagačných materiálov a pokračujeme na Horehron.
Marian Kotleba: 7-6-2010 18:23 Opustili sme Spišskú Novú Ves a mierime do Popradu. Spišiaci boli úžasní!
Marian Kotleba: 7-6-2010 17:53 Prichádzame do Spišskej Novej Vsi. Práve sme dotelefonovali s ľuďmi z Jurského, ktorí nám povedali, že v Jurskom chodili bandy nožmi ozbrojených Cigánov a doslova plienili zatopené byty bielych. Polícia sa prvé hodiny ich rabovania iba nečinnne prizerala.
Marian Kotleba: 7-6-2010 15:50 AK všetko dobre pôjde, tak sa stretneme s vládnou kolónou, ktorá ide otvárať diaľnicu D2. Uvidíme ako to dopadne.
Marian Kotleba: 7-6-2010 15:33 Prešli sme Prešov, pokračujeme do Levoče. Prešov bol fakt super!
Marian Kotleba: 7-6-2010 14:44 Práve sme prišli do Prešova. Prejdeme centrom mesta a pokračujeme do Levoče.
Marian Kotleba: 7-6-2010 14:18 Problém vyriešený, valíme do Prešova!
Marian Kotleba: 7-6-2010 14:10 Prvé technické problémy. Stojíme za Košicami.
Marian Kotleba: 7-6-2010 13:40 Opúšťame Košice, mierime do Prešova.
Marian Kotleba: 7-6-2010 13:00 Sme v Košiciach.
Marian Kotleba: 7-6-2010 12:29 Mierime do Košíc. Stretneme sa na parkovisku pri STEEL aréne.
Marian Kotleba: 7-6-2010 11:52 Vyrážame z Rožňavy. Máme sprievod - naši ľudia na motorkách!
Marian Kotleba: 7-6-2010 10:40 Vychádzame z Tornale, smer Rožňava.
Marian Kotleba: 7-6-2010 10:05 Vyrážame z Rimavskej Soboty do Tornale.
Marian Kotleba: 7-6-2010 9:53 Vchádzame do Rimavskej Soboty.
Marian Kotleba: 7-6-2010 9:20 Vyrážame z Lučenca na Rimavskú Sobotu.
Marian Kotleba: 7-6-2010 9:04 Prichádzame do Lučenca. Ďalší policajti na ceste.
Čo sa týka označovania Kotlebu za nácka či fašistu, je nehorázne aby v štáte ktorý si vraví demokratický ba v súdnictve pozná prezumpciu neviny vyhlasoval o bezúhonnom občanovi niekto bez sankcií že je fašista len tak, bez riadne doloženého rozsudku.
Myslím si, že nie je problém dokázať Kotlebovi podporovanie nacizmu, pretože ten je trestný. Ak ale nikto nie je schopný predložiť právoplatný rozsudok súdu ktorý uznal Kotlebu vinným z propagácie nacizmu a i tak označuje Mgr. Kotlebu za nacistu dopúšťa sa trestného činu ohovárania a poškodzovania dobrého mena.

NA druhej strane si tiež treba zadefinovať čo je to nacizmus, rasizmus, fašizmus a či je povedanie pravdy rasizmom alebo útokom na niekoho.

Marian Kotleba: 8-6-2010 0:55 V Spiššskej Belej sa asi pred hodinou niekoľkí policajti v civile pokúsili z miestneho podniku vytiahnuť nášho aktivistu Lukáša Gemzu. Keďže svoj zákrok nevedeli zákonne odôvodniť, miestni bieli obyvatelia sa dali na Lukášovu stranu. Momentálne je situácia taká, že do Spišskej Belej boli povolané policajné posily, ktoré sa podľa všetkého pripravujú na zásah proti miestnym bielym obyvateľom. Podľa informácií priamo od obyvateľov je v mestečku prítomných skoro 100 policajtov. Situáciu a správanie polície, ktorá včera nedokázala ochrániť slušných ľudí pred cigánskymi rabovačkami, ale dnes je pripravená zasiahnuť proti bielym, naďalej sledujeme.
//autoeditácia príspevku (08 Jún 2010, 23:20)
GothaR napísal:Ach...dalsi dokaz toho, ze Ficovi je uplne jedno, co bude s rozpoctom po skonceni jeho funkcneho obdobia (nehovoriac o tom, ze "svoju" financnu rezervu pouzil na uplne ine veci ako by mal): http://www.sme.sk/c/5409993/fico-minul- ... echty.html

A este jeden: http://www.sme.sk/c/5410078/kto-ma-naro ... slavy.html
V skratke - starostovia musia spisat zoznam ludi s poskodenym domov a v Bratislave rozhodnu o odskodneni, to vsetko v case, ked sa este len opravuju skody a nikto nema cas babrat sa s papiermi, ale co...volby su o tyzden a dovtedy to musia stihnut vyplatit.
Zrejme nevieš čítať!! Je tam napísané SVOJU REZERVU pre všetkých dyslektikov som to zväčšil.
Ak je to Ficova rezerva prečo by z nej nemohol dať peniaze komu uzná za vhodné? A po ďalšie ako mohol predpokladať, že pred koncom volebného obdobia budú povodne? Neuveriteľné čoho všetkého sa dokáže chytiť privatizérska, čechoslovácka chamraď. Možno keby Vaši nesprivatizovali všetko čo sme mali, odškodniť by ich mohli slovenské firmy zo zisku. A to som odporca Fica ale to čo tu predvádzate je už naozaj vrchol.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

slay napísal:A ty si iné režimy zažil? Koľko tých alternatív vlastne máme? Hughito čaká, že sa dožije neviem čoho ty sa obraciaš k nejakému krátkodobému javu v 30tych rokoch, pritom sa nedá ani povedať, že by to bol niečim podstatným iný režim okrem toho že sa sám nálepkoval národným socializmom, zmeska nacionalizmu a socializmu, z ktorej sa vykľul nacizmus. No ty si kráľ naozaj. Myslíš že parametre fungovania hospodárstva a občianskej spoločnosti boli natoľko iné, že je to čímsi výnimočné? Podľa mňa nie, je to tá istá maškaráda s inou nálepkou. A myslíš si že to na čo sa tu dnes všetci sťažujú by nejestvovalo v NS?
Nechapes a to je tvoj problem. NS a demokracia s kapitalizmom v kozmopolitnej spolocnosti su ulne odlisne rezimi s uplne inymi vysledkami.

Minimlne stazovanie na parazitov (ci pod tym rozumies zidov, ciganov, cernochov to je v podstate uplne jedno) by tu bolo ovela mensie ako dnes.

Je zvlastne ze po tej dlhej dobe nechapes tomu ze NS sa primarne neopiera o nejake ekonomicke fungovanie spolocnosti z globalenho hladiska ale na spolocnost samotnu nato kto ju tvori a na to ako sa jej clanovia maju spravat sebe navzajom. Cely problem je v tom aby sa zabranilo globalizmu ani nie ekonomickemu ale spolocenskemu ak chces rasovemu.
Ľudia budú vždy nespokojní.
A kde hovorim opak? Ide len o to kde bude tych nespokojnych najmenej.
Ján Slota bude rozdúchavať slovensko maďarské ohne 4 roky a popritom nezabudne rozkradnúť čo sa dá
Vazne neviem ako sa Slota pricinil natom ze Madari sa nevedia zmierit s Trianonom uz od jeho vyhlasenia. To ze slota tam prilieva olej este neznamena ze ten ohen tu neni.
Cesar
Addict
Addict

IvanSk napísal:SVOJU REZERVU
Akože on to rozdával z vlastného vrecka zo svojho súkromného majetku? Tak nikomu nič do toho nie je, keby dal aj 100 tisíc eur vlastnému bratovi ale keďže sa jedná o štátny majetok tak to už NIE!!
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Cesar napísal:
Akože on to rozdával z vlastného vrecka zo svojho súkromného majetku? Tak nikomu nič do toho nie je, keby dal aj 100 tisíc eur vlastnému bratovi ale keďže sa jedná o štátny majetok tak to už NIE!!
no a navyse si tu rezervu navysil a aj to presvihol
hughito
Redeemer
Redeemer

slay: Svet v kostýme superhrdinu zatiaľ ešte nebrázdim, ale možno aj to niekedy bude.

Naozaj si to necháme pre seba, to či tomu ty alebo ktokoľvek iný veri či neverí je naozaj bezpredmetné.

K tej neúčasti: ja dokiaľ nevhodím lístok do urny zo zaškrtnutým políčkom Smeru alebo SNS, tak ich proste nepodporujem. Takisto ako nepodporujem SMER či Združenie robotníkov.
Podporujú ich tí, čo ich zaškrtnú. Vznikne nejaké % nevoličov a ten súboj hlasov sa bude rozhodovať len medzi tým %, ktorí išli voliť. A je jedno, či je to 50 alebo 80%.

Takže v tomto mám naozaj čisté svedomie.

IvanSk: Ja osobne si myslím, že Marián by urobil lepšie, keby sa predsa len vypravil do tej židoboľševicko-anarchisticko-buze****-slobodomurárskej televízie. Tam by ho videlo x ľudí a navyše tam mal cigánsku stranu, takže by mohol priam o argumentovať voči nim a ľudia by si spravili názor.

Ale samozrejme, je to jeho kampaň, takže nech si volí formu ako chce.
Cesar
Addict
Addict

Niečo na zasmiatie... Podľa Pravdy bol Fico lepším premiérom ako Dzurinda

Mimoriadne zábavné je hodnotenie hospodárstva, na čo dali tejto vláde 3- a minulej válde do r. 2006 štvorku (školská známka). Nejak mi ušlo o koľko sa tu zlepšila hospodárska situácia od roku 2006. :smt046 Toto mysleli vážne? :lol:
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

ano, kedze Pravda patri J&T :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Nie je nad to byť nezávislým novinárom. :lol:
bugysk
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bugysk »

fabo: dvadsatpat :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ad povodne - je zaujimave sledovat, ako sa ludia stavaju k tomu, ze vlada vyclenila financie na pomoc ludom postihnutym povodnami. Ci vlada dala, alebo nedala, to je asi jedno. Ked uvolnili prostriedky, jedni to nazvali mrhanim penazi a bezduchym rozdavanim. Na druhej strane, ak by ziadne peniaze nevyclenili, zas by to ti isti "analytici" nazvali nicnerobenim a ignoraciou zo strany vlady.

Tak ako potom teda? Ci da, ci neda, stale je zla (podla niektorych). Toto povazujem za najvacsie zneuzivanie ludskeho nestastia (povodni) na predvolebnu kampan. A ci niektori si predstavuju pod pojmom "pomoc ludom postihnutym povodnami", ze vladny kabinet bude chodit po slovensku "furikujuc" blato ludom z domov?
Wake up...

Tolko moj skromny postoj na celkovu situaciu "volebno-povodnovu". Niekto na tom vytlka percenta, ale nezda sa mi, ze by to bola vlada. (ta to nepotrebuje).
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

kinjeril: ano, je dost ocividne, ze z toho chcu vytrieskat percenta, no mne nevadi ta hra na dobracikov (SNS), ale hlavne to, ze Fico premrhal "svoju" rezervu na bezvyznamne veci a teraz ked chce pomoct, tak musi brat takpovediac z cudzieho a to inym stranam. Keby s rezervou narabal tak ako mal, tak ju teraz mohol krasne pouzit a bolo by to uplne ok.
Pomoc ostatnych stran som nejak nesledoval, ale ak nejaky ucet zalozila aj ina strana, tak je to hlavne kvoli tomu, ze nechce zostat pozadu a ukazat aspon nejaku snahu o pomoc.
hughito
Redeemer
Redeemer

Faktom zostane, že každá strana sa chce aj na povodniach zviditeľniť a ukázať, že my sme tí dobrí a pomáhame tu :arrow: voľte nás.

Tak to proste je a tá pomoc určite nie je nezištná.

O nejakom altruizme tu podľa mňa nemôže byť ani zmienka.
Zamknuté