Sionizmus

Diskusie na politické témy...
kinjeril
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Sionizmus

Príspevok od používateľa kinjeril »

Democratic Israel.
Pre silnejsie povahy. Ako zidia siria demokraciu... democratic massacre.

IS-REAL-HELL?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To je naozaj hnus toto. :evil:
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Je toto normálne?
Českí lekári chcú Židom povedať prepáčte

Nie je to ich vina a stalo sa to pred vyše 70 rokmi. Za perzekúciu Židov sa napriek tomu cítia zodpovední.

PRAHA, BRATISLAVA. Je 28. októbra 1938, dvadsiate výročie vyhlásenia Československej republiky. Československí lekári a advokáti vystupujú s memorandom. O znížení počtu Židov v ich profesijných združeniach. Ich počet by mal zodpovedať oficiálnemu podielu na obyvateľstve Československa, teda jednému percentu, v budúcnosti by však tieto povolania nemali vykonávať vôbec.

Vážení členovia komory, kolegovia, lekári židovského pôvodu, prijmite naše ospravedlnenie za čin našich predchodcov.

návrh textu ospravedlnenia

Do podobných návrhov väčšinu členov komôr nikto nenútil. Prišli s nimi v čase, keď ešte existovalo Československo, hoci oklieštené Mníchovskou zmluvou. Uskutočniť ich nestihli. Predbehli ich nacisti, ktorí Čechy a Moravu o okupovali od marca 1939. Po 72 rokoch sa tento týždeň česká lekárska komora Židom ospravedlní. Je už druhou. Českí právnici povedali svoje prepáčte vlani v apríli.
Motivovali ich médiá

„Memorandum (z roku 1938) sa nedá chápať inak ako antisemitský a diskriminujúci dokument, za ktorého podpis našimi predstaviteľmi cítime povinnosť sa ospravedlniť. Vážení členovia Českej lekárskej komory, kolegovia, lekári židovského pôvodu, prijmite naše ospravedlnenie za čin našich predchodcov,“ píše sa v návrhu textu, ktorý už schválila Vedecká rada Českej lekárskej komory.

Ešte tento týždeň by ho podľa Lidových novín mal prerokovať vrcholný orgán komory, jej predstavenstvo. Šéf komory Milan Koubek Kubek však predpokladá schválenie.

Autorom ospravelnenia je člen združenia, kardiológ Aleš Herman. Motivoval ho článok, ktorý vyšiel v týždenníku Reflex vlani v októbri. Ten pod titulom Zabudnutá republika vysvetľuje, že perzekúcia Židov nevzišla z donútenia nacistami, ale Česi ju žiadali sami ešte skôr, než ich obsadili. Začala sa počas druhej Československej republiky, ktorá trvala len 167 dní a je slabo prebádaným obdobím.

Sponátnne prejavy antisemitizmu sa dajú podľa Reflexu pripísať pádu prvej, demokratickej republiky. S koncom právneho štátu sa naplno prejavilo to, čo len driemalo pod porvchom.
Pre Nemcov je to bežné

S ospravedlňovaním Židom majú bohatú prax Nemci. Pre zodpovednosť budúcich generácií majú dokonca zvláštny pojem – milosť neskorého narodenia. „Znamená, že Nemci, ktorí sa narodili po holokauste, nesú istú občiansku a politickú spoluzodpovednosť za to, čo urobili ich predchodcovia. Napríklad z ich daní sa platí odškodné obetiam holokaustu,“ vysvetľuje hovorca slovenských židovských obcí Jaroslav Franek.
Slovenské komory mlčia

O ospravedlnení slovenských profesijných združení Židia nevedia.

BRATISLAVA. Zníženie počtu Židov si schválila Ústredná jednota československých lekárov ešte v roku 1938, povolaní ich však zbavoval až slovenský štát. Jeho diskriminačné zákony boli napokon voči nim ešte tvrdšie ako tie norimberské.

Slovenské profesijné združenia sa však Židom na rozdiel od českých zatiaľ neospravedlnili.

„Na ospravedlnenie nie je nikdy neskoro. Naopak, každé je prejavom kultúrnosti,“ hovorí bývalý dekan Lekárskej fakulty UK Pavel Traubner. Ten je síce aj členom Slovenskej lekárskej komory, no o rozhodovaní jej vedenia nič nevie.

Prezident komory Milan Dragula je momentálne na dovolenke. V piatok má slovenská komora rokovať s českou, na jej iniciatívu sa podľa informácií SME bude pýtať. Šéfa Slovenskej advokátskej komory sa nám včera nepodarilo zastihnúť.
Pavol Szalai
Jaroslav Franek: Česi sú ďalej

Ospravedlniť by sa mali aj naše komory, tvrdí hovorca slovenského Ústredného zväzu židovských náboženských obcí JAROSLAV FRANEK.

Sú zodpovední aj Slováci, keďže Židov navrhla vylúčiť Ústredná jednota československých lekárov?

„Za zodpovedných jednoznačne považujem tých, ktorí prijali uznesenia a vylúčili židovských členov z lekárskych, právnických alebo iných povolaní. Otázka, či sú to Slováci, alebo Česi, nie je podstatná. Veľká časť väčšinového obyvateľstva nesie spoluzodpovednosť za to, čo sa dialo počas vojny.“

Prečo je dôležité ospravedlnenie po takom dlhom čase a od ľudí, ktorí za to vôbec nie sú zodpovední?

„Je prejavením nesúhlasu s tým, čo sa stalo v minulosti, a zároveň hovorí, ako si komory predstavujú ďalší vývoj v spoločnosti. Je to symbolická otázka, ale symboly sú v spoločnosti mimoriadne dôležité. Pre ne sa vedú vojny, napríklad pre zástavy.“

Mali by sa podľa vás slovenské komory ospravedlniť?

„Áno. Ja by som tento postoj privítal aj u nás. V Česku sú v tejto veci trochu ďalej ako na Slovensku. Malo by to byť v záujme slovenskej strany, ale, samozrejme, nedá sa to nikomu vnucovať. Nevidel by som v tom osobné poníženie toho človeka alebo tej organizácie. Ak s niečím nesúhlasíme a sme toho dedičmi, musíme sa od toho dištancovať.“

Ako sa dá vysvetliť, postoj českej a slovenskej verejnosti ešte pred rozbitím Československa?

„Nedá sa úplne vylúčiť vplyv nacistov na území Česka a Slovenska, ale do značnej miery je fašizmus na Slovensku produktom slovenským. Žiadny poctivý historik nemôže vylúčiť leví podiel zodpovednosti slovenských orgánov, slovenského režimu a slovenských predstaviteľov. Fašistov tu bolo dosť. V každej krajine pod nacistickým vplyvom našli nacisti dosť ochotných pomáhačov, ktorí veľmi horlivo spolupracovali."

Ako súvisia antisemitské prejavy s pádom prvej republiky?

„Prvá republika bola demokratickým štátom, kde všetky zárodky antisemitizmu, ktoré boli veľmi živé po prvej svetovej vojne, boli veľmi rýchlo eliminované. Keď je antisemitizmus oficiálnou štátnou politikou, ako v slovenskom štáte, veľmi rýchlo sa dostane do centra spoločnosti."
Pavol Szalai

streda 17. 3. 2010 | Pavol Szalai

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5288559/ceski-lekar ... z0qMzvmoI0
hughito
Redeemer
Redeemer

Čo je na tom takého nenormálneho ? Veď je to symbolický akt.

To ako keby si spochybňoval odovzdávanie metálov protifašistickým bojovníkom (možno áno), ktoré nedávno prebiehalo v rôznych formách po celom Slovensku k výročiu ukončenia vojny.

Tiež je to "po funuse" a s "cudzími" ľuďmi.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

hughito napísal:Čo je na tom takého nenormálneho ? Veď je to symbolický akt.

To ako keby si spochybňoval odovzdávanie metálov protifašistickým bojovníkom (možno áno), ktoré nedávno prebiehalo v rôznych formách po celom Slovensku k výročiu ukončenia vojny.

Tiež je to "po funuse" a s "cudzími" ľuďmi.
Nuž opýtam sa ťa inak išiel by si sa ospravedlniť markománom a kvádom, gepidom či keltom za to že sme ich odtiaľto /podľa historickej pavedy/ vyhnali?

*Cítiš osobnú zodpovednosť za osudy zavraždených židov? /Ak áno prepáč ale zrejme nie si normálny alebo si vrah lebo iba ten sa môže cítiť byť zodpovedný za svoje obete/ Ak nie je pravda ani jedno ani druhé tak sa niekto pohráva s tvojimi citmi.
Ja osobne nemám prečo si vyčítať deportácie židov zo Slovenska.

*
Ak áno opýtaj sa ešte jednu otázku. Sú schopní židia v sebe nájsť rovnaký cit a ospravedlniť sa za zlikvidovanie slovenských rodín, ožobračovanie, podiel na maďarizácii či vraždení Slovákov a pod. Sú schopní ospravedlniť sa Poliakom za to čo ich kmeňoví príbuzní v NKVD vykonali v Katyni,? Sú ochotní sa ospravedlniť za ukrajinský hladomor?
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja žiadnu osobnú zodpovednosť necítim a tí lekári tiež určite nie, opakujem, je to symbolický akt a nevidím na tom nič zlého.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Ja žiadnu osobnú zodpovednosť necítim a tí lekári tiež určite nie, opakujem, je to symbolický akt a nevidím na tom nič zlého.
Naco ten symbolicky akt? Preco vobec citili tu potrebu vykonat tento symbolicky akt?
hughito
Redeemer
Redeemer

To sa spýtaj ich, ale opakujem, je to normálna vec, takisto ako keď vyznamenávajú tých vojakov 65 rokov po vojne.

No načo to robia ? Načo im dávajú nejaké kúsky plechu ?
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Ospravedlniť by sa mali aj naše komory, tvrdí hovorca slovenského Ústredného zväzu židovských náboženských obcí JAROSLAV FRANEK.

Sú zodpovední aj Slováci, keďže Židov navrhla vylúčiť Ústredná jednota československých lekárov?

„Za zodpovedných jednoznačne považujem tých, ktorí prijali uznesenia a vylúčili židovských členov z lekárskych, právnických alebo iných povolaní. Otázka, či sú to Slováci, alebo Česi, nie je podstatná. Veľká časť väčšinového obyvateľstva nesie spoluzodpovednosť za to, čo sa dialo počas vojny.“

Prečo je dôležité ospravedlnenie po takom dlhom čase a od ľudí, ktorí za to vôbec nie sú zodpovední?

„Je prejavením nesúhlasu s tým, čo sa stalo v minulosti, a zároveň hovorí, ako si komory predstavujú ďalší vývoj v spoločnosti. Je to symbolická otázka, ale symboly sú v spoločnosti mimoriadne dôležité. Pre ne sa vedú vojny, napríklad pre zástavy.“

Mali by sa podľa vás slovenské komory ospravedlniť?

„Áno. Ja by som tento postoj privítal aj u nás. V Česku sú v tejto veci trochu ďalej ako na Slovensku. Malo by to byť v záujme slovenskej strany, ale, samozrejme, nedá sa to nikomu vnucovať. Nevidel by som v tom osobné poníženie toho človeka alebo tej organizácie. Ak s niečím nesúhlasíme a sme toho dedičmi, musíme sa od toho dištancovať.“

Čiže priamo židovská obec VYŽADUJE OSPRAVEDLNENIE od súčasníkov!!!!!

A prečo sa českí lekári tak rozhodli?

v samotnom článku sa píše:

"Motivovali" ich médiá
citizen
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa citizen »

kinjeril napísal:Democratic Israel.
Pre silnejsie povahy. Ako zidia siria demokraciu... democratic massacre.

IS-REAL-HELL?
Sme by na toto napisal ako minule ze Reuters to sfalsovali v photoshope aby klamali verejnost.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Nič si z toho nerobte, to je len ďalši antisemita, herec Viktor Horján:

"Vy ste sa k orientácii priznali. Žije sa vám odvtedy lepšie?"

"Samozrejme, že oveľa lepšie. Treba však rátať aj s tým, že je to krok nielen vpred, ale v rámci kariéry aj dozadu. Na celom svete kultúru riadia Židia a homosexuáli. Na Slovensku to tak neplatí. Ani na najvyšších postoch, či už sú to riaditelia divadiel, umeleckí šéfovia, riaditelia televízií, hovorím o vysokopostavených ľuďoch, ktorí nie sú na očiach verejnosti, sa k tejto orientácii nepriznávajú. V mojej kariére priznanie znamenalo krok späť. Keby som bol v Amerike, záležalo by na mojom talente, u nás si tŕňom v oku. Na Slovensku nemôže byť hrdinom gay."

http://www.plus7dni.sk/plus7dni/rozhovo ... -roka.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Viktor Horján to povedal, to je dôkaz ! :lol:
tehla

Keby len on, ide skôr o to, že to, z čoho tu ty robíš bez akychkoľvek argumentov hrôzostrašnú konšpiračnú teóriu je proste holý fakt. :cajicek:
hughito
Redeemer
Redeemer

Dokáž, ako napr. na Slovensku riada kultúru Židia a homosexuáli (a nezabudni začať tým Stankem vo videu).
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Židia riadia u nás vraj všetko. Na Slovensku je židov možno 2000. Minule tu bol zoznam s iba 70 timi, síce nie židmi, ale ľuďmi ktorý majú údajne židovského predka a sú spoločensky aktívny. Vzhľadom na početnosť našej scény či už ide o politikov, hercov, spevákov, vysokopostavené osoby etc. je to v skutku prekvapivo nízke číslo. Ale som si istý, že údajných so židovskými predkami by ste ešte dokázali nalúskať viac. Asi ťažko predpokladať žeby boli všetci zarytí sionisti, ale kto vie, možno Adela Banášová vo voľnom čase pri menore v hebrejčine odrieka talmud a posiela časť svojej nemalej mzdy na podporu Izraela a preto nemá na plastiku nosa.

Tak či onak, ma minule napadlo aké percento ľudí môže mať u nás za posledných dajme tomu 5 generácii v rodokmeni židovského predka, alebo predka zo židovským pôvodom. Mínus 5 generácii to sa dostávame približne niekde do prvej polovice 19. teho storočia. Koľko bolo vtedy židov v populácii sa mi nechce zisťovať, ale na začiatku 20 teho storočia pred vojnou ich mohli byť cca 4 percentá dajme tomu. Je jasné, že kríženie medzi židmi a kresťanmi neprebiehalo mimovoľne, ale s určite nižšou pravdepodobnosťou, ale to skôr len v prvom vrhu, potom to už asi vplyv nemalo. Sprvu som myslel, že zostavím Markovovu maticu prechodu stavov a pravdepodobnosti len tak odhadnem. Ale potom som si uvedomil, že už sú dve hodiny ráno a na také čosi by som nestrácal čas ani cez deň. Napriek tomu, na základe elementárnej logiky s určitosťou môžem povedať, že sa určite nejedná o malé percento. Podľa mňa minimálne dvojciferné číslo. Preto s temer isto Vám môžem zaručiť, že ľudí s nejakým židovským predkom, nájdete omnoho omnoho viac a nájdete ich všade. A možno vy sami takého predka máte a ani o tom neviete. Ja som bohužiaľ len obyčajný gojim, svoj rodokmeň poznám cca po rok 1800. Ale vy nestrácajte nádej možno patríte do vyvoleného národa :lol: . O a ešte ma napadlo, v USA bude určite to číslo ešte vyššie ak tam 5 miliónov židov plodí potomstvo. Takže ľudí so židovskými predkami tam nájdete zaručene všade. :wink: Veľa šťastia..
tehla

hughito napísal:Dokáž, ako napr. na Slovensku riada kultúru Židia a homosexuáli (a nezabudni začať tým Stankem vo videu).

Zase tie tvoje prispevky dokaž, dokaž. Maš tu toho kopec, aj v tejto téme. Maš tu aj mena, pozície, vyjadrenia. Zaujimave, že ty chceš furt len dôkazy, ktore ignoruješ, ale tie svoje tvrdenia si ešte nikdy ničim normalnym nepodložil. Neviem na čo vôbec prispievaš do tejto temy.

Joel Stein, ale to bol tiež len ďalši bezvyznamny antisemita (nevadí, že je žid), alebo možno len „self-hating jew“, alebo skus ty vymyslieť nejaku nálepku, tebe to ide. Článok uverejnený v Los Angeles Times:

But I don't care if Americans think we're running the news media, Hollywood, Wall Street or the government. I just care that we get to keep running them.

http://www.latimes.com/news/opinion/com ... 183.column

Je hrdy na židov, že ovladaju media, wall street a vládu. Čo nedokažeš pochopiť na jednoduchom prostom fakte, že židia ovladli zapadnu kulturu? Ak to tak nie je napiš prečo, uveď ty nejaky evidentny dôkaz, napiš, kto vedie napr. Hollywoodske študia, mnoho ľudi tu už davalo plno veci. Na to je forum, lebo tvoje prispevky v tejto teme maju nulovu informačnu hodnotu a už ma to prestava baviť.

Čo sa Slovenska týka, v tom úryvku sa hovorí, že na Slovensku to nie je v takej miere ako v zahraničí, tak neviem prečo si sa chytil akurat toho. Čo chceš odomna? Menne zoznamy židov v kulture na Slovensku alebo čo? Prečitaj si tuto temu, to je cele k tebe, pokiaľ tu nenapišeš niečo, čo ma informačnu hodnotu.
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

Nie sú tí vaši židia náhodou ateisti? Koľko poznáte ľudí, že chodia do synagógy a sú židovského náboženstva?
Ja viem, vadí vám, že dakto ovláda a riadi svet, chce zotročiť ľudí a ďalšie zákernosti. Ale uvedomte si, že nadávaním, urážaním a nenávisťou nič nevyriešite. Vôbec vám to nepomôže.
Pochopte, mne je jedno, kto je akého vierovyznania, náboženstva alebo ateizmu.
Ale nie je mi jedno, ak má niekto zlé úmysly, myšlienky, činy a reči.
A sprostosť na n-tú je odsudzovať človeka, ktorého pra-pra-prababička chodila do synagógy atď.
Toto myslím všeobecne, nikoho konkrétne, tak sa upokojte. Karmu mám aj tak v mínuse
tehla

Eruner, nikto tu nehovorí o babičke, ktorá chodí do synagógy. Existuje nebezpečné hnutie s názvom sionizmus, prečítaj si tému
Eruner
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eruner »

slay napísal: Tak či onak, ma minule napadlo aké percento ľudí môže mať u nás za posledných dajme tomu 5 generácii v rodokmeni židovského predka, alebo predka zo židovským pôvodom. Mínus 5 generácii to sa dostávame približne niekde do prvej polovice 19. teho storočia.... Takže ľudí so židovskými predkami tam nájdete zaručene všade.
tehla napísal:Eruner, nikto tu nehovorí o babičke, ktorá chodí do synagógy.
Ako som to myslel s tou babičkou Tehla? Už chápeš?
hughito
Redeemer
Redeemer

Všetky dôkazy, ktoré som tu videl boli typu nejakých zoznamom, ktoré sú za prvé irelevantné (dôvod uviedol slay) a za druhé nie sú verifikovateľné, vôbec nevieme, či sú pravdivé a odkiaľ a ako na ne autor daného zoznamu prišiel.

Ďalej tieto všelijaké vyhlásenia nejakých ľudí...to je tiež zaujímavé, ako o tom nahlas teda všetci tí židia rozprávajú, nemalo by to byť náhodou v tajnosti a vy, osvietenci, by ste to nemali odhaľovať ?

A naozaj neviem čo furt máte s tým Hollywoodom podrbaným, koho to zaujíma, kto ho ovláda ? Nech si ho ovládajú aj mimozemšťania, to za prvé a za druhé, neviem ako môže niekto ovládať Hollywoood....to tam akože sedí v kancelárii škaredý tlstý Žid a kontroluje scenáre, či dostatočne rozvracajú západnú kultúru ? :?
Napísať odpoveď