Voľby 2010
Re: Voľby 2010
Ake ma riesenie LSNS na problematiku s ciganmi?
V histórii boli aj revolúcie, občianske vojny, nepokoje aj iné hnutia najprv odsudzované potom uznávané ale Kotleba, Slota a spol. rozširujú nenávisť, ťažko predpokladať, že takéto názory a predstavy by mohli viesť k niečomu dobrému.COTHW napísal:To čo sem dával Ivan bol vtedajší pohľad dnes ľudí považovaných za národných buditeľov a nebojím sa povedať, že hrdinov Slovenského národa, ktorý boli vo svojej dobe označovaný za buričov, čo Ivan porovnáva s dnešným označením "extrémista" (týmto pojom sú označovaný všetci ľudia stojaci proti systému v dnešnej dobe). A tiež tam vidieť pohľad okolia na nich.
Historickou úlohou Kotlebu je oslabiť SNS, dúfam, že sa im to podarí.
Kanady s kovovým špicom, baseballka, boxer, "motýlik". Majú rôzne "nástroje" na riešenie rómskej problematiky.test napísal:Ake ma riesenie LSNS na problematiku s ciganmi?
Články typu "Som teda neonacista a som na to hrdý", "Homosexuáli v USA" a ostatné články plné nenávisti ma nejak neoslovujú.IvanSk napísal:Cesar
Opak je pravdou cesar, tebe stačí prečítať si SME, byť hlupákom a aj tak máš dostatočnú podporu nielen na tomto fóre. Skrátka máš to jednoduché!
Ficova strana zrejme pred voľbami 2002 preprala desiatky miliónov korún, ktoré dostala od svojich mecenášov. O čiernych fondoch mal vedieť aj predseda Smeru, ktorý mal ich vznik sám iniciovať.
Prepis nahrávky, kde sa hovorí o financovaní Smeru
„Budem teda hovoriť aj s inými ľuďmi bez toho, aby bolo treba za každú cenu hovoriť aj s nimi. Ja len môžem povedať, že som zabezpečil, a toto môžem povedať, dúfam, že to nikto nepočúva, zabezpečil som na tento rok 35, na budúci rok asi 40, plus teda ďalšie veci. Zabezpečil som ich, ako tie peniaze, vlastnou hlavou. Oficiálne prídu a budú normálne vykryté v strane. To, že sa pri tom motal Fedor, nemôže znamenať, že ma niekto bude držať za gule, to sa nesmie stať. Aj preto som urobil niektoré rozhodnutia vo vzťahu k týmto financiám. Som sa vymanil od Fedora a povedal som: Fedor, ja som dal do toho hlavu a nie ty si dal do toho hlavu, takže ja budem teraz o niektorých veciach rozhodovať. Napriek tomu si myslím, že musí vzniknúť nejaká paralelná finančná štruktúra, ktorá musí byť k dispozícii pre účely aj volebnej kampane a ďalších vecí."
.. uvidíme čo je na tom pravdy.
- Prílohy
-
- Fico.mp3
- Nahrávka hlasu podobného Róbertovi Ficovi, údajne usvedčujúca ho z prania peňazí
- (634.72 KiB) 422 stiahnutí
Velmi pekne, ale nejak mi tam nesedi to "dúfam, že to nikto nepočúva", kazdopadne som zvedavy ako to dopadne, urcite to znie ako Fico, ale myslim si, ze s tym prisli neskoro, toto sa malo objavit minimalne tyzden pred volbami, aj ked je mozne, ze to zdrzali problemy s povodnami, kedy by tato sprava mohla zaniknut v navale informacii zo zaplavenych oblasti.
Ale je vidiet, ze Ficovi z toho uplne preplo, pretoze zacal bluznit o klesajucej nezamestnanosti a dobrych cislach
Ale je vidiet, ze Ficovi z toho uplne preplo, pretoze zacal bluznit o klesajucej nezamestnanosti a dobrych cislach
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
haha slay, ty tej nahravke veris? a co akoze ma potom dokazovat? povies mi?
cele financovania SDKU/SMER-u su komedie, a Fico je tiez poriadny saso, ale snad neberiete zasumenu nahravku s "dufam ze to nikto nepocuva" (
) ako nejaky dokaz niecoho k comu sa nikto z vlastnej bezpecnosti (
) nevyjadruje
su tu volby o 2 dni, vyje*** sa na taketo hovadiny a chodte kruzkovat nech sa dozijeme dochodku
cele financovania SDKU/SMER-u su komedie, a Fico je tiez poriadny saso, ale snad neberiete zasumenu nahravku s "dufam ze to nikto nepocuva" (
su tu volby o 2 dni, vyje*** sa na taketo hovadiny a chodte kruzkovat nech sa dozijeme dochodku
-
seth82
Darca
http://www.ta3.com/sk/reportaze/155151_ ... -je-podvrh
Reakcia Fica na tú nahrávku, vo viacerých momentoch mu povolili nervičky. ALE - Toto je už aj podľa mňa príliš silná káva zo strany opozície. Necelé dva dni pred voľbami už nik nikoho nepresvedčí, zarytí voliči terajšej koalície ju budú voliť tak či tak a táto kauza "nahrávka" ich k tomu iba povzbudí a tí, ktorí sú rozhodnutí voliť pravicu / opozíciu, ju voliť budú aj tak. Tá nahrávka nie je až tak hodnoverná (ja osobne neviem, čo si mám o nej myslieť), takže buď mali vytiahnuť nejaké stopercentné dôkazy o netransparentnom financovaní Smeru, alebo nemali robiť vôbec nič. V každom prípade uvidíme, ako to dopadne, ja ale neverím, že to namúti veľa vody...
//práve som tú nahrávku otvoril v Sound Forge, vybrechlo to na mňa chybu: "An error occurred reading embedded ACID information in \\Down\Fico.mp3." Takže niekto sa s tým už pohrával (aspoň podľa mňa), plus tie kecy "dúfam, že to nikto nepočúva" mi prídu celkom dosť podozrivé, ako keby pripravené na mieru...
Reakcia Fica na tú nahrávku, vo viacerých momentoch mu povolili nervičky. ALE - Toto je už aj podľa mňa príliš silná káva zo strany opozície. Necelé dva dni pred voľbami už nik nikoho nepresvedčí, zarytí voliči terajšej koalície ju budú voliť tak či tak a táto kauza "nahrávka" ich k tomu iba povzbudí a tí, ktorí sú rozhodnutí voliť pravicu / opozíciu, ju voliť budú aj tak. Tá nahrávka nie je až tak hodnoverná (ja osobne neviem, čo si mám o nej myslieť), takže buď mali vytiahnuť nejaké stopercentné dôkazy o netransparentnom financovaní Smeru, alebo nemali robiť vôbec nič. V každom prípade uvidíme, ako to dopadne, ja ale neverím, že to namúti veľa vody...
//práve som tú nahrávku otvoril v Sound Forge, vybrechlo to na mňa chybu: "An error occurred reading embedded ACID information in \\Down\Fico.mp3." Takže niekto sa s tým už pohrával (aspoň podľa mňa), plus tie kecy "dúfam, že to nikto nepočúva" mi prídu celkom dosť podozrivé, ako keby pripravené na mieru...
-
Andi_Cibula
Addict
Voliť budem č. 14 - ĽS NS.
Hovoria o riešení cigánskej problematiky a odstránení parazitov, čo ja rozumiem zbojníckych politikov a tzv. podnikateľov.
Som presvedčený o tom, že by mali dostať šancu na splnenie týchto sľubov.
Členovia tejto strany sú zatiaľ bezúhonní a nech o sebe aj vravia že sú náckovia, mne to vôbec nevadí. Zákony Slovenskej Republiky zatiaľ neporušujú.
Hovoria o riešení cigánskej problematiky a odstránení parazitov, čo ja rozumiem zbojníckych politikov a tzv. podnikateľov.
Som presvedčený o tom, že by mali dostať šancu na splnenie týchto sľubov.
Členovia tejto strany sú zatiaľ bezúhonní a nech o sebe aj vravia že sú náckovia, mne to vôbec nevadí. Zákony Slovenskej Republiky zatiaľ neporušujú.
-
seth82
Darca
OLOLOLOLOL, no koniec...
Zákony slovenskej republiky sú robené ľuďmi nie je to žiadne univerzum ani stelesnenie dobra teda zákon môže byť zlý zákon môže zakazovať alebo obmedzovať slobodu názorov či iné osobné slobody. V takom prípade je povinnosťou každého človeka postaviť sa aj proti zákonu.Členovia tejto strany sú zatiaľ bezúhonní a nech o sebe aj vravia že sú náckovia, mne to vôbec nevadí. Zákony Slovenskej Republiky zatiaľ neporušujú.
Napríklad SAS bežne porušuje zákon, keď propaguje drogy. S čím samozrejme nesúhlasím, nevidím ale dôvod prečo by mal byť niekto zatvorený za nosenie hákového kríža alebo spochybňovania holokaustu a ten kto propaguje drogy nie.
Tu vidím značnú nevyváženosť. Pokiaľ zákony platia pre neonacistov musia platiť aj pre propagátorov drog.
Druhá vec je že spochybňovanie holokaustu je ľudský názor a vôbec nesúvisí s neonacizmom. Ja holokaust nepopieram a nepopieral by som ho ani keby to nebolo trestné ale nemyslím si, že niekto kto ho popiera má dostať basu. Nikomu neprikazujeme ani veriť vraždám veľkých rozmerov za obdobia maďarizácie, nikomu nekážeme veriť vývozom 70 000 slovenských detí do Maďarska kde zahynuli. V Maďarsku je bežné popierať tieto maďarizačné procesy, podľa nich nikdy nič také neprebiehalo. A nikto z toho vedu nerobí, nikoho za to netrestajú.
Aké posolstvo mala francúzka revolúcia? Lebo jej prevedienie by sa dalo nazvať bohapustým vraždením! No napriek tomu humanizmus a dnešné štáty vychádzajú z ideálov francúzkej revolúcie!V histórii boli aj revolúcie, občianske vojny, nepokoje aj iné hnutia najprv odsudzované potom uznávané ale Kotleba, Slota a spol. rozširujú nenávisť, ťažko predpokladať, že takéto názory a predstavy by mohli viesť k niečomu dobrému.
Historickou úlohou Kotlebu je oslabiť SNS, dúfam, že sa im to podarí.
Čo humanistické bolo na francúzkej revolúcii?
Prečo niekto na kom stoja základné tézy novodobých štátov vraždil, plienil, nenávidel a ničil?
Takže s tou nenávisťou sa znova pletieš. Nenávisť badám ale je v tvojom vyjadrovaní sa napríklad k jednému politickému spektru ! Preto ťa považujem za človeka nebezpečného, agresívneho, bez schopnosti uvažovať racionálne. Si animálny typ, ktorý dokáže zmanipulovať kadekto!
Ešte s Hughitom sa dá výjsť a to sme názorovo úplne na inej frekvencii. Pretože to nie je o stranách ale o človeku. I keď hughito neustále provokuje aspoň dokáže svoje názory celkom dobre vysvetliť a zdôvodniť, vidno že nie je zlým človekom a snaží sa o niečo vyššie ako len kydať na jednu stranu politického spektra. Aj keď som tu mal s ním niekoľko vážnych potýčiek nepovažujem ho za nepriateľa.
Ale aby som toľko neodbočoval, povedz mi konkrétne v čom Kotleba vyvoláva nenávisť?
Keď ti poviem, že si o tebe myslím, že si hlupák je to vyvolávanie nenávisti alebo pravda ktorú si myslím?
Keď poviem, že tunajší cigáni kradnú a rabujú či v MHD alebo aj za bieleho dňa je to pravda alebo urážka?
Samozrejme vždy nezabúdam dodať že existujú slušní, pracovití cigáni, dokonca jedného takého mám za priateľa, za veľmi dobrého priateľa! Teda striktne rozlišujem, to ale nič nemení na fakte, že ostatní lúpia, kradnú a vraždia.
Taktiež zneužívajú sociálny systém preto ten názov paraziti! No Kotleba tiež nikdy nezabúda pripomenúť, že existujú aj slušní cigáni proti ktorým nič nemá. Čo sa týka SNS tam donedávna dokonca ako členovia boli organizovaní aj cigáni.
Teda neviem o akej nenávisti to hovoríš.
Ale doteraz mi nik nebol schopný napísať jeden konkrétny výrok či údaj podľa ktorého je Kotleba extrémista, takže ste len potvrdili, že ste sťa rádio Jerevan.
Jasné, že ťa neoslovujú lebo nevieš čítať. Keby si ten článok prečítal zistil by si, že s neonacizmom nemá nič spoločné.Články typu "Som teda neonacista a som na to hrdý", "Homosexuáli v USA" a ostatné články plné nenávisti ma nejak neoslovujú.
Taktiež nečítate žiadne knihy, tobôž nie niečo z histórie. Je jasné, že nemôžete mať žiadny prehľad.
Seth čo sa týka toho videa, nuž čo ti povedať banda pubertiakov, ktorí mu zjavne závidia, lebo neviem čo iné môže človeka doviesť k tak vulgárnemu prejavu na ktorom navyše nie je nič smiešne. Naozaj už aj tá sféra zábavy sa posúva niekde do kanála. Zrejme som už starý na to aby som pochopil posolstvo tohto videa.
Navyše video je opäť znôžka animlánych pocitov životom neukojených ľudí, nie faktov.
Inak Seth neviem kto tu dal to video z pred budovy pralmentu za Mečiarizmu kde tie babky dali jasne najavo čo si myslia o Dzurindovi/ čo sa aj stalo/ a sťažovali ste sa aké je to hrozné no pri tomto oplzlom videu ešte na nižšej úrovni ako tie babky sa dobre nepopukáte od smiechu. To je tá vaša úroveň vaša morálka!
Vy sami seba označuje za niečo lepšie a ste rovnako prehnití ako to video ktoré kritizujete. Najviac ma vytáča že takíto farizeji chcú rozhodovať o osude Slovenska.
adameec: argumenty ma rozumne, ale rad by som to este videl v nejakom inom denniku a od ineho kompetentneho cloveka, SME doverujem, ale tak je lepsie mat istotu 
Niet pochýb, že na tom Videu hovorí Fico, ten kto má uši to počuje. A len potvrdzuje čo je dávno známe, že nie politici ťahajú za nitky.
vendo napísal:haha slay, ty tej nahravke veris? a co akoze ma potom dokazovat? povies mi?![]()
Ja osobne tej nahrávke verím.
Pokiaľ ide o pravosť:
Zo zvukom mám bohaté skúsenosti a viem aké sú jeho možnosti. Som síce amatér a nemám na to školu, lebo na slovensku ani poriadna nieje, ale venujem sa tomu odjakživa. Spraviť nahrávku, ktorá by tak dokonale napodobňovala Ficovú prácu s hlasom, jeho pauzy, intonáciu, spôsob využitia slov, a rétoriku a ešte aj tak osobito zachytávala jeho vek by bolo pri najmenšom véééééééľmi náročné, určite teoreticky možné, ale nahrávka obsahuje príliš veľa autentických prvkov na to aby toto mohol byť podvrh. Čiže je to len čisto teoreticky možné, ale podľa mňa strašne strašne nepravdepodobné. Navyše co si budeme nalhávat, veď je nad slnko jasné, že taký golém ako smer, ktorý zožral celú ľavicu bol a stále je financovaný mecenášmi a privatizérmi, ktorým rozdáva zákazky. Popiera to snáď niekto na svete okrem Fica tento fakt? Myslím, že nie..
Pokiaľ ide o účelovosť:
To je jasná vec, to ani nikto nezpochybňuje. Ale to, že je niečo účelové neznamená, že je to nepravdivé. Som rád, že bola nahrávka podsunutá takto účelovo.
Pokiaľ ide o samotný jav, že Smer je obeť mecenášov. Nie je to nič prekvapujúce. Tak to v politike chodí. Ale je pozitívne, že koalično opozičný boj slúži na to načo aj má. A preto, je len pozitívne že sa také škandály prevaľujú. A pozitívne by aj bolo keby to ľudia patrične ocenili nedôverou. A to sa netýka len Smeru, ale všetkých strán. Aj keď Smer má teraz najväčší problém a kauzičky ostatných strán môžu blednúť závisťou.
Pokiaľ ide o reakciu Róberta Fica a váhu dôkazu:
Myslím, že neautentifikovaný audiozáznam sa nedá použiť pred súdom, ale možno sa mýlim. Navyše ten audiozáznam je veľmi neurčitý, čiže aj keby sa mohol, samotný o sebe by nebol nebezpečný, oveľa podstatnejšie je že vrhá vlnu podozrenia na Smer. A treba povedať, že oprávnene. Plus uvidíme čo má Hanzel v rukáve a ako dopadne expertíza nahrávky.
Reakcia Róberta Fica, bola predvídateľná, veď čo iné mu ostávalo ako obviniť novinárov, opozíciu, spomenúť pre istotu Dzurindu a ešte aj nalomiť SDĽke, ktorá kradne voličov Smeru reputáciu. Plus gesto žaloby na denník SME, čo je vlastne len nutný krok ak si chce zachovať aspoň akú takú tvár. Ale bezzubý
-
seth82
Darca
IvanSK:
Smiem sa spýtať, ako SAS propaguje drogy? Tým, že chce držanie malých množstiev marihuany dekriminalizovať (NIE legalizovať), aby mladý človek nešiel za jedného jointa do basy na 5 rokov, aj keď tresty za iné, horšie priestupky zákona sú oveľa nižšie?
Dobre vieme, prečo je Hakenkreuz zakázaný a vieme, s čím sa spája. Propagovanie nacizmu je jednoducho neprípustné, hoci s dekriminalizáciou popierania Holokaustu súhlasím aj ja.
Čo sa týka Kotlebu, nechápem, prečo hľadáš rukolapné dôkazy od ľudí, ktorí tu vyjadrujú svoj názor. Ten tvoj Kotleba iba zakladá svoju propagandu na cigánoch, pričom žiadne konkrétne riešenia neponúka a ak áno, tak totálne neefektívne, ktoré by boli buď tŕňom v oku EÚ, alebo by boli spôsobili iné nemalé problémy. Okrem toho po prečítaní volebného programu ĽS-NS si nemôžem odpustiť pocit totálneho populizmu aj v iných jeho častiach:
Bod 1 - Chcem vedieť, ako to efektívne spraví, keď to už tak na plné ústa roztrubuje.
Bod 2 - každému umožníme pracovať? To je pekná hlúposť, experti v ekonomike a iných relevantných odvetviach to nedokázali zrealizovať X rokov a nejaký učiteľ informatiky áno? Nepripomína to jednu zo syláb minulého režimu?
Bod 3 - blbosť. Aj ak by sa Kotleba dostal do parlamentu, toto (ďalšie čisto populistické akože-riešenie na nazberanie voličov) by mu nik iný neschválil, nebude z čoho rozhadzovať.
Bod 4 - Trestná zodpovednosť vo veku 12 rokov by bola ďalším tŕňom v oku EÚ. Nehovoriac o obmedzení imunity politikov, alebo obmedzení korupcie - tých pokusov tu už bolo habadej a ešte nikomu sa to nepodarilo zrealizovať.
Bod 5 - Domobrana? To chceme dopadnúť ako v USA? Civilizované správanie sa menšín a iných ľudí sa dá dosiahnuť aj inak, na čo máme policajné zložky a armádu? Ešte nech legalizuje zbrane a budeme tu mať Divoký Západ...
Bod 6 - Znovu populizmus
Oni si zjavne financovanie štátu a manipulovanie s verejnými financiami predstavujú ako Hurvínek válku...Pokiaľ sa náhodou stane, že Smer padne na nos, myslím, že politici budú mať 4 plné roky čo robiť, aby znížili deficit a zachránili hospodárstvo, nebude priestor na rozhadzovanie a spĺňanie populistických drístov...
Bod 7 - Niektoré krajiny EÚ pristupujú k zvyšovaniu dôchodkového veku, aby zachránili upadajúce hospodárstva a milý Kotleba bude podľa všetkého robiť presný opak. Ďalšia markantná sprostosť vo volebnom programe ĽS-NS, ktorej taktiež nechýba značná dávka populizmu.
Bod 8 - Dá sa povedať, že súhlasím, ale s tým už prišla iná strana, že áno...
Bod 9 - Nereálne, nikdy sa to nestalo a nestane sa to ani teraz špeciálne kvôli Kotlebovi. O obmedzení alebo dokonca zrušení financovania politických strán štátom ani nehovoriac, to si určite neodklepnú.
Bod 10 - Blbosť, ďalší bod veľmi podobný 5-ročným plánom z minulého režimu, ako to chce akože dosiahnuť? S posporou investícii a grantov z EÚ sa to nepodarilo a presne tak isto sa to nepodarí ani Kotlebovi. Nehovoriac znovu o stave verejných financií.
Bod 11 - Ďalší populistický balast. K tomu radšej nemám ani komentár.
Bod 12 - Dajme tomu, že súhlasím, ale či je reálne uskutočniť to, to je už iná vec.
Bod 13 - Nereálne.
Bod 14 - Dalo by sa súhlasiť, ale tým pádom si pošramotíme povesť u svojich spojencov a keďže sme členom NATO, diplomaciu treba udržiavať s okolím na istej úrovni a tá by nemala klesať. Zmenú hraníc Slovenska žiadajú takí istí šovinisti na druhej strane, ako je Slota a spol. na našej strane. To je iba politická hrátka, o ktorú sa normálni ľudia vôbec nezaujímajú...
===============================
Takže nechápem, čím iným Kotleba oslovuje ľudí, ak nie iba populistickými kecami o vyriešení cigánskej otázky. Zvyšok jeho volebného programu (ak sa dá tak nazvať) je iba znáška zbožných želaní jeho strany, ktoré sa (ak vezmeme do úvahy stav našej republiky) zrealizovať nedajú ani s prižmúrenými oboma očami. Takže podtrženo a sečteno - propaganda založená na cigánoch, nič viac a nič menej...
K tej Francúzskej revolúcii - naštuduj si problematiku, my sme mali celý semester samostatný predmet práve o nej a písal som aj prácu o jej dopade a význame na neskorší vývoj historických udalostí. Pýtať sa, že aké mala posolstvo a tvrdiť, že bola celá iba o vraždení znamená prejavovať nevedomosť tejto udalosti...
Smiem sa spýtať, ako SAS propaguje drogy? Tým, že chce držanie malých množstiev marihuany dekriminalizovať (NIE legalizovať), aby mladý človek nešiel za jedného jointa do basy na 5 rokov, aj keď tresty za iné, horšie priestupky zákona sú oveľa nižšie?
Dobre vieme, prečo je Hakenkreuz zakázaný a vieme, s čím sa spája. Propagovanie nacizmu je jednoducho neprípustné, hoci s dekriminalizáciou popierania Holokaustu súhlasím aj ja.
Čo sa týka Kotlebu, nechápem, prečo hľadáš rukolapné dôkazy od ľudí, ktorí tu vyjadrujú svoj názor. Ten tvoj Kotleba iba zakladá svoju propagandu na cigánoch, pričom žiadne konkrétne riešenia neponúka a ak áno, tak totálne neefektívne, ktoré by boli buď tŕňom v oku EÚ, alebo by boli spôsobili iné nemalé problémy. Okrem toho po prečítaní volebného programu ĽS-NS si nemôžem odpustiť pocit totálneho populizmu aj v iných jeho častiach:
Bod 1 - Chcem vedieť, ako to efektívne spraví, keď to už tak na plné ústa roztrubuje.
Bod 2 - každému umožníme pracovať? To je pekná hlúposť, experti v ekonomike a iných relevantných odvetviach to nedokázali zrealizovať X rokov a nejaký učiteľ informatiky áno? Nepripomína to jednu zo syláb minulého režimu?
Bod 3 - blbosť. Aj ak by sa Kotleba dostal do parlamentu, toto (ďalšie čisto populistické akože-riešenie na nazberanie voličov) by mu nik iný neschválil, nebude z čoho rozhadzovať.
Bod 4 - Trestná zodpovednosť vo veku 12 rokov by bola ďalším tŕňom v oku EÚ. Nehovoriac o obmedzení imunity politikov, alebo obmedzení korupcie - tých pokusov tu už bolo habadej a ešte nikomu sa to nepodarilo zrealizovať.
Bod 5 - Domobrana? To chceme dopadnúť ako v USA? Civilizované správanie sa menšín a iných ľudí sa dá dosiahnuť aj inak, na čo máme policajné zložky a armádu? Ešte nech legalizuje zbrane a budeme tu mať Divoký Západ...
Bod 6 - Znovu populizmus
Bod 7 - Niektoré krajiny EÚ pristupujú k zvyšovaniu dôchodkového veku, aby zachránili upadajúce hospodárstva a milý Kotleba bude podľa všetkého robiť presný opak. Ďalšia markantná sprostosť vo volebnom programe ĽS-NS, ktorej taktiež nechýba značná dávka populizmu.
Bod 9 - Nereálne, nikdy sa to nestalo a nestane sa to ani teraz špeciálne kvôli Kotlebovi. O obmedzení alebo dokonca zrušení financovania politických strán štátom ani nehovoriac, to si určite neodklepnú.
Bod 10 - Blbosť, ďalší bod veľmi podobný 5-ročným plánom z minulého režimu, ako to chce akože dosiahnuť? S posporou investícii a grantov z EÚ sa to nepodarilo a presne tak isto sa to nepodarí ani Kotlebovi. Nehovoriac znovu o stave verejných financií.
Bod 12 - Dajme tomu, že súhlasím, ale či je reálne uskutočniť to, to je už iná vec.
Bod 13 - Nereálne.
Bod 14 - Dalo by sa súhlasiť, ale tým pádom si pošramotíme povesť u svojich spojencov a keďže sme členom NATO, diplomaciu treba udržiavať s okolím na istej úrovni a tá by nemala klesať. Zmenú hraníc Slovenska žiadajú takí istí šovinisti na druhej strane, ako je Slota a spol. na našej strane. To je iba politická hrátka, o ktorú sa normálni ľudia vôbec nezaujímajú...
Takže nechápem, čím iným Kotleba oslovuje ľudí, ak nie iba populistickými kecami o vyriešení cigánskej otázky. Zvyšok jeho volebného programu (ak sa dá tak nazvať) je iba znáška zbožných želaní jeho strany, ktoré sa (ak vezmeme do úvahy stav našej republiky) zrealizovať nedajú ani s prižmúrenými oboma očami. Takže podtrženo a sečteno - propaganda založená na cigánoch, nič viac a nič menej...
K tej Francúzskej revolúcii - naštuduj si problematiku, my sme mali celý semester samostatný predmet práve o nej a písal som aj prácu o jej dopade a význame na neskorší vývoj historických udalostí. Pýtať sa, že aké mala posolstvo a tvrdiť, že bola celá iba o vraždení znamená prejavovať nevedomosť tejto udalosti...
-
Sagittarius
Guru
Skúsme ísť vylučovacou metódou (som síce laik, ale práve preto na tieto veci môže prísť každý) :
Imitátor: Ťažko. 1. Ficov hlas je ťažko imitovateľný. 2. Aj imitácia sa dá pomerne ľahko odhaliť, takže nie.
Zostrihané: No každému je jasné, že na to aby to bolo zostrihavané museli by byť zostrihané vety alebo slovné spojenia. Takže ešte prvá časť by sa tak dala možno zostrihať, tam rozpráva dosť útržkovo ale v druhej, keď rozpráva o Fedorovi (99,9 % Flašíkovi), tak rozpráva plynule, čo sa zostrihať nedalo. A k tej prvej časti, aj ja by som rozprával, tak útržkovo, keby som rozprával o takých veciach.
Šum: Síce sa dá dohrať. Ale obsahuje ho celá nahrávka. A keby to bolo nahrávané v reálni, tak by tam bol určite šum, lebo by to, čo nahrával musel mať niekto skryté. Takže toto to pri najhoršom nevylučuje. Ďalej je tam počuť nejakú stoličku.
Takže to nadsvedčuje, že nahrávka je orginál a určite je to Ficov hlas.
// A ešte: Smer musí byť na tom dosť zle, keď objednáva reklamu aj v mestskom rozhlase...
Imitátor: Ťažko. 1. Ficov hlas je ťažko imitovateľný. 2. Aj imitácia sa dá pomerne ľahko odhaliť, takže nie.
Zostrihané: No každému je jasné, že na to aby to bolo zostrihavané museli by byť zostrihané vety alebo slovné spojenia. Takže ešte prvá časť by sa tak dala možno zostrihať, tam rozpráva dosť útržkovo ale v druhej, keď rozpráva o Fedorovi (99,9 % Flašíkovi), tak rozpráva plynule, čo sa zostrihať nedalo. A k tej prvej časti, aj ja by som rozprával, tak útržkovo, keby som rozprával o takých veciach.
Šum: Síce sa dá dohrať. Ale obsahuje ho celá nahrávka. A keby to bolo nahrávané v reálni, tak by tam bol určite šum, lebo by to, čo nahrával musel mať niekto skryté. Takže toto to pri najhoršom nevylučuje. Ďalej je tam počuť nejakú stoličku.
Takže to nadsvedčuje, že nahrávka je orginál a určite je to Ficov hlas.
// A ešte: Smer musí byť na tom dosť zle, keď objednáva reklamu aj v mestskom rozhlase...
-
by majso
Light Expert
k téme Kotleba:
http://www.antifa.cz/content/slovenski- ... parlamentu
http://www.antifa.cz/content/slovenski- ... parlamentu
seth,
len k tomu bodu 5.....
zbrane v rukách SLUŠNÝCH ľudí sú zárukou demokracie a slobody..... Obrana vlastného majetku/domu voči zločincom (bez rozdielu farby kože, politického presvedčenia, náboženstva) s pomocou akýchkoľvek prostriedkov (teda aj zbraní) je úplne legitímna. Zločinec si svoju životnú kariéru vybral sám a teda musí si niesť za ňu aj prípadné následky, nech už sú akékoľvek......
A bol by som veľmi smutný, keby dospejeme do podobnej situácie v tejto oblasti ako v UK......
Mňa ako človeka zaujíma môj biznis, moji najbližší a moje záujmy.... Nejaké ekonomické kauzy, eurofondy a tak sú síce nepekné, ale pokiaľ vyslovene nekolidujú s mojimi záujmami, tak sú mi ukradnuté.....
Práve preto pri voľbách pôjdem voliť stranu, ktorá mi zabezpečí to, že svoj život/zdravie/majetok budem môcť účinne brániť......
edit.
pre k- darcu.... pôvodne som síce rozmýšľal nad ĽS NS, ale teraz pred tesne voľbami rozmýšľam aj nad stranami súčasnej koalície (mimo SNS) z dôvodu, že súčasnú legislatívu týkajúcu sa zbraní a streliva za 4 roky vo vláde nezhoršili a súčasný stav nie je síce žiaduci, ale je vyhovujúci..... Aby sme sa rozumeli, primárny dôvod na moje rozhodnutie je táto oblasť legislatívy.....
len k tomu bodu 5.....
zbrane v rukách SLUŠNÝCH ľudí sú zárukou demokracie a slobody..... Obrana vlastného majetku/domu voči zločincom (bez rozdielu farby kože, politického presvedčenia, náboženstva) s pomocou akýchkoľvek prostriedkov (teda aj zbraní) je úplne legitímna. Zločinec si svoju životnú kariéru vybral sám a teda musí si niesť za ňu aj prípadné následky, nech už sú akékoľvek......
A bol by som veľmi smutný, keby dospejeme do podobnej situácie v tejto oblasti ako v UK......
Mňa ako človeka zaujíma môj biznis, moji najbližší a moje záujmy.... Nejaké ekonomické kauzy, eurofondy a tak sú síce nepekné, ale pokiaľ vyslovene nekolidujú s mojimi záujmami, tak sú mi ukradnuté.....
Práve preto pri voľbách pôjdem voliť stranu, ktorá mi zabezpečí to, že svoj život/zdravie/majetok budem môcť účinne brániť......
edit.
pre k- darcu.... pôvodne som síce rozmýšľal nad ĽS NS, ale teraz pred tesne voľbami rozmýšľam aj nad stranami súčasnej koalície (mimo SNS) z dôvodu, že súčasnú legislatívu týkajúcu sa zbraní a streliva za 4 roky vo vláde nezhoršili a súčasný stav nie je síce žiaduci, ale je vyhovujúci..... Aby sme sa rozumeli, primárny dôvod na moje rozhodnutie je táto oblasť legislatívy.....
-
seth82
Darca
Pinhead: Ja ti tvoje rozhodnutie neberiem
Nech si volí každý, čo uzná za vhodné...
Ja som narážal na to, že celý program Kotlebovej strany je založený viac-menej iba na jalových drístoch o cigánoch, ktoré tu už roky šíril ožran Slota a taktiež neponúkol žiadne reálne a efektívne riešenie.
K tomu bodu 5 - NIKDY nevieš odhadnúť, či je človek slušný, alebo nie a už vôbec sa nedá predvídať, ked niekomu poriadne prepne v makovici a postrieľa nevinné osoby (X prípadov v USA). Farmársky zákon v rozšírenej podobe je riešením (hoci jeho istá forma existuje už dnes), ale hlavne zlepšenie legislatívy okolo neho, pretože bez toho je prd platný a nebezpečný skôr pre človeka brániaceho svoj majetok, ako pre toho, kto sa dopustil trestného činu. Kadejaké domobrany a podobné sprostosti sú iba kecmi - človek ako jedinec je inteligentný, ale ľudia v skupinách už nie a sú vystavovaní riziku masovej pobláznenosti a z nej vyplývajúcich nie práve pozitívnych výsledkov.
Kotleba tým pádom nepropaguje bezpečnosť občanov, skôr naopak, chce umožniť formáciu a existenciu zoskupení, ktoré sä iba ťažko kontrolovateľné a nebezpečné pre verejnosť vo viacerých ohľadoch...
//IvanSK: ak chceš na mňa reagovať, tak reaguj priamo, pretože mne sa nechce hľadať v tvojom príspevku, či si mi na niečo náhodou neodpovedal (takže tvoje poznámky som si všimol až teraz). A ak niečo edituješ, tak to prosím aspoň adekvátne naznač, pretože ja nie som jasnovidec. V každom prípade, to video som sem dal na pobavenie, to, že je to robota nejakých pubertiakov je jasné aj mne. A čo sa týka nejakých báb pri parlamente - absolútne nemám poňatia o čom to píšeš a už vôbec neviem, čo to má spoločné so mnou a s témou ĽS-SNS...
///A ďalšia sračka na Smer:
http://ekonomika.etrend.sk/ekonomika-sl ... valec.html
Ja som narážal na to, že celý program Kotlebovej strany je založený viac-menej iba na jalových drístoch o cigánoch, ktoré tu už roky šíril ožran Slota a taktiež neponúkol žiadne reálne a efektívne riešenie.
K tomu bodu 5 - NIKDY nevieš odhadnúť, či je človek slušný, alebo nie a už vôbec sa nedá predvídať, ked niekomu poriadne prepne v makovici a postrieľa nevinné osoby (X prípadov v USA). Farmársky zákon v rozšírenej podobe je riešením (hoci jeho istá forma existuje už dnes), ale hlavne zlepšenie legislatívy okolo neho, pretože bez toho je prd platný a nebezpečný skôr pre človeka brániaceho svoj majetok, ako pre toho, kto sa dopustil trestného činu. Kadejaké domobrany a podobné sprostosti sú iba kecmi - človek ako jedinec je inteligentný, ale ľudia v skupinách už nie a sú vystavovaní riziku masovej pobláznenosti a z nej vyplývajúcich nie práve pozitívnych výsledkov.
Kotleba tým pádom nepropaguje bezpečnosť občanov, skôr naopak, chce umožniť formáciu a existenciu zoskupení, ktoré sä iba ťažko kontrolovateľné a nebezpečné pre verejnosť vo viacerých ohľadoch...
//IvanSK: ak chceš na mňa reagovať, tak reaguj priamo, pretože mne sa nechce hľadať v tvojom príspevku, či si mi na niečo náhodou neodpovedal (takže tvoje poznámky som si všimol až teraz). A ak niečo edituješ, tak to prosím aspoň adekvátne naznač, pretože ja nie som jasnovidec. V každom prípade, to video som sem dal na pobavenie, to, že je to robota nejakých pubertiakov je jasné aj mne. A čo sa týka nejakých báb pri parlamente - absolútne nemám poňatia o čom to píšeš a už vôbec neviem, čo to má spoločné so mnou a s témou ĽS-SNS...
///A ďalšia sračka na Smer:
http://ekonomika.etrend.sk/ekonomika-sl ... valec.html
V prvom rade antifa.cz nie je dôveryhodný zdroj, svojho času komunisti označovali každého katolíka za nacistu či fašistu.
seth82
Odpoveď s citáciou Poslať Napísal: 10 Jún 2010, 22:17
IvanSK:
1 Smiem sa spýtať, ako SAS propaguje drogy? Tým, že chce držanie malých množstiev marihuany dekriminalizovať (NIE legalizovať), aby mladý človek nešiel za jedného jointa do basy na 5 rokov, aj keď tresty za iné, horšie priestupky zákona sú oveľa nižšie?
Bod 6 - Znovu populizmusOni si zjavne financovanie štátu a manipulovanie s verejnými financiami predstavujú ako Hurvínek válku...Pokiaľ sa náhodou stane, že Smer padne na nos, myslím, že politici budú mať 4 plné roky čo robiť, aby znížili deficit a zachránili hospodárstvo, nebude priestor na rozhadzovanie a spĺňanie populistických drístov...
Bod 13 - Nereálne.
1 Propagácia marihuany je prítomná aj na letáčikoch SAS. Navyše zelená farba môže evokovať v spojitosti so stranou SAS práve marihuanu ako u teba evokuje hákový kríž len nacizmus hoci hákový kríž sa pojí s nacizmom len posledné storočie. Predtým to bola runa, dodnes ju používajú aj Budhisti.
Za ďalšie SAS si vybralo človeka Jána Oravca http://www.facebook.com/photo.php?pid=2 ... 1030757230
Ktorý tvrdí že práca nedospelých detí je výborný nápad hlavne v rozvojových krajinách kde aj jeden dolár ktorý takéto malé deti za prácu dostanú pomôže ich rodinám Toto tvrdil v relácii večer na tému na STV v súvislosti s hospodárskou krízou.
Pokiaľ vyjadruješ svoj názor mal by si ho vedieť nejakým spôsobom podoprieť faktami, ty to zjavne nerobíš a preto tvoj názor je opodstatnený asi ako prilievanie vody do deravého vedra. Navyše ak si niekto dovoľuje označovať niekoho za extrémistu či neonacistu čo znamená kriminalizovať dotyčného osobu mal by vedieť tieto tvrdenia seriózne doložiť lebo ak nie, dopúšťaš sa trestných činov ako som už uviedol!
Za ďalšie, ty si asi expert na Eú, že vieš už teraz určiť čo by spôsobilo a nespôsobilo problémy EU ! Za ďalšie referendum o vstupe do Eú nepodporila nadpolovičná väčšina všetkých voličov v SR ale iba nadpolovičná väčšina zúčastnených v referende, pokiaľ viem tak v referende sa zúčastnilo niečo cez polovicu oprávnených voličov a z toho bola väčšina za. Lenže...
Ak si to prepočítame tak 2 012 845 občanov bolo za! Lenže ak 2 176 990 je 52 percent všetkých voličov potom je počet ľudí zúčastnených na referende ktorí hlasovali za vstup do Eú len 48 percent všetkých oprávnených voličov!!!!!
Výsledky referenda o vstupe SR do EÚ
V dňoch 16. a 17. mája 2003 sa na Slovensku uskutočnilo historicky prvé úspešné referendum o vstupe Slovenskej republiky do Európskej únie. Plebiscitu sa zúčastnilo 2 176 990 občanov SR, čo v percentuálnom vyjadrení predstavuje 52,15% všetkých zapísaných v zoznamoch na hlasovanie.
Pričlenenie svojej krajiny k EÚ podporilo 92,46% zúčastnených, proti bolo 6,20%.
Za účasť na referende vyslovili vďaku a k výsledku blahoželali občanom všetci ústavní činitelia, ako aj predsedovia koaličných a opozičných strán.
http://www.euroinfo.gov.sk/index/go.php?id=1145
Preto celý vstup do Eú sa prieči základným princípom demokracie číže vlády väčšiny.
K programu ĽS NS. Nenašiel som ani v jednom programe politickej strany konkrétne vyjadrenia z čoho a ako vykonajú svoje sľuby. Takže je od teba detinské písať o populizme, keď ani jedna strana konkrétne svoje kroky neopísala a ani nemohla opísať pretože nepozná žiadne čísla!
Únia navrhuje garantuje vytvoriť v každom regióne 15 000 pracovných miest SDĽ chce dať prácu všetkým ale nikde nepíše akým spôsobom. a teraz k SAS.
Programové princípy SaS
Činnosť a hlasovanie všetkých budúcich poslancov Európskeho parlamentu, zvolených za stranu Sloboda a solidarita, sa v budúcnosti bude riadiť nasledujúcimi desiatimi programovými princípmi.
1. V čase hospodárskej krízy, keď treba riešiť najmä ekonomické problémy spojené s recesiou, stúpajúcou nezamestnanosťou a klesajúcou kúpyschopnosťou, bude SaS v Európskom parlamente presadzovať odbornosť, a nie politické hry. V nasledujúcom volebnom období 2009-2014 budú v Európskom parlamente dominovať diskusie o ekonomických otázkach. Je dôležité, aby presadzovanie záujmov Slovenska nezostalo výlučne v rukách politikov, ktorých ekonomické postoje sú laické a povrchné.
*Nekonkrétne rečičky o niečom.
2. Budeme obhajovať právo Slovenska a všetkých členských krajín Európskej únie na hľadanie vlastného optimálneho modelu ekonomického, sociálneho a politického rozvoja. Sila Európy je v rôznosti, nie v umelej harmonizácii.
* zasa propaganda namiesto reálnych možností.
3. Budeme posudzovať všetky návrhy na reformu európskych inštitúcií a procesu ich rozhodovania, vrátane samotného Európskeho parlamentu, z pohľadu záujmov slovenských občanov a podnikateľov. Napríklad v daňových otázkach snahy o presun rozhodovania na európsku úroveň a tam o zjednodušenie rozhodovania zrušením práva veta nie sú v záujme Slovenska, pretože potom by krajinám s vysokými daňami ako Francúzsko, Nemecko či Švédsko nič nebránilo v tom, aby prostredníctvom rozhodovania na úrovni Európskej únie presadili rovnako vysoké dane aj v ostatných krajinách, vrátane Slovenska.
4. Budeme požadovať zásadnú reformu výdavkov na úrovni Európskej únie. Európsky parlament má dôležitú právomoc, ktorou je schvaľovanie rozpočtu Európskej únie ako celku. Ten je doteraz až príliš v područí najrôznejších záujmových skupín.
*Ako to chcú dosiahnuť??
5. Budeme trvať na tom, aby sa najmä v čase krízy zamedzilo plytvaniu prostriedkami európskych daňových poplatníkov, vrátane slovenských. Európsky parlament musí do budúcnosti oveľa účinnejšie využívať svoju ďalšiu právomoc, na základe ktorej schvaľuje rozpočty všetkých inštitúcií a a agentúr Európskej únie. Prostredníctvom tejto právomoci musí nútiť európske inštitúcie k úspornosti a k zvyšovaniu efektívnosti ich fungovanie (menej zamestnancov, menej zasadnutí, nižšie prevádzkové náklady, menej tlmočníkov).
* Opäť všeobecné drísty.
6. Budeme aktívne presadzovať návrhy na zvýšenie konkurencieschopnosti európskych ekonomík, najmä znižovanie daňového a odvodového zaťaženia, reformu systémov sociálneho zabezpečenia a zlepšenie podnikateľského prostredia.
*Ako?
7. Budeme podporovať zásadné zjednodušenie legislatívneho rámca Európskej únie. Schvaľovanie legislatívy je dôležitá právomoc Európskeho parlamentu. Jeho cieľom ale nemajú byť státisíce strán európskej legislatívy, ale prehľadnejšie a jednoduchšie legislatívne prostredie pre lepší život občanov a podnikateľov.
*Opäť iba rečičky.
8. Budeme hlasovať v prospech čo najrýchlejšieho dobudovania vnútorného trhu Európskej únie. Je hanbou, že občania a podnikatelia Slovenska a ďalších krajín nemôžu ani po piatich rokoch od vstupu do Európskej únie naplno využívať výhody Európskej únie ako jednotného ekonomického priestoru.
* nič konkrétne tu nevidím
9. Budeme podporovať odstránenie mnohých existujúcich prekážok, ktoré ešte stále obmedzujú 4 základné ekonomické slobody: slobodu pohybu tovarov, služieb, kapitálu a pracovnej sily.
*Opäť nič
10. Nebudeme súhlasiť s ekonomickým nacionalizmom a protekcionizmom¸ ktoré sa čoraz viac začínajú prejavovať zo strany „starých“ členských krajín Európskej únie. Vytváranie prekážok či premiestňovanie výroby od nás nepoškodzuje len naše záujmy, ale v konečnom dôsledku poškodzuje celú Európu.
Z 10 tich bodov je jeden trochu konkrétny ostatné sa dajú nazvať propagandou. Taký program dokáže spraviť aj pospolitosť, možno ešte konkrétnejší. Ešte aj programové princípy majú nereálne. Samozrejme teraz už zverejnili celý program so 120 nápadmi a taktiež s tabuľkou dopadov ktorej čísla si zrejme vycucali z prsta.
seth, tu ani nejde o to ci ten program je uskutocnitelny alebo nie, ale o odhodlanie ze s problemami ciganov a inymi chcu nieco robit, kdezto ostatne strany ani o toto odhodlanie moc nemaju.
Nenavist rozsiruju trebars cigani svojim chovanim. To tvoje ponimanie nenavisti je len prirodzena obranna reakcia. Taky ludia ako ty su nebezpecny pre spolocnost svojimi samovrazednymi postojomi k problemu.Cesar napísal:V histórii boli aj revolúcie, občianske vojny, nepokoje aj iné hnutia najprv odsudzované potom uznávané ale Kotleba, Slota a spol. rozširujú nenávisť, ťažko predpokladať, že takéto názory a predstavy by mohli viesť k niečomu dobrému.
Fuha, nejak si prespal dobu a zrejme aj toho nacka si ani poriadne nevidel.Cesar napísal:Kanady s kovovým špicom, baseballka, boxer, "motýlik". Majú rôzne "nástroje" na riešenie rómskej problematiky.