Co nie je nase si nevazime. Vzdelavanie mame zadarmo, a ako sme dopadli? Kopec zbytocnych vs a univerzit, ktore produkuju skvosty ako socialna praca a pod len aby rozdali tituly. Ak by som si mal za studium zaplatit tak si sakra rozmyslim, kde tie peniaze investujem. Ak tarcha buduceho splacania, alebo prace (letna brigada na pokrytie nakladov) ma neprinutia aby som si dobre vybral skolu a naozaj sa zodpovedne venoval studiu tak uz neviem ako by sa dali studenti motivovat.Grond napísal: ano , lenze neznamena to ze ked niekto ide na vs tak ze ju aj skonci ,
zase si vezmem priklad z FEI - informatiky kde prijime skola dvojnasobny pocet studentov ako by mali a cez prvy semester neprejde matikou a fyzikou tretina studentov a vykaslu sa nato popripade niekto opakuje niekto skusa inu fakultu , tak teraz neberme to ze kto tam pride odide aj s cervenym diplomom ,
pre mna je dost velka motivacia ukoncit uspesne skolu bez toho aby som musel opakovat rocnik alebo podobne ,tazkosti pri studiu , ako este sa zatazovat tym ze ako to este splacat
Treba si polozit otazku su sukromne skoly ,ktore su spoplatnene kvalitnejsie a objektivnejsie ako statne? myslim si ze nie a vacsina z nich nedosahuje pozadovanu akreditaciu cize po vystudovani su uplne na![]()
To splacanie pozicky na studium bolo jasne definovane. Splacat zacnes az ked zacnes pracovat a tvoj prijem bude nad istou hranicou. Ak cely zivot budes pracovat za minimalnu mzdu, lebo si magor a s vs si nevies najst lepsie zamestania, tak tu pozicku nebudes musiet nikdy splatit. Ak si vsak najdes po ukoncenej vs dobry flek tak mesacne obetujes par piv s kamaratmi, jednu chatu do roka tak hravo tu pozicku splatis. Budes happy ze mas dobry flek, dobre vzdelanie, stat dostane prachy na skolne, vysledok: vsetci budu spokojni.
To ze mame vs skoly zadara je proste luxus nevidany. (Ak sa ma spytas, tak mam vs skoncenu a keby sa platilo za studium tak by som si ju urcite zaplatil.)