promiskuitny mod

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
woooody
Amateur
Amateur

promiskuitny mod

Príspevok od používateľa woooody »

dobry den, mam sietovu kartu ASUSTeK Marvell 88E8053 Gigabit Ethernet controller PCIe, viete mi poradit ako zistim ci sa tento typ karty da prepnut do promiskuitneho modu ? pouzivam linux tak ak sa da tak nejake navody alebo odkazy ako postupovat. dakujem
Jancuk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: promiskuitny mod

Príspevok od používateľa Jancuk »

otestovať ci karta podporuje nasledujúci mod mozes cez program wireshark ktory je aj na linux , a tu mas clanok/ návod o Packet capturing/sniffingu http://www.linuxos.sk/clanok/345/index.html
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

woooody
Amateur
Amateur

Jancuk napísal:otestovať ci karta podporuje nasledujúci mod mozes cez program wireshark ktory je aj na linux , a tu mas clanok/ návod o Packet capturing/sniffingu http://www.linuxos.sk/clanok/345/index.html
no sietova karta mi podporuje promiskuitny mod, spustim wireshark dam capture options potom start a vypise mi toto : You didn't specify an interface on which to capture packets. co mam potom napisat hore do policka interface ?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

spusti wireshark cez konzolu (alt+F2 gnome-terminal ak máš ubuntu) a napíš sudo wireshark potom ti pribudnú interface možnosti
btw nainštaluj si aircrack-ng použi príkaz airodmon-ng start wlan0 na spustenie monitorovacieho módu, potom ti pribudne v iterfaces aj mon0
btw na čo ti je wireshark ????
woooody
Amateur
Amateur

hrban napísal:spusti wireshark cez konzolu (alt+F2 gnome-terminal ak máš ubuntu) a napíš sudo wireshark potom ti pribudnú interface možnosti
btw nainštaluj si aircrack-ng použi príkaz airodmon-ng start wlan0 na spustenie monitorovacieho módu, potom ti pribudne v iterfaces aj mon0
btw na čo ti je wireshark ????
dik uz mi ten wireshark ide, cez wireshark som chcel zistit ci mi sietova karta podporuje promiskuitny mod, chcem odchytavat pakety a vidiet ako to funguje co sa z toho da vsetko zistit pre vlastnu zvedavost. nainstaloval som si aircrack-ng ako si napisal a pouzil prikaz airodmon-ng start wlan0 ale vypisuje mi "command not found"
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

pardon zle som to napísal
sudo airmon-ng start wlan0
Napísať odpoveď