OpenVPN vyrazne pomalsie nez bez neho

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

OpenVPN vyrazne pomalsie nez bez neho

Príspevok od používateľa Mek »

Zdravim,
pouzivam OpenVPN na pripojenie z domu do siete v Ziline, odkial pristupujem aj na internet. Zaraza ma vsak priepastny rozdiel v rychlosti uploadu pri pouziti VPN - nikdy to nejde nad 5,5 az 6 Mbps, pricom napriamo nema problem aj 40. Rozdiel je aj v rychlosti downloadu, no nastastie nie taky velky.
Podrobnosti:

- VPN server ma viac nez dostatocnu rychlost siete aj procesor stiha (potvrdil kolega, ktory ho spravuje)
- Na domacej linke nie je ziadny limit na pripojenie k tomuto konkretnemu serveru resp. na jeho port
- Skusal som pouzit aj najnovsiu verziu OpenVPN klienta, a nepomohlo (vratil som sa teda k starej lebo v novej by som musel zakazdym zadavat heslo a to je otrava)
- Konfigurak klienta vyzera takto:
remote x.x.x.x 1194
proto tcp-client
dev tap

nobind
persist-key

tls-client
ca ca.crt
cert keys/c.crt
key keys/k.key

ping 15
ping-restart 45
verb 5
ping-timer-rem
persist-tun
persist-key
mute-replay-warnings
cipher AES-128-CBC
auth SHA1
pull

redirect-gateway

auth-user-pass p.txt
- Vela som googlil a skusal som do konfiguraku pridat "mssfix" a tiez "fast-io" a bez zmeny. A sifrovanie resp. rezia VPN samotneho nemoze mat az taky overhead.

Tak mam otazocku: ma niekto z vas skusenosti s takymto podivnym spravanim? Mozete odporucit nejaky dalsi krok, ktory by stal za to skusit? Vopred dik.

//autoeditácia príspevku (18 Jún 2010, 22:57)
Samozrejme nikto, to som ocakaval.
Dodam len, ze medzitym som skusal openvpn v linuxe (mandriva 2010 x64) a speedtest.net nameral divne hodnoty (5mbps down, 10mbps up) a to aj napriamo aj cez vpn - zrejme im to pod linuxom nefunguje spravne. Tak som testoval empiricky, uploadom velkeho suboru na server a stiahnutim tohto suboru z neho (server celkom isto stihal). Dostal som priblizne taketo hodnoty:
vpn: down 5,5 MB/s, up 4,5 MB/s
priamo: down 8,5 MB/s, up 5,8 MB/s
Coz ma privadza do rozpakov a k uvahe, ze je asi nieco zle vo windowsackom ovladaci alebo co. Nie je to vecou nastavenia systemu, lebo takto sa to spravalo aj ked som mal Vistu (pred 2 tyzdnami som nahodil 7 a problem pretrval).
Prílohy
845208578.png
845208578.png (20.8 KiB) 180 zobrazení
845209913.png
845209913.png (20.64 KiB) 180 zobrazení
Napísať odpoveď