Alternativne pneu a disky bez zmeny v TP

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Alternativne pneu a disky bez zmeny v TP

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

V TP mam zapisany rozmer R14 4,5J 155

Chcel by som pouzit elektrony R14 5,5-6J

Zaujima ma ako to riesi policajna hladka ked budem mat iny rozmer pneu nez ten co mam zapisany, ked celkovy priemer kolesa ostane nezmeneny... Teda najma ma zaujimaju skusenosti tych co uz ste takuto kontrolu absolvovali, zakonnik si viem nastudovat aj sam, skor ma teda zaujima ta prax...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Alternativne pneu a disky bez zmeny v TP

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

v praxi mi ani raz na pneu nepozerali :-)
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

No ja len preto lebo mojho kamarata minule zastavili a zacali ho drbat za 17" na octavii 2 chceli mu zobrat TP, dokonca ho zdrbali aj za privesok na spataku, nakoniec to ukecal, ale ajtak...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

otazne je preco chces 6" sirky ? ... aj ked mozno na 5,5 obujes aj ten rozmer co normalne na 4,5 ? zalezi podla toho aku presne gumu ... mozno dany prozmer obujes od 4,5 do 6 , to ja ti takto nepoviem, ked neviem o aku pneu ide a ake mas zapisane alternativne rozmery ...
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Ziadne alternativne rozmery nemam, toto je jediny rozmer co tam mam... a tych 4,5 mi pride hrozne uzucke... Sak take disky ani nekupis... Zatial len riesim ake disky mam kupit, ci z bazaru alebo mam rovno kupovat cez ETOP :/
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

to chces na aky vrak kupovat disky, ked to nema ani alternativny rozmer ? ... nejake šáde z osemdesiateho prveho ? alebo ten zigul so zavarenym diffom ? ... bal by som sa pri takych autach inych veci, ako ze ma vyhmatnu za spatny rozmer kolies :-D :-D
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Na zigule uz znacky nemam takze tam to neriesim... je to stara schadewagen ale to neriesim teraz...

PS: mas kopu aut kde nemas alternativny rozmer napisany a nielen stare vraky... ked napr pri prepise sa napisal len jeden rozmer...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

a na kieho boha tam chces davat disky ? je ti jasne, ze styri obstojne kolesa maju cenu oproti autu vyssiu ? a to sa nebojim povedat ze dokonca v nasobkoch vyssiach ako 1 !? :-) ... radsej posetri a kup si schopnejsie vozivo ...

... ak si ale silou mocou neekonomicky a nekriticky rozmyslajuci truhlik, tak dodrz priemer a kup co najblizzsiu sirku disku ... este stale si ale nenapisal ten konkretny rozmer podla ktoreho sa da na nieco usudzovat ! ! ! ...

... a vobec - nemala šáde nahodou R13 ? ... alebo isli o dve dekady neskor o krok spatky ? ...
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

som silou mocou neekonomicky a nekriticky rozmyslajuci truhlik, napisal som rozmer co mam zapisany v tp, konkretne disky este vybrate nemam ale viem ze chcem sirsie...

v technickom mam zapisane r14, 13tky sa dodatocne zapisovali kedze elektrony sa robili 13tky a plechace 14tky
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

este raz a teraz doraznejsie -> HOVNO si napisal, rozmer pneumatiky je dolezity ... sirka disku je kazdemu chlupatemu ukradnuta - on ti koleso kvoli kontrole cisel na disku zhadzovat nebude ... dolezite je aby sedel priemer a aby na to sadla pneumatika ktoru mas zapisanu medzi povolenymi, tak aby netrcala neprimerane von a naopak nebola na disku natiahnuta :-) ...

a osobne si myslim ze excelujes - zavareny diff a kolotrony na šáde ((este dokonca nove z etopu)) su jedny z najvacsich somarin, ktore som v spojeni s autami pocul - a ze som ich teda pocul hafo ! :-P ...
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Tak od sirky disku sa asi logicky odvyja aj sirka gumy :) kedze ako si pisal ty aj ja extremne natahovanie sa konat nebude... Mna zaujimalo len jedine a sice co hovoria hliadky ak tam budem mat namiesto 155tiek 165 alebo 175tky

a osobne bez urazky, tvoj nazor na moje upravy ma vobec nezaujima...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

logicky na jeden disk obujes viac sirok pneumatik ... preto to bol ten dolezity rozmer, ktory chcem vediet aby som ti mohol k tomu nieco napisat, miesto prazdneho tliachania ... takze mas 155 ? ... to bude na 5,5 v pohode ... myslim dokonca ze Fabia alebo co mala seriovo 155 na 5,5" disku ...

pokial viem tak si sa pytal na to ci bude policajtom vadit ze mas sirsi disk ako mas mat ... nie nebude ... ci bude policajtomvadit iny rozmer pneu ? ked sa na to zameraju tak ano ... ale principialne v medziach zakona sa skombinovat 155 guma co mas v TP a disk o palec sirsi ako mas mat daju a nikoho to sponovat nebude, pokial bude ten disk mat priemer aky mat ma, aby nan isla ta schvalena pneumatika ;-)

... a osobne kludne aj s urazkou to tak u bvlaznov byva, ze sa na nazor pytaju ale niesu ochotni ho akceptovat :-P ...
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

No myslim ze to som chcel pocut, dakujem :)

PS. Keby som chcel pocut nazor ludi na to ci to ma esteticky/prakticky zmysel tak zalozim temu s nazvom "Aky je vas nazor na elektrony na skodovke" :wink:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

FR33RIDER napísal:PS. Keby som chcel pocut nazor ludi na to ci to ma esteticky/prakticky zmysel tak zalozim temu s nazvom "Aky je vas nazor na elektrony na skodovke" :wink:
... tak to si ho asi iba zle pochopil, on ti totizto poradit vobec nechcel, on sa ti iba vysmieval :P

kazdopadne radi uvidime fotky tvojho hotoveho vytvoru :wink:
Hroch94
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Hroch94 »

Vie mi tu niekto poradit ako sa da dopisat do TP iny rozmer kolies? Alebo urobit to tak aby som zato nemohol mat problemy s policajtmi?
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

...a nakoniec sa na to aj tak vyseries a drbnes tam 235tky slicky a budes ocakavat odobratie TP pri prvej kontrole (teda aspon tak som to vyriesil nakoniec ja)
Napísať odpoveď