Vtedy sa pravica vladu zostavit nemohla a bolo jasne, ze niekto musi ist so Smerom. KDH tento krok obhajovalo tym, ze chcu zabranit vlade Smeru s HZDS a SNS, no nakoniec ich Smer odmietol.Cesar napísal:A roku 2006 sa prečo rozhodlo KDH, že chcú ísť do vlády so Smerom? Nemuseli by. Vtedy by im to nepoškodilo?
Voľby 2010
Re: Voľby 2010
Teraz tam môžu ísť, aby tu nebola politická nestabilita širokej vlády (tzv. "zlepenec") alebo aby tam nebola strana, čo chce vraj, podľa nich legalizovať drogy, sobáše homosexuálov, interrupcie, a aby tam neboli Maďari ani SNS...
Výhovorka sa vždy nájde, skonštruuje, voliči tomu uveria. Len aby sme neboli prekvapení.
Výhovorka sa vždy nájde, skonštruuje, voliči tomu uveria. Len aby sme neboli prekvapení.
a s hubou rozmlácenou dnes zůstali jsme němí, ne, nejsme na kolenou ryjeme držkou v zemi!
-
cs_skillers1
Novice
podla teba je teda lepsim riesenim aby koalicia predala statne podniky pod cenu aku maju, dalej sa natom nabalia iba urcite skupiny osob, nakoniec pride stat o prisun do statneho rozpoctu z tychto podnikoujackb napísal:cs_skillers1, tak mi povedz, aky ma zmysel ma drzat strategicke podniky v rukach statu a tym branit v ich rozvoji? kedze tu mas dva prispevky aj s cestou, tak netusim ake mas vzdelanie a podobne, ale dovolim si povedat, ze prednasajuci na vysokych skolach na predmetoch ako ekonomika a priemysel ci doprava nebudu tvrdi voloviny a este to aj pisat do skript
myslim ze ked bola pri moci SDKU na to ze nebola hospodarska kriza a pomaly sprivatizovali polovicu statnych podnikou nespravili nic, ziadne vysledky akurat este pozastavili vystavbu dialnic z dovodu ze neboli financie, naco potom privatizovatli? aby sa fuzati krpati dzurinda dobre nabalil, potom mu stacilo iba odstupit aby necelil kritike a teraz si niekde uziva nase peniaze
Dobrým riešením by bolo, ak by vláda sprivatizovala podniky, ktoré sú STRATOVé s tým, že si v nich nechá určitý podiel aby z podniku štát mal nejaké ďalšie zisky.
Cesar: no Figel tvrdil, ze s SaS nema problem a vlada 4ch stran je podla mna ok. Ale uvidime, kym nebude potvrdena vlada, tak bude vsetko otvorene aj ked nepravdepodobne 
Len ma znepokojuje to, ze Fico avizoval, ze bude v opozicii aktivny a tym by mohol nejake hlasy od ludi ziskat, pravica naproti tomu v opozicii uplne pohorela a zacala sa cinit az tesne pred volbami.
Bigbob: ved presne tak sa za SDKU privatizovalo, na rozdiel od vlady Meciara, ked velke podniky daroval svojim kamaratom, ktori ich akurat tak vytunelovali.
Len ma znepokojuje to, ze Fico avizoval, ze bude v opozicii aktivny a tym by mohol nejake hlasy od ludi ziskat, pravica naproti tomu v opozicii uplne pohorela a zacala sa cinit az tesne pred volbami.
Bigbob: ved presne tak sa za SDKU privatizovalo, na rozdiel od vlady Meciara, ked velke podniky daroval svojim kamaratom, ktori ich akurat tak vytunelovali.
Podľa mňa KDH nepôjde do koalície so SMERom, lebo jednoducho nemusí. Navyše, ak by išla, neuveriteľne by si nasrala do huby, poprela by svoje doterajšie vyhlásenia (pochopiť by sa to dalo, ak sa pravicová koalícia zostaviť nedala, vtedy by farizejsky prehodila kabát, ale takto proste nemajú dôvod).
Je veľmi zaujímavá aj taká vysoká podpora Smeru, v mnohých okresoch aj nad 50%. Ľudia sú asi s politikou Fica veľmi spokojní. S konkrétne čím sú takí spokojní je mi záhadou, ale je to tak. Toľko škandálov, korupcia, tunelovanie, rodinkárstvo, nulová hospodárska politika, zvyšujúca sa nezamestnanosť, zadlženosť a predsa takí sú ľudia s Ficom spokojní. Neuveriteľné. 
Ku mne sa dostali názory že to je preto lebo "je sympatický"(wtf?) a "tolko nekradne"("?") a ked sa opýtam na zlodejny a zlý stav ekonomiky tak "to minulá vláda"(?!?). Takých ludí argumentami nepresvedčíš.
Ľudia sú v prvom rade zadubení,
až potom ide všetko ostatné.
Preto tie 50 % výsledky.
Preto tie 50 % výsledky.
Tieto voľby dopadli jednoznačne pozitívne. Najviac zo všetkého ma teší odchod HZDS a SMK plus skoro úplná prehra SNS. Ak by ešte pár zdochlín šlo voliť, SNS mohlo ísť tam kam patrí, ale vďaka mudrlantom a ignorantom, tu ešte budú strašiť. Teší ma vyššia volebná účasť. Teší ma, že súdnictvo sa vymaní spod HZDS, že všetci oligarchovia, ktorý podporovali Smer ala Široký, sa trošičku ukľudnia. Že konečne máme v politike liberálov, ktorý zatiaľ majú čistý štít. Prestriedanie kádrov bude isto len dobrá vec.
Ale každý kto sa teší na lepšie časy, sa teší zbytočne. Táto vláda ktorá príde a je jedno aká, to bude mať najťažšie v doterajšej slovenskej histórii. A obávam sa, že toto chápe a pochopí veľmi málo ľudí. Ale odjakživa funguje v politike cyklus, ľavica zničí, prešustruje, zadĺži, prežerie vystrieda ju pravica, ktorá musí robiť opatrenia, byť rozpočtovo múdrejšia, uťahovať opasky etc. Čo ľudia samozrejme nepochopia a opäť sa podvolia ľavici, ktorá bude 4 roky onanovať na bohapustej kritike. Nič iné nás nečaká ani teraz.
ps. dúfam, že Hanzel, nezabudne na svoje papiere na Švédskej ambasáde
Ale každý kto sa teší na lepšie časy, sa teší zbytočne. Táto vláda ktorá príde a je jedno aká, to bude mať najťažšie v doterajšej slovenskej histórii. A obávam sa, že toto chápe a pochopí veľmi málo ľudí. Ale odjakživa funguje v politike cyklus, ľavica zničí, prešustruje, zadĺži, prežerie vystrieda ju pravica, ktorá musí robiť opatrenia, byť rozpočtovo múdrejšia, uťahovať opasky etc. Čo ľudia samozrejme nepochopia a opäť sa podvolia ľavici, ktorá bude 4 roky onanovať na bohapustej kritike. Nič iné nás nečaká ani teraz.
ps. dúfam, že Hanzel, nezabudne na svoje papiere na Švédskej ambasáde
Teraz Figel, Sulík, Bugár a Radičová opäť jasne deklarovali, že na žiadne rokovanie s Ficom nepristúpia, takže Fico ide na 100% do opozície.
si mierne myslis pojmy a dojmy: viac ako polovica podnikov pod cenu bola predana Meciarovymi vladami 1993-1998 (podla prof. Korca, 2010). Dzurindovci sa snazili tu stratu polepit predajom strategickych podnikov. btw, rovnako podla Korca, by nebola taka surna vystavba dialnic ak by zeleznice, hlavne Cargo boli sukromne.cs_skillers1 napísal: podla teba je teda lepsim riesenim aby koalicia predala statne podniky pod cenu aku maju, dalej sa natom nabalia iba urcite skupiny osob, nakoniec pride stat o prisun do statneho rozpoctu z tychto podnikou
myslim ze ked bola pri moci SDKU na to ze nebola hospodarska kriza a pomaly sprivatizovali polovicu statnych podnikou nespravili nic, ziadne vysledky akurat este pozastavili vystavbu dialnic z dovodu ze neboli financie, naco potom privatizovatli? aby sa fuzati krpati dzurinda dobre nabalil, potom mu stacilo iba odstupit aby necelil kritike a teraz si niekde uziva nase peniaze
regulovat ceny energii statom je 21 rokov po revolucii ciri nezmysel, ktory poskodzuje ekonomiku. Teraz je iste, ze ceny vystrelia na trhove hladiny a nerozumni ludia budu namietat... rovnako ako sa ludia cuduju preco pred 21 rokmi stal chlieb f.e. 3koruny dnes stoji 45. ceny museli zacat kopirovat pohyby cien na trhu a preto to tak je...
k- hrdina: ja neviem co studujes, ale ak aj ty budes citovat odobornikov tak sa mozme diskutovat aj bez osobnych urazok
No ved ak ho to zaujima, tak si moze pozriet dosledky statom regulovanych cien na inflaciu v Zimbabwe 
tych 35% imbecilov co volilo fica..ja som to uz pisal co su zac..to ze Hranol podostaval 50% podporu na vychode ja sa necudujem dochodcovia dosali na vianoce 33 euro a sli sa zblaznit..inac LSNS mohol trhnut este 1 % doprial by som im to.sns by sa potom vobec nedostala do vlady.nabuduci rok musime podporit aspon nalepkami LSNS
...cs:skiler ty radsej drz hubu lebo mi je zle co tu pises ty asi budes student s ucnovkou ze? ja som chodil na generalne riaditelstvo ZSR a tam co sa dialo...kazdy mal v chladnicke flasu alkoholu ktoru si popijali kedy sa im chcelo, nabytok za5-7 ROKOV ZNICENY osuchany poskriabany..pravidelne im to menili..pracovna moralka uplne smiesna ked si tam pomaly kazdy robil co chcel.ked menili plastove okna a nahodou robos rozbil tak sa nic nestalo jednoducho sa kupilo nove a nasadilo..ten nabytok to je ako keby ste dali nieco mokre nan a cely den by to tam bolo nanom tak popraskal povrch a hned sup kupoval sa novy..aby nieco bolo v statnych rukach tak to funguje na figel.
-
cs_skillers1
Novice
LSNS su neonacisticitizen napísal:tych 35% imbecilov co volilo fica..ja som to uz pisal co su zac..to ze Hranol podostaval 50% podporu na vychode ja sa necudujem dochodcovia dosali na vianoce 33 euro a sli sa zblaznit..inac LSNS mohol trhnut este 1 % doprial by som im to.sns by sa potom vobec nedostala do vlady.nabuduci rok musime podporit aspon nalepkami LSNS...cs:skiler ty radsej drz hubu lebo mi je zle co tu pises ty asi budes student s ucnovkou ze? ja som chodil na generalne riaditelstvo ZSR a tam co sa dialo...kazdy mal v chladnicke flasu alkoholu ktoru si popijali kedy sa im chcelo, nabytok za5-7 ROKOV ZNICENY osuchany poskriabany..pravidelne im to menili..pracovna moralka uplne smiesna ked si tam pomaly kazdy robil co chcel.ked menili plastove okna a nahodou robos rozbil tak sa nic nestalo jednoducho sa kupilo nove a nasadilo..ten nabytok to je ako keby ste dali nieco mokre nan a cely den by to tam bolo nanom tak popraskal povrch a hned sup kupoval sa novy..aby nieco bolo v statnych rukach tak to funguje na figel.
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
cs_skillers1: Nik nikde nepísal, že by sa mali štátne podniky predať pod cenu. Zároveň je treba pripomenúť fakt, že po predaji štátneho podniku príjem do štátnej pokladnice pokračuje z daní. V zásade sú na tom súkromné podniky lepšie, ako tie štátne, príklady som už uviedol, ale ešte raz: Cargo, ŽSR, Letisko Bratislava - nekonečné nalievanie štátnych peňazí bezo zmyslu. Kde je teda ten profit pre štát?
Zaďalšie - lepšie sa nezadlžovať, ako zadlžovať. Vieš mi napísať, čo tak prevratné spravila Ficova vláda za posledné 4 roky? A čo hovoríš na fakt, že cena diaľnic sa strojnásobila? A čo predražené PPP? Dzurinda nie je ani mne sympatický, ale výstavbu diaľnic bol nútený zastaviť kvôli dlhu 1,7 miliardy v neuhradených faktúrach za diaľnice, pretože predošlá vládna garnitúra mu nechala prázdnu štátnu pokladnicu. Takže predtým, ako začneš šíriť demagógiu a populistické kecy, preštuduj si to.
Obúvať sa do fyzických proporcií politikov, alebo do iných ich nedostatkov (tak ako to šírila úderka Smeru na diskusiách SME, šušlavý Sulík a neviem čo ešte) je totálne trápne a je dôkazom, že nemáš iné argumenty. Zároveň sa nauč písať - fúzatÝ a krpatÝ Dzurinda (ktorý sa istotne nabalil menej ako celá vláda pred ním a ako tá posledná na čele s Ficom)
Zaďalšie - lepšie sa nezadlžovať, ako zadlžovať. Vieš mi napísať, čo tak prevratné spravila Ficova vláda za posledné 4 roky? A čo hovoríš na fakt, že cena diaľnic sa strojnásobila? A čo predražené PPP? Dzurinda nie je ani mne sympatický, ale výstavbu diaľnic bol nútený zastaviť kvôli dlhu 1,7 miliardy v neuhradených faktúrach za diaľnice, pretože predošlá vládna garnitúra mu nechala prázdnu štátnu pokladnicu. Takže predtým, ako začneš šíriť demagógiu a populistické kecy, preštuduj si to.
Obúvať sa do fyzických proporcií politikov, alebo do iných ich nedostatkov (tak ako to šírila úderka Smeru na diskusiách SME, šušlavý Sulík a neviem čo ešte) je totálne trápne a je dôkazom, že nemáš iné argumenty. Zároveň sa nauč písať - fúzatÝ a krpatÝ Dzurinda (ktorý sa istotne nabalil menej ako celá vláda pred ním a ako tá posledná na čele s Ficom)
Dzurinda predaval preto statne podniky aby ich zefektivnil a mohol vyplacat dochodky tym ktory teraz volia Hranola.a co hranol spravil? odhovaral ludi od 2 piliera aby im mohol sahnut a davat do dochodcom.idem do druheho ja tomuto statu nechcem davat tolko penazi.este dobre ze si mozem z dani odpisat to moje sporenie.
hughito napísal:Teraz Figel, Sulík, Bugár a Radičová opäť jasne deklarovali, že na žiadne rokovanie s Ficom nepristúpia, takže Fico ide na 100% do opozície.