Voľby 2010
Re: Voľby 2010
Ja nie som volič Smeru..... a rovnako ani súčasnej zatiaľ ešte opozície (som ale zvedavý, aká to bude súdržná koalícia potom).... Každá strana, ktorá bola pri moci sľubovala, nesplnila....
Stoporko.....
Či nás SDKÚ vytiahla vyššie???? Čo si kto pod tým pojmom predstavuje???? Členstvo v EU, v NATO????? Pre niekoho je možno toto plus, ale ja si stojím za tým, že Slovensko by v medzinárodnej politike malo byť prísne neutrálne..... A že sa vraj žilo lepšie???? Vieš, že mne sa to zná že je to absolútne rovnako???? To znamená, nespravím robotu - nezarobím.... Spravím robotu - zarobím...... A od počtu a náročnosti práce sa pohybuje aj moja odmena..... Ale to je tým, že som v podstate súkromník a nie zamestnanec.... A čo sa týka počtu zákazok, tak či Dzurinda či Fico... je to stále asi na rovnako.....
A čo si kto predstavuje pod takým pojmom "rozklad a morálny úpadok"???? Prosím o presnú definíciu.....
Stoporko.....
Či nás SDKÚ vytiahla vyššie???? Čo si kto pod tým pojmom predstavuje???? Členstvo v EU, v NATO????? Pre niekoho je možno toto plus, ale ja si stojím za tým, že Slovensko by v medzinárodnej politike malo byť prísne neutrálne..... A že sa vraj žilo lepšie???? Vieš, že mne sa to zná že je to absolútne rovnako???? To znamená, nespravím robotu - nezarobím.... Spravím robotu - zarobím...... A od počtu a náročnosti práce sa pohybuje aj moja odmena..... Ale to je tým, že som v podstate súkromník a nie zamestnanec.... A čo sa týka počtu zákazok, tak či Dzurinda či Fico... je to stále asi na rovnako.....
A čo si kto predstavuje pod takým pojmom "rozklad a morálny úpadok"???? Prosím o presnú definíciu.....
No len nezábúdaj na to, že SDKÚ prijala za svojej vlády dosť síce z pohľadu ekonomiky dobrých, ale zo sociálneho pohľadu nepríjemných opatrení. Určité naštartovanie ekonomiky tu bolo, i keď o transparentnosti daktorých dohôd so zahraničnými investormi by sa dalo polemizovať. Je možné, že SDKÚ a sňou zrejme aj SAS sa budú uberať tým istým smerom aký tu bol predtým za vlády SDKÚ, čo nie je až tak múdry nápad, lebo Fico má silnú voličskú základňu, a môže sa stať, že za 4 roky naberie takú silu, že dostane ešte viac hlasov. Treba si uvedomiť, že už teraz má 62 mandátov. Pravica súce získa nadpolovičnú väčšinu ale ústavnú väčšinu nemá šancu dosiahnuť.Cesar napísal:Prvý raz Gašparovič mal len šťastie a sa tam dostal len preto, lebo s ním v druhom kole bol Mečiar, aj keby tam bol ujo Jožo traktorista z družstva aj on by vyhral proti Mečiarovi. Druhý raz ho podporil Fico + nechceli ľudia nikoho od Dzurindu. Vedy mala koalícia Smer-HZDS-SNS ešte oveľa väčšiu podporu akú majú dnes a preto vyhral starý c*ujo. Odvtedy o ňom ani nie je počuť či vôbec žije alebo čo je s ním, čo robí, zrejme nič.
V roku 1998 všetci sľubovali všetko, len aby porazili Mečiara. Ľudia majú radi takéto rozprávky, aj v roku 2010 naleteli, veď aj preto vyhral Ficko, vraj tu je sociálny štát - ale v skutočnosti je to sociálny štát nezamestnaných.
Keby aj Fico robil normálnu politiku tak by sa s ním aj možno niekto spojil, ale on zo seba robí malého kráľa a všetci ostatní sú len idioti klamári, podvodníci a on si v oponentoch vidí nepriateľov na život a na smrť, a tak podobne ako Mečiar sa dostáva do politickej situácie. On vychádza akurát s ľuďmi jemu podobnými, ako sú Mečiar a Slota. Nepripúšťa žiadnu kritiku, kompromis, akože je taký malý diktátor.
Do SAS sú vkladané veľké nádeje, ale podľa mňa v krátkom čase príde vytriezvenie (1-2 roky), kedy si aj ich volič uvedomí, že neurobili ani mizuvú časť toho, čo nasľubovali (síce to je na Slovensku bežné a daktorých ani to neodradí). Ďalej sa bude pravica prechádzať po tenkom lade, lebo bude potrebovať všetkých členov, čo znamená, že hlasovanie o marihuane a podobné veci, na ktoré ťahali mladých, alebo ich bod 96 o pároch rovnakého pohlavia. Si pozriem ako im KDH (ktoré potrebujú inak nebudú vo vláde) toto odobrí a s predchádzajúcich skúseností je každému jasné, že KDH v istých smeroch nepovolí. Doteraz si mohol rozprávať, čo chcel ale od vstupu do koalície sa bude aj on musieť prispôsobiť.
Ľudia chceli zmenu, tu je. Keď zlyhajú tak budú predčasné voľby a vláda Fica s niekým. Podľa mňa si to uvedomujú aj pravicoví lídri, takže jediná možnosť pre ne bude ozaj robiť dobrú politiku prospešnú pre ľudí, inú možnosť nemajú. Ináč dopadnú zle a môžu ísť zase do opozície.
Vacsina volicov pravicovych stran by jednoducho neprijala, ze by nejaka z nich isla do koaliciie s ficom. Takze podla mna by neriskovali, ze v dalsich volbach uz neprejdu cez 5%.Cesar napísal:Ľudia chceli zmenu, tu je. Keď zlyhajú tak budú predčasné voľby a vláda Fica s niekým. Podľa mňa si to uvedomujú aj pravicoví lídri, takže jediná možnosť pre ne bude ozaj robiť dobrú politiku prospešnú pre ľudí, inú možnosť nemajú. Ináč dopadnú zle a môžu ísť zase do opozície.
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Pinhead - pod slovným spojením rozklad a morálny úpadok sa mi objaví obraz opitého grobiana v parlamente, čo má tú drzosť nadávať policajtom a slušným ľuďom do ku*iev, Mečiar, za ktorého vlády tu bolo divoké obdobie mafie, totalita, vybaví sa mi Róbert Fico, ktorý nadáva novinárom do hyen a špín, minie núdzovú rezervu na vlastnú propagandu, osobne vnímam enormný nárast vplyvu veľkých "firiem" na politiku, totálna devastácia posledných zvyškov prírody ktorá tu je (zonácia Tatier a iné problémy) - vo všeobecnosti: neznášam luďí, ktorí chcú po ich obdivovateľoch a voličoch, aby nepoužívali mozog, ale útočia im na city a umelo vytvárajú pocit ohrozenia. Toľko k môjho pohľadu na morálny úpadok a rozklad 
To čo si tu rozobral má s prepáčením hodnotu vys*atého ho*na. Na každého z politiky keby si chcel tak nájdeš niečo. Z toho ako si to tu zhodnotil, si volil niekoho zo súčasnej vlády alebo niekoho kto sa teraz ani do parlamentu nedostane prípadne si nevolil vôbec. Ale veď je najlepšie niečo hodnotiť keď ešte ani nič nespravili, robme to tak všetci a určite nám bude lepšie. Nemôžeš mať ani najmenšiu šajnu akí tí ľudia sú teraz, či sa na nich niečo nezmenilo. NIE, pre teba je tu maďarský šovinista, premiérka čo nechcela štát a nejaký populista liberál. Čo si chcel aby tu zostal Ficko a ďalej zadlžoval štát a rozkrádal ho, ožrana, ktorý keby mohol tak zhodí na Maďarsko atomovku alebo nebodaj senilného deda, ktorý prežil počas relácie na Markíze 3 porážky? Všetko čo bude teraz, bude lepšie ako hentí traja. Ja tomu verím a nie som sám.kali520 napísal:Takze aby sme trochu ozrejmili kto nam pravdepoodbne bude vladnut:
„Len sa nenaparujte, Slováčikovia! Raz vás s našimi spojencami tak zatlačíme do stredu Slovenska, že budete takíto maličkí"
:: Béla Bugár poslancom SNS citovaný v článku p. Vargasovej
„Pre mňa je moja maďarskosť kúskom vlastnej identity. Nemôžem dokonca povedať ani to, že je výsledkom mojej voľby, pretože by som klamal. Pokiaľ ide o moju národnú identitu, nikdy som sa neocitol pred voľbou. Mojou maďarskosťou nemohlo otriasť nikdy nič. Považujem to za obrovský dar osudu.“
:: bývalý šéf SMK Béla Bugár vo svojej knihe „Žijem v takej krajine...“ , str, 22
„Vlastenectvo je posledné útočisko darebákov.“
::Ivan Mikloš
Nehovoriac o tom co tento politik este vystrajal za Dzurindovej vlady, ako sa zucastnil stretnutia skupiny bilderberg atd, na toto si staci precitat vacsinou krijovych prispevkov v teme antifico a je jasne ze toto je clovek bez chrbtovej kosti.
SUPERNOVA KDH
No takze vyzera to tak ze vo vlade budeme mat madarskeho sovinistu, premierom/kou bude clovek ktory bol vlastne proti vzniku tejto krajiny a v kadroch svojej strany ma vacsinou ludi ktory z radosotu lizu rite amrickej vlade, ktora nas naopak taha do nepotrebnych vojen proti "terorizmu". Potom tu mame stranu presiaknutu zidmi, slobodomurarmi a inymi zidofilmi financovanym z cudziny pre ktorych je slovenska narodnost nieco hnusne. A v neposlednom rade populistu prehnaneho liberala a experta na "vsetko" ktory sa pasuje do role zachrancu tohoto naroda ked povoli drogy a homosexualitu. Vazne nadherna vyhliadka do buducna.
Prosím ťa nehodnoť kým niečo nespravili ok? Sprav mi tú radosť.
http://ekonomika.etrend.sk/ekonomika-sl ... lbach.html hm precitajte si o tom degesovi volil Meciara lebo to bol vraj mozog
SDKU, KDH a v podstate polovica MOSTU uz nieco spravili v rokoch 98-06 tak neviem o com tu tocis.rados915 napísal:Prosím ťa nehodnoť kým niečo nespravili ok? Sprav mi tú radosť.
Tiez sa nato nedivam tym priblblim pohladom kozmopolitu ktoreho zaujima len tzv moderna ekonomika globalizovaneho kapitalistickeho sveta na cele s imperialistami z USA nevnimajuc spolocneske problemy (upadajuca moralka a etika naroda celkova hrdost a podobne). Tento pohlad je tak neuveritelne typicky pre dnesnu mladu generaciu tzv liberalnych ekonomickych expertov.
PS Fica a ani nikoho z doterajsej koalicie som nevolil, na nich by sa mozno dalo vytiahnut viac spiny ako na henten odpad co tam teraz pojde
Problem je ze tu som nasiel doslova protislovenske postoje, myslim si ze to je dost. A ked sa to najde na vsetkych tak vsetkych treba dat prec a nie sa tu hrat na debilka ktory voli mensie zlo preto ze to mainstream tak povedal.rados915 napísal:Na každého z politiky keby si chcel tak nájdeš niečo.
kali ale mna narodna hrdost nebude zaujimat pokial mam dalsie dolezitejsie problemy.a to my skoro vsetci.ved vies hypoteka robota.peniaze vladnu svetu tak to uz je
Idealny by bol Kotleba sam vo vlade, ze? Ojoj, to by sa nam krasne zilo, konecne by sme sa zbavili parazitov a mozno by aj rozky zlacneli.kali520 napísal:Problem je ze tu som nasiel doslova protislovenske postoje, myslim si ze to je dost. A ked sa to najde na vsetkych tak vsetkych treba dat prec a nie sa tu hrat na debilka ktory voli mensie zlo preto ze to mainstream tak povedal.
Necuduj sa ked takto uvazuju vseci. Slaba narodna hrdost sa rovna vela problemov a inych starosti suvisiacich s prezitim. Co tak sa pozret na to opacne a pochopit to ze narodna hrdost moze tieto problemy vyriesit (ale to samozrejme musi tak citit cely narod a aj tak uvazovat). Samozrejme mame tu prehnity globalizovany kapitalizmus ktory ti brani vobec uvazovat tymto smerom a postavi ta na uroven nepohldenho a spolocnostou vyvrhnuteho cloveka.citizen napísal:kali ale mna narodna hrdost nebude zaujimat pokial mam dalsie dolezitejsie problemy.a to my skoro vsetci.ved vies hypoteka robota.peniaze vladnu svetu tak to uz je
Neviem, jedno viem ale iste, sucasna forma demokracie neni idealna, nefunguje v armade, nefunguje v priemysle a uz vobec nemoze fungovat v takom zlozitom systeme ako je stat.Kybelvody napísal:Idealny by bol Kotleba sam vo vlade, ze? Ojoj, to by sa nam krasne zilo, konecne by sme sa zbavili parazitov a mozno by aj rozky zlacneli.
Inak nadherne si odputal pozornost od podstaty.
sucasna forma demokracie neni idealna? a co je idealne? ako chces dosiahnut idealny stav? poprosim detaily, moc by ma zaujimalo co je lepsie ako demokracia ako ju pozname
Sorry nic konkretne ti nepoviem, lebo o tomto tu uz fylozofujem, polemizuje, diskutujem uz v niekolkych temach dost dlhu dobu. To ze ty to necitas je tvoj problem.sundevil napísal:sucasna forma demokracie neni idealna? a co je idealne? ako chces dosiahnut idealny stav? poprosim detaily, moc by ma zaujimalo co je lepsie ako demokracia ako ju pozname
kali keby bol svet bezproblemovy tak by bol na to cas..ale ja stale nechapem ako more hrdost pomoct slovakom?stacia body ked sa ti to nebude chciet rozpisovat
nie ze ja to necitam, ty jednoducho nemas riesenie a jedine co dokazes je kritizovat sucasny stav + omacka dookola, ktoru si uvaril a ktora uz nikomu nechutikali520 napísal:Sorry nic konkretne ti nepoviem, lebo o tomto tu uz fylozofujem, polemizuje, diskutujem uz v niekolkych temach dost dlhu dobu. To ze ty to necitas je tvoj problem.
kali tuzi po hitlerovom okresanom nacizme.nejaku napodobeninu vsade to pise
kali veri, ze nacionalizmus pomoze priniest viac penazi do ekonomiky, zastavi demografiu a zamestna viac ludi, bohuzial to nie je mozne
preto sa mozme venovat nacionalizmu az vtedy, ked nebudu ziadne ine problemy
preto sa mozme venovat nacionalizmu az vtedy, ked nebudu ziadne ine problemy
myslím že ani odluku cirkvi od štátu by KDH neschválilo ktoré SAS tak navrhuje,....
Mne sa lubi ten Kaliho citat z clanku p. Vargasovej. Existuje strasne mala sanca, aby som veril niecomu, co vypadlo z huby sns a hlavne ked to je citat, podlozeny nicim a este aj taky, ktory sa tej strane az neuveritelne hodi. Uz som to raz pisal, ked to tu niekto "citoval", ze toto nemoze byt nic viac ako loz. Oni su toho schopni a ked uz si nemozu najst prekrutene pravdy, tak si najdu lzi. Skutocne sa divim, ako sa niekto hentoho moze drzat.
Sundevil: Pekne si to napisal. Je to stale ta ista omacka s omackou, kde su stale omielani ti isti fantomovia, ako su zidia, americania, slobodomurari a este neviem ake spiklenecke skupiny. Do toho staci este zaskatulkovat osobnosti do znamych extremnych pozicii a dielo je dokonane.
Ja som si zvolil to co mi je najblizsie. KDH vdaka tomu K fakt moc nemusim a s tymto spojene ideologie ktore zastavaju su mi proti srsti. Most mi prisiel ako v poho strana a som rad ked ju ludia volia, stale mam ale nazor, ze sa koli madarskej otazke nebudem rozhodovat. V podstate je vacsina z toho len bublina, aby sme mali predsudky a lahko sa rozhodovali, koho chce strana jedna a koho ta druha. Nebyt Sas, tak sa klasicky pridam na stranu SDKU, niesom ich extremny zastanca, ale ich politika mi je najblizsie a pride mi najrozumnejsia. Nebudem tvrdit, ze Sas je zachranca, ale maju cisty stit a to bol hlavny dovod. Rozumnych cerstvych ludi je to co potrebujeme, nie ako minule obdobie, novych lavicovych populistov.
Preco spominam tieto styri strany iba? To co sa do parlamentu nedostalo nema zmysel spominat. SMK by som s ich nazormi fakt nikdy nevolil, som tolerantny, ale aj tak si myslim, ze ma byt ista miera to ho co sa pozaduje a ich smerovanie az k autonomii bolo na hlavu a sami ostali zaslepeni vlastnou namyslenostou. HZDS skutocne neverim, ze treba rozoberat, tu na fore si traja ludia zahlasovali za HZDS, ak vyjdu z tmy, tak sa s nimi v klude mozem na tuto temu bavit, neverim, ze to ale nebol proste len zart. SNS je strana, z ktorej sa mi zdviha zaludok ked od nich cokolvek pocujem, doslova ich nenavidim a nerad o nich hovorim, lebo sa akurat len vytocim, v tomto pripade proste len poviem nie a necham to tak, niektori to pochopia, ostatnim hovorim dopredu, dalej to rozvijat ani nechcem.
Nakoniec tu mame Smer. Keby to bola normalna lavicova strana, tak si mozno o nich nemyslim tolko, ale je to len cisty biznis, zakladajuci na klamstvach, populizme, slubom do nebies, kde na druhej strane vladne strach a policajny stat, zakony, ktore nahravaju len strane a snazia sa umlcat nazor druhych, vzajomne urazky a nepodlozene fakty. Neodsudzujem v plen miere lavicove zmyslanie, nieje mi sice blizke, ale viem niektorych ludi pochopit, preco tak asi zmyslaju, nikdy mi ale takato neferovost a do oci bijuce klamstva ako to prezentuje Smer nebude moct byt synonymom dobrej vlady.
Ako by vyzerali volby v mojom idilickom svete? SDKU, SaS a Most tvoria vacsinovu koaliciu a vladnu. KDH mi tam vadi a SnS uz byt tiez mohlo vypadnut.
Ako som spokojny s volbami? Ak sa vytvori ona pravicova vlada, bude to mat tazke a kedze si budu musiet davat pozor a ja dufam, ze si to uvedomuju, budu sa snad sustredit na pravicove posobenie a menej na svoje vlastne ideologie. Kazdy si tam bude chciet presadit svoju polievocku, ale mali by si uvedomit, ze sa aj vo vela veciach nezhoduju a najst spravnu cestu. Celkovo som ale spokojny, v podstate som bol skepticky a pocital som dlho pred volbami s variantou cisto Smer, neskor teda s variantou Smer a silnou SnS s Meciarom v opozicii a roztrusenymi dalsimi piatimi stranami s malo hlasmi a ziadnym silnym slovom.
Sundevil: Pekne si to napisal. Je to stale ta ista omacka s omackou, kde su stale omielani ti isti fantomovia, ako su zidia, americania, slobodomurari a este neviem ake spiklenecke skupiny. Do toho staci este zaskatulkovat osobnosti do znamych extremnych pozicii a dielo je dokonane.
Ja som si zvolil to co mi je najblizsie. KDH vdaka tomu K fakt moc nemusim a s tymto spojene ideologie ktore zastavaju su mi proti srsti. Most mi prisiel ako v poho strana a som rad ked ju ludia volia, stale mam ale nazor, ze sa koli madarskej otazke nebudem rozhodovat. V podstate je vacsina z toho len bublina, aby sme mali predsudky a lahko sa rozhodovali, koho chce strana jedna a koho ta druha. Nebyt Sas, tak sa klasicky pridam na stranu SDKU, niesom ich extremny zastanca, ale ich politika mi je najblizsie a pride mi najrozumnejsia. Nebudem tvrdit, ze Sas je zachranca, ale maju cisty stit a to bol hlavny dovod. Rozumnych cerstvych ludi je to co potrebujeme, nie ako minule obdobie, novych lavicovych populistov.
Preco spominam tieto styri strany iba? To co sa do parlamentu nedostalo nema zmysel spominat. SMK by som s ich nazormi fakt nikdy nevolil, som tolerantny, ale aj tak si myslim, ze ma byt ista miera to ho co sa pozaduje a ich smerovanie az k autonomii bolo na hlavu a sami ostali zaslepeni vlastnou namyslenostou. HZDS skutocne neverim, ze treba rozoberat, tu na fore si traja ludia zahlasovali za HZDS, ak vyjdu z tmy, tak sa s nimi v klude mozem na tuto temu bavit, neverim, ze to ale nebol proste len zart. SNS je strana, z ktorej sa mi zdviha zaludok ked od nich cokolvek pocujem, doslova ich nenavidim a nerad o nich hovorim, lebo sa akurat len vytocim, v tomto pripade proste len poviem nie a necham to tak, niektori to pochopia, ostatnim hovorim dopredu, dalej to rozvijat ani nechcem.
Nakoniec tu mame Smer. Keby to bola normalna lavicova strana, tak si mozno o nich nemyslim tolko, ale je to len cisty biznis, zakladajuci na klamstvach, populizme, slubom do nebies, kde na druhej strane vladne strach a policajny stat, zakony, ktore nahravaju len strane a snazia sa umlcat nazor druhych, vzajomne urazky a nepodlozene fakty. Neodsudzujem v plen miere lavicove zmyslanie, nieje mi sice blizke, ale viem niektorych ludi pochopit, preco tak asi zmyslaju, nikdy mi ale takato neferovost a do oci bijuce klamstva ako to prezentuje Smer nebude moct byt synonymom dobrej vlady.
Ako by vyzerali volby v mojom idilickom svete? SDKU, SaS a Most tvoria vacsinovu koaliciu a vladnu. KDH mi tam vadi a SnS uz byt tiez mohlo vypadnut.
Ako som spokojny s volbami? Ak sa vytvori ona pravicova vlada, bude to mat tazke a kedze si budu musiet davat pozor a ja dufam, ze si to uvedomuju, budu sa snad sustredit na pravicove posobenie a menej na svoje vlastne ideologie. Kazdy si tam bude chciet presadit svoju polievocku, ale mali by si uvedomit, ze sa aj vo vela veciach nezhoduju a najst spravnu cestu. Celkovo som ale spokojny, v podstate som bol skepticky a pocital som dlho pred volbami s variantou cisto Smer, neskor teda s variantou Smer a silnou SnS s Meciarom v opozicii a roztrusenymi dalsimi piatimi stranami s malo hlasmi a ziadnym silnym slovom.
Kali je obdivovateľ národného socializmu, privítal by, ak by sa tu nastolilo niečo podobné na štýl 30. rokov minulého storočia v Nemecku.
Kult osobnosti, definovaný nepriateľ, mocenské chúťky a záujmy národa stoja nad všetkým.
Kult osobnosti, definovaný nepriateľ, mocenské chúťky a záujmy národa stoja nad všetkým.