prehrievanie

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
jaro4slav
Light Expert
Light Expert

prehrievanie

Príspevok od používateľa jaro4slav »

cawte mam taky nenši problem s novy pc.Kupil som v pred polrokom,ale vzdy ked som hral hry tak sa prehrieva hlavne teraz ked je vonku horuco.Najviac sa zahrieva ked hrajem gta san

Podla mna je to tym ze v pc su dva ventilatory jeden chladi zodroj a druhy procak,a nieje tam ziaden vetrak co odvadza horuci vzduch prec z pc,lebo na strasm pc tam ten vetrak bol

moze to byt tym sposobene?
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Re: prehrievanie

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

pocuj a nekupoval si ten pc v shark?lebo ja mam tiez dva ventilatori a mam tiez taky problem,som 30min na hojku a pc je cely horuci
Tino-artS
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tino-artS »

Ach bože bože. :)

a) áno, je to spôsobené aj tým, že nemáš v skrinke airlow (prúdenie vzduchu)
b) áno samozrejme, "PC s dvoma fanmi" je vždy zo Sharku. :)
c) PC je celý horúci?! Panebože! A čo takto napísať hodnoty teplôt?
jaro4slav
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa jaro4slav »

hral som 20min san andreas a zmeral som a boli 65 stupnov
Tino-artS
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Tino-artS »

Bože,....CPU, GPU, skrina, MB,...čo? Radšej pošli screen počas maximálnej záťaže.
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

a ako sa prejavuje to prehrievanie? inak fan v zadu pomože a ak sa ti prehrieva grafa, tak by bol najlepší aj fan na bočnici....ako bolo písané nado mnou, tak napíš (prípadne screen) teploty a popiš aj pc. (myslim hdw)
ExtrA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ExtrA »

zdravím,mam podobny problem pri konvertovani filmov ci hrani hier mi teplota pc rychlo stupa vacsinou CPU:70stupnov a viac:(...poradne pls co stym?
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Procesor , chladič box ? , máš dobre naneseneu pastu ?
NESTOR
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa NESTOR »

Daj dole dekel namier do skrine izbovy ventilator a mas to.Bez srandy. Najlacnejsie riesenie teda ak mas vetilator.Ja to riesim tiez touto cestou ked su vonku hice kedze som odflakol vyber skrine a na novu nieje.
ExtrA
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ExtrA »

NESTOR napísal:Daj dole dekel namier do skrine izbovy ventilator a mas to.Bez srandy. Najlacnejsie riesenie teda ak mas vetilator.Ja to riesim tiez touto cestou ked su vonku hice kedze som odflakol vyber skrine a na novu nieje.
to sa mi zda ako celkom fajn napad,idem to vyskusat...diki ;)
j@ro
Star
Star

Príspevok od používateľa j@ro »

Daj dole dekel namier do skrine izbovy ventilator a mas to.Bez srandy. Najlacnejsie riesenie teda ak mas vetilator.Ja to riesim tiez touto cestou ked su vonku hice kedze som odflakol vyber skrine a na novu nieje.
To uz ronvno otvorit chladnicku a sup ho tam. :)

Ale nie, len som este o niecom takom nepocul a urcite treba zvolit vhodne nasmerovanie :sly: aby nahodou nefukal horuci vzduch naspat na procesor alebo dosku a nezhorsoval celu situaciu. :wink:

Mozte hodit nejake zatazove testy.
anonymty
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa anonymty »

Prehrevanie je dost relativny pojem... Aka je teplota CPU a GPU, zistis v biose alebo soft - cpuZ, everesthome, specy, core temp, speedfan atd... popripade otvor skrinu ak neriesis zaruku. Alebo zla orientacia ventilatorov
NESTOR
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa NESTOR »

j@ro napísal:
To uz ronvno otvorit chladnicku a sup ho tam. :)

Ale nie, len som este o niecom takom nepocul a urcite treba zvolit vhodne nasmerovanie :sly: aby nahodou nefukal horuci vzduch naspat na procesor alebo dosku a nezhorsoval celu situaciu. :wink:

Mozte hodit nejake zatazove testy.
Ziadne smerovanie volit netreba proste to robi v skrini prievan to staci neviem naco to analizujete hram Risen ak mam skrinu zavretu graficka sa prehrieva a vypina ale ak dam horeuvedeny postup pocitac je stabilny.Nieje co riesit
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

ja som mal podobny problem: kupil som si novy pc na komponenty a doma poskladal. Nainstaloval som si tam XPcko a taky som bol vyteseny z noveho PC a z jeho vykonu, takze som si hned vtedy nainstaloval vtedajsiu pecku Crysis. Isiel hladko na stredne detajly. Hram, hram a zrazu bum komp sa vypne. Tiez som si bol isty ze sa prehrial a vtedajsie procesory od AMD mali taku technologiu, ze neznizili vykon, aby sa znizila a aj teplota, ale jednoducho sa prehriali a vypli (preto som si uz nikdy nekupil AMD-vznikla silna antipatia; nech su ako chcu lacne na intel nemaju). Neskor som prisiel na to, ze problem nebol v tom, ze sa pocitac prehrieval, ale v tom, ze na krabici od maticnej aj grafickej som mal napis "designed for Vista", no a sme doma :D. Ale ked sa mi AMDcko prehreje tak sa komp vypne - toto super riesenie ostalo aj nadalej. Koniec pribehu a dakujem za pozornost tym, ktori to citali az dokonca :D
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Q

Príspevok od používateľa 3PO »

AMD ma technologiu Cool and Quiet od cias procesorov minimalne Athlon 64 (sem tam to niektore nepodporovali ale pre svoj nizky takt to nepotrebovali) takze bud si hral Crysis na staruckom Athlone porpipade nejakom Semprone (co je dost nepravdepodobne az vylucene)
AMD ma nudzovu poistku. niekde okolo 100 az 110 stupnov sa pc vypne aby sa procak neznicil. ta sa neda zmenit sofwarovo.
takze bud mas zle nastaveny bios (nastavena nizka teplota vypnutia pc a vypnuta technoologia Cool and Quiet ) alebo mas totalne zle osadeny procesor alebo mas tak neskutocny bordel v bedni, ze si o nedokazem predstavit. v tvojom pripade ocakavam vsetky 3 uvedene moznosti naraz. namenej pravdepodobna sa mi javi moznost ze nemas procak s podporou C and Q
kristiansvk
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kristiansvk »

windows XP nepodporoval priamo C n Q , je jedno jednoduché riesenie , dám dole bok z bedne PC a hotovo hodim tam jeden vetrák a dovidenia :)
3PO
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa 3PO »

to bola v prvom rade otazka biosu a ovladacov dosky (popripade klikatka na rucne nastavenie). nezvaluj to na AMD alebo na XP (ano priamo nie ale co cakat od sytemu co doteraz nepodporuje vacsinu zakladnych funkcii). samozrejme kazda priemerna doska tuto technologiu podporovala i v XP.stacilo doinstalovat. napriklad moja Epox o tiez vedela
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

ty si nejaky moc mudry nie ? Komponenty na terajsi komp som si vyberal sam, sam aj poskladal a dal este k tomu skontrolovat do servisu a dat prepalit bios na najnovsi, bios aktualizovany pravidelne (aktualny), teploty nastavene tak ako maju byt. Mam Athlon64 X2 5600+, teplovodiva pasta menena pravidelne (servisovane). Ako vravim doska a grafika neboli stavane na nic starsie ako win vista, takze to padalo. Dnes to zvykne padnut uz len pri taktovani a naslednom zatazeni narocnejsou hrou. T.j. ten procak nema Cool and quiet. Dokonca som aj menil chladic na procak s celomedenou zakladnou, dodavany bol nepouzitelny. Neodsudzuj pokial nevies, nepoznas. Ide o to, ze AMD sa pri prehriati vypne, padne. Intel by toto nikdy nedopustil. Ked spominam prehriatie mam na mysli teploty 75°C a vyssie
lokkju
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa lokkju »

kristiansvk, radšej par dooma alebo doma :D
čo má čo XP a vôbec akýkoľvek opsys s parametrami BIOS? si sa asi zbláznil, alebo nás tu len tak skúšaš.
ps
ak zhodíš bočnicu PC, dokonale rozhodíš obeh vzduchu, ktorý namiesto teba vymysleli šikovnejší. z tvojho príspevku mám dojem, že máš tak 16 a práve si vstúpil do úspešného druhého roku učebného odboru strojný zámočník. sorry :?
cocobella
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa cocobella »

Pokiaľ viem tak CnQ sa musí nastaviť-prepnúť v biose, nastaviť napájanie a stiahnuť ovládač na procák. Samé to nenaskočí. Ja mám Athlon X2 5000+ a je super, teda aspoň žiadný problém.
Napísať odpoveď