Ake zviera? poradte prosim

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
originali
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Ake zviera? poradte prosim

Príspevok od používateľa originali »

skusal som hladat podobnu temu no nepodarilo sa mi to. zakladam preto tuto dufam ze nieje duplicitna alebo zbytocna-zbytocne smiesna
zdravim vas.
byvam s priatelkou v byte a tak sme sa rozhodli zeby sme chceli nejake to zviera.
samozrejme sme velmi zaneprazdneny a nemali by sme vela casu na to aby sme sa o to zvieratko starali nonstop.
mame samozrejme aj par podmienok.
1. to zviera by nemalo byt pes, macka, rybycky, potkan, mys a ani vtak
2. terarium by nemalo zaberat vela miesta a nemalo by smrdiet
3. udrzba teraria a krmenie-cim menej tym lepsie(krmenie 1x-2x za den je ok)
co sa tyka ceny tak ta nerozhoduje
prosim poradte mi a skuste ma naviest...
osobne skusenosti su samozrejme plus. dakujem
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Ake zviera? poradte prosim

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Podla podmienok mi vychadza had...podla druhu to terarium az take velke byt nemusi...hodis mu jednu mys za relativne dlhu dobu. Co viac chces...
sorry ale...na co ti je to zviera, ked ho prakticky nejak nechces? Teda mozno chces ale zda sa mi ze tak na silu...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

len taký dotaz: prečo nie rybičky? Ideálne panelákové potvory. Rozhodne bezpečnejšie pre vašich susedov ako nejaký had :)
LA
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa LA »

Nechcem zakladat novu temu, ale chcem neteri dat k narodeninam skrecka, ale to smrdi (niekedy). Nepoznate nejaku cistotnu obdobu?
originali
Light Star
Light Star

Lub0$ napísal: sorry ale...na co ti je to zviera, ked ho prakticky nejak nechces? Teda mozno chces ale zda sa mi ze tak na silu...
chcem chcem... jasne ze chcem a nie na silu. rozmyslal som nad korytnackou alebo morcatom... zda sa mi ze je to vcelku normalne.
inak som rozmyslal aj nad hadom-inak dobra volba a presne zapada do podmienok. uzovka tigrovana je vcelku pekna.
plaza by som tiez bral ale oni su studenokrvy ze? to by mu trebalo nejaku ziarovku na vyhrievanie alebo take nieco nie? niesom si isty takze aj zato som zalozil tuto temu
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

LA napísal:Nechcem zakladat novu temu, ale chcem neteri dat k narodeninam skrecka, ale to smrdi (niekedy). Nepoznate nejaku cistotnu obdobu?
Ja teda neviem nakoľko sú tieto fámy o škrečkoch a ich smrade pravdivé, ale jedného času som mal doma asi 20 škrečkov a žiadny smrad som necítil. Jasné, že keď im tie piliny vymeníš raz za mesiac, tak sú nasiaknuté močom, ale pri pravidelnom menení nie je nič cítiť. Pravidelne myslím tak raz za týždeň.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

LA napísal:Nechcem zakladat novu temu, ale chcem neteri dat k narodeninam skrecka, ale to smrdi (niekedy). Nepoznate nejaku cistotnu obdobu?
Smrdia dlhosrste skrecky, lebo si ochcaju srst okolo zadku a ked sa pravidelne neumyvaju, tak to je dost citit a ked ho zoberies na ruky, tak smrdis aj ty. :) My sme mali vzdy dzungarskych skreckov, tie maju kratucku srst a nikdy nesmrdeli.
http://www.google.sk/imgres?imgurl=http ... s%3Disch:1
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

zodpovedne mozem povedat ze skrecky nesmrdia, smrdi podstielka (hobliny alebo seno)
ja som niekolko rokov choval skrecky, odchoval som xyz generacii a aby sa ten pach eliminoval staci dat do klietky (akvarka) misku s pieskom, staci taka aby sa tam skrecok vedel otocit, moze byt aj prirodny piesok nemusi byt zvlast upravovany... tento piesok sluzi na vykonavanie potreby, skrecky maju v sebe akoby zakodovane aby potrebu vykonavali v piesku, obcas sa stane ze mu ujde mimo :D hlavne ked je to velmi mlady skrecok ale casom sa to napravi, tuto misku s pieskom staci menit kazde 2 dni a misku po vysypani spinaveho piesku preplachnut horucou vodou

stava sa ze skrecok si najde ine miesto kde bude chodit vykonavat potrebu, toto miesto mu netreba do dalsej vymeny podstielky rusit, pri vymene podstielky mu treba misku premiestnit na to miesto (hadam sa chapeme)

a ak smrdia tak je to ten horsi pripad ako spomenula hore pryja, btw skoda ze su teraz skrecky dzungarske najrozsirenejsie, mal som niekolko dlhosrstych skreckov zlatych a boli to podla mna najkrajsie skrecky ktore som mal :)

este dodam :) nie je problem skrecka aj vykupat, ja som napustil trochu vody do umyvadla a vykupal som ho (pri tomto POZOR na uska hrozi zapal), potom pekne vysusit, ja som ho zvykol po vykupani "zakrutit" do uteraka a spokojne v uteraku spal :D

autorovi temy: a co tak nejaky vodny mlok, male rastlinne akvarium cca 20l s krevetkami (neocaridina denticulata - tie su pre zaciatocnika najvhodnejsie a su aj najdostupnejsie), nejaky menej narocny pavuk, skorpion, fretka (vdacne zvieratko), zajac, vietnamske prasiatko (extrem :D), nejaky druh gekona alebo gekoncika,... moznosti je vazne vela skus este viac definovat o co mas zaujem :)
originali
Light Star
Light Star

dakujem vsetkym za vase odpovede. necakal som ze sa tato tema tak rozbehne.

takze do zuzeneho vyberu sa dostali: skrecok, korytnacka, zajac uvazoval som aj nad skorpionom, fretkou, hadom a gekonom ale to keby som domov dotiahol bolo by len zle a krik :D priatelke sa to velmi nepaci takze pomozte mi vybrat si.

ps:ten mlok uplne vyhovuje ale nieje to podla mojho gusta
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

no neviem, či fretka je dobrý nápad. Mám kamaráta, ktorý to chová. Okrem toho má mačku, psa, ale vraví, že oproti fretke sú to absolútne neviniatká. Keď to bolo malé, tak vraj to bolo strašne zlaté a hravé, ale teraz, keď vyrástol, každého hryzie, škriabe, všetko trhá, vraj má akýsi fetiš na ponožky, ktoré s radosťou žuje. Povedal, že má chuť to vypustiť preč a nikdy viac už niečo také neprinesie domov.

Škrečky sú milé stvorenia, pokiaľ neprinesieš domov takého, ktorý hryzie. Zrejme záleží od povahy. Mal som škrečka, ktorý ma od prvého kontaktu s ním neuhryzol, ale mal som aj takého, ktorý sa po niekoľkých mesiacoch nechcel so mnou skamarátiť. Inak tie džungarské podľa mňa hryzú menej ako tie žlté potvory.

Podľa mňa takú korytnačku, pavúka, škorpióna si moc neužiješ. To sú také zvieratká skôr na "okrasu" a nie na pomaznanie.

Ja by som zvolil hada. Je fascinujúce keď žerie, môžeš ho vybrať z terária a pohrať sa s ním, myslím si, že nie je náročný na "údržbu" a navyše, keď narastie môžeš popri ňom chovať aj škrečky, ktorými ho budeš kŕmiť.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Fretku si este nemal moznost mat na rukach ne? :D Je to velmi zlate...mne by to vyhovolalo, nemam proti tomu nic, ale si pisal, ze nieco co nesmrdi...fretka je presny opak :D
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

originali napísal:skusal som hladat podobnu temu no nepodarilo sa mi to. zakladam preto tuto dufam ze nieje duplicitna alebo zbytocna-zbytocne smiesna
zdravim vas.
byvam s priatelkou v byte a tak sme sa rozhodli zeby sme chceli nejake to zviera.
samozrejme sme velmi zaneprazdneny a nemali by sme vela casu na to aby sme sa o to zvieratko starali nonstop.
mame samozrejme aj par podmienok.
1. to zviera by nemalo byt pes, macka, rybycky, potkan, mys a ani vtak
2. terarium by nemalo zaberat vela miesta a nemalo by smrdiet
3. udrzba teraria a krmenie-cim menej tym lepsie(krmenie 1x-2x za den je ok)
co sa tyka ceny tak ta nerozhoduje
prosim poradte mi a skuste ma naviest...
osobne skusenosti su samozrejme plus. dakujem
Korytnačka. Nejaký maličký druh - tie ani nesmrdia. Žerie to pár krát do mesiaca a vymeniť vodu raz za mesiac. Postarať sa o ňu zvládne každý amatér. Malému druhu stačí maličké akvárium ( v ktorom je výmena vody záležitosťou niekoľkých minút). Ideálne spĺňa všetky podmienky. :) A rozhodne je zaujímavejšia ako nejaký jašter, ktorý sa pohne raz týždeňne alebo hlodavec, ktorý smrdí. S hmyzom skúsenosti nemám :smt006
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Hej to je pravda, z skrecky sa daju kupat a celkom radi plavaju. Len si daj velky pozor, nech nedopadne ako skrecok mojej susedy, ked sme boli decka. Napustila umyvadlo, dala do neho skrecka, ze nech si zaplava, odisla k nam na navstevu a po pol hodine si spomenula, ze skreco je stale vo vode. Vyskrabat sa chuda z umyvadla nemohol, tak sa utopil. :(
A tie dzungarske su strasne pohyblive a vrtke, tam treba davat pozor pri dvihani do vysky, lebo velmi lahko mozu skocit na zem a zranit sa alebo zabit. To je ako auticko na klucik :)
Tie vacsie, dlhosrste su trochu kludnejsie a pomalsie, to aj trochu rozmysla, najprv pozrie dole a zhodnoti, ci to dokaze alebo nie a az potom niekam skace.
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

alebo sa mozes poobzerat aj po suchozemskej korytnacke. Ja mam 2 vodne a ked som ich kupil boli male ako kedysi este slovenska 5korunacka. Teraz su take ako otvorena dlan. Ale starostlivost o ne neni narocna.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

a co tak chameleon alebo gekon ? :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Patjo napísal:a co tak chameleon alebo gekon ? :)
velke terarium
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

originali napísal:...
ps:ten mlok uplne vyhovuje ale nieje to podla mojho gusta
Cynops orientalis - tieto mam aj ja a su uplne nenarocne, narastaju do velkosti 6-8cm takze nepotrebuju velke akvarium ja ich mam v 20l a su mierumilovne aj k rybkam, jedina nevyhoda je ze neznesu dlhodobejsie teplotu vody nad 26°C
Pleurodeles waltl
- tieto prve dva druhy by som ti vedel aj zohnat ak by si si to rozmyslel :)
Ambystoma mexicanum - Axolotl mexicky, potrebuje uz vacsie akva cca 50l tiez nenarocny a pre zaciatocnika vhodny druh

neprehovaram ta iba hovorim ake su moznosti :)

z tych horespominanych tvorov :D z ktorych mas na vyber, by som ja volil asi zajaca alebo skrecka, zalezi od toho kolko mas priestoru, skrecok je maly, staci mu mensia klietka, cely den prespi je aktivny vacsinou v noci, nie je problem ho cez den zobudit, len si spominam, ze jeden skrecok ktoreho som choval bol potom trochu mrzuty :D keby vedel rozpravat tak mi mozno aj vynada :D

zajac je vacsi, potrebuje viac priestoru a tym aj vacsiu klietku, povedal by som ze chov skrecka a zajaca sa dost podoba :)
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Tak ja by som povedal že gekon, alebo chameleon poprípade nejaká pekna žabka.
napr. http://nd03.jxs.cz/153/620/14e1e0b97a_62984827_o2.jpg
A ak chceš nejakého plaza tak musíš mať aj to svetlo. je to takža mala lampička čo nežerie veľa len zapojíš a to mu svieti na isté miesto

Škorpion, had atď. by som povedal je dosť nebezpečne takže by sa mohlo niečo stať.
O zajaca sa musís dosť starať, škrečky smrdia (väčšina) a rýchlo sa kotia. A ako smrdi korytnačka ani nevravím za rybacinou či čo :/ (aspoň v mojom prípade keď bola možno 20 cm dlhá)

Lubo tak si napísal sprostosť kde potrebuje väčšia terarium na 10 cm gekona, alebo na metrového hada ? Myslím že odpoveď je jasna
Napísať odpoveď