URBAN EXPLORATION

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
chlapec10
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: URBAN EXPLORATION

Príspevok od používateľa chlapec10 »

cirou nahodou neviete co je to za budov v bratislave na kopcianskej, smer na rakusko, hned za dialnicnym nadjazdom?
link na satelit:
http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... 6&t=h&z=18
EDIT: zeby SISka?
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mr_margera »

tallself : Ja, ja mám záujem a veľký. Cez týždeň bývam v TN, ak máš čas, dobehnem kedykoľvek!
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

zdravim

ohladne tych bunkrov, je to opevnenie z 36-39 roku povacsine sa na uzemi Slovenska budovali ropiky - lahke opevnenia vz 35-38
v petrzalke su aj delostrelecke tvrze BS1-BS11 tusim.
tieto objekty mozete najst po obvode hranic Slovenska maly by jeden druhemu byt na dohlad, no toto plati pravdepodobne len pre Bratislavu a aj to nie vsade. Najviac je ich v okoli Ba, severne Slovensko - Orava, juzne Slovensko na madarskych hraniciach.

Kedysi som patral po tychto bunkroch a nasiel ich strasne vela, v karlovke a dubravke su delostrelecke posty, z ktorych zostali uz len sklady na municiu, posty su bud zasypane alebo znicene, tie boli budovane este cez prvu alebo pred prvou svetovou, no nikdy neboli pouzite kedze sa tu nebojovalo cez prvu...

mal som niekde aj fotky mozno neskor prihodim ak najdem ale netusim uz kde su kedze sa bunkrom uz nevenujem
ale pre info ked som zacinal tak tu je g. earth mapa a smer od bsiek z petrzalky, kde som v tom case mal len tri tak sa tiahne linia hore na malacky a pokracuje az k ceskym hraniciam
taktiez je po ceste byvale tankove depo, ktore cez komunizmus malo sluzit ako silo na rakety neurceneho doletu...
tento objekt je udajne stale straseny aj zivou silou...
Prílohy
bunkre.JPG
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Polo-X napísal:zdravim

ohladne tych bunkrov, je to opevnenie z 36-39 roku povacsine sa na uzemi Slovenska budovali ropiky - lahke opevnenia vz 35-38
v petrzalke su aj delostrelecke tvrze BS1-BS11 tusim.
tieto objekty mozete najst po obvode hranic Slovenska maly by jeden druhemu byt na dohlad, no toto plati pravdepodobne len pre Bratislavu a aj to nie vsade. Najviac je ich v okoli Ba, severne Slovensko - Orava, juzne Slovensko na madarskych hraniciach.

Kedysi som patral po tychto bunkroch a nasiel ich strasne vela, v karlovke a dubravke su delostrelecke posty, z ktorych zostali uz len sklady na municiu, posty su bud zasypane alebo znicene, tie boli budovane este cez prvu alebo pred prvou svetovou, no nikdy neboli pouzite kedze sa tu nebojovalo cez prvu...

mal som niekde aj fotky mozno neskor prihodim ak najdem ale netusim uz kde su kedze sa bunkrom uz nevenujem
ale pre info ked som zacinal tak tu je g. earth mapa a smer od bsiek z petrzalky, kde som v tom case mal len tri tak sa tiahne linia hore na malacky a pokracuje az k ceskym hraniciam
taktiez je po ceste byvale tankove depo, ktore cez komunizmus malo sluzit ako silo na rakety neurceneho doletu...
tento objekt je udajne stale straseny aj zivou silou...
to tankove depo ma zaujalo.... mozes plz postnut konkretnejsie suradnice? resp,. ked sa na to pozeram, nejedna o objekt na vrchole devinskej kobyli?
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

neviem ci je to tank depo alebo raketova zakladna od komancov
historiu tychto objektov som nezistoval mam to tak pomenovane od niekoho kto to tak oznacil
ale je tam toho dost co vidiet
a pocas komancov tam bola aktivna vojenska posadka...
Prílohy
devinska.JPG
dev2.JPG
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Polo-X napísal:neviem ci je to tank depo alebo raketova zakladna od komancov
historiu tychto objektov som nezistoval mam to tak pomenovane od niekoho kto to tak oznacil
ale je tam toho dost co vidiet
a pocas komancov tam bola aktivna vojenska posadka...
jj, tam som bol, pozri topic su tam aj fotky....
to o tych tankoch pocujem 1. krat. Boli to Raketove sila, zevraj Protiletecka obrana, takisto som pocul ze aj jadrove rakety(ale tomu neverim)
Priestor je opusteny
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

popozeram
ohladne opustenosti to neviem bol som tam dva krat a raz bolo uplne prazdne
raz nas nahanali nejaky sbs co tam boli
a treti krat ked som tam siel hned nas otocili este pred branou co tam bola lesna sluzba ci co to bolo uz neviem

tiez som pocul ze rakety proti letectvu ohladne jadrovych neviem ale tiez som o tom pocul co to
kazdopadne zaujimavy objekt

//autoeditácia príspevku (15 Mar 2010, 18:43)
mr_margera napísal:V Trenčíne nepoznáte nejaké zaujímavé miesta? V Piešťanoch by som odporučil hotel Slovan v parku. Stojí to za to, ale treba tam ísť s niekym kto to pozná, treba sa vyhnúť alarmu a neprepadnúť sa 3 poschodia cez zhnitú podlahu.
mas toho viac zo slovanu? ja som piestanec a pravdu povediac som v nom nikdy nebol
tieto fotky ma dost nazhavili, porozmyslam o navsteve ked bude teplejsie
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Polo-X napísal:popozeram
ohladne opustenosti to neviem bol som tam dva krat a raz bolo uplne prazdne
raz nas nahanali nejaky sbs co tam boli
a treti krat ked som tam siel hned nas otocili este pred branou co tam bola lesna sluzba ci co to bolo uz neviem

tiez som pocul ze rakety proti letectvu ohladne jadrovych neviem ale tiez som o tom pocul co to
kazdopadne zaujimavy objekt

//autoeditácia príspevku (15 Mar 2010, 18:43)

mas toho viac zo slovanu? ja som piestanec a pravdu povediac som v nom nikdy nebol
ja som tam bol rad daaavno(mozno aj 10 rokov) a vtedy tam bola este armada
a neskor to opustili, bol som tam dokopy asi 5 krat, SBS som nikdy nevidel, tak som to cele poprechadzal hore dole...
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

tak ma napadlo kedze sa v teme fotite objavili fotky z cernobylu ze som cital blog jedneho fyzika co tam bol a su tam aj fotky
tak sa s vami podelim
tomu hovorim urban exploration the best!

http://www.boinc.sk/clanky/moja-navstev ... %84%C4%BEu

viem ze je to ukrajina ale zas tak daleko to neni a jedneho dna by som aj ja rad zavital... toto je pre inspiraciu
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Polo-X napísal: mas toho viac zo slovanu? ja som piestanec a pravdu povediac som v nom nikdy nebol
cauko, no mam mrte fotiek zo slovanu, niekam ich uploadnem a hodím sem link, v priebehu dňa. Ak máš záujem tak ťa tam vezmem, alebo si nájdi človeka, čo tam bol, ak nechceš sa tam nechceš zabiť.
tallself
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tallself »

mr_margera napísal:tallself : Ja, ja mám záujem a veľký. Cez týždeň bývam v TN, ak máš čas, dobehnem kedykoľvek!
Napis mi na mail alebo na ICQ, dohodneme ked bude pekne.
Tie miesta su v areali byvalych zavodov ZTS. Musim tam niekedy zbehnut na bicylki popozerat co sa zmenilo lebo som tam dlhsie nebol cez zimu. Pri poslednej navsteve som zistil ze jednu perfektnu budovu celu pozamykali.
mr_margera
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

tallself, super, veď choď to pozreť keď budeš mať čas a keĎ to bude ok, vybehnem tam rád.
btw, tu sú spomínané foto z hotela slovan. Mám ich asi 300, tak ak sa bude páčiť, môže ešte uploadnúť, stačí povedať.
http://www.upnito.sk/subor/f0f7f28b1501 ... 56000.html
vnately
Novice
Novice

Príspevok od používateľa vnately »

ahojte, tu najdete zopar galerii z Bratislavy: http://www.flickr.com/photos/7592350@N08/sets/
PAPA_CHUBBY
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAPA_CHUBBY »

Skvely topic !! Pridavam taktiez par fotiek, je to z casti opusteny byvaly drevospracujuci podnik v Turanoch pri Martine. Zaroven Vas chcem vsetkych poprosit o pomoc. Do skoly ako sucast rocnikoveho projektu pripravujeme rozne filmy a ten moj ma ako zakladnu temu postapokalypsu preto by som potreboval co najviac miest kde sa taketo polorozpadnute objekty nachadzaju. Najidealnejsie by bolo v Martinskom okrese, pripadne Zilinsky kraj. Vopred vdaka za vsetky tipy!!
Prílohy
fabrika1
fabrika1
fabrika2
fabrika2
fabrika3
fabrika3
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kolac »

Ja a The_devil davame pomaly dokopy web o " košickom urbexe " máme uz zopar clankov s galériami z destinácii ktore sme prešli, kto ma zaujem kuknite, napište nam, whatever :)

Obrázok

http://www.urbex.6f.sk/
lussy02
Novice
Novice

Príspevok od používateľa lussy02 »

PAPA_CHUBBY napísal:Skvely topic !! Pridavam taktiez par fotiek, je to z casti opusteny byvaly drevospracujuci podnik v Turanoch pri Martine. Zaroven Vas chcem vsetkych poprosit o pomoc. Do skoly ako sucast rocnikoveho projektu pripravujeme rozne filmy a ten moj ma ako zakladnu temu postapokalypsu preto by som potreboval co najviac miest kde sa taketo polorozpadnute objekty nachadzaju. Najidealnejsie by bolo v Martinskom okrese, pripadne Zilinsky kraj. Vopred vdaka za vsetky tipy!!

to je úžasné.... :)
fakt je to opustené?
ja tam pojdem pozrieť budúci týždeň, máme cestu okolo...
vyzerá to fakt dosť dobre...
a prístup? dá sa v poho?
vnately
Novice
Novice

Príspevok od používateľa vnately »

Tu je niekolko mojich albumov k teme: http://picasaweb.google.com/vnately
tallself
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tallself »

mr_margera, pripadne dalsi ak mate zaujem: Trochu oneskorene ale ak mate zaujem ist do tych ZTS v Dubnici nad Vahom tak sa ozvite :smt006
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ako chalan som pobehal v Ba naozaj vselico, od funkcnych bunkrov CO, cez stare pivnice a chodby v starom meste a v tuneli, az po petrzalske opevnenia. Hlavne tych je hodne a daju sa najst uplne bez problemov pri hraniciach s Rakuskom, su otvorene ale vnutri ziadne vybavenie nie je. Pamatam si ze niekedy zaciatkom 90tych rokov boli dva bunkre pri Dunaji ktore mali cast povodneho vybavenia a preto aj boli normalne uzamknute tie vchodove pancierove dvere s takymi specialnymi navarenymi zamkami, ale nejaky asi taky co predavaju zberatelom artefakty z vojny sa tam aj tak dostali a vsetko ukradli, vyrabovali a uz dlho tam nie vobec nic, iba je vidno ze tie dvere prekonal niekto s autogenom alebo niecim podobnym..
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal:Ako chalan som pobehal v Ba naozaj vselico, od funkcnych bunkrov CO, cez stare pivnice a chodby v starom meste a v tuneli, az po petrzalske opevnenia. Hlavne tych je hodne a daju sa najst uplne bez problemov pri hraniciach s Rakuskom, su otvorene ale vnutri ziadne vybavenie nie je. Pamatam si ze niekedy zaciatkom 90tych rokov boli dva bunkre pri Dunaji ktore mali cast povodneho vybavenia a preto aj boli normalne uzamknute tie vchodove pancierove dvere s takymi specialnymi navarenymi zamkami, ale nejaky asi taky co predavaju zberatelom artefakty z vojny sa tam aj tak dostali a vsetko ukradli, vyrabovali a uz dlho tam nie vobec nic, iba je vidno ze tie dvere prekonal niekto s autogenom alebo niecim podobnym..
holt.. sme na slovensku :nono:
Napísať odpoveď