Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
mr_margera
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotite?
veď do toho slovanu môme behnúť kedykoľvek, stačí napísať. ja mám čas v podstate stále, len nesmie pršať, lebo hneď bude po kolená vody v pivnici a sme v ....
zanič si neviem spomenúť ako sa volá to, do čoho sa pozerá keď sa fotí- majú to zrkadlovky .vďaka
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
hladacikarietiqe napísal:zanič si neviem spomenúť ako sa volá to, do čoho sa pozerá keď sa fotí- majú to zrkadlovky .vďaka
Z nedávnej návštevy Škótska. Zaujímali by ma vaše názory, či sa na to vôbec dá pozerať.
Otázka...
Keď fotím krajinu tak čím je objekt vzdialenejší (kopec, dedina hocičo) tak sa to nachádza akoby za takým bielym alebo šedým "oparom".. Neviem to vysvetliť. Lúka v diaľke je proste farebne šedšia ako lúka bližšie, ktorá je zelená ako lusk.
Čím to je? A dá sa tomu predísť?
Keď fotím krajinu tak čím je objekt vzdialenejší (kopec, dedina hocičo) tak sa to nachádza akoby za takým bielym alebo šedým "oparom".. Neviem to vysvetliť. Lúka v diaľke je proste farebne šedšia ako lúka bližšie, ktorá je zelená ako lusk.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
treba fotit v spravny cas. ale kompletne sa toho nezbavis, asi po dazdi.begbeee napísal:Otázka...
A čo spôsobuje tento jav?
-
chlapec10
Addict
myslis HAZEbegbeee napísal:Otázka...
Predist: Haze filtrom
Odstranit: napr http://osp.wikidot.com/haze-removal
Haze alebo ako ja tomu hovorim mliecny filter je sposobeny vzduchom ktory je vsade
toho sa nezbavis to je matka priroda, mozes mu ako pisal chlapes10 predist filtrami alebo sa to da ostranit aj v lightroome a celkom jednoducho..
ono to sa da aj sledovat, ked niekedy mas vyhlad taky ze z ba vids alpy a niekedy pre tlak vzduchu a ine prirodne blbosti nedovidis ani na opacny koniec ba a nehovorim ked je hmla...
ak fotit prirodu a nemas techniku skus si vyhliadnut krasny den, ono mliecny filter tam budes mat stale ale bude ho menej resp ak budes fotit prirodu v dialke na zoom tak to bude krajsie... doladit vsak budes musiet skoro vzdy
otazka na lord 3d - vzdy ma zaujimala jedna vec, ludia co fotia maju kazdy svoj styl a svoje objekty co fotia - to si casom kazdy vyberie sam... no nikdy som nevedel pochopit fotky tak rozneho zanru ako davas ty v tych par kusoch, portret, landscape a potom to ani neviem ako nazvat urban art - ciary na ceste a murik ??? fotis len tak co ta napadne alebo nemas vyhraneny este svoj objekt zaujmu? ci ake su tam pohnutky.. pytam sa v dobrom lebo ma to zaujima... dik
ono to sa da aj sledovat, ked niekedy mas vyhlad taky ze z ba vids alpy a niekedy pre tlak vzduchu a ine prirodne blbosti nedovidis ani na opacny koniec ba a nehovorim ked je hmla...
ak fotit prirodu a nemas techniku skus si vyhliadnut krasny den, ono mliecny filter tam budes mat stale ale bude ho menej resp ak budes fotit prirodu v dialke na zoom tak to bude krajsie... doladit vsak budes musiet skoro vzdy
otazka na lord 3d - vzdy ma zaujimala jedna vec, ludia co fotia maju kazdy svoj styl a svoje objekty co fotia - to si casom kazdy vyberie sam... no nikdy som nevedel pochopit fotky tak rozneho zanru ako davas ty v tych par kusoch, portret, landscape a potom to ani neviem ako nazvat urban art - ciary na ceste a murik ??? fotis len tak co ta napadne alebo nemas vyhraneny este svoj objekt zaujmu? ci ake su tam pohnutky.. pytam sa v dobrom lebo ma to zaujima... dik
-
adox
Light Professional
Polo-X: tak keby ja som bol napr. v tom škotsku alebo v inej krajine tak tiež fotím všetko čo vidím 
Polo-X: kedže som bol na výlete, tak som fotil všetko čo mi vliezlo do objektívu; portrét, krajinku, ľudí..
No a tie fotky múrika, cesty atp. vznikli preto lebo zbožnujem práve takéto fotky z miest (cesty. ulice. chodníky), s malou hlbkou ostrosti
No a tie fotky múrika, cesty atp. vznikli preto lebo zbožnujem práve takéto fotky z miest (cesty. ulice. chodníky), s malou hlbkou ostrosti
aha no toto som chcel vediet, zaujimave
este som sa s tym estretol 
tiezLord_3D napísal:Polo-X:
pekne
Myslíš takýto "opar"?begbeee napísal:Otázka...
Na fotkách z tohto víkendu sa to stalo aj mne a tiež ma napadla táto otázka.
-
adox
Light Professional
Tento "opar" sral aj mne a keď som sa to pokušal opraviť v PSku tak to dopadlo katastrofálne
viď príloha
je to fotene ako jpg, uprava v lightroome pri dlzke trvania asi 2 minuty...
da sa s tym vyhrat este viac a uplne najviac ak fotene ako raw, no tato panorama nestoji za viac ako som jej venoval...
ono aj to mlieko sa nie vzdy da uplne odstranit...
da sa s tym vyhrat este viac a uplne najviac ak fotene ako raw, no tato panorama nestoji za viac ako som jej venoval...
ono aj to mlieko sa nie vzdy da uplne odstranit...
Ktore je to upravene? To prve? Lebo mne sa viac paci to druhe 
no vsimol som si ze tento maly obrazok absolutne nic nepovie... v povodnej velkosti ked to hodim na monitor tak je to uplne ine... takze zly priklad
upravena je prva, vyssia sytost farieb aj ked saturacia bola ubrana ale klasika vo fotosope je to levels v lightroome fill light a blacks a kontrast...
treba sa s tym pohrat a fotka nadobudne uplne iny charakter...
upravena je prva, vyssia sytost farieb aj ked saturacia bola ubrana ale klasika vo fotosope je to levels v lightroome fill light a blacks a kontrast...
treba sa s tym pohrat a fotka nadobudne uplne iny charakter...