Omacky k cestovinam :)
Omacky k cestovinam :)
CAwte chystam sa na strednu ( internat) a asi najcastejsim jedlom budu cestoviny ... poradte aka omacka sa k nim hodi .... 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Omacky k cestovinam :)
kečup a strúhaný syr, nič ťažšie som ešte nerobil 
-
uplink
VIP
Cestoviny s pórom sú fajné : ) ale to nie je omáčka, sorry 
kakaove, lekvarove, tvarohove, orechove, makove... Na intraku najcastejsie k cestovinam som mal polotovar z konzervy. Boli tam dake fazulky a tak.
Inak kecup to isty. Btw skusal niekto s horcicou ?
Inak kecup to isty. Btw skusal niekto s horcicou ?
-
Stoporko
VIP
v troche vody rozpustiť tvrdý syr, pridať štipku soli
na panvici osmahnúť na kocky pokrájaný salám, zaliať dostatočným množstvom kečupu (prípadne trocha nariediť vodou) + nejaké koreniny, bylinky
do hrnca dáš vodu a do nej postavíš tú sklenenú fľašku s nutelou, zapneš šporák, počkáš, kým sa nutela roztopí, naleješ na cestoviny, môžeš dozdobiť orechami
kúpiš pomletý mak (prípadne pomelieš, vezmeš z domu...), zmiešaš s práškovým cukrom. Do cestovín dáš lekvár (množstvo podľa chuti), posypeš makovou zmesou
na pekáč/hrubý tanier striedavo naukladáš vrstvy cestoviny, salám, cestoviny, zelenina, cestoviny, klobáska/slanina, cestoviny a celé to zaleješ sladkou smotanou s vajcom. Dáš piecť. Tesne pred koncom pečenia posypeš strúhaným tvrdým syrom
a nie, nebol som na intráku, len sa rád pokúšam variť doma aj v prírode
na panvici osmahnúť na kocky pokrájaný salám, zaliať dostatočným množstvom kečupu (prípadne trocha nariediť vodou) + nejaké koreniny, bylinky
do hrnca dáš vodu a do nej postavíš tú sklenenú fľašku s nutelou, zapneš šporák, počkáš, kým sa nutela roztopí, naleješ na cestoviny, môžeš dozdobiť orechami
kúpiš pomletý mak (prípadne pomelieš, vezmeš z domu...), zmiešaš s práškovým cukrom. Do cestovín dáš lekvár (množstvo podľa chuti), posypeš makovou zmesou
na pekáč/hrubý tanier striedavo naukladáš vrstvy cestoviny, salám, cestoviny, zelenina, cestoviny, klobáska/slanina, cestoviny a celé to zaleješ sladkou smotanou s vajcom. Dáš piecť. Tesne pred koncom pečenia posypeš strúhaným tvrdým syrom
a nie, nebol som na intráku, len sa rád pokúšam variť doma aj v prírode
osmažené kuracie mäso, nasekaj zeleninu, pridaj tatársku omáčku. Inak kečup je univerzálna prísada a absolútna rýchlovka. Dokonca má aj niekoľko príchutí, takže nebudeš mať stále stereotyp. Alebo použi Morca Dellu.
btw. Stoporko, ja som na ten tvoj recept pozeral ako puk a potom som zistil, že ono je to každý recept na osobitnom riadku
btw. Stoporko, ja som na ten tvoj recept pozeral ako puk a potom som zistil, že ono je to každý recept na osobitnom riadku
Fuuu ... zajtra skusim s tym kecupom ... poviem mame ze dnes variim ja 
-
zuzkazuzka
VIP
Pridám svoje jednoduché recepty, ktoré by mal zvládnuť každý:
1. Pesto - stačí kúpiť, primiešať do cestovín (hodí sa na vrtulky) a navrch nastrúhať nahrubo parmezán
2. Smotanová omáčka - osmažíš cibuľku, pridáš kuracie prsia nakrájané na pásiky, zaleješ smotanou, prisolíš, prikoreníš, pridáš muškátový oriešok (ktorý mimochodom v smotanovej omáčke nesmie chýbať). Môžeš pridať aj curry korenie a cesnak. Dá sa urobiť aj verzia napr. s varenou brokolicou, hríbikmi alebo kukuricou.
3. Paradajková omáčka - cibuľa + kura (viď recept č.2) a zaleješ to paradajkovým pretlakom z tetrapakovej krabice. Nesmie chýbať syr a cesnak. Môžeš pridať aj olivy a chilli. Dobrá je aj verzia, v ktorej namiesto kuracieho mäsa dáš tuniaka z konzervy.
4. Syrová - smotana, bambino, niva, cesnak, soľ, korenie, muškátový oriešok - všetko zmiešať a navrch ešte nastrúhať parmezán.
Dobrú chuť
1. Pesto - stačí kúpiť, primiešať do cestovín (hodí sa na vrtulky) a navrch nastrúhať nahrubo parmezán
2. Smotanová omáčka - osmažíš cibuľku, pridáš kuracie prsia nakrájané na pásiky, zaleješ smotanou, prisolíš, prikoreníš, pridáš muškátový oriešok (ktorý mimochodom v smotanovej omáčke nesmie chýbať). Môžeš pridať aj curry korenie a cesnak. Dá sa urobiť aj verzia napr. s varenou brokolicou, hríbikmi alebo kukuricou.
3. Paradajková omáčka - cibuľa + kura (viď recept č.2) a zaleješ to paradajkovým pretlakom z tetrapakovej krabice. Nesmie chýbať syr a cesnak. Môžeš pridať aj olivy a chilli. Dobrá je aj verzia, v ktorej namiesto kuracieho mäsa dáš tuniaka z konzervy.
4. Syrová - smotana, bambino, niva, cesnak, soľ, korenie, muškátový oriešok - všetko zmiešať a navrch ešte nastrúhať parmezán.
Dobrú chuť
-
spojka13
Darca
chlapče, bieda Ťa naučí
zuzkazuzka: ked kupovat, tak radsej hotovu omacku 
Ja tu v CZ kupujem cosi, co ma napisane, ze je od svajcairskeho vyrobcu, maju Bolonsku aj Quattro fromaggi a su super. Jedna krabicka stoji asi 40Kc a je to na 400g cestovin, co su take 2 vacsie porcie.
Do tej bolonskej pridavam este 2-3 cerstve paradajky pokrajane na mensie kusky, dava to tomu dojem cerstvosti. Nie je to najlacnejsie riesenie, ale stale financne velmi prijatelne v porovnani s tym ked sa pouzije maso
Inak trochu mimo temy, ale spomenul som si na to v suvislosti s masom - bravcove kare sa da kupit v 2ch platkoch (1 porcia) za cca 20Kc, to staci posypat Podravkou, oprazit a podavat s ryzou + nejakou zeleninou (najlepsie mrazenou, ktoru treba na panvicu prihodit tesne pred dokoncenim masa, aby sa rozmrazila, ale stale si zachovala cerstvost). Tiez celkom dobre jedlo za rozumnu cenu.
Ja tu v CZ kupujem cosi, co ma napisane, ze je od svajcairskeho vyrobcu, maju Bolonsku aj Quattro fromaggi a su super. Jedna krabicka stoji asi 40Kc a je to na 400g cestovin, co su take 2 vacsie porcie.
Do tej bolonskej pridavam este 2-3 cerstve paradajky pokrajane na mensie kusky, dava to tomu dojem cerstvosti. Nie je to najlacnejsie riesenie, ale stale financne velmi prijatelne v porovnani s tym ked sa pouzije maso
Inak trochu mimo temy, ale spomenul som si na to v suvislosti s masom - bravcove kare sa da kupit v 2ch platkoch (1 porcia) za cca 20Kc, to staci posypat Podravkou, oprazit a podavat s ryzou + nejakou zeleninou (najlepsie mrazenou, ktoru treba na panvicu prihodit tesne pred dokoncenim masa, aby sa rozmrazila, ale stale si zachovala cerstvost). Tiez celkom dobre jedlo za rozumnu cenu.
ja mam najradcej svetle syrove omacky.. najoblubenejsia igrediencia bazalka alebo oregano
aj "tropic" je dobra. (kombinacia syra s ananasom)
ale hlavne nech su to kvalitne cestoviny a ne dajake kuk-fuky za 5korun
uvarene "aldente" nemam rad prevarene
-
pryja
Darca
Tak to musis kupovat original talianske cestoviny, Taliani to radi na tvrdo a len tak lahko sa nerozvaria. Ako hovori jeden moj kamarat: "chrumkave cestoviny"Trussardi napísal:ja mam najradcej svetle syrove omacky.. najoblubenejsia igrediencia bazalka alebo oregano
A z omaciek je tiez dobra - Arabiata, je to pikantna rajcinova omacka s cesnakom a bylinkami. Sama som ju ale nerobila, kupujem len hotovu.
-
olololwtfomg
Expert
Veľmi kruto chutné je spraviť si cestoviny nasladko, napríklad pridať do cestovín nejaký lekvár a nasypať kakao alebo mak.
-
Andi_Cibula
Addict
Feferónková pasta + kečup
Alebo rozdrobiť feferónky nadrobno a to s hocičím
Alebo rozdrobiť feferónky nadrobno a to s hocičím
ved si kup uz take kde je aj omacka a cestoviny a mas pokoj 
tuniak, kecup/paradajkovy pretlak, roztlaceny cesnak. chvilu zohriat vsetko spolu na panvici kym stihne odvriet voda a ma to idelanu hustotu. samozrejme podla chuti moze byt kecup palivy moze sa pridat aj chilly pasta a podobne.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
vcera som si robil plnku na bagety: osmazis sunku, pridas cibulu, neskor paradajky a olivy, okorenis, pridas kyslu smotanu, zamiesas, zahrejes a nadzigas do bagety. barzo fajne.
-
Jancuk
Professional
Mäso na špagety :
ingre. mleté mäso + jeden cesnak + olivový olej / obyčaj + soľ+ korenie na špagety + ketchup a potom podľa chuti môžeš tam dať kukuricu , sampiony , paradajky
Postup : mleté mäso osmažíš na oleji , pridáš cesnak , korenie ketchup soľ a miešaš aby sa to nepripálilo a po 15 min keď to ochutnáš tak budeš vedieť čí to ešte treba variť alebo nie ako prílohu môžeš buď tie špagety alebo rizu co len chceš , ketchup ja odporúčam HAME sladký ale môžeš aj iné podľa chuti , ešte mi tam chutil Heinz
ingre. mleté mäso + jeden cesnak + olivový olej / obyčaj + soľ+ korenie na špagety + ketchup a potom podľa chuti môžeš tam dať kukuricu , sampiony , paradajky
Postup : mleté mäso osmažíš na oleji , pridáš cesnak , korenie ketchup soľ a miešaš aby sa to nepripálilo a po 15 min keď to ochutnáš tak budeš vedieť čí to ešte treba variť alebo nie ako prílohu môžeš buď tie špagety alebo rizu co len chceš , ketchup ja odporúčam HAME sladký ale môžeš aj iné podľa chuti , ešte mi tam chutil Heinz
Bazalkove pesto, jednoznacne, plus s parmezanom.
Potom hocico paradajkove, tiez so syrom.
Nejaka tuniakova konzerva, kecup a cosi podla chuti.
Potom hocico paradajkove, tiez so syrom.
Nejaka tuniakova konzerva, kecup a cosi podla chuti.